Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hulst

Wanneer je je huis in Hulst wilt verkopen, zijn er enkele belangrijke keuzes te maken. Zo bepaal je wie de verkoop regelt, welke strategie je hanteert en hoe je je woning presenteert. Deze keuzes hebben een directe invloed op de uiteindelijke verkoopprijs. Maak dus weloverwogen besluiten om het meeste uit de verkoop te halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hulst

Als je in Hulst je huis gaat verkopen, zijn er verschillende zaken om op te letten. Hoog op je lijst staan waarschijnlijk dingen als het verkrijgen van een goede prijs voor je huis en ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt aan een makelaar. Het is ook belangrijk dat je woning snel wordt verkocht, zodat je dubbele woonlasten kunt vermijden.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Hulst worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Misschien wil je ook weten hoe de tarieven van verschillende makelaars in Hulst samenvallen. Dit zijn allemaal relevante vragen waarvoor antwoorden voor je klaarliggen. Hier volgen de actuele cijfers met betrekking tot de verkoop van huizen in Hulst:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
123 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 364.250
Besparing (gem.)
€ 1.257

Je huis snel verkopen in Hulst

In Hulst worden woningen gemiddeld verkocht binnen 108 dagen. Snel je huis verkopen vraagt inzicht in de lokale woningmarkt en een gedegen voorbereiding. Met de volgende tips kun je het verkoopproces versnellen:

 1. Laat een degelijke waardebepaling uitvoeren door een makelaar. Dit helpt je een realistische vraagprijs te stellen, wat bijdraagt aan een snelle verkoop. Een waardebepaling kun je aanvragen op onze speciale waardebepalingspagina.
 2. Vraag professioneel verkoopadvies bij een lokale makelaar. Hun kennis en ervaring zijn onmisbaar in het verkoopproces. Onze verkoopadviespagina kan je hiermee helpen.
 3. Besteed aandacht aan de presentatie van je huis voor de verkoop. Een opgeruimd huis en aantrekkelijke foto's trekken meer potentiële kopers. Check ons overzicht met verkooptips voor meer inspiratie.

Tips in Hulst

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hulst op?

Als je overweegt om een woning in Hulst te verkopen, dan kan het prettig zijn om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs in Hulst momenteel op € 364.250 ligt. Houd er rekening mee dat dit slechts een gemiddelde is; de verkoopprijs kan zowel hoger als lager uitvallen, afhankelijk van factoren zoals het type woning, de staat van onderhoud en de locatie binnen Hulst.

Naast de algemene verkoopprijs is het ook nuttig om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Hulst ligt die op dit moment op € 2.687. Dit kan je een beter inzicht geven in wat je kunt verwachten als je besluit te verkopen. Tenslotte is het belangrijk om in gedachten te houden dat vraagprijzen en verkoopprijzen doorlopend in beweging zijn. Het is dus raadzaam om de markt goed in de gaten te houden als je een verkoop in mei 2024 overweegt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hulst

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.500
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hulst bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hulst.

Feitjes over Hulst

 • Hulst is de meest zuidoostelijke van de Zeeuwse vestingsteden.
 • De stad Hulst werd al in de 11de eeuw vernoemd in historische verslagen.
 • In Hulst is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa te vinden.

Tips om je woning te verkopen in Hulst

Verkoop je je huis in Hulst? Zelf kun je een groot verschil maken in dit proces. Een goede voorbereiding is hierbij cruciaal. Door rekening te houden met een paar strategische punten, kun je je woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers en de verkoop bespoedigen. Hieronder vind je enkele handige tips.

 • Netheid en onderhoud: Een schoon en goed onderhouden huis oogt aantrekkelijker. Zorg dat alles in je huis functioneert zoals het hoort en voer indien nodig kleine reparaties uit.
 • Interieurstyling:Richt je woning zo in dat deze breed in de smaak valt. Denk aan een neutrale inrichting en kleurgebruik, zodat een breed publiek zich makkelijker kan inbeelden er te wonen.
 • Buitenruimte: Verbeter de uitstraling van je tuin of buitenruimte. Potentiële kopers willen zich voorstellen zichzelf hier te ontspannen. Maak het netjes en voeg wat mooi groen toe.
 • Vergeet de entree niet: De eerste indruk is allesbepalend, geef daarom extra aandacht aan de entree. Een opgefriste voordeur en een schoon pad kunnen al een groot verschil maken.
 • Professionele foto's: Overweeg om een professionele fotograaf in te huren. Goede foto's geven een sterke eerste indruk en trekken meer kijkers naar je huis.

Ontdek jouw stappenplan in Hulst:

 • Stappenplan zorgt voor duidelijk overzicht in verkoopproces
 • Voorkom overslaan van belangrijke stappen in de verkoop
 • Optionele stappen bieden mogelijkheid tot waardeverhoging
 • Bespaar met het stappenplan duizenden euro's op de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hulst?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hulst kost je als verkoper gemiddeld € 4.824. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hulst In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 364.250) € 4.225
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.824

Kosten van makelaars in Hulst

Bij het verkopen van een huis in Hulst schakel je vaak een makelaar in. De kosten van een makelaar kunnen enorm verschillen per makelaarskantoor, maar de gemiddelde courtage bedraagt 1,16% van de verkoopprijs. Dit is echter niet het enige waar je rekening mee moet houden.

Het is namelijk ook van groot belang om te kijken naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar denkt jouw woning te kunnen verkopen. Het kan namelijk zo zijn dat een makelaar met lagere kosten een lagere verkoopprijs voorstelt, waardoor je uiteindelijk niet goedkoper uit bent. Baseer dus niet enkel je keuze op de makelaarskosten, maar kijk ook naar de potentiële verkoopprijs van je woning.

Lees meer over makelaars in Hulst.

Andere kosten bij verkoop

Opknapkosten

Het opknappen van je huis kan flink in de kosten lopen. Heb je bijvoorbeeld achterstallig onderhoud? Dan ontkom je er normaal gesproken niet aan om dit te repareren voor de verkoop. Doe je het niet, dan kan dat een lagere verkoopprijs tot gevolg hebben.

Naast groot onderhoud, kunnen ook kleine verbeteringen in en rondom het huis noodzakelijk zijn om eventuele kopers te overtuigen. Denk hierbij aan nieuwe verf op de muren of een opgeknapte tuin. Deze opknapwerkzaamheden zijn in feite een investering die zichzelf vaak ruimschoots terugverdient.

Kosten voor het energielabel

Verkoop je je huis, dan ben je verplicht om een geldig energielabel aan te vragen en te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Zo'n energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning. De kosten voor het aanvragen van dit energielabel zijn voor jouw rekening.

Dat je hiervoor moet betalen, kan vervelend zijn. Maar zie het als een investering. Met een goed energielabel wordt je huis namelijk aantrekkelijker voor potentiële kopers. Het is dus geen nutteloze uitgave, maar draagt bij aan het succes van de verkoop.

Notariskosten

Als verkoper krijg je ook te maken met notariskosten. Je hebt een notaris nodig voor het opmaken van de leveringsakte. Echter, deze kosten worden normaliter door de koper betaald. Maar dat is niet altijd het geval.

Soms zijn er aanvullende werkzaamheden nodig die de notaris moet uitvoeren. Denk aan het doorhalen van jouw hypotheek in het kadaster of het regelen van een volmacht. Hiervoor kan de notaris extra kosten in rekening brengen. Wil jij goed zicht houden op alle kosten bij het verkopen van je huis? Dat is zeker aan te raden. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

Wanneer mijn huis verkopen in Hulst?

Overweeg je om je huis in Hulst te verkopen? Dan is mei 2024 een goed moment om deze stap te zetten. De huidige woningmarkt biedt volop kansen en mogelijkheden. Een snelle verkoop is in deze dynamische tijden meer dan ooit binnen handbereik.

Vraag je je af of het wel de moeite waard is om nu te verkopen? Absoluut! Terwijl de vraag groot is, kan een vlot verkoopproces je veel voordelen opleveren. De kans is groot dat je niet lang hoeft te wachten op een geschikte koper voor jouw huis.

Vergelijk makelaars in Hulst Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Een woning verkopen kan een flinke klus zijn, maar dankzij Huis Verkopen wordt dit een stuk gemakkelijker. Huis Verkopen verzamelt namelijk alle informatie die je nodig hebt om jouw woning in Hulst op een moderne en eenvoudige manier te verkopen. De website is speciaal ontworpen voor woningeigenaren die de verkoop van hun woning willen voorbereiden of regelen. Met de handige tools, zoals een gratis waardebepaling en het vergelijken van makelaars, helpen we je om alles op de beste manier te regelen en een zo goed mogelijke prijs te krijgen. Daarom is het verstandig om Huis Verkopen te gebruiken.

Gratis waardebepaling

Geen idee van de huidige marktwaarde van jouw woning? Geen probleem! Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling aan. Zo krijg je een goed beeld van de actuele waarde van je huis in Hulst, en kan je deze waardering meenemen in de onderhandelingen tijdens de verkoop.

Vergelijk makelaars

Op Huis Verkopen kan je eenvoudig makelaars vergelijken. Door de informatie van verschillende makelaars naast elkaar te leggen, ontdek je welke makelaar het beste bij jouw situatie past en kan je de beste deal sluiten.

Bespaar op makelaarskosten

Zorgen over hoge makelaarskosten? Niet nodig. Via Huis Verkopen kan je makelaarstarieven opvragen, waardoor je makkelijk kosten kunt vergelijken en besparen. Met Huis Verkopen weet je zeker dat je niet teveel betaalt en een professionele service voor de juiste prijs krijgt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hulst

Een goede eerste stap bij het verkopen van je huis in Hulst is het aanvragen van een waardebepaling bij een lokaal erkende makelaar. Deze waardebepaling geeft je een realistisch beeld van de huidige marktwaarde van je woning.

Elk huis en iedere verkoopsituatie is uniek, dus er is geen one-size-fits-all antwoord op deze vraag. Een verkoopadviseur kan je echter begeleiden in het gehele proces, van de vraagprijs bepalen tot de onderhandelingen met kopers.

Het vinden van een goede makelaar in Hulst begint met goed onderzoek. Dit onderzoek kan je uitvoeren met behulp van onze online tool om makelaars te vergelijken en de makelaar te vinden die het best bij jouw behoeften past.

De kosten die je kunt verwachten bij het verkopen van jouw huis in Hulst variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Voor een uitgebreid overzicht voor deze kosten, kan je kijken op onze pagina met alle informatie over de kosten.

Het snel verkopen van je huis in Hulst kan een uitdaging zijn, maar is zeker niet onmogelijk. Op onze pagina met tips voor een snelle verkoop vind je nuttige adviezen om dit doel te bereiken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen