Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Landgraaf

Als je jouw huis in Landgraaf wilt verkopen, ben je bij ons op de juiste plek. We bieden op deze website een uitgebreide toelichting op alle fases van het verkooptraject. Je wordt stapsgewijs geïnformeerd, zodat je met de juiste kennis je woning succesvol op de markt kunt brengen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Landgraaf

Als je in Landgraaf je huis wilt verkopen, moet je op verschillende dingen letten. In de eerste plaats wil je natuurlijk een optimale prijs voor je woning krijgen. Een makelaar kan je hierbij helpen, maar zorg ervoor dat je niet te veel betaalt voor deze dienst. Niet te vergeten wil je je huis zo snel mogelijk verkopen, zodat je geen dubbele woonlasten krijgt. Verder is het belangrijk om te zorgen voor een goede presentatie van je woning en om een duidelijke verkoopstrategie te hebben.

Zou je willen weten hoe snel huizen in Landgraaf verkocht worden? Of ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? Misschien vraag je je af wat de actuele waarde van jouw woning is. En heb je er weleens over nagedacht hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Hier volgen enkele actuele cijfers over de woningverkoop in Landgraaf:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 276.743
Besparing (gem.)
€ 913

Je huis snel verkopen in Landgraaf

Woningen in Landgraaf hebben gemiddeld een vrij korte verkoperstijd. In slechts 58 dagen vindt de gemiddelde woning in Landgraaf een nieuwe eigenaar. Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw huis snel verkocht wordt? Hieronder vind je een aantal tips.

 1. Streef naar een goede eerste indruk. Zorg ervoor dat je woning er netjes en opgeruimd uitziet. Dat betekent geen rommel, geen persoonlijke spullen in zicht en altijd een frisse geur in huis. Het gaat hierbij vooral om schoonmaken, onderhouden en zo neutraal mogelijk inrichten.
 2. Presenteer je woning met professionele foto's. Scherpe, heldere foto's die de unieke eigenschappen van je woning laten zien kunnen de aandacht van potentiële kopers trekken. Overweeg ook om een virtuele tour of een video van je woning te maken.
 3. Zet online marketing in. Naast het plaatsen van je woning op vastgoedwebsites, kun je ook sociale media gebruiken om je woning onder de aandacht te brengen. Je kunt eventueel ook een betaalde advertentie plaatsen om een groter publiek te bereiken.

Tips in Landgraaf

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Landgraaf op?

In Landgraaf ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 276.743 euro. Natuurlijk kan de verkoopsom van jouw woning hoger of lager uitvallen. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van jouw woning, de locatie in Landgraaf en de huidige marktomstandigheden in mei 2024.

Wil je weten wat jouw woning per vierkante meter kan opleveren? In Landgraaf is de gemiddelde prijs per m2 momenteel € 2.511 euro. Maar onthoud: de waarde van een woning komt tot stand door meerdere factoren, waaronder ook de unieke kenmerken van jouw woning. Je kunt op de pagina over woningwaarde meer informatie vinden over hoe de waarde van een woning bepaald wordt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Landgraaf

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.300
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Landgraaf bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Landgraaf.

Feitjes over Landgraaf

 • Landgraaf is thuisbasis van het Pinkpop Festival.
 • Het heeft de grootste indoor skihal van de wereld.
 • Hier bevindt zich de oudste botanische tuin van Nederland.

Tips om je woning te verkopen in Landgraaf

Het verkopen van je huis in Landgraaf kan best een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding kun je een groot verschil maken. Hieronder vind je enkele praktische tips die je kunnen helpen om je huis effectiever en sneller te verkopen.

 • Licht en ruimte: Een goed verlicht en ruim uitziend huis is zeer aantrekkelijk voor potentiële kopers. Verplaats of verwijder wat overtollige meubels, laat je ramen blinken en zorg voor voldoende verlichting.
 • Reparaties: Pak achterstallig onderhoud aan. Kleine reparaties zoals een lekkende kraan, een kapotte deurklink of losliggende tegels kunnen een grote indruk maken op potentiële kopers.
 • Schoonmaak: Een grondige schoonmaakbeurt kan wonderen doen. Zorg ervoor dat elke ruimte glanst en fris ruikt, dit geeft kopers een welkom gevoel bij het betreden van jouw huis.
 • Neutrale inrichting: Een neutraal en modern interieur trekt een groter publiek. Overweeg om felle kleuren te vervangen door lichtere, neutrale tinten voor je muren en vloerbedekking.
 • Buitenruimte: Als je een tuin of buitenruimte hebt, maak daar dan het beste van. Een verzorgde en aantrekkelijke buitenruimte vergemakkelijkt het voor kijkers om zichzelf erin te zien wonen.

Ontdek jouw stappenplan in Landgraaf:

 • Het stappenplan is precies aangepast aan jouw woning.
 • Met de interactieve elementen houd je makkelijk de voortgang bij.
 • Verhoog de waarde van je woning met optionele stappen.
 • Vergelijk opties en bespaar duizenden euro's bij verkoop.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Landgraaf?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Landgraaf kost je als verkoper gemiddeld € 4.754. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Landgraaf In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 276.743) € 3.238
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.754

Kosten van makelaars in Landgraaf

Als je je huis in Landgraaf wilt verkopen, komt er een makelaar bij kijken. Gemiddeld betaal je een courtage van 1,17% van de verkoopprijs van je huis aan de makelaar voor zijn diensten. Dit percentage kan echter variëren afhankelijk van de makelaar en de specifieke diensten die hij aanbiedt.

Om de beste deal te krijgen, is het verstandig om offertes van verschillende makelaars op te vragen en ze bij je thuis uit te nodigen. Deze ontmoeting zal hen in staat stellen om een gedetailleerde taxatie van je huis te geven en doorgaans leidt dit tot een scherpere prijs dan wanneer je dit niet zou doen.

Lees meer over makelaars in Landgraaf.

Andere kosten bij verkoop

Woning opknappen

Als je jouw huis wil verkopen, kun je overwegen wat kleine klusjes zelf op te knappen. Misschien is er een lekkende kraan die reparatie nodig heeft of een muur die een vers likje verf kan gebruiken. Dit kan de verkoopwaarde van je huis verhogen.

Er zijn opknapkosten die je zelf moet betalen. Misschien wil je de inrichting van je huis iets moderniseren. Bedenk wel dat investeringen zoals een nieuwe keuken of badkamer mogelijk niet volledig terugverdiend worden bij de verkoop.

Notariskosten

Het is belangrijk om te weten dat je bij de verkoop van je huis ook notariskosten moet betalen. Je bepaalt zelf bij welke notaris de akte van verkoop wordt opgemaakt. De notaris stelt de koopakte op en regelt de overdracht.

De notariskosten variëren per notariskantoor, het is verstandig om deze prijzen te vergelijken. Houd er rekening mee dat deze kosten voor jouw rekening komen en niet door de koper worden betaald.

Energielabel

Bij de verkoop van je woning is het verplicht om een energielabel te hebben. Dit geeft potentiële kopers inzicht in de energieprestatie van de woning. Het energielabel moet actueel zijn en door een gecertificeerd bedrijf worden afgegeven.

Voor het aanvragen van een energielabel zijn kosten verbonden. Dit zijn kosten die je zelf moet betalen. Een energielabel is 10 jaar geldig. Als je geen geldig energielabel hebt bij de oplevering kan je een boete krijgen.

Wanneer mijn huis verkopen in Landgraaf?

Is mei 2024 het ideale moment om je huis in Landgraaf op de markt te zetten? Het antwoord is ja. In deze tijd zijn er volop kansen voor elke soort woning. Ook kan de keuze voor een verkoopmoment enorm variëren per woningtype. Daarom kan een makelaar je perfect adviseren op dit vlak.

Vraag je je af wat het beste moment is om jouw specifieke type woning te verkopen? Het antwoord hangt af van diverse factoren en deze variëren per woningtype. Het betekent echter niet dat dit geen goede tijd is om te verkopen. Zelfs in deze periode biedt de woningmarkt mogelijkheden voor iedere huiseigenaar in Landgraaf.

Vergelijk makelaars in Landgraaf Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen begrijpen we perfect de uitdagingen die je als woningverkoper tegenkomt. Het doel is om je woning zo goed mogelijk te verkopen. Onze oplossing is een simpel, efficiënt stappenplan dat je begeleidt in het verkoopproces. Het stappenplan zorgt ervoor dat je niets mist en steeds de juiste experten kan inschakelen. Hierdoor wordt de verkoop een stuk minder stressvol en verhoog je de kans op succes. Een slimme woningverkoper maakt gebruik van onze handige stappenplan.

Vergelijk lokale makelaars

We hebben een gedetailleerd overzicht van statistieken van alle makelaars in Landgraaf. Dit biedt je de gelegenheid om makelaars te vergelijken op basis van hun verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de perfecte makelaar voor jou.

Kosten besparen met Huis Verkopen

Ons stappenplan helpt je om dienstverleners zoals energieadviseurs en makelaars te vergelijken op beschikbaarheid en tarieven. Dit zorgt ervoor dat je kosten kunt besparen op makelaarskosten. Zo maximaliseer je je verkoopopbrengst.

100% onafhankelijk en objectief

Als het grootste platform voor de verkoop van huizen zijn we 100% objectief en onafhankelijk. We verdedigen de belangen van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt.

Behoud het overzicht

Met ons interactieve stappenplan weet je altijd waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, waardoor het proces transparant wordt en je steeds perfect geïnformeerd blijft.

Appartement verkopen in Landgraaf

Als je een appartement in Landgraaf wilt verkopen, is dat een ander verhaal dan bij een woonhuis. Bij een appartement komt een VvE om de hoek kijken, waarbij de maandelijkse kosten en de staat van onderhoud belangrijke verkoopfactoren zijn. Daarnaast speelt het energielabel een grote rol. Dit is sinds 2015 verplicht bij verkoop en geeft een indicatie van de energiezuinigheid van jouw appartement. Op onze website kun je gemakkelijk een energielabel aanvragen.

Voordat je jouw appartement in de verkoop zet, is het slim om jouw woningwaarde te weten. Hierdoor kun je een realistische vraagprijs opstellen en voorkom je dat je onder de marktprijs verkoopt. Win ook advies in bij een lokale makelaar, die de markt in Landgraaf kent. Hij kan je helpen bij het onderhandelen over de prijs en het opstellen van de koopcontracten. Bij ons kun je makkelijk een waardebepaling aanvragen en advies inhuren voor de verkoop van je appartement.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Landgraaf

Het verkopen van je huis kan een intensief proces zijn, waarbij meerdere stappen worden doorlopen. Begin met je te oriënteren op de markt, dit kan helpen om te bepalen welke prijs je voor je woning kunt vragen. Duik in de stappen van het verkoopproces om je huis op de juiste wijze in Landgraaf te kunnen verkopen.

Vanaf 2021 moet je een energielabel laten vaststellen door een vakbekwaam energieadviseur. De energieadviseur komt bij je langs en rapporteert over zaken als isolatie en zuinigheid van installaties. Meer informatie vind je op energielabelaanvragen.

De snelheid waarmee je jouw huis kunt verkopen is afhankelijk van verschillende factoren zoals de marktsituatie, de vraagprijs en de staat van de woning. Je kunt nader advies inwinnen over de verwachte verkoopsnelheid in Landgraaf op deze informatiepagina.

Je kunt de vraagprijs bepalen op basis van de actuele marktwaarde van je woning. Hiervoor moet je rekening houden met verschillende factoren zoals de locatie van je huis, de staat van onderhoud en vergelijkbare woningen in Landgraaf. Voor meer informatie kun je terecht op deze pagina over het bepalen van de vraagprijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen