Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heerlen

Het verkopen van je huis in Heerlen vereist een strategische benadering om de optimale verkoopprijs te behalen. Door een ervaren verkoopmakelaar in te schakelen, profiteer je van gedegen kennis van de lokale markt en een effectieve verkoopstrategie. Deze expertise kan significant bijdragen aan het realiseren van een hoog verkoopresultaat.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heerlen

De beslissing om je thuis in Heerlen in de verkoop te zetten, komt met tal van overwegingen. Er zijn immers belangrijke factoren waar je rekening mee dient te houden. Je wilt er zeker van zijn dat je een optimale verkoopprijs verkrijgt voor je woning. Daarnaast wil je niet te veel betalen aan makelaarskosten. Een vlotte verkoop is ook belangrijk, om eventuele dubbele woonlasten tot een minimum te beperken.

In jouw positie is het waarschijnlijk dat je je afvraagt hoe snel woningen momenteel in Heerlen worden verkocht of wat het gemiddelde verkoopbedrag is. Bovendien wil je natuurlijk weten hoeveel je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken. Daarom hebben we de actuele cijfers verzameld over de woningverkoop in Heerlen. Hier staan ze:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
79 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 273.212
Besparing (gem.)
€ 820

Je huis snel verkopen in Heerlen

In Heerlen worden woningen gemiddeld in 57 dagen verkocht. Hoewel dit snel is, kun je altijd op zoek naar manieren om je huis nog faster van de hand te doen. Hieronder volgen drie tips die je hierbij kunnen helpen.

 1. Waardebepaling: Vraag een waardebepaling aan bij een lokale makelaar. Dit helpt je om een realistische verkoopprijs vast te stellen. Een juiste prijs is belangrijk om potentiële kopers aan te trekken. Je kunt een waardebepaling aanvragen via dit formulier.
 2. Zorgvuldige voorbereiding: Neem de tijd om je woningverkoop goed voor te bereiden. Een overzichtelijk en volledig stappenplan kan hierbij helpen en de verkoopresultaten optimaliseren.
 3. Verkoopstrategie: Overleg met je makelaar over de beste verkoopstrategie. Elke woning en elke marktsituatie vraagt om een unieke aanpak. Wil je bijvoorbeeld snel verkopen, of is het maximale prijs je belangrijkste doel? Hierover in gesprek gaan helpt om je doelen te bereiken.

Tips in Heerlen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heerlen op?

Als je overweegt om jouw huis in Heerlen te verkopen, dan wil je natuurlijk graag een indicatie hebben van de verwachte opbrengst. De gemiddelde verkoopprijs in Heerlen ligt momenteel rond de € 273.212 euro. Dit bedrag is gebaseerd op meerdere factoren zoals de ligging van de woning, de grootte, de staat van onderhoud en de huidige situatie op de woningmarkt in mei 2024.

De gemiddelde prijs per m2 ligt op dit moment in Heerlen rond de € 2.439 euro. Het is echter ook altijd zinvol om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Zo krijg je een volledig beeld van de huidige waarde van je woning en een helder idee over welke verkoopprijs reëel is in de huidige markt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heerlen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.400
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heerlen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heerlen.

Feitjes over Heerlen

 • Heerlen heeft de grootste Romeinse opgraving van Nederland.
 • Het is een stad met veel groene parken en tuinen.
 • Het bekende poppodium NIEUWE NOR ligt in Heerlen.

Tips om je woning te verkopen in Heerlen

Wil je jouw huis in Heerlen snel en tegen de hoogste prijs verkopen? Dan moet je je huis zo aantrekkelijk mogelijk presenteren en gebruik maken van een aantal slimme verkoopstrategieën. Hieronder staan enkele handige tips die je op weg helpen.

 • Goede makelaar: Je wil je huis toch niet zomaar aan iedereen verkopen? Kies daarom voor een ervaren makelaar uit Heerlen die de lokale markt goed kent en een sterke onderhandelaar is.
 • Professionele foto’s: Beeld zegt meer dan duizend woorden. Maak gebruik van een professionele fotograaf om jouw huis op zijn best vast te leggen voor online advertenties.
 • Energiezuinigheid: In Heerlen is er veel vraag naar energiezuinige huizen. Je kunt jouw huis aantrekkelijker maken door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen of dubbel glas te installeren.
 • Schoon en opgeruimd: Potentiële kopers moeten zich kunnen voorstellen dat ze in jouw huis wonen. Maak daarom grondig schoon en ruim overtollige spullen op.
 • Verkoopstyling: Een styliste kan helpen om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. In Heerlen zijn diverse stylisten actief die je hierbij kunnen ondersteunen.

Ontdek jouw stappenplan in Heerlen:

 • Specifiek stappenplan op basis van jouw adres
 • Interactief en optioneel, volledig afgestemd op jouw wensen
 • Voorkom vergeten stappen en vergemakkelijk je woningverkoop
 • Potentieel besparen van duizenden euro's bij verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heerlen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heerlen kost je als verkoper gemiddeld € 4.833. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heerlen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 273.212) € 3.279
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.833

Kosten van makelaars in Heerlen

Wanneer je een huis wilt verkopen in Heerlen, bedragen de gemiddelde kosten van een makelaar ongeveer € 3.279. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, komen doorgaans neer op een gemiddelde van 1,20% van de verkoopprijs van je woning. Het is goed om te weten dat het courtage in Heerlen in lijn ligt met het landelijk gemiddelde.

Concreet betekent dit dat als jouw woning verkocht wordt voor een bedrag rond de € 273.212, dat gebruikelijk is voor Heerlen, de makelaarskosten dan oplopen tot ongeveer € 3.279. Dit bedrag is berekend op basis van het gemiddelde courtagepercentage van 1,20%.

Lees meer over makelaars in Heerlen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis kunt verkopen, is het vaak nodig om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Het is belangrijk dat mogelijke gebreken worden verholpen om een goede verkoopprijs te kunnen realiseren. Denk hierbij aan schilderwerk, het repareren van lekkages of het vervangen van verouderde installaties.

Onderhoudskosten kunnen flink oplopen, dus het is raadzaam om een overzicht van deze kosten te maken. Vertel de potentiële koper over de uitgevoerde reparaties en onderhouden onderdelen. Dit kan twijfels wegnemen en het vertrouwen in de aankoop verhogen.

Administratiekosten

Je komt er niet onderuit: bij de verkoop van een huis komen administratieve taken kijken. De kosten hiervoor, zoals het opvragen van kadastergegevens en hypotheekakte, zijn voor jouw rekening. Deze informatie is van belang voor zowel de verkoop- als de koopakte.

De administratiekosten zijn niet alleen beperkt tot notariële handelingen. Ook de kosten voor het mogelijk overdragen of beeindigen van contracten voor gas, water, licht en andere dienstverleners vallen hieronder. Vergeet deze kostenpost dus niet.

Verhuiskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt, zal je eruit moeten verhuizen. De kosten die je hiervoor maakt, zoals voor een verhuisbedrijf of het huren van een opslagruimte, worden vaak over het hoofd gezien. Ook zaken als het regelen van nieuwe meubels of het aanpassen van de inrichting in je nieuwe woning kunnen kosten met zich meebrengen.

Wees je bewust van deze kosten en houd hier rekening mee in je financiële planning. Onderschat de financiële last van een verhuizing niet. Niet alleen het fysieke verhuizen, maar ook de emotionele belasting kan zwaar wegen.

Wanneer mijn huis verkopen in Heerlen?

Als je overweegt jouw huis in Heerlen te verkopen, rijst natuurlijk de vraag: is mei 2024 daarvoor een geschikt moment? Ja, dat is het zeker. Het is een periode waarin potentiële kopers actief zijn en er is veel vraag naar woningen op de markt. Deze dynamische situatie maakt het voor jouw als verkoper een gunstige tijd om de stap te zetten.

Misschien vraag je je af, hoe je ervoor kunt zorgen dat je op het juiste moment jouw huis in de verkoop zet. Nou, het antwoord is eenvoudig: door vroegtijdig een makelaar in te schakelen. Hij of zij kan je namelijk adviseren en helpen om geïnformeerde beslissingen te nemen, zodat je het maximale uit de verkoop haalt.

Vergelijk makelaars in Heerlen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Denk je eraan je woning te verkopen en wil je dit zo efficiënt mogelijk aanpakken? Denk dan eens aan Huis Verkopen. Via het handige stappenplan word je door het hele proces begeleid. Hierbij wordt ook uitgelegd hoe je kosten kunt besparen tijdens het verkoopproces. Het geeft een helder overzicht van alle aspecten die komen kijken bij het verkopen van je huis, zodat je precies weet wat je te wachten staat en beslagen ten ijs komt.

Vergelijk makelaars

Oneindig zoeken naar de beste makelaar behoort tot het verleden. Met Huis Verkopen kan je makkelijk en snel lokale makelaars vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste kiest op basis van prestaties en tarieven. Zo pak je het slim aan!

Bespaar kosten

Met Huis Verkopen bespaar je aanzienlijk op de kosten. Door dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken, krijg je altijd de beste prijs. Dit scheelt je een hoop geld waardoor je direct meer overhoudt aan de verkoop van je woning.

Onafhankelijk platform

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk platform dat voor jouw belangen opkomt. Misinformatie wordt tegengegaan en jij als woningverkoper staat centraal. Zo weet je zeker dat je een eerlijk en objectief beeld krijgt.

Altijd overzicht

Met Huis Verkopen heb je altijd en overal overzicht. Het stappenplan zorgt ervoor dat je niets vergeet en precies weet waar je staat in het verkoopproces. Dit schept rust en geeft je de controle terug. Maak het jezelf gemakkelijk!

Appartement verkopen in Heerlen

Als je een appartement gaat verkopen in Heerlen, dan is dat een heel andere ervaring dan het verkopen van een woonhuis. Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden, zoals de geldende regels van de VvE, de gewenste opleverdatum en natuurlijk de vraagprijs. Het is daarbij van belang dat je jouw verkoopplan goed afstemt op deze specifieke punten om zo de verkoop van jouw appartement zo vlot en voordelig mogelijk te laten verlopen.

Om dit proces goed te begeleiden, is het verstandig om een stappenplan te gebruiken. Zo'n stappenplan helpt je om overzicht te houden en geen belangrijke stappen te missen. Denk aan het bepalen van jouw verkoopstrategie, het in de markt zetten van jouw appartement, de onderhandelingen en de uiteindelijke overdracht. Met een gestructureerde aanpak neem je consequent de juiste beslissingen en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop van jouw appartement in Heerlen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heerlen

Het bepalen van de verkoopprijs is cruciaal en kan het best gedaan worden door een deskundige makelaar. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar in Heerlen.

Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen om je huis sneller te verkopen. Het rangschikken en opknappen van je huis, evenals goede marketing kan hier bij helpen. Check deze pagina voor handige tips.

De kosten van het verkopen variëren en kunnen bestaan uit kosten voor de makelaar, kosten voor promotie en notariskosten. Bezoek deze pagina voor meer informatie over kosten.

Het selecteren van de beste makelaar hangt af van jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Je kunt gebruik maken van onze vergelijkingstool om de beste makelaar voor jou te vinden in Heerlen.

Ja, een energielabel is inderdaad wettelijk verplicht bij de verkoop van een woning. Je kunt het energielabel van je woning opvragen via deze link.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen