Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Kerkrade

Overweeg je jouw huis in Kerkrade te verkopen? De plaatselijke woningmarkt is dynamisch met veel vraag en aanbod. Een slimme aanpak kan het verschil maken tussen een goede verkoopprijs en een uitzonderlijke. Maak gebruik van lokale experts om je kansen op succes te verhogen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Kerkrade

Als woningverkoper in Kerkrade heb je diverse doelen bij het verkopen van je woning. Vanzelfsprekend wil je een zo hoog mogelijke opbrengst genereren, maar ook de snelheid van de verkoop en een vlekkeloos verkooptraject kunnen sterke wensen zijn. Afhankelijk van jouw doelen kies je voor een makelaar met bewezen prestaties in Kerkrade. Hiermee kun je een snelle verkoop garanderen en jouw verkoopdoelen behalen.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe de woningmarkt in Kerkrade zich op dit moment gedraagt. Hoe snel worden woningen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? Hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Al deze vragen en meer komen aan bod als je een gratis verkoopadvies aanvraagt. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Kerkrade:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
74 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 251.737
Besparing (gem.)
€ 994

Je huis snel verkopen in Kerkrade

De woningmarkt is dynamisch en de snelheid waarmee huizen verkocht worden varieert sterk op basis van locatie. In Kerkrade is de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen 71 dagen. Hoe kun je dat proces versnellen? Lees onze drie tips hieronder.

 1. Realistische prijsstelling: Het vaststellen van een eerlijke vraagprijs is essentieel voor een vlotte verkoop. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken. Het is raadzaam om een waardebepaling door een professionele makelaar aan te vragen.
 2. Promoten van je huis: Goede foto's, een aantrekkelijke omschrijving en een openbare woningverkoop via websites zoals Funda kunnen zowel het verkoopbedrag verhogen als de verkoopsnelheid bevorderen. Zorg ervoor dat je woning opvalt in de menigte.
 3. Goed onderhoud: Een woning waarvan het onderhoud op peil is, verkoopt over het algemeen sneller. Zichtbare gebreken kunnen potentiële kopers afschrikken. Onderhoud je woning goed en vraag zo nodig een energielabel aan om de energiezuinigheid van je woning aan te kunnen tonen.

Tips in Kerkrade

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Kerkrade op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Kerkrade ligt momenteel rond de € 251.737, kun je je voorstellen? Maar let op, de verkoopsom van een huis hangt van verscheidene factoren af. De grootte, de staat van onderhoud en de locatie binnen Kerkrade kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op het eindbedrag.

Als we kijken naar de vierkante meterprijs, doeltreffend voor het vergelijken van huizen, zit je in Kerkrade momenteel op een gemiddelde van € 2.190 per m2. Een bruikbaar handvat om te inventariseren hoe woningen in Kerkrade zich verhouden tegenover andere steden en dorpen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Kerkrade

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 1.900
€ 2.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Kerkrade bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Kerkrade.

Feitjes over Kerkrade

 • Kerkrade is de meest oostelijke gemeente van Nederland.
 • Het in Kerkrade gelegen GaiaZOO won de titel 'Leukste uitje van Nederland'.
 • Abdij Rolduc, het grootste abdijcomplex in de Benelux, bevindt zich in Kerkrade.

Tips om je woning te verkopen in Kerkrade

Ben je van plan om je huis in Kerkrade te verkopen en wil je er zeker van zijn dat je de maximale verkoopprijs behaalt? Een flats of huis verkopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie en voorbereiding, kun je er een succesvolle onderneming van maken. Hieronder geven we je waardevolle tips die je kunnen helpen.

 • Schoonmaken - Een opgeruimd, schoon en fris ruikend huis is erg uitnodigend. Besteed extra aandacht aan keukens en badkamers. Denk ook aan het exterieur van de woning en de tuin.
 • Doelgroep - Ken je doelgroep en pas de presentatie van je woning hierop aan. Kijk naar de voornaamste trekpleisters van Kerkrade en hoe deze van toepassing kunnen zijn op je potentiële kopers.
 • Fotografie - Professionele foto's zijn essentieel bij het online adverteren van je woning. Huur een ervaren vastgoedfotograaf in om je huis in het beste licht te stellen.
 • Prijsstelling - Zorg dat je huis goed geprijsd is. Te hoog kan kopers afschrikken, maar te laag kan je de maximale verkoopprijs kosten. Vergelijk met soortgelijke woningen in Kerkrade.
 • Timing - Verkoop in het juiste seizoen. In Kerkrade zijn sommige seizoenen, zoals de lente en zomer, wellicht gunstiger om je woning sneller en tegen een hoger tarief te verkopen.

Ontdek jouw stappenplan in Kerkrade:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij de verkoop
 • Zelf bijhouden en kiezen welke stappen je doet
 • Mogelijk om duizenden euro's te besparen
 • Direct overzicht en regeling vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Kerkrade?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Kerkrade kost je als verkoper gemiddeld € 4.467. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Kerkrade In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 251.737) € 2.845
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.467

Kosten van makelaars in Kerkrade

Als je jouw huis in Kerkrade wilt verkopen, moet je overwegen dat makelaarskosten een onderdeel van het verkoopproces vormen. De meest voorkomende kosten zijn de opstartkosten en courtage. De opstartkosten dekken de initiële werkzaamheden van de makelaar, bijvoorbeeld het opnemen van de woning, het maken van een fotoreportage en het plaatsen van de woning op diverse portals. In Kerkrade zijn de gemiddelde opstartkosten € 515.

Bovenop de opstartkosten kan een makelaar ook een courtage in rekening brengen. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis, die geïnd wordt na een succesvolle verkoop. Sommige makelaars werken op basis van een vast tarief, terwijl anderen een 1,13% courtage in rekening brengen. Het is dus essentieel om goede afspraken te maken over deze kosten alvorens een makelaar in te schakelen.

Lees meer over makelaars in Kerkrade.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

In de aanloop naar de verkoop heb je verschillende voorbereidingskosten. Hieronder valt bijvoorbeeld de notariskosten voor het opmaken van de akte van levering. Hoewel de koper deze meestal betaalt, kan het zijn dat je zelf notariskosten moet maken, bijvoorbeeld voor het aflossen van je hypotheek.

Ook kunnen er kosten zijn voor het opstellen van een energielabel. Een energielabel is een label dat laat zien hoe energiezuinig je huis is. Dit is wettelijk verplicht en de koper kan je vragen om dit te regelen. Hier zijn vaak wel kosten aan verbonden.

Verhuis- en inrichtingskosten

Onderschat ook de kosten voor het verhuizen en opnieuw inrichten van je nieuwe woning niet. Hoewel deze kosten niet direct gelinkt zijn aan het verkopen van je woning, zijn ze onvermijdelijk en kunnen ze behoorlijk oplopen. Denk aan huurkosten voor een verhuiswagen, maar ook aan het kopen van nieuwe meubels of het opknappen van je nieuwe huis.

Bij het budgetteren van je verhuizing is het belangrijk om een goede inschatting te maken van deze kosten. Vergeet ook niet de mogelijke kosten voor opslagruimte als je tijdelijk ergens anders moet wonen, of kosten voor professionele schoonmaakdiensten.

Advieskosten

Verder moet je rekening houden met advieskosten. Je betaalt mogelijk voor het advies van een financieel adviseur, een notaris of een bouwkundige. Advies is niet verplicht, maar het kan je helpen betere beslissingen te nemen over bijvoorbeeld de vraagprijs van je huis.

Ook kan je ervoor kiezen om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Zo krijg je een duidelijk beeld van de technische staat van je woning. Dit kan je helpen om je woning sneller te verkopen, en om discussies met de koper te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Kerkrade?

Is het moment daar om jouw huis in Kerkrade te verkopen? Gezien de huidige omstandigheden lijkt het antwoord daarop een duidelijk 'ja'. De woningmarkt in Kerkrade vertoont namelijk veel gelijkenissen met andere lokale woningmarkten in vergelijkbaar ogende plaatsen in Nederland, wat een gunstige indicatie kan zijn.

Je vraagt je misschien af wat de gelijkenissen op de woningmarkt concreet betekenen voor jou? Het houdt in dat er, zoals in veel steden van vergelijkbare grootte, veel vraag is naar woningen. Hierdoor lijkt mei 2024 een geschikt tijdstip te zijn voor de verkoop van je huis in Kerkrade, zonder dat dit een uitspraak doet over eventuele prijsstijgingen.

Vergelijk makelaars in Kerkrade Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt om jouw huis te verkopen, dan biedt de website Huis Verkopen een handige tool om dit proces zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen. Met ons duidelijke en overzichtelijke stappenplan heb je direct inzicht in de te ondernemen stappen. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van de perfecte makelaar, alles kan eenvoudig geregeld worden via ons platform. Het gebruik van ons stappenplan neemt veel zorgen uit handen en maakt de verkoop van je woning een stuk makkelijker.

Alles op één plek

Met Huis Verkopen regel je alles voor jouw woningverkoop op één centrale plek. Van het vinden van een ontruimer of een geschikte verhuizer tot nuttige tips en adviezen; alle informatie en diensten zijn binnen handbereik.

Vind jouw specialist in Kerkrade

Ben je woonachtig in Kerkrade en wil je je huis verkopen? Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten eenvoudig en daarmee het kiezen van de beste en meest kostenefficiënte dienstverlener een stuk simpeler.

Maak de juiste keuzes

Of je nu je woning snel wilt verkopen of juist de maximale prijs wilt behalen, Huis Verkopen helpt je om de juiste keuzes te maken. Met onze hulp zul je je woning met succes verkopen.

Informatie is macht

Onze website biedt veel informatie en tips over alle aspecten van de woningverkoop, zodat je goed voorbereid en geïnformeerd bent gedurende het hele proces.

Appartement verkopen in Kerkrade

Als je een appartement in Kerkrade wilt verkopen, dan zul je merken dat het net iets anders is dan het verkopen van een woonhuis. Het voorbereiden van de verkoop vraagt om specifieke aandachtspunten. Ten eerste is het belangrijk dat je alle documentatie van het appartement netjes op een rijtje hebt. Denk hierbij aan zaken zoals het meetrapport, het splitsingsreglement en de relevante stukken van de VvE.

Vergeet ook niet om je energielabel in orde te hebben. Sinds 2015 is het verplicht om bij het verkopen van een appartement een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Hoewel dit misschien een klein detail lijkt, kan een goed energielabel de waarde van je appartement verhogen en het verzuimen hiervan kan je een boete opleveren. Zorg dus dat je dit belangrijke aspect niet over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Kerkrade

Het kiezen van de beste makelaar hangt af van jouw specifieke situatie. Bekijk makelaars op basis van hun verkoopresultaten, tarieven en beoordelingen. Voor hulp bij het kiezen van de beste makelaar, kun je gebruik maken van de handige makelaarsvergelijkingstool op HuisVerkopen.nl.

Voordat je jouw huis te koop zet, kun je een aantal voorbereidende stappen ondernemen. Bepaal de waarde van jouw huis, zorg voor een energielabel en maak de woning verkoopklaar. Volg hiervoor dit handige stappenplan op HuisVerkopen.nl.

De kosten voor de verkoop van een huis variëren. Factoren zijn makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten kun je terecht op deze pagina van HuisVerkopen.nl.

De waarde van je huis wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte, locatie, staat van onderhoud en marktomstandigheden. Je kunt een professionele waardebepaling aanvragen bij een makelaar via HuisVerkopen.nl.

Voor een snelle verkoop van je huis zijn een realistische vraagprijs, goede presentatie van je woning en een actieve verkoopstrategie belangrijk. Bekijk de tips om je huis snel te verkopen op HuisVerkopen.nl.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen