Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Zutphen

Ben je in Zutphen op zoek naar een goede verkoopmakelaar voor je woning? De informatie op deze pagina kan je helpen bij de oriëntatie, zelfs als je nog twijfelt over de verkoop. Het kiezen van de juiste makelaar kan de kans op succesvolle woningverkoop aanzienlijk verhogen.

Over makelaars in Zutphen

Je weet het: een huis verkopen gaat niet zomaar. Het kiezen van een makelaar in Zutphen kan het verschil maken. Zijn ervaring, kennis van de lokale markt en netwerk hebben een invloed op hoe snel je huis verkocht wordt en voor welke prijs. Nadenken over wie je inschakelt voor de verkoop van jouw woning in Zutphen is dus zeker geen bijzaak.

Om je te helpen bij deze keuze, volgen we alle makelaars in Zutphen op de voet. We nemen de kwaliteit van hun diensten en eerdere prestaties onder de loep. Zo krijgen we inzicht in welke makelaar het beste bij jouw verkoopsituatie in Zutphen past. Alle informatie over deze makelaars hebben we hier verzameld. Dus wil je meer weten? Hier vind je wat je zoekt.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.136
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.374
Besparing (gem.)
€ 1.328

Actueel

 • Als je denkt aan het verkopen van je huis in Zutphen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in deze regio op dit moment op 1,09% liggen. Deze informatie kan van belang zijn bij het maken van jouw besluit.
 • Daarnaast spelen de huidige huizenprijzen een rol. De gemiddelde verkoopprijs in Zutphen ligt momenteel rond de € 379.464. Voor meer informatie over de ontwikkeling van de woningmarkt in Zutphen kun je op onze site terecht.
 • Tenslotte, het is de overweging waard om de huidige tarieven van makelaars in Zutphen te vergelijken. Op dit moment liggen de gemiddelde makelaarstarieven rond de € 4.136. Het vergelijken van deze tarieven kan je inzicht geven in de mogelijkheden en je helpen bij je besluitvorming.

Uitgelichte makelaars in Zutphen

Hierna geven we je een overzicht van uiteenlopende verkoopmakelaars die je in Zutphen kunt vinden. Let wel, Zutphen kent meer makelaars, ieder met een eigen specialiteit en focus. Het is belangrijk te onthouden dat de meest geschikte makelaar voor jou er een zal zijn die perfect aansluit bij jouw type woning, de specifieke situatie en je persoonlijke voorkeuren.

Logo De Bos Makelaardij en Hypotheken

De Bos Makelaardij en Hypotheken

Bij De Bos Makelaardij en Hypotheken ben je verzekerd van 30 jaar ervaring, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een persoonlijke aanpak en het unieke De Bos Courtage Keuze Plan stemmen ze de dienstverlening af op jouw wensen. Dit NVM makelaarskantoor, gelegen in Zutphen, biedt zijn diensten aan in de regio Arnhem en Doetinchem met een deskundig team van zes gekwalificeerde medewerkers.
Logo Eggink Maalderink Garantiemakelaars

Eggink Maalderink Garantiemakelaars

Eggink Maalderink Garantiemakelaars is een full-servicemakelaar met uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt in de Achterhoek, dankzij kantoren in Zutphen, Aalten en Terborg. Met zorg voor je persoonlijke wensen en 100% inspraak, nemen ze je mee door het gehele verkoop- of aankooptraject. Ze hebben zowel een aanzienlijke lokale als landelijke database, rijkelijk ervaren NVM-gecertificeerde medewerkers en bieden tevens financieel advies, verhuur-, aanhuur- en taxatiediensten. Ze zitten gevestigd aan de Lokenstraat in Zutphen.
Logo Hemeltjen Makelaardij

Hemeltjen Makelaardij

Als je op zoek bent naar een ervaren makelaar in Zutphen, dan is Hemeltjen Makelaardij een goede keuze. Met hun persoonlijke benadering en perfecte kennis van de markt, begeleiden zij je bij de aan- of verkoop van je huis. Ze zijn ook gespecialiseerd in taxaties. Onder leiding van de gedreven Jan Willem Hemeltjen, met 17 jaar ervaring, staan ze klaar om je te helpen met hun karakteristieke betrokkenheid en realistische kijk op de markt.
Logo Majoor & Klumper Makelaars en Taxateurs o.g.

Majoor & Klumper Makelaars en Taxateurs og

Majoor & Klumper Makelaars en Taxateurs o.g. blinkt uit in de aankoop, verkoop en taxatie van huizen. Met hun kantoor in Zutphen en ervaring in zowel de lokale als Amsterdamse regio, bieden ze ondersteuning in verschillende prijsklassen. Het team hecht waarde aan vertrouwelijk en plezierig contact. Ze zijn aangesloten bij de NVM en hebben specialismen in woningfotografie, monumenten en nieuwbouw. Betrouwbaarheid staat bij hen op één.
Logo Van der Chijs Makelaardij

Van der Chijs Makelaardij

Bij Van der Chijs Makelaardij krijg je meesterschap in vastgoed. Dit makelaarskantoor richt zich op high-end woningen, waarbij professionaliteit, kennis en persoonlijke betrokkenheid voorop staan. Dankzij een slimme marketingstrategie en een hoogwaardige visuele presentatie van jouw woning maken zij het verschil. Maatwerk wordt hoog in het vaandel gedragen, waardoor de verkoop van jouw woning altijd een succes wordt. Met een gemiddelde klantbeoordeling van 9.5 onderscheidt Van der Chijs Makelaardij zich in hun vakgebied.
Logo ten Hag makelaarsgroep Apeldoorn

ten Hag makelaarsgroep Apeldoorn

Ten Hag Makelaarsgroep Apeldoorn is dé expert op het gebied van onroerend goed en financiële dienstverlening in Oost-Nederland. Ze zijn uitgerust met een divers team dat je kan helpen bij verkoop, aankoop, huur en verhuur van woningen, evenals het verstrekken van verzekerings-, pensioen- en hypotheekadvies. Lid van de NVM en houder van diverse certificaten, is deze makelaar een sterke keuze voor al je vastgoedbehoeften in Apeldoorn en omgeving.
Logo Thoma Post Makelaars Zutphen

Thoma Post Makelaars Zutphen

Thoma Post Makelaars Zutphen heeft een duidelijke missie: jouw woondromen waarmaken. Met een grote kennis van verkoop, nieuwbouw, bouwkundige en juridische aspecten en de laatste marktontwikkelingen, hebben zij een unieke positie in de huizenmarkt. Hun unieke verkoopmethodes en toegang tot duizenden zoekprofielen dragen bij aan succes. Goed verankerd in Zutphen, maar ook actief in andere steden, bieden ze services als verkoop, aankoop, taxaties, verhuur en nieuwbouwspecialisme. Met 52 verkochte en 19 te koop staande woningen is hun aanpak bewezen effectief.
Logo ten Hag makelaarsgroep Zutphen

ten Hag makelaarsgroep Zutphen

Ten Hag makelaarsgroep Zutphen is een prominente speler die zich voornamelijk richt op vastgoed en financiële diensten in Oost-Nederland. Ze bieden een reeks diensten aan zoals verkoop en aankoop van woningen, taxaties en zelfs pensioenadvies. Met 5 medewerkers en tal van certificaten, voorzien ze in jouw behoeften of je nu wilt investeren in nieuwbouwprojecten of algemeen juridisch advies wilt. Deze makelaar is ideaal als je op zoek bent naar een veelzijdig pakket aan diensten.

Let op: Hoewel je nu een goed beeld hebt van diverse makelaars in Zutphen, zijn er meer spelers op de markt. Het kan zijn dat de perfecte match voor jouw huis en situatie niet in het bovenstaande overzicht staat. Daarom is het belangrijk om alle makelaars in Zutphen te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we iedereen mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Zutphen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Zutphen?

Een makelaar in Zutphen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 379.464 in Zutphen komt dit neer op € 4.136 aan makelaarskosten (update april 2024).

Typisch is dat de courtages meestal lager zijn wanneer de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Makelaars kunnen namelijk een snellere doorlooptijd hanteren als de vraag naar woningen hoog is, waardoor ze bereid zijn om lagere courtages te vragen. Zo werkt een snellere verkoop dus in jouw voordeel. Meer informatie hierover vind je hier.

Let op: de courtages van makelaars in Zutphen verschillen gemiddeld 0,70%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.328 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Zutphen. Het is daarmee een feit dat het vergelijken van makelaars een eenvoudige manier is om te besparen op de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Zutphen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Zutphen

Als je jouw huis in Zutphen wilt verkopen, krijg je meestal te maken met opstartkosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen voor de voorbereidende werkzaamheden om jouw huis op de markt te brengen. Zo moet er een taxatierapport worden opgesteld, professionele foto's worden gemaakt en wordt er een verkoopstrategie ontwikkeld en uitgewerkt. Al deze voorbereidende werkzaamheden zijn niet gratis en worden door de meeste makelaars als opstartkosten bij jou als verkoper in rekening gebracht.

Nu weet je wat opstartkosten zijn en waarvoor ze gebruikt worden. De hoogte van deze kosten kan echter per makelaar sterk verschillen. Het is daarom verstandig om bij verschillende makelaars in Zutphen tarieven op te vragen. Zo krijg je een helder beeld van de totale kosten die je kunt verwachten als je jouw woning wilt verkopen. Doe dit gemakkelijk, gratis en zonder verdere verplichtingen en zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Zutphen

Soms besluit je, na de nodige overwegingen en misschien wel door onverwachte omstandigheden, om je woning op de markt niet te verkopen. In Zutphen hebben veel makelaars het recht om dan intrekkingskosten in rekening te brengen. Het is een vorm van compensatie voor de tijd en inspanningen die ze reeds in de verkoop hebben gestoken.

Intrekkingskosten zijn vrij gebruikelijk en het begrip kan verwarrend zijn. Het zijn kosten die je aan de makelaar verschuldigd bent als je besluit je woning van de markt te halen voor het daadwerkelijk is verkocht. Denk aan situaties zoals een veranderend persoonlijk inzicht of een financiële tegenvaller waardoor je de verkoop gewoonweg niet meer kunt of wilt doorzetten. Het is belangrijk dat je dit in gedachten houdt voordat je besluit om de verkoop stop te zetten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Zutphen met een vast tarief

Er zijn makelaars in Zutphen die werken met een vast tarief. Dit geeft je een duidelijk beeld over je totale kosten bij de verkoop van je huis. Er komen dus geen onverwachte extra's bij en dat biedt zekerheid. Om je een idee te geven, het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Zutphen hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel hebben. Stel, je verkoopt je woning voor 300.000 euro en de makelaar heeft een vast tarief van 3.200 euro. Dan komt dat neer op ruim 1% van de verkoopprijs. Als de makelaar op courtagebasis had gewerkt en 1,5% courtage vraagt, houdt dit in dat je bij een verkoopprijs van 200.000 euro voordeliger uit zou zijn geweest met een vast tarief.

Tip: Doe research naar verschillende makelaars in Zutphen en hun tarieven. Bekijk de voor- en nadelen van een vast tarief en een courtage. Het is belangrijk om de juiste afweging te maken, zodat je niet teveel betaalt voor de verkoop van je woning.

4 feitjes over makelaars in Zutphen

 • Het kan behoorlijk lonend zijn om met een makelaar in zee te gaan voor de verkoop van jouw woning in Zutphen. Je kunt namelijk gemiddeld 14% meer winst maken met professionele ondersteuning.
 • Er kunnen aanzienlijke variaties zitten in hoe verschillende verkoopmakelaars de waarde van een woning in Zutphen inschatten. Het verschil kan soms oplopen tot wel €35.000. Om misverstanden te voorkomen, kun je een gratis waardebepaling aanvragen.
 • Wanneer je besluit een makelaar in Zutphen in te schakelen voor de verkoop van je huis, houd dan rekening met de gemiddelde courtage. Deze ligt op 1,09% van de verkoopprijs.
 • In Zutphen nodigen de meeste woningverkopers gemiddeld 3 makelaars uit voor een gesprek bij hen thuis voordat ze hun keuze maken. Om je te helpen bij jouw selectie, kun je makelaars uitnodigen via ons makelaarsvergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Zutphen op?

Wanneer je in Zutphen een woning wilt verkopen, loont het om voor een makelaar te kiezen die uitblinkt in de lokale markt. Een bovengemiddeld presterende makelaar kan een verschil maken in zowel de verkoopprijs als de snelheid waarmee je woning wordt verkocht. Optimaal resultaat hangt niet alleen af van de reputatie van je makelaar, maar ook van zijn diepgaande kennis van de lokale vastgoedmarkt.

Dit zijn twee indicatoren waaraan je een goede makelaar in Zutphen kunt herkennen:

 • Verkoopprijs: Onafhankelijk verzamelde gegevens tonen aan dat de beste makelaars in Zutphen huizen verkopen voor een prijs die gemiddeld hoger ligt dan de te verwachten verkoopprijs. Deze bijkomende winst kan oplopen tot maar liefst <€ 11.173>.
 • Snelheid van verkoop: Uit onze database blijkt dat toonaangevende makelaars in Zutphen huizen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan de gemiddelde makelaar in de regio. Deze extra snelheid kan je veel gedoe en onzekerheid besparen.

De beste makelaar in Zutphen vinden

In Zutphen hebben de diverse makelaars uiteenlopende visies over de waardebepaling van huizen en variëren de tarieven sterk. Het is een uitdagende taak om de makelaar te vinden met de beste inschatting en prijs voor jouw specifieke situatie.

Om deze reden loont het om makelaars in Zutphen onderling te vergelijken. Door jouw situatie en verkoopvoorkeuren aan te geven, matchen we je met de meest geschikte makelaars. Zo vind je niet alleen de beste match, maar ontdek je ook de meest gunstige tarieven en verkoopstrategieën.

Waar moet je op letten bij makelaars in Zutphen?

Bij het verkopen van je huis in Zutphen zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het maken van de juiste keuze voor een makelaar:

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet een goede kennis hebben van de lokale vastgoedmarkt in Zutphen. Deze expertise kan je helpen om een realistische prijs voor je woning te bepalen.

Service en communicatie

De communicatie van de makelaar moet helder zijn. Je moet je prettig voelen bij de service en communicatiestijl van jouw makelaar, aangezien je vaak contact met hem of haar zult hebben.

Tarieven van de makelaar

De tarieven van makelaars kunnen variëren. Het is belangrijk te weten welke diensten zijn inbegrepen in het tarief. Vergelijk dit met andere makelaars via dit vergelijkingsformulier.

Eerdere resultaten

Makelaars met een bewezen trackrecord in je omgeving kunnen een toegevoegde waarde hebben. Kijk naar hun prestaties en succesvolle verkopen in het verleden.

Marketingstrategie

Een effectieve marketingstrategie is nodig om jouw huis op te laten vallen tussen het andere aanbod. De makelaar moet in staat zijn een plan te presenteren dat past bij jouw woning en situatie.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen of huren in Zutphen; een NVM-makelaar kan je uitstekend helpen. Deze makelaars hebben een brede kennis van de woningmarkt en handelen altijd in jouw belang.

NVM-makelaars zijn niet de enige professionals in deze branche. Ook VastgoedPRO en VBO vertegenwoordigen makelaars en taxateurs. Hoewel onderling verschillend, hechten alle drie de organisaties waarde aan kwaliteit, betrouwbaarheid en integriteit.

Weetje: Sinds 2021 is het beroep van makelaar een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zich makelaar mag noemen, zonder daarvoor een bepaalde opleiding te hebben gevolgd. Daarom is het slim om te kiezen voor een makelaar die aangesloten is bij een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.

Wat doet een makelaar in Zutphen?

Een makelaar in Zutphen begeleidt je in het gehele proces van de verkoop van je woning. Deze specialist beschikt over kennis van de lokale woningmarkt, weet wat een aantrekkelijke vraagprijs is en kan potentiële kopers effectief bereiken.

Bovendien beheerst een makelaar uit Zutphen alle juridische en administratieve handelingen die bij de verkoop van een woning komen kijken. Dit bespaart je een hoop tijd en stress, zodat jij je kunt richten op jouw volgende stappen op de woningmarkt.

 • Ondersteuning van start tot finish: van prijsbepaling tot overdracht.
 • Kennis van de lokale vastgoedmarkt en prijzen.
 • Effectieve promotie van de woning bij potentiële kopers.
 • Beheer van juridische en administratieve processen bij de verkoop.
 • Begeleiding bij onderhandelingen om het beste resultaat te behalen.

Waarom een makelaar in Zutphen inschakelen?

Als je overweegt om jouw huis in Zutphen te verkopen, dan zal een makelaar jou hierbij van dienst kunnen zijn. Deze makelaar zal een aantal stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de verkoop van je woning op de juiste manier en voor de beste prijs wordt gerealiseerd. Hier is een overzicht van de stappen die een makelaar doorgaans zal uitvoeren.

Stap 1: Beginfase en kennismaking

In de eerste fase zal je makelaar een afspraak met je inplannen om je woning te bekijken en om een goede indruk te krijgen van de huidige staat en mogelijke verkoopwaarde. Deze kennismakingsfase geeft je de kans om vragen te stellen en om je verwachtingen te delen.

Stap 2: Waarde- en prijsbepaling

Daarna zal de makelaar de waarde van je woning bepalen, vaak door het uitvoeren van een taxatie. Op basis van deze taxatie en de huidige marktcondities zal de makelaar ook een adviesprijs voor de verkoop bepalen.

Stap 3: Verkoopstrategie opstellen

Op basis van de eerdere stappen zal de makelaar een verkoopstrategie opstellen. Dit betreft een plan van aanpak dat onder andere bestaat uit de juiste wijze van promotie van je huis en het bepalen van de juiste timing voor de verkoop.

Stap 4: Afhandeling en afronding

Tot slot begeleidt de makelaar je bij het afronden van de verkoop. Dit omvat het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers, het opstellen van het koopcontract en uiteindelijk de overdracht bij de notaris.

Informatie over Zutphen

Gelegen in de provincie Gelderland, vind je het historische stadje Zutphen. Rijk aan geschiedenis en cultuur, ademt het nog altijd de sfeer van de middeleeuwen.

Ooit was Zutphen een belangrijk handelscentrum, iets wat je nog ziet in de vele monumentale gebouwen. De stad heeft een uniek karakter, met zijn mooie straatjes en historische panden.

Zutphen is trots op haar erfgoed, en dat merk je. Warm en gastvrij, is het een bijzondere plek om te bezoeken en om te wonen.

Weetje: De huizenmarkt in Zutphen is levendig en in beweging. Er is veel interesse, wat resulteert in veranderingen. Wil je meer weten? Bekijk dan de woningmarktcijfers van Zutphen.

Makelaars in Zutphen vergelijken

De zoektocht naar de perfecte makelaar voor de verkoop van jouw woning begint bij het maken van een goede vergelijking. Deze moet gebaseerd zijn op jouw woning, situatie en voorkeuren.

 • Jouw typische woning en situatie
 • Jouw persoonlijke voorkeuren
 • Vergelijk op prestaties zoals verkoopopbrengst
 • De mogelijkheid tot een gratis waardebepaling

Verkoopmakelaars bewegen zich immers op allerlei manieren op de markt. De één zet in op snelheid, de ander op een maximale verkoopopbrengst. Huis Verkopen helpt jou om deze makelaars op basis van jouw wensen en situatie te vergelijken. Zo kun je de makelaar vinden die perfect bij jou past.

Vergelijk makelaars in Zutphen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Zutphen

De gemiddelde makelaarskosten bij de verkoop van een huis in Zutphen zijn € 4.136. Het is interessant om de kosten van verschillende makelaars in Zutphen te vergelijken .

In Zutphen duurt het gemiddeld 47 dagen om een huis te verkopen. Een goede makelaar kan helpen dit proces te versnellen.

Het is verstandig om meerdere makelaars te vergelijken. Jouw keuze kan worden bepaald door factoren zoals kosten, ervaring en verkoopresultaten. Je kunt makelaarstarieven op onze makelaars vergelijken pagina opzoeken.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Zutphen is € 379.464. Voor een nauwkeurigere waardering van je eigen huis kan je het beste een waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar.

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Zutphen zijn € 515. Dit zijn kosten die je vooraf maakt, voordat jouw woning defintief is verkocht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen