Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zutphen

Overweeg je jouw huis in Zutphen te verkopen? Het is een grote stap, maar zeker goed te doen met de juiste begeleiding. Onze makelaars helpen je graag om de woningmarkt in Zutphen te begrijpen, met als doel een zo optimaal mogelijke verkoopprijs voor je woning te realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zutphen

Als woningverkoper in Zutphen, zul je diverse doelen hebben als je jouw huis te koop zet. Deze doelen reflecteren jouw persoonlijke verkoopambities, variërend van het behalen van een hoge verkoopprijs tot vragen om een snelle, probleemloze verkoop. Misschien wil je een groter huis aanschaffen, of juist kleiner gaan wonen. Hoe dan ook, je zoekt naar een manier om jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk in de markt te zetten.

Hoewel je doelen duidelijk zijn, heb je misschien een flink aantal vragen. Hoe snel worden woningen in Zutphen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Wil je weten wat de huidige waarde is van jouw woning? Op onze pagina vind je een handig stappenplan voor de verkoop van een woning in Zutphen, waarin al deze vragen beantwoord worden. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Zutphen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 394.301
Besparing (gem.)
€ 1.380

Je huis snel verkopen in Zutphen

Wist je dat in Zutphen een woning gemiddeld binnen 46 dagen verkocht is? Maar dat betekent niet dat je het verkoopproces niet kan versnellen. Hier zijn drie tips om dit voor elkaar te krijgen.

 1. De juiste prijs. Laat een waardebepaling uitvoeren door een ervaren makelaar. Een realistische vraagprijs trekt meer potentiële kopers en kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.
 2. Presenteer je woning optimaal. Een goed gepresenteerde woning springt eruit op foto's en tijdens bezichtigingen. Ruim op, maak schoon en denk aan details; een bloemetje op tafel en vers brood in de oven kunnen wonderen doen!
 3. Marketing is key. Maak gebruik van de kracht van social media en deel jouw huis schaamteloos. En laat een professionele verkoopbrochure maken die je makkelijk kunt delen. Kijk ook naar mogelijkheden voor open huizendagen.

Tips in Zutphen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zutphen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Zutphen ligt op het moment rond de € 394.301. Dat wil zeggen, dit is de prijs die je gemiddeld voor een woning in Zutphen betaalt in juni 2024. De verkoopprijs wordt door verschillende factoren bepaald, zoals de staat van de woning, de locatie, de woningmarkt op dat moment en natuurlijk wat kopers bereid zijn om te betalen.

In Zutphen ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter eigenlijk altijd iets hoger, namelijk € 3.286. Per vierkante meter betaal je dus gemiddeld dit bedrag. Ook hier is de daadwerkelijke prijs per vierkante meter afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ligging van de woning en de vraag naar woningen in de buurt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zutphen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.200
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zutphen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zutphen.

Feitjes over Zutphen

 • Zutphen is één van de oudste steden van Nederland.
 • De stad heeft een historische binnenstad met veel monumenten.
 • Zutphen staat ook bekend om zijn jaarlijkse Chocoladefestival.

Tips om je woning te verkopen in Zutphen

Je bent van plan om jouw woning in Zutphen te verkopen en kunt niet wachten om de opbrengst te ontvangen. Het verkopen van een huis is echter een complex proces en om de verkoop soepel te laten verlopen kun je gebruik maken van onderstaande tips en de hulp van lokale Zutphense specialisten.

 • Presenteer je huis op de best mogelijke manier. Zorg ervoor dat je huis er netjes en opgeruimd uitziet. Schakel een professionele fotograaf in die de sterke punten van je huis goed kan vastleggen.
 • Bedenk of energiebesparende maatregelen jouw huis aantrekkelijker kunnen maken voor potentiële kopers. Als jouw huis energiezuinig is, kan dit een extra verkoopargument zijn. In Zutphen zijn er diverse specialisten die je hierbij kunnen adviseren.
 • Onderhoud de tuin goed. Een goed onderhouden tuin kan de waarde van je huis verhogen en de verkoop versnellen. Zutphen is rijk aan tuiniers en hoveniers die hierbij kunnen helpen.
 • Stel van tevoren een realistische prijs vast voor jouw huis. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Makelaars in Zutphen kunnen je helpen bij het vaststellen van een reële vraagprijs.

Ontdek jouw stappenplan in Zutphen:

 • Doorlopend inzicht in de verkoop progressie.
 • Bespaart duizenden euro's door goede vergelijking.
 • Persoonlijk samengesteld, aangepast aan jouw situatie.
 • Voorkomt dat belangrijke stappen worden overgeslagen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zutphen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zutphen kost je als verkoper gemiddeld € 5.603. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zutphen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 394.301) € 4.298
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.603

Kosten van makelaars in Zutphen

Als je overweegt om jouw woning in Zutphen te verkopen, is het raadzaam om rekening te houden met de kosten van een makelaar. Het is gebruikelijk dat makelaars een courtage vragen, wat meestal een percentage is van de verkoopprijs van je huis. Gemiddeld is de courtage voor het verkopen van een huis in Zutphen 1,09%.

Echter is het belangrijk te onthouden dat goedkoop niet altijd beter is. De verkoopprijs die de makelaar voor jouw woning kan krijgen is net zo belangrijk. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 394.301 in Zutphen, betekent een gemiddelde courtage van 1,09% dat je ongeveer € 4.298 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Lees meer over makelaars in Zutphen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

In de complexiteit van een huis verkopen speelt de notaris een belangrijke rol. De kosten die je daarvoor maakt, zijn over het algemeen voor jouw rekening. Ze omvatten onder andere het opmaken van de akte van levering en eventueel een akte van verdeling bij een scheiding.

Afhankelijk van het notariskantoor kunnen de kosten verschillen. Het loont dus om vooraf prijzen te vergelijken. Overigens zijn er notariskosten die de koper betaalt – zoals voor de hypotheekakte – maar deze vallen buiten jouw verantwoordelijkheid als verkoper.

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis in de verkoop zet, kan het verstandig zijn om bepaalde onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Denk aan het vervangen van kapotte tegels, het opknappen van beschadigde muren of het aanpakken van een lekkend dak. Dit soort reparaties kunnen een positief effect hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

De kosten hiervoor lopen uiteen en hangen af van de staat van jouw huis. Stel daarom vooraf een budget vast voor eventuele verbeteringen en onderhoud. Zo voorkom je onverwachte uitgaven en houd je de kosten in de hand.

Kosten voor het energielabel

Bij de verkoop van een huis ben je verplicht om een geldig energielabel te overhandigen aan de koper. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het label wordt vastgesteld op basis van onder meer de isolatie van het huis en de aanwezigheid van energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen.

De kosten voor het verkrijgen van een energielabel variëren. Je betaalt meestal voor het advies van de energieadviseur die jouw huis beoordeelt. Het kan raadzaam zijn om prijzen te vergelijken voordat je een adviseur inschakelt, zodat je een goede keuze kunt maken.

Wanneer mijn huis verkopen in Zutphen?

Twijfel je of juni 2024 het juiste moment is om je huis in Zutphen te verkopen? Graag helpen we je bij het nemen van deze belangrijke beslissing. De huidige woningmarkt is redelijk stabiel, wat een gunstige periode kan zijn om je woning te verkopen.

Misschien vraag je jezelf af: 'Hoe benut ik deze situatie optimaal?' Een eerste stap is om in een vroeg stadium contact op te nemen met een makelaar. De makelaar kan je adviseren over het juiste moment om je woning in de verkoop te zetten en hoe je het maximale uit de verkoop kunt halen.

Vergelijk makelaars in Zutphen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het proces van het verkopen van jouw huis kan overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, Huis Verkopen is hier om je te helpen met het hele proces. We hebben een breed scala aan tools en middelen om je te helpen bij het voorbereiden van je woningverkoop. Van een gratis waardebepaling tot de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken, wij streven ernaar om dit proces voor jou zo soepel mogelijk te laten verlopen. We zorgen ervoor dat je helemaal klaar bent om je huis op de markt te brengen, zonder een enkele stap over het hoofd te zien.

Gratis waardebepaling

Wanneer je met de verkoop van je huis begint, is het belangrijk om de juiste waarde ervan te kennen. Met onze handige tool kun je een gratis waardebepaling uitvoeren. Dit helpt je bij het bepalen van een realistische en competitieve vraagprijs voor je woning.

Vergelijk makelaarstarieven

Met zoveel makelaars om uit te kiezen, kan het moeilijker zijn dan verwacht om de juiste makelaar te vinden. Bij Huis Verkopen kun je makelaarstarieven opvragen en deze vergelijken, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt en bespaart op makelaarskosten.

Compleet stappenplan

Wil je ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet tijdens het verkoopproces van je huis? Profiteer dan van ons handige stappenplan. Hiermee kan je systematisch en zonder stress de verkoop van je huis voorbereiden, zodat je op alles voorbereid bent.

Appartement verkopen in Zutphen

Verkopen van een appartement in Zutphen verschilt in vele opzichten van het verkopen van een traditioneel woonhuis. Een van de dingen die het proces beïnvloeden is het appartementsrecht, dat betekent dat je eigenaar bent van een deel van het gebouw en de moeilijkheden die dit kan opleveren bij de verkoop moeten niet worden onderschat. Voor de beste verkoopresultaten is het aan te raden om een ervaren makelaar in te schakelen die kennis heeft van de lokale markt en de juridische nuances van het verkopen van appartementen.

Voor een maximale verkoopprijs moet je eerst zorgen voor een uitstekende presentatie van jouw appartement. Dat betekent dat je moet investeren in professionele foto's, moet zorgen voor een nette en opgeruimde woning en eventuele kleine reparaties moet uitvoeren voordat potentiële kopers een kijkje komen nemen. Vergeet ook niet om samen met je makelaar een slimme prijsstrategie te bepalen: te hoog geprijsd en je schrikt kopers af, maar te laag en je loopt het risico geld mis te lopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zutphen

Begin met een grondige schoonmaak en het opknappen van kleine klusjes. Daarnaast is het cruciaal om een realistische verkoopprijs te bepalen. Een goede waardebepaling kan hierbij helpen. Zorg ook voor een energielabel en een duidelijke huisbeschrijving met professionele foto's.

De kosten bij het verkopen van je huis kunnen variëren. Denk hierbij aan de courtage voor de makelaar, het energielabel, woningadvertenties en de kosten koper. Voor een gedetailleerd overzicht van alle kosten kun je terecht op deze pagina.

Het kiezen van de juiste makelaar is een persoonlijke keuze. Het is belangrijk dat je een makelaar kiest die je vertrouwt, met wie je een goede klik hebt en die goede kennis heeft van de lokale markt in Zutphen. Via de tool op deze pagina kun je makelaars vergelijken en de beste keuze maken.

Ja, een energielabel is verplicht bij de verkoop van je huis. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Een energielabel kun je eenvoudig online aanvragen.

Een snelle verkoop begint met een goede voorbereiding. Onderdeel hiervan is het bepalen van de juiste verkoopprijs, het op orde hebben van alle documenten en zorg voor een goede presentatie van je woning. Voor aanvullende tips voor een snelle verkoop kun je kijken op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen