Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Simpelveld

In Simpelveld je huis verkopen kan een ingewikkelde klus lijken, maar dat hoeft het niet te zijn. Met een goede verkoopmakelaar bij de hand kan het proces soepel en succesvol verlopen. De inzet van een kundige makelaar kan de uiteindelijke verkoopprijs flink verhogen, het maakt echt een wereld van verschil.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Simpelveld

Als je jouw woning in Simpelveld op de markt zet, heb je diverse doelen in gedachten. Natuurlijk wil je de verkoop zo vlot mogelijk laten verlopen. Maar ook een goede prijs en prettige verkoopvoorwaarden staan op jouw wensenlijst. Je wilt je huis presenteren op een manier dat het in de smaak valt bij potentiële kopers. Tenslotte mik je op het minimaliseren van stress tijdens dit intensieve proces.

Je bent vast benieuwd naar het gemiddelde tempo van de woningverkoop in Simpelveld, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, of hoeveel je kan besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Een slimme keuze van makelaar kan immers een groot verschil maken. Misschien ben je wel nieuwsgierig naar de resultaten van het vergelijken van makelaars om zo de optimale verkoop van jouw woning in Simpelveld te realiseren. De antwoorden op deze vragen vind je in de actuele woningmarktcijfers van Simpelveld hieronder:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
41 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 340.900
Besparing (gem.)
€ 1.193

Je huis snel verkopen in Simpelveld

In Simpelveld neemt de verkoop van woningen gemiddeld 60 dagen in beslag. Dit is sneller dan het landelijk gemiddelde. Wanneer je jouw woning spoedig wilt verkopen, zijn er verschillende factoren die dit proces kunnen versnellen.

 1. Het is belangrijk om je huis visueel aantrekkelijk te maken. Je wilt dat potentiële kopers zich inbeelden dat het hun huis is. Ruim dus je huis op en zorg dat het schoon en opgeruimd is. Neem even de tijd om kleine reparaties uit te voeren, want details maken vaak het verschil.
 2. Het kiezen van een bekwame en ervaren makelaar is van groot belang. Door makelaars te vergelijken op onze vergelijkingspagina krijg je een beeld van de beschikbare makelaars in Simpelveld die je huis snel kunnen verkopen.
 3. Prijsbepaling is een sleutelfactor bij het snel verkopen van jouw woning. Je moet jouw huis niet te hoog of te laag prijzen om een ​​snelle verkoop aan te moedigen. Het aanvragen van een waardebepaling bij een lokale makelaar kan je hierbij helpen; dat kan op onze waardebepaling pagina.

Tips in Simpelveld

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Simpelveld op?

Huizen in Simpelveld worden in deze periode gemiddeld verkocht voor € 340.900. Deze gemiddelde verkoopprijs hangt van verschillende factoren af. Denk hierbij aan de locatie en grootte van het huis, de staat van onderhoud en de belangstelling van potentiële kopers. Deze prijs geeft je een goede indicatie bij het bepalen van de verkoopprijs van jouw woning op dit moment in juni 2024.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Simpelveld komt momenteel neer op € 2.895. Dit geeft je een idee van wat je kunt vragen voor jouw woning afhankelijk van de grootte van jouw huis. Dit getal is echter een gemiddelde, persoonlijke factoren van je woning kunnen dit bedrag zowel positief als negatief beïnvloeden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Simpelveld

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.800
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Simpelveld bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Simpelveld.

Feitjes over Simpelveld

 • Simpelveld wordt ook wel 'De Parel van het Limburgse Heuvelland' genoemd.
 • Het is de hoofdplaats van de gelijknamige Limburgse gemeente Simpelveld.
 • In Simpelveld bevindt zich het jaarlijks terugkerende stoomtreinfestival.

Tips om je woning te verkopen in Simpelveld

Je huis in Simpelveld verkopen kan een uitdagend proces zijn. Goed voorbereid zijn is van essentieel belang om de verkoop soepel en succesvol te laten verlopen. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen bij het optimaliseren van de verkoop van je huis.

 • Kies de juiste makelaar. Je makelaar heeft een grote invloed op de vraagprijs, onderhandeling en uiteindelijke opbrengst van je huis. Zorg dat hij/zij deskundig is, ervaring heeft in Simpelveld en een goed plan van aanpak presenteert.
 • Onderhoud je huis. Een goed onderhouden huis zorgt voor een betere eerste indruk. Denk aan het schilderwerk, de tuin, maar ook technische zaken als verwarming, verlichting en sanitair.
 • Inschakeling expert. Heb je unieke kenmerken in je woning, zoals bijzondere architectuur of historische elementen? Overweeg een expert in te schakelen die deze aspecten kan belichten in de verkoop.
 • Wees flexibel met bezichtigingen. Potentiële kopers willen vaak op verschillende momenten kunnen bezichtigen. Zorg ervoor dat je hierin flexibel bent en je huis altijd opgeruimd en schoon is.
 • Prijsstrategie. Samen met je makelaar kun je de beste prijsstrategie bepalen. Een te hoge vraagprijs kan afschrikken, maar je wilt natuurlijk ook niet te laag gaan zitten.

Ontdek jouw stappenplan in Simpelveld:

 • Voorkomt het overslaan van essentiële verkoopstappen
 • Stelt je in staat om duizenden euro's te besparen
 • Gratis en vrijblijvend, zonder enige verplichting
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Simpelveld?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Simpelveld kost je als verkoper gemiddeld € 4.625. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Simpelveld In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 340.900) € 3.989
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.625

Kosten van makelaars in Simpelveld

Als je overweegt om je huis in Simpelveld te verkopen, wil je natuurlijk de kosten van een makelaar bij de hand hebben. In het algemeen variëren de kosten enorm, maar worden ze vaak berekend op basis van een percentage courtage van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit percentage, ook wel 1,17% genoemd, omvat de diensten en kennis die de makelaar aanlevert, maar een goedkope courtage betekent niet automatisch de beste keuze.

Een element waar je als verkoper naar kunt kijken, is vooral de verkoopprijs waarvoor de makelaar van mening is dat je huis in Simpelveld kan worden verkocht. Dit hangt nauw samen met hun lokale marktkennis en expertise. Laten we eerlijk zijn, de gemiddelde kosten van een makelaar hebben weinig betekenis als de verkoopprijs van je huis ver onder de marktwaarde ligt. Wil je graag makelaars in Simpelveld vergelijken? Klik dan hier.

Lees meer over makelaars in Simpelveld.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Los van de makelaarskosten heb je als woningverkoper in Simpelveld ook te maken met kosten voor verkoopstyling en onderhoud. Dit gaat om kleine verbeteringen en aanpassingen in je huis om het aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Denk aan een likje verf, nieuwe deurknoppen, of frisse raambekleding. Dit soort details kunnen net het verschil maken.

Gemiddeld kost deze vorm van voorbereiding je € 875. Het kan even een investering zijn, maar deze kleine aanpassingen helpen vaak om je huis sneller en voor een hogere prijs te verkopen. Het uitgangspunt is immers om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken.

Notariskosten

Een andere kostenpost waar je rekening mee moet houden als verkoper, zijn de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek. Wanneer je een huis verkoopt en de hypotheek wordt afgelost, moet dit officieel worden geregistreerd. De notaris regelt dit proces.

De kosten voor het doorhalen van de hypotheek bij de notaris variëren, maar in Simpelveld liggen deze gemiddeld op € 350. Deze kosten worden niet overgenomen door de koper, dus houd hier rekening mee in je budgettering.

Wanneer mijn huis verkopen in Simpelveld?

Overweeg je jouw huis in Simpelveld te verkopen en vraag je je wellicht af of het daar nu wel het juiste moment voor is? Goed nieuws: de huidige woningmarkt is interessant en biedt volop mogelijkheden. Er is voor ieder woningtype een kans, ongeacht de grootte of locatie van je huis.

Toch blijft dit altijd een persoonlijke afweging. Het is een goed idee om advies in te winnen bij een makelaar in Simpelveld. Zij hebben kennis van de lokale markt, kennen de actuele vraag en kunnen je adviseren over het best mogelijke verkoopmoment voor jouw specifieke woning, rekening houdend met jouw persoonlijke situatie en juni 2024.

Vergelijk makelaars in Simpelveld Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw huis verkopen? Dan kan Huis Verkopen je daar uitstekend bij helpen. Deze website is speciaal ontworpen voor woningeigenaren die zich aan het voorbereiden zijn op de verkoop van hun woning. Het platform is onafhankelijk, gratis en eenvoudig in gebruik. Het bevat alle hulpmiddelen en informatie die je nodig hebt voor een succesvolle verkoop, waarbij je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet. Daarnaast helpen we je om de beste deal te krijgen bij lokale specialisten in Simpelveld, zodat je zeker weet dat je alles op de meest ideale manier voorbereidt en regelt.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Op onze website kun je eenvoudig een gratis waardebepaling van jouw huis krijgen. Ook kun je makelaars vergelijken om de beste in Simpelveld te vinden. Hierdoor weet je zeker dat je de beste makelaar voor de verkoop van jouw huis kiest.

Onafhankelijk en besparend op makelaarstarieven

We bieden je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen en te besparen op makelaarskosten. Ons platform is geheel onafhankelijk en helpt je de beste verkoopprijs voor jouw woning te realiseren.

Volledig stappenplan voor de verkoop

Huis Verkopen biedt een volledig stappenplan voor de verkoop van jouw woning. Met dit plan wordt elke stap in het verkoopproces duidelijk uitgelegd, zodat je altijd alles goed geregeld hebt. Zo maakt Huis Verkopen de verkoop van je huis niet alleen eenvoudiger, maar ook veel efficiënter.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Simpelveld

Een goede eerste stap is het inschakelen van een lokale makelaar. Een makelaar kan je veel werk uit handen nemen en is op de hoogte van de lokale marktsituatie in Simpelveld. Op onze site kun je makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars hier.

Je kunt bij een makelaar een waardebepaling aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van wat jouw huis in Simpelveld waard is. Wil je meer over dit onderwerp weten? Raadpleeg dan onze pagina over woningwaarde.

Prijs je huis aantrekkelijk, geef het een grondige schoonmaakbeurt en zorg voor goede foto's. Een snelle verkoop begint vaak met aantrekkelijke verkoopmaterialen. Lees meer over dit proces op de pagina snel je huis verkopen.

Eventuele bijkomende kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de makelaar die je kiest en de staat van je huis. Lees meer over de mogelijke kosten op onze pagina over kosten.

Een beter energielabel kan de verkoopwaarde van je huis verhogen en het voor kopers aantrekkelijker maken. Als jouw huis nog geen energielabel heeft, kun je dat hier aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen