Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lelystad

Wil je jouw huis in Lelystad verkopen en zoek je professionele ondersteuning? Via HuisVerkopen.nl kan je alles voorbereiden voor een succesvolle verkoop. Van prijsbepaling tot bezichtigingen, wij zorgen dat je alle tools tot je beschikking hebt voor een efficiënte verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lelystad

Wanneer je van plan bent je woning in Lelystad te verkopen, streef je een aantal belangrijke doelen na. Natuurlijk wil je het allerbeste resultaat bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een hoge verkoopprijs en het tot stand komen van een snelle verkoop. Zo goed mogelijk inspelen op de huidige woningmarkt en het vinden van een professionele makelaar die aantoonbaar presteert in Lelystad kan bijdragen aan het realiseren van deze doelstellingen.

Waarschijnlijk vraag je je af: hoe lang staan huizen in Lelystad gemiddeld te koop? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan ik besparen op makelaarskosten? Door op deze link te klikken, kun je eenvoudig verschillende makelaars vergelijken om interessante feiten en cijfers te ontdekken. Hieronder wordt de huidige stand van zaken op de Lelystadse woningmarkt verder in kaart gebracht:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
36 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 435.825
Besparing (gem.)
€ 1.613

Je huis snel verkopen in Lelystad

In Lelystad worden woningen met een gemiddelde snelheid van 41 dagen verkocht. Dit betekent niet dat je woning ook binnen deze termijn verkocht is. Met een aantal doordachte stappen kun je dit proces mogelijk versnellen.

 1. Zorg voor een opgeruimde en nette woning. Potentiële kopers moeten zichzelf al in jouw huis kunnen zien wonen. Op deze manier creëer je een positieve eerste indruk die de kans op verkoop kan vergroten.
 2. Maak gebruik van het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Volg het uitgebreide stappenplan om er zeker van te zijn dat je niks over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen. Hierdoor kun je de verkoop van je woning aanzienlijk versnellen.
 3. Stel een realistische vraagprijs voor je woning. Als de vraagprijs te hoog is, kan het langer duren voordat je woning verkocht is. Als de vraagprijs te laag is, loop je het risico dat je niet het maximale uit je verkoop haalt.

Tips in Lelystad

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lelystad op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Lelystad ligt op dit moment op € 435.825 euro. Dit bedrag kan per huis variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de woning, het aantal kamers en de algemene staat van het huis. Houd er rekening mee dat de vastgoedmarkt constant in beweging is, zeker in de huidige periode van juni 2024.

Ook de gemiddelde prijs per vierkante meter kan variëren, in Lelystad ligt deze momenteel rond de € 3.295 euro. Hoewel dit een goede indicator kan zijn voor de waarde van je woning, wordt een huiswaarde door meer dan alleen de prijs per m2 bepaald. Daarom kan het zinvol zijn om een waardebepaling aanvragen te overwegen om een nauwkeurige inschatting van de waarde van je huis te krijgen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lelystad

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.200
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lelystad bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lelystad.

Feitjes over Lelystad

 • Lelystad is vernoemd naar de architect van de Zuiderzeewerken.
 • De stad heeft één van de grootste jachthavens van Nederland.
 • Het beroemde VOC-schip Batavia is hier gereconstrueerd.

Tips om je woning te verkopen in Lelystad

Als je overweegt om je huis in Lelystad te verkopen, zijn er enkele maatregelen die je kunt nemen om de verkoop soepeler te laten verlopen, en belangrijker nog, om mogelijk meer geld te besparen. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen bij dit proces.

 • Prijsstelling: Zorg ervoor dat je huis juist geprijsd is. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je financieel kan benadelen.
 • Woningpresentatie: Een opgeruimde en schone woning kan meer interesse wekken. Investeer tijd in een grondige schoonmaak en kleine reparaties voor een maximale uitstraling.
 • Open huizen: Organiseer op de juiste momenten open huizen. Dit kan meer potentiële kopers aantrekken en kan helpen de verkoop te versnellen.
 • Onderhandelingsvaardigheden: Wees bereid om te onderhandelen over de verkoopprijs. Een flexibele houding kan resulteren in een snellere verkoop en potentiële kostenbesparingen
 • Marketing: Maak gebruik van gratis en betaalde platforms om je huis te adverteren. Door je aanbod op meerdere platforms te plaatsen kan je het bereik vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Lelystad:

 • Gratis interactief stappenplan afgestemd op je woning
 • Voorkom overslaan van belangrijke stappen in het verkoopproces
 • Bespaar duizenden euro's door eenvoudig te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Lelystad

Lelystad, met zijn diverse bezienswaardigheden, is een stad die steeds meer interesse trekt van potentiële kopers. De diversiteit aan musea, parken, en historische monumenten bieden een aantrekkelijke woonomgeving. Dit zal het proces om je huis in Lelystad te verkopen aanzienlijk vergemakkelijken.

Kopers zullen gegarandeerd opgetogen zijn door de volgende highlights uit Lelystad:

 • De Bataviawerf: Een historische scheepswerf waar je de reconstructie van het VOC-schip Batavia kunt bewonderen.
 • Natuurpark Lelystad: Dit park biedt een breed scala aan dieren en planten, alles in een prachtig natuurlijk landschap.
 • Aviodrome: Een onvergetelijk luchtvaartmuseum voor jong en oud, met meer dan 100 verschillende vliegtuigen.
 • Nieuw Land Erfgoedcentrum: Leer de geschiedenis van Flevoland kennen via diverse tentoonstellingen en activiteiten.
 • Werkeiland Lelystad-Haven: De historische oorsprong van Lelystad met charmante restaurants en de haven.

Wat kost een huis verkopen in Lelystad?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lelystad kost je als verkoper gemiddeld € 5.795. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lelystad In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 435.825) € 4.576
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.795

Kosten van makelaars in Lelystad

Overweeg je om een huis in Lelystad te verkopen? Dan wil je vast weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. In de regel rekenen makelaars een courtage, ofwel een percentage van de verkoopprijs van je woning. In Lelystad bedraagt het courtage gemiddeld 1,05%.

Om enig perspectief te geven: de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Lelystad is € 435.825, dus bij een courtage van 1,05% zou je ongeveer € 4.576 aan makelaarskosten betalen. Houd er rekening mee dat makelaarskosten flexibel zijn; de courtage kan variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie, zoals het type woning en de locatie.

Lees meer over makelaars in Lelystad.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de notariskosten van de overdrachtsakte. Dit is het document dat officieel bewijst dat de woning van eigenaar is veranderd. De kosten hiervan variëren, maar je moet rekenen op enkele honderden euro’s.

Deze kosten zijn toch een goede investering. Zonder een geldige overdrachtsakte is de verkoop namelijk niet rechtsgeldig. Hierdoor zijn de notariskosten, hoe vervelend ook, toch noodzakelijk en zorgen ze voor een correcte afhandeling van de verkoop.

Reparatie- en onderhoudskosten

Om je woning aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, kun je ervoor kiezen om bepaalde reparaties of onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Denk aan het schilderen van de muren of repareren van een lekkend dak. Dit kan flink in de papieren lopen.

Deze uitgaven zijn echter wel de moeite waard. Ze kunnen ervoor zorgen dat je woning er beter uitziet op foto's en tijdens bezichtigingen, wat aantrekkelijk is voor kopers. Dit kan de verkoopprijs weer ten goede komen.

Verkoopkosten

Verkopen geeft kosten. Een deel van deze kosten gaan naar zaken als advertenties, flyers en online promotie. Deze kosten kunnen uiteenlopen afhankelijk van hoever je wilt gaan in de marketing van je woning. Op de pagina huisverkopen.nl/kosten vind je meer informatie.

Het is belangrijk om goed zicht te hebben op al deze kosten. Ze kunnen immers flink oplopen en je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegelijkertijd zijn deze kosten ook een goede investering. Ze zorgen ervoor dat je huis onder de aandacht komt van potentiële kopers, wat de verkoop natuurlijk ten goede komt.

Wanneer mijn huis verkopen in Lelystad?

In juni 2024 is het een uitstekende tijd om over de verkoop van je huis in Lelystad na te denken. Er is sprake van een gunstige verkopersmarkt. Vraag je je af of dit moment voordelig is om je huis op de markt te zetten? Het antwoord is ja, de vraag naar woningen blijft groot en je kunt je voordeel doen met deze sterke vraag.

Overweeg je wel eens om jouw woning te verkopen? Dan kun je in feite niet vroeg genoeg starten met oriënteren. Ook als je nog niet helemaal zeker bent van je plannen, is het nuttig om inzicht te krijgen in de huidige vastgoedmarkt. Je onderdompelen in de huidige situatie op de woningmarkt helpt je om de waarde van je huis beter te begrijpen.

Vergelijk makelaars in Lelystad Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben jij van plan een huis te verkopen, maar weet je niet waar je moet beginnen met het regelen van allerlei zaken? Dan is het stappenplan van Huis Verkopen hét hulpmiddel voor jou. Met dit gestructureerde overzicht regel je eenvoudig alle zaken omtrent de verkoop van je woning, of het nu gaat om het vinden van een makelaar of het regelen van een energielabel. Wij begrijpen dat het proces van het verkopen van een woning complex kan zijn en bieden je hulp bij iedere stap.

Snelle en hoogwaardige makelaarsvergelijking

Aan de hand van onze gedetailleerde makelaarsstatistieken bieden we je de mogelijkheid om lokale makelaars te vergelijken. Door dit vergelijkingsproces vind je altijd de beste makelaar voor jouw situatie, op basis van bijvoorbeeld verkoopopbrengst en snelheid.

Kostenefficiënt dienstverleners vergelijken

Ons stappenplan helpt je bij het vergelijken van verschillende dienstverleners. Of je nu een energieadviseur of makelaar nodig hebt, je kunt eenvoudig tarieven en beschikbaarheid vergelijken. Hierdoor bespaar je makkelijk op je kosten en ga je altijd voor de beste deal.

Volledige onafhankelijkheid en objectiviteit

Als grootste platform voor het regelen van de verkoop van je huis, streven we 100% onafhankelijkheid en objectiviteit na. Bij ons staat het belang van de verkoper centraal en brengen we transparantie in de markt, zodat je altijd de juiste keuzes kunt maken.

Overzichtelijk en handig stappenplan

Met ons interactieve stappenplan behoud je te allen tijde het overzicht tijdens het verkoopproces. Het stappenplan is duidelijk, overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Hiermee voorkom je veelvoorkomende valkuilen en blijf je op de hoogte van wat er nog geregeld moet worden.

Appartement verkopen in Lelystad

Een appartement verkopen doe je niet zomaar, dat is een heel ander proces dan het verkopen van een woonhuis. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de Vereniging van Eigenaren (VvE). Zorg dat je potentiële kopers goed informeert over zaken zoals servicekosten, eventuele groot onderhoudsplannen en de algemene status van de VvE. Transparantie in deze kwesties kan het vertrouwen van kopers vergroten en het verkoopproces versoepelen.

Bij het verkopen van jouw appartement in Lelystad is de presentatie ook zeer essentieel. Hoewel de leefomgeving en de locatie belangrijk zijn, kan een professionele vastgoedfotograaf jouw appartement op zijn best laten zien en een breder publiek aantrekken. Daarnaast is het waardevol om over veranderingen aan het appartement te vertellen, bijvoorbeeld of je een nieuwe keuken of badkamer hebt geplaatst. Hierdoor kan een potentiële koper de waarde van jouw appartement beter inschatten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lelystad

Het bepalen van de juiste vraagprijs hangt van veel factoren af, zoals de woningwaarde, locatie en de huidige markt. Voor een goede prijsbepaling kun je op deze pagina meer informatie vinden.

De gemiddelde verkooptijd van een huis varieert enorm per locatie en woningtype. Je kan de geschatte verkooptijd in jouw regio bekijken op deze pagina.

Voor de verkoop van je huis heb je verschillende documenten nodig. Denk aan een eigendomsbewijs, bouwtekeningen en een energielabel. Een volledige lijst van benodigde documenten vind je op deze pagina.

Het vinden van de juiste makelaar is een persoonlijke keuze. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, services en ervaringen van anderen. Gebruik onze tool om de beste makelaar in Lelystad te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen