Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Schinnen

Overweeg je jouw huis te verkopen in Schinnen? Het proces kan best complex zijn, vooral als je denkt aan de verschillende makelaarskosten. Maar met de juiste voorbereiding en begeleiding wordt jouw huis vlot en tegen de beste prijs verkocht.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Schinnen

Verkoop je jouw huis in Schinnen? Dan zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Bovenal, wil je er zeker van zijn dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Tegelijk moet je letten op de kosten en niet te veel betalen voor een makelaar. En niet te vergeten, het is belangrijk om jouw woning snel te verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen.

Waarschijnlijk vraag je je nu af: hoe snel worden huizen in Schinnen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Het antwoord op deze vragen is waarschijnlijk precies wat je zoekt om een geslaagde verkoop in Schinnen te realiseren. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Schinnen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
120 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 427.750
Besparing (gem.)
€ 1.283

Je huis snel verkopen in Schinnen

De huizenmarkt is dynamisch en de gemiddelde snelheid waarmee een huis verkocht wordt in Schinnen is momenteel 75 dagen. Dit betekent dat als je overweegt je huis te verkopen, je waarschijnlijk niet lang hoeft te wachten voor het verkocht is. Hoe kun je hier het beste op inspelen? Hier zijn drie tips die je kunnen helpen je huis snel en tegen een goede prijs te verkopen.

 1. Presenteer je woning op de juiste manier. Een goede presentatie van je huis kan zorgen voor meer interesse en snellere verkoop. Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is, repareer kleine defecten en zorg voor goede foto's.
 2. Publiceer je woning openbaar op woningverkoopsites, zoals Funda, om een groot publiek te bereiken. Dit maakt niet alleen je huis zichtbaar voor een breed publiek, maar draagt ook bij aan een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop.
 3. Maak gebruik van een professionele makelaar. Een makelaar heeft de kennis en ervaring om je huis tegen de juiste prijs te verkopen en zorgt voor de juiste marketing. Bovendien kan een makelaar je helpen met de onderhandelingen.

Tips in Schinnen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Schinnen op?

Het kopen of verkopen van een huis is een flinke onderneming en gaat vaak gepaard met veel vragen. Hoeveel is jouw huis bijvoorbeeld waard op de huidige markt? Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Schinnen op € 427.750 euro. Deze verkoopsom is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de locatie en de grootte van de woning.

Daarnaast is het nuttig om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Schinnen. Op dit moment ligt deze gemiddeld rond de € 2.580 euro. Voor een nauwkeuriger beeld van de waarde van jouw woning, is het zinvol om een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Dit kun je gemakkelijk regelen door een waardebepaling aan te vragen op onze website.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Schinnen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 2.300
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Schinnen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Schinnen.

Tips om je woning te verkopen in Schinnen

Bij het verkopen van jouw woning in Schinnen komt veel meer kijken dan slechts een 'te koop'-bord in de voortuin plaatsen. Om potentiële kopers te verleiden, zijn er verschillende elementen waar je extra aandacht aan kunt besteden. In deze lijst vind je een aantal waardevolle tips die het verkoopproces vergemakkelijken en jouw kans op een succesvolle verkoop vergroten.

 • Professionele fotografie: De kwaliteit van de foto's kan een wereld van verschil maken. Huur een professional in die jouw woning van haar beste kant laat zien.
 • Neutrale inrichting: Een minimalistische en neutrale inrichting zorgt ervoor dat potentiële kopers de ruimte kunnen visualiseren volgens hun eigen smaak.
 • Onderhoud de tuin: Een goed onderhouden tuin maakt een sterke eerste indruk. Zorg ervoor dat het gras gemaaid is en dat struiken en bloemen goed zijn bijgehouden.
 • Schoonmaken: Een schoon huis laat zien dat je zorg draagt voor je woning. Zorg dat alles sprankelend schoon is, van de keuken tot de badkamer.
 • Persoonlijke items verwijderen: De persoonlijke spullen kunnen potentiële kopers afleiden. Haal foto's, kunstwerken en andere persoonlijke items weg.

Ontdek jouw stappenplan in Schinnen:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld plan.
 • Interactief stappenplan verbetert de verkoop.
 • Voorkomen van overslagen stappen in verkooptraject.
 • Zelf beslissen en potentiële besparingen zien.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Schinnen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Schinnen kost je als verkoper gemiddeld € 5.214. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Schinnen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 427.750) € 5.047
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.214

Kosten van makelaars in Schinnen

Als je jouw huis in Schinnen wilt verkopen, weet dan dat je gemiddeld te maken krijgt met de kosten van een makelaar. De makelaarscourtage, die uitgedrukt wordt in een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, is hier vaak het grootst. Deze ligt gemiddeld rond de 1,18% van de verkoopprijs.

Bijkomend dien je rekening te houden met opstartkosten; deze worden door de meeste makelaars in Schinnen in rekening gebracht en komen gemiddeld uit op € 515. Onthoud echter dat het niet enkel de kosten zijn die tellen, maar ook wat de makelaar je kan opleveren. Een goede makelaar zou de kosten die je betaalt, door een hoge verkoopprijs en een vlot verkoopproces, meer dan waard moeten zijn.

Lees meer over makelaars in Schinnen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voorafgaand aan de verkoop van je woning zul je wellicht wat onderhoud moeten plegen om de woning aantrekkelijker te maken voor kopers. Dit kan variëren van klein schilderwerk tot grotere reparaties. Vergeet niet dat deze kosten wel op kunnen lopen, dus maak een weloverwogen beslissing over welke onderhoudswerkzaamheden echt noodzakelijk zijn.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis. Goede voorbereiding en overzicht helpen je om onaangename financiële verrassingen te voorkomen. Vergeet niet dat goed onderhoud bijdraagt aan de waarde van je woning.

Energielabel

Het is wettelijk verplicht om bij de verkoop van je woning een definitief energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Is jouw energielabel niet geldig of afwezig, dan zul je kosten moeten maken om dit in orde te brengen. Je kunt checken of jouw woning een geldig energielabel heeft.

Een beter energielabel kan de verkoopwaarde van je woning verhogen, dus het kan in je voordeel zijn om energiebesparende maatregelen te nemen voordat je je huis verkoopt. Houd daarbij wel rekening met de mogelijke kosten en de tijd die het kan kosten om deze verbeteringen door te voeren.

Notariskosten

Als verkoper heb je ook te maken met notariskosten. Deze kosten betaal je voor de diensten van de notaris, zoals het opstellen van de koopovereenkomst. Het exacte bedrag varieert per notaris.

Het is handig om vooraf offertes van verschillende notarissen op te vragen. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je de notaris kiezen die het beste bij jou past. Vergeet niet dat de notariskosten bovenop de verkoopprijs van je woning komen.

Wanneer mijn huis verkopen in Schinnen?

Twijfel je of je je woning in Schinnen wilt verkopen? De huidige woningmarkt kan gunstig zijn voor verkopers, maar dat betekent niet per se dat dit ook voor jouw specifieke situatie geldt. Het is immers zo dat jouw woning uniek is, net als de omstandigheden waarin je je bevindt. Een lokale makelaar in Schinnen kan je goed adviseren op basis van de specifieke kenmerken van jouw woning.

Hoe weet je of dit het juiste moment is om je woning in Schinnen te verkopen, ondanks de vaak genoemde gunstige marktsituatie? Dat is een vraag die veel huiseigenaren zich stellen. Reportages over een gunstige woningmarkt in juni 2024 kunnen je moed geven, maar een makelaar kan je op basis van specifieke informatie over jouw woning een betrouwbaarder perspectief bieden.

Vergelijk makelaars in Schinnen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw huis? Dan is er veel dat je moet regelen. Met het overzichtelijke stappenplan van Huis Verkopen krijg je grip op het proces. Het stappenplan zorgt ervoor dat jij aan alles denkt wat er nodig is bij de verkoop van je woning in Schinnen. Het helpt je de juiste beslissingen nemen en maakt de verkoop van je woning gemakkelijker dan ooit tevoren. Het stappenplan is gratis, vrijblijvend en vooral: het werkt!

Alles regelen op één plek

Nooit meer struinen op het internet. Met Huis Verkopen regel je alles voor de verkoop van jouw huis gemakkelijk op één plek. Van het vinden van een geschikte makelaar tot aan een betrouwbare verhuizer op maat. Dit maakt de verkoop van je huis een fluitje van een cent.

De beste specialisten voor jou

Midden in de jungle van makelaars en verhuizers is het lastig de juiste beslissing te nemen. Huis Verkopen helpt je met het vinden van de beste specialisten in jouw omgeving. Zodat jij zeker weet dat je met de beste partijen werkt.

De slimste keuzes maken

Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt jou de slimste keuzes te maken. Zo maximaliseer je de opbrengst van jouw woning en geniet je van een zorgeloze verkoop.

Vergelijken en kosten besparen

Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten simpel. Hierdoor weet je zeker dat je nooit te veel zult betalen en je de verkoop van je woning zo efficiënt mogelijk aanpakt. Maak gebruik van Huis Verkopen en start jouw succesvolle verkoop vandaag nog!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Schinnen

Om een goede verkoopmakelaar in Schinnen te vinden, kun je gebruik maken van onze tool om makelaars te vergelijken. Hiermee krijg je overzicht van makelaars die de beste resultaten behalen in jouw regio.

Er komt veel kijken bij het verkopen van je huis. Denk aan het opstellen van een vraagprijs, het voorbereiden van bezichtigingen en de legaliteiten checken. Voor een uitgebreid overzicht van wat je allemaal moet regelen hebben we een handig artikel opgesteld.

Over het algemeen is, gezien de huidige woningmarkt, verkoop waarschijnlijk een betere keuze dan verhuur. Echter, de keuze tussen verkopen of verhuren hangt af van je persoonlijke situatie. Een lokale makelaar in Schinnen kan je hier het beste bij adviseren.

De kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je huis zijn onder andere makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Op onze website vind je een overzicht van alle mogelijke kosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen