Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Maastricht

Overweeg je jouw huis in Maastricht te verkopen? Wist je dat je door vergelijken veel geld kunt besparen. De kosten voor de verkoopnormen verschillen namelijk sterk tussen makelaars. Neem daarom de tijd om een goed geïnformeerde keuze te maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Maastricht

Ben je van plan om je huis in Maastricht te verkopen? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Het begint bij het vinden van een goede makelaar. Deze professional weet precies hoe de huizenmarkt in Maastricht in elkaar steekt, helpt je prijs te bepalen, en kan je woning op de beste manier presenteren. Daarnaast is het belangrijk om jouw huis goed verkoopklaar te maken. Doe bijvoorbeeld kleine reparaties en zorg dat het huis er netjes en verzorgd uitziet bij bezichtigingen.

Je vraagt je vast af: hoe snel worden huizen in Maastricht verkocht? Wat levert een woning in deze stad gemiddeld op? En is het mogelijk om geld te besparen door makelaars te vergelijken? Dit zijn actuele vragen waar iedere woningverkoper antwoord op wil. Op deze pagina kun je makelaars vergelijken die goed presteren in Maastricht. Hieronder volgen de meest recente cijfers over de woningverkoop in Maastricht:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 402.507
Besparing (gem.)
€ 1.067

Je huis snel verkopen in Maastricht

In de stad Maastricht wordt de gemiddelde woning in 53 dagen verkocht. Dit is een gemiddelde en de werkelijke verkoopsnelheid kan variëren. Er zijn verschillende manieren om de verkoop van jouw woning te versnellen.

 1. Vergelijk makelaars: De keuze voor de juiste makelaar is belangrijk. Door makelaars in Maastricht te vergelijken, kun je een makelaar kiezen die ervaring heeft met het snel verkopen van huizen in jouw omgeving en prijsklasse.
 2. Perfecte presentatie: Een goed onderhouden en aantrekkelijk gepresenteerde woning kan potentiële kopers aantrekken. Zorg ervoor dat jouw woning er op haar best uitziet, zowel van binnen als van buiten, voordat je deze op de markt brengt.
 3. Realistische prijsstelling: Met een accurate en concurrerende vraagprijs vergroot je de kans op een snelle verkoop. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken de woning überhaupt te bezichtigen.

Tips in Maastricht

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Maastricht op?

Als je in mei 2024 een huis in Maastricht wilt verkopen, doe je dat gemiddeld voor € 402.507 euro. Hoe hoog die verkoopsom uitvalt, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de locatie binnen de stad, de grootte van de woning en de huidige staat van het huis.

Naast de totale verkoopsom is de gemiddelde prijs per m2 een interessante statistiek. In Maastricht bedraagt deze momenteel gemiddeld € 3.616 euro per m2. Dit cijfer helpt je bij het vergelijken van woningen van verschillende groottes, en geeft je een beeld van de waarde van jouw eigen woning in vergelijking met andere huizen op de markt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Maastricht

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.500
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Maastricht bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Maastricht.

Feitjes over Maastricht

 • Maastricht huisvest de oudste nog werkende watermolen van Nederland.
 • Het Vrijthof in Maastricht is één van de bekendste pleinen van het land.
 • In Maastricht wordt de oudste jaarlijkse kunstbeurs ter wereld gehouden.

Tips om je woning te verkopen in Maastricht

Het verkopen van een huis is een grote stap en kan soms overweldigend lijken. Gelukkig zijn er in Maastricht diverse tactieken die je kunnen helpen om je huis snel en voor de juiste prijs te verkopen. Hier zijn enkele nuttige tips die je kunt overwegen.

 • Zorg voor optimale presentatie van je woning. Dit betekent het opruimen van rommel, het schoonmaken van alle ruimtes en het vernieuwen van bijvoorbeeld verouderde kitranden in de badkamer.
 • Fotografie speelt een grote rol in de verkoop van een huis. Investeer in een professionele fotograaf die je huis in het beste licht kan zetten. Hiermee trek je meer geïnteresseerde kopers.
 • De juiste vraagprijs is essentieel voor een snelle verkoop. Laat je hierin goed adviseren door je makelaar. Zij hebben de ervaring en marktkennis om een realistische vraagprijs vast te stellen.
 • Maak gebruik van een open huis dagen. Dit trekt meer potentiële kopers en verhoogt de zichtbaarheid van je woning in Maastricht.
 • Tenslotte, geef je huis wat extra aandacht in de vorm van kleine reparaties en verbeteringen. Hieronder valt ook het verzorgen van de tuin en eventuele renovaties.

Ontdek jouw stappenplan in Maastricht:

 • Een specifiek stappenplan afgestemd op jouw woning
 • Voorkom gemiste stappen in het verkoopproces
 • Handige één plek voor al jouw verkoopregelingen
 • Gratis, vrijblijvend en kan duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht, met zijn rijke geschiedenis en diverse bezienswaardigheden, biedt een aantrekkelijk woonklimaat voor potentiële huizenkopers. Deze factoren verhogen de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de stad, hetgeen het verkoopproces van woningen kan vergemakkelijken. Het is dus zeer aannemelijk dat je huis in Maastricht sneller verkocht zal worden dankzij deze voordelen.

De volgende vijf bezienswaardigheden dragen bij aan de aantrekkelijkheid van Maastricht voor kopers:

 • De Sint Servaasbrug: Als oudste brug van Nederland, verbindt het de twee oevers van de Maas en is het een symbool van Maastricht.
 • De Sint Janskerk: Bekend om zijn rode toren, biedt deze kerk een prachtig uitzicht over de stad.
 • Het Vrijthof: Als centraal plein in Maastricht, biedt het Vrijthof een gezellige ambiance met diverse cafés en restaurants.
 • Fort Sint Pieter: Biedt naast zijn historische belang, ook mooie wandelroutes en indrukwekkende uitzichten over de stad.
 • De grotten van Sint-Pietersberg: Bieden een unieke ondergrondse ervaring die een spannend contrast vormt met de stedelijke sfeer.

Wat kost een huis verkopen in Maastricht?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Maastricht kost je als verkoper gemiddeld € 6.175. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Maastricht In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 402.507) € 4.589
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.175

Kosten van makelaars in Maastricht

Als je van plan bent je huis te verkopen in Maastricht, komt er een belangrijke kostenpost om de hoek kijken: de makelaarscourtage. Dit is het tarief dat je betaalt voor de dienstverlening van de makelaar. Gemiddeld rekenen makelaars een courtage van 1,14% over de verkoopprijs van jouw woning.

Stel, de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Maastricht is € 402.507, dan betaal je bij een gemiddeld courtage van 1,14% dus € 4.589 aan je makelaar. Maar let op: makelaars kunnen sterk verschillen in de mate van dienstverlening. Sommige makelaars regelen het gehele verkooptraject, terwijl bij anderen je zelf nog een aantal zaken dient te regelen.

Lees meer over makelaars in Maastricht.

Andere kosten bij verkoop

Overzicht verkoopkosten

Het verkopen van je woning brengt diverse kosten met zich mee, naast de kosten voor de makelaar. Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze kosten om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Door van tevoren een duidelijk overzicht te hebben, kun je beter de waarde van je woning inschatten.

Verkoopkosten kunnen onder meer bestaan uit energielabelkosten, marketingkosten en kosten voor onderhoud. Deze zijn vaak niet inbegrepen in de tarieven van de makelaar en komen dus bovenop de makelaarskosten. Een goede inschatting van deze kosten vooraf helpt om alles financieel soepel te laten verlopen.

Energielabel

Een ander belangrijk aspect van de verkoop van je woning is het energielabel. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning en is bij verkoop een wettelijke verplichting. Het regelen van een energielabel brengt kosten met zich mee.

De hoogte van deze kosten hangt onder meer af van de complexiteit van de woning en de tarieven van de energieadviseur. Deze kosten komen voor jouw rekening en zijn dus een onderdeel van de totale verkoopkosten van je woning.

Marketingkosten

Marketing is een essentieel onderdeel van het verkoopproces. Marketingkosten zijn meestal niet onderdeel van de makelaarstarieven en variëren sterk per makelaar. Het is dus verstandig om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken.

Deze kosten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit de kosten voor professionele foto's, het maken van een plattegrond of de inzet van social media-advertenties. Door te investeren in kwalitatieve marketing vergroot je de kans dat je woning opvalt bij potentiële kopers, wat kan leiden tot een snellere verkoop en een betere prijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Maastricht?

Heb je wel eens overwogen om nu je huis in Maastricht te verkopen? Dit is eigenlijk een uitstekende tijd! De vraag naar woningen is nog steeds hoog en vooral in aantrekkelijke steden als Maastricht kunnen woningen snel van eigenaar wisselen. Bovendien kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met je te oriënteren op de huizenmarkt als je erover denkt om je woning te verkopen.

Maar is het dan slim om in deze periode - mei 2024 - te verkopen zonder dat er sprake is van stijgende woningprijzen? Absoluut, want naast de grote vraag naar woningen, ben je namelijk niet afhankelijk van prijsschommelingen. Jouw eigen woonwensen en toekomstplannen zijn uiteindelijk het belangrijkste uitgangspunt. Door op tijd te beginnen met oriënteren, kun je daar zonder haast een beeld van vormen.

Vergelijk makelaars in Maastricht Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningeigenaar wil je natuurlijk de verkoop van je woning goed regelen en voorbereiden. Het is daarbij de uitdaging om alles zelf te doen en hierdoor te besparen op de makelaarskosten. Hier kan Huis Verkopen uitkomst bieden. Deze website voorziet je van handige tools en een overzichtelijk stappenplan, waardoor je het verkoopproces makkelijk en effectief kunt regelen vanuit je eigen huis. Je zult zien dat deze moderne aanpak kostenbesparingen oplevert.

Gratis waardebepaling

Een van de belangrijkste aspecten bij het verkopen van je woning, is weten wat de woning waard is. Het is belangrijk om een realistische en marktconforme prijs te hanteren. Waardebepaling spelt hier een grote rol in. Bij Huis Verkopen kun je gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling aanvragen.

Vergelijken van makelaars

Om de beste prijs te krijgen bij de verkoop van je woning, is het verstandig om makelaars te vergelijken. Hierdoor weet je precies wat de potentiële makelaars je kunnen bieden en tegen welke kosten. Het platform van Huis Verkopen biedt de mogelijkheid om moeiteloos makelaars te vergelijken.

Onafhankelijk en gratis te gebruiken

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk platform dat gratis te gebruiken is. Hierdoor kun je onbevooroordeeld de juiste keuzes maken en de beste deal sluiten bij de verkoop van je woning. Ook op het gebied van aanvullende diensten zoals een energielabel of een verhuizer, staat Huis Verkopen voor je klaar.

Appartement verkopen in Maastricht

Verkoop je een appartement in Maastricht, dan komt daar net iets anders bij kijken dan bij de verkoop van een woonhuis. Het is van groot belang om hier een makelaar voor in te schakelen die gespecialiseerd is in het verkopen van appartementen. Het complex waar jouw appartement deel van uitmaakt kan bepaalde regels en verplichtingen bevatten die invloed kunnen hebben op de verkoop. Daarom is het handig om op deze pagina makelaars te vergelijken die ervaring hebben met appartementen in Maastricht. Zo vind je de makelaar die het beste aansluit bij jouw situatie.

Naast de keuze voor de juiste makelaar is het ook belangrijk om je goed voor te bereiden op het verkoopproces. Een verzorgd en aantrekkelijk gepresenteerd appartement trekt meer potentiële kopers aan. Zorg dus dat het appartement opgeruimd en schoon is, en eventueel kleine reparaties zijn gedaan. Daarnaast is het nuttig om te weten wat jouw appartement waard is, zodat je niet te hoog of te laag inzet tijdens de onderhandelingen. Voor een accurate waardebepaling kun je terecht bij deskundige makelaars.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Maastricht

Het kiezen van de beste makelaar kan lastig zijn. Je wilt een makelaar die jouw belangen het beste behartigt en succesvol werkt. Gebruik de vergelijkingstool van HuisVerkopen.nl om makelaars in Maastricht te vergelijken op basis van tarieven, service en kennis van de lokale markt.

De tarieven van makelaars kunnen sterk variëren, ook in Maastricht. Veel makelaars werken op basis van een percentage van de verkoopprijs. Je kunt op HuisVerkopen.nl makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars in Maastricht.

Een goede voorbereiding kan het verschil maken bij de verkoop van je huis. Lees de verkoopgids van HuisVerkopen.nl voor een handig stappenplan voor de verkoop van je huis in Maastricht.

De vraagprijs van je huis is gebaseerd op een aantal factoren, zoals de locatie, conditie en marktwaarde van je huis. Een makelaar kan je helpen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs. Vraag online een gratis waardebepaling aan bij HuisVerkopen.nl.

Verkoopsnelheid hangt af van vele factoren, waaronder vraagprijs, presentatie en promotie. Een ervaren makelaar kan je helpen bij het versnellen van het verkoopproces. Op HuisVerkopen.nl vind je tips om je woning snel te verkopen in Maastricht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen