Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Schinnen

In de afgelopen jaren is de huizenmarkt in Schinnen aanzienlijk veranderd met uitdagingen en kansen. Verkoopprijzen zijn gestegen en het aantal transacties blijft schommelen. Bekijk de nieuwste statistieken en trends voor juni 2024 om je te helpen bij het optimaliseren van het verkopen van je woning in Schinnen voor de beste mogelijke prijs.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Schinnen

De gemiddelde verkoopprijs in Schinnen is in de laatste 3 maanden € 427.750 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 388.625 euro. De prijzen zijn een weerspiegeling van de woningmarkt in Schinnen, die parallel loopt met de nationale trend. Bekijk hieronder een overzicht van hoe deze prijzen de afgelopen maanden zijn veranderd:

Huizenprijzen in Schinnen

Afgelopen 3 maanden

€ 181.000
€ 329.000
€ 478.000

Bij het overwegen van een woningverkoop in Schinnen, neemt de waarde per vierkante meter een belangrijke rol in. Vergelijk het aantal vierkante meter van je woning eens met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Schinnen: dit geeft je een eerste indicatie van de mogelijke opbrengst. Hieronder tref je de actuele grafiek aan die de vraag- en verkoopprijzen per vierkante meter van de afgelopen drie maanden in Schinnen illustreert:

Huizenprijzen in Schinnen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 2.300
€ 3.000

Prijsontwikkeling Schinnen laatste 12 maanden

In Schinnen kijk je als potentieel huizenkoper of -verkoper natuurlijk naar de recente prijsontwikkelingen op de woningmarkt. Een nuttig hulpmiddel daarbij kan de gemiddelde verkoopprijs zijn, die in de laatste maand op € 427.750 lag.

Hoewel deze cijfers geen voorspellende waarde hebben, geven ze wel inzicht in algemene tendensen. Een dieper inzicht in de woningmarktcijfers van Schinnen zie je terug in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Schinnen waard?

Het besluit om je huis in Schinnen te verkopen hangt vaak af van wat het potentiële rendement op de huidige woningmarkt kan zijn. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de woningwaarde en deze fluctueert geregeld, vooral omdat de huizenprijzen in Schinnen continue aan verandering onderhevig zijn.

Zit je eraan te denken om je woning in de verkoop te zetten? Dan is een gratis waardebepaling van je huis door een makelaar een handige stap om te nemen. Het kan namelijk bijzonder inzichtelijk zijn om erachter te komen wat je huis daadwerkelijk waard is en een professionele inschatting kan je daarbij helpen. De plek waar je een gratis waardebepaling door een makelaar aan kunt vragen, is eenvoudig online te vinden.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat een expert de waarde van je huis schat op basis van iets gecompliceerds als marktfactoren, vergelijkbaar vastgoed, de staat van de woning en de locatie. Het kan raadzaam zijn om meer dan één makelaar te vragen om een waardebepaling, omdat de geschatte waarden kunnen verschillen per makelaar. Bij het aanvragen van de waardebepaling kan je aangeven dat je meerdere taxaties wenst.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers kunnen sterk variëren van plaats tot plaats. Zo kunnen de gemiddelde huizenprijzen in de gebieden om Schinnen heen verschillen ten opzichte van Schinnen zelf. De regionale diversiteit maakt het belangrijk ook te focussen op de prijzen in andere gemeenten:

Het verkrijgen van een volledig en actueel marktbeeld betekent dat je deze prijsinformatie in beschouwing neemt. De twee onderstaande grafieken laten zowel de totale verkoopprijzen als de verkoopprijzen per vierkante meter in Schinnen en vergelijkbare plaatsen zien:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Schinnen

Heb je je al eens afgevraagd wat de verschillen zijn tussen makelaars in Schinnen? Nu, die verschillen kunnen behoorlijk uiteenlopen, variërend van expertise, netwerk, marktkennis tot aan tarieven. Sommige makelaars hebben bijvoorbeeld een uitgebreid netwerk van potentiële kopers, terwijl anderen zich vooral richten op een efficiënte presentatie van je huis op diverse online platforms.

Het maken van de juiste keuze voor een makelaar kan een enorm verschil maken bij het verkopen van je huis. Denk aan factoren zoals, een snellere verkoop, de mogelijkheid om een hogere vraagprijs te stellen en inzicht in de plaatselijke vastgoedmarkt. Dus, als je kijkt naar je keuzes, vergeet dan niet om makelaars te vergelijken die bij jouw specifieke behoeften en situatie passen.

Vergelijk makelaars in Schinnen Of lees meer over makelaars in Schinnen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Schinnen

Is het je bekend dat de courtages van makelaars kunnen variëren? Zo ligt het gemiddelde courtagepercentage voor makelaars in Schinnen op 1,18%. Dat betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van € 427.750 euro, je rond de € 5.047 euro aan makelaarskosten afstaat. Het kan zeker geen kwaad dit in het achterhoofd te houden.

Als je serieus overweegt jouw huis te verkopen, let dan op meer dan alleen de courtage. Er zijn namelijk ook makelaars die naast de courtage, extra kosten rekenen voor bijvoorbeeld een uitgelichte woning op een verkoopsite of professionele foto's. Zorg daarom dat je goed inzichtelijk hebt wat de totale kosten zijn en let op de kleine lettertjes bij het uitkiezen van de juiste makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Schinnen

In Schinnen bevinden zich momenteel 860 koopwoningen. Deze woningen kunnen diverse bestemmingen hebben: zo kunnen ze dienen als jouw persoonlijke woonhuis, maar ook als investeringsobject, voor de verhuur bijvoorbeeld. Gauw jouw woning verkopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, met onze kennis en ervaring gaan we samen met jou op zoek naar de perfecte koper.

Aantal verkochte woningen in Schinnen

In de afgelopen 12 maanden hebben in Schinnen diverse woningen een nieuwe eigenaar gekregen. Er werden woningen aangeboden en doorgegeven aan nieuwe bewoners. Hoeveel transacties er precies zijn uitgevoerd, dat zie je in de opvolgende grafiek. Specifieker gaat het over het aantal verkochte woningen, weergegeven door onze tag 16:

Ben je van plan jouw huis in Schinnen te verkopen?

Als je overweegt om je woning in Schinnen te verkopen, zijn er veel aspecten om in gedachten te houden. Denk aan het opstellen van een realistische vraagprijs, het in orde maken van al het papierwerk zoals een energielabel of de verkoopakte. Ook de krapte of juist overschot op de huizenmarkt in Schinnen kan een rol spelen in hoe snel en voor welk bedrag je je huis kunt verkopen. Het is dus best wel een uitdaging om zorgvuldig en succesvol te zijn in deze onderneming.

Een stappenplan kan helpen om alles op een rijtje te zetten bij de verkoop van je woning in Schinnen. Het zorgt dat je gestructureerd te werk gaat en niets over het hoofd ziet. In een goede voorbereiding is het essentieel om te bepalen welke stappen je moet nemen, bijvoorbeeld het inschakelen van een professionele makelaar en een eventueel verhuisbedrijf. Het stappenplan kan je ondersteunen om zelfzeker en effectief je woning in Schinnen te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Hier bij Huis Verkopen hebben we ons uiterste best gedaan om de meest recente en relevante woningcijfers voor Schinnen samen te stellen. Mis nooit een beat in de snel bewegende onroerend goed markt met onze nauwkeurige en betrouwbare gegevens. We kijken er voortdurend naar uit om je up-to-date te houden over de veranderende woonsituatie in jouw omgeving.

Verkoop je woning moeiteloos met Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen is ons doel om de stress en het giswerk uit het verkoopproces van jouw huis te halen. Of je nu op zoek bent naar een goede makelaar in Schinnen, ondersteuning nodig hebt bij waardebepaling, of tips wilt om de hoogste prijs voor je woning te krijgen, we zijn er om je te helpen. Onze gebruiksvriendelijke website biedt je alle tools die je nodig hebt om succesvol je huis te verkopen en bij te blijven in de huidige vastgoedmarkt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen