Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Naarden

Bij de verkoop van je woning in Naarden kan een bekwame verkoopmakelaar van onschatbare waarde zijn. Hun kennis van de lokale markt, gecombineerd met expertise in prijsonderhandelingen, kan resulteren in een aanzienlijk hogere verkoopprijs. Het kiezen van de juiste makelaar is dus een essentiële stap in jouw verkoopproces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Naarden

Wanneer je als woningverkoper je huis in Naarden gaat verkopen, heb je verschillende doelen. Een hoog rendement van je verkoop staat waarschijnlijk bovenaan je lijst. Je hoopt een prijs te behalen die overeenkomt, of zelfs hoger is, dan de waarde die je in gedachten hebt. Daarnaast wil je een naadloze, stressvrije verkoop realiseren binnen een tijdsperiode die het beste bij je past. Een snelle verkoop kan bijvoorbeeld essentieel zijn om een overgang naar een nieuwe woning soepel te laten verlopen.

Mogelijk vraag je je af hoe de woningmarkt in Naarden presteert. Hoe snel worden huizen hier gemiddeld verkocht? Wat zou de gemiddelde verkoopopbrengst kunnen zijn? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Dit stappenplan helpt je wegwijs te worden in de verkoop van je woning in Naarden. Hieronder vind je de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Naarden:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
35 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 736.326
Besparing (gem.)
€ 1.914

Je huis snel verkopen in Naarden

In Naarden worden woningen gemiddeld verkocht in een tijdspanne van 41 dagen. Dit is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van de woning en de marktomstandigheden. Toch zijn er een aantal zaken die je kunt doen om jouw woning sneller te verkopen.

 1. Verzorg een aantrekkelijke presentatie van je huis. Zorg ervoor dat je woning opgeruimd en schoon is. Dit laat een goede eerste indruk achter bij potentiële kopers. Doe eventueel kleine reparaties en zorg ervoor dat de tuin er verzorgd uitziet.
 2. Om een goede voorbereiding te treffen, is het raadzaam om meerdere makelaars om een gratis waardebepaling te vragen. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende inschattingen en ben je beter in staat om een realistische vraagprijs te bepalen.
 3. Zorg voor een goede online zichtbaarheid. Veel potentiële kopers zoeken online naar woningen. Zorg dus dat jouw woning goed vindbaar is op diverse online platforms en dat de informatie up-to-date en aantrekkelijk is.

Tips in Naarden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Naarden op?

In Naarden worden huizen momenteel gemiddeld verkocht voor € 736.326. De verkoopsom hangt echter van veel factoren af, zoals de staat van het huis, de vraag in de markt en de locatie. Het is dus niet vanzelfsprekend dat jouw huis voor dit gemiddelde bedrag verkocht wordt.

Daarnaast gaat het vaak niet alleen om de totale verkoopsom, maar ook om de prijs per vierkante meter. Deze ligt momenteel in Naarden op gemiddeld € 5.705 per m2. Wil je meer weten over de totstandkoming van deze waarde? Bezoek dan eens onze pagina over de woningwaarde om een beter beeld te krijgen van hoe de waarde van jouw huis bepaald wordt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Naarden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.500
€ 5.600
€ 5.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Naarden bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Naarden.

Feitjes over Naarden

 • Naarden is bekend om haar goed bewaarde vestingwerken.
 • Elk jaar wordt in Naarden het Fotofestival gehouden.
 • Naarden ligt in de provincie Noord-Holland, aan het Gooimeer.

Tips om je woning te verkopen in Naarden

Ben je van plan om in de pittoreske stad Naarden je huis te verkopen? Goede voorbereiding is het halve werk en kan jou helpen om je huis snel en tegen een goede prijs te verkopen. Hier zijn enkele handige tips om de verkoop van je woning succesvol te maken.

 • Fraaie foto's: Investeren in professionele foto's van je woning kan het verschil maken. Ze trekken meer aandacht van potentiële kopers door de beste eigenschappen van je huis te highlighten.
 • Onderhoud: Maak kleine reparaties en houd je huis schoon en netjes. Een verzorgde woning geeft aan dat je als eigenaar zorgvuldig met je huis omging. Dit kan een positief effect hebben op potentiële kopers.
 • Depersonaliseren: Haal persoonlijke spullen zoals foto's en souvenirs weg. Kopers visualiseren zichzelf gemakkelijker in een neutrale omgeving.
 • Prijsbepaling: Wees realistisch in de prijsstelling van je huis. Te hoog starten kan kopers afschrikken, te laag kan je geld kosten.
 • Open huis: Organiseer een open huisdag. Dit geeft meerdere geïnteresseerde kopers op één dag de kans je woning te bezichtigen.

Ontdek jouw stappenplan in Naarden:

 • Ons stappenplan is op maat gemaakt voor jouw woning.
 • Het voorkomt dat je belangrijke verkoopstappen overslaat.
 • Mitigeert verkoopstress door alles op één plek te regelen.
 • Potentie om duizenden euro's te besparen door vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Naarden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Naarden kost je als verkoper gemiddeld € 9.760. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Naarden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 736.326) € 8.247
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.760

Kosten van makelaars in Naarden

Het kiezen van een makelaar gaat gepaard met kosten, deze kunnen sterk variëren. Bij verkoop van een huis in Naarden is het gemiddelde makelaarstarief een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Dit is een voorstel en nog onderhandelbaar. Sommige makelaars rekenen een vast bedrag, anderen werken op basis van no cure, no pay.

Het vergelijken van meerdere makelaars kan je helpen een beter beeld te krijgen van de kosten en kan je uiteindelijk geld besparen. Vergeet niet, de goedkoopste makelaar is niet altijd de beste keuze, kijk gerust naar de kwaliteit en ervaring. Bovendien kunnen de extra diensten die een makelaar aanbiedt, zoals een professionele fotograaf, de waarde van je huis verhogen.

Lees meer over makelaars in Naarden.

Andere kosten bij verkoop

Diverse kosten bij verkoop

Bij de verkoop van je huis denk je als eerste aan de makelaarskosten. Maar wist je dat er nog andere kosten zijn die je als woningverkoper hebt? Van taxatiekosten tot verkoopstyling.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op de financiële aspecten van de woningverkoop. De kosten kunnen snel oplopen, en zo nadelig zijn voor het resultaat van de verkoop. Inzicht is dus cruciaal.

Energielabel

Een ander punt om rekening mee te houden betreft het energielabel van je huis. Het is verplicht om een geldig energielabel te hebben op het moment dat je huis verkocht wordt. Het aanvragen hiervan kun je makkelijk hier regelen.

De kosten voor het energielabel zijn variabel. Dit wordt bepaald aan de hand van het bouwjaar en de grootte van je woning. Een geldig energielabel kan de verkoop van je huis versoepelen.

Marketingkosten

Om je huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers, zijn er doorgaans marketingkosten. Deze kosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten en daarom is het verstandig om tarieven te vergelijken.

Denk bij marketingkosten aan professionele foto's, video's en promotie via verschillende kanalen. Het is van belang dat je woning op de juiste manier gepresenteerd wordt om de verkoop te bespoedigen.

Verkoopstyling en onderhoud

Om je woning zo aantrekkelijk mogelijk op de markt te zetten, zijn er vaak kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud. Dit kan helpen om je huis sneller te verkopen, en tegen een hogere prijs.

Verkoopstyling kan onder andere het herschikken van meubels zijn, maar ook een likje verf kan wonderen doen. De gemiddelde kosten van deze voorbereiding zijn € 875.

Wanneer mijn huis verkopen in Naarden?

Is mei 2024 een goed moment om jouw huis in Naarden te verkopen? Gezien de huidige marktsituatie, ja. De huizenmarkt is momenteel in het voordeel van verkoop, vooral voor degenen die een volgende stap willen zetten in hun huizenreis. De vraag naar huizen is groot, wat betekent dat er potentieel veel kopers zijn voor jouw woning.

Maar wat maakt de huidige situatie zo speciaal om je huis te verkopen? Dit komt doordat de huidige marktomstandigheden gunstig zijn voor doorstromers. Er is veel activiteit op de woningmarkt wat de mogelijkheid biedt om snel naar een nieuw huis door te stromen. Dus ja, het is een goed moment om je huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Naarden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je de verkoop van je woning regelen tot in de puntjes? Dan kun je niet om Huis Verkopen heen. Met een op maat gemaakt stappenplan zorgen wij ervoor dat je niets over het hoofd ziet wanneer je jouw woning verkoopt. Het stappenplan is specifiek voor jouw situatie ontworpen en loodst je door het gehele verkoopproces. Eenvoudig, overzichtelijk en zonder onverwachte verrassingen.

Inzicht in makelaarstarieven

Bij Huis Verkopen maken we het je makkelijk om de beste makelaar in Naarden te vinden. Via ons platform vraag je makkelijk makelaarstarieven op. Dat bespaart je tijd en voorkomt dat je teveel betaalt voor je makelaar.

Vergelijk makelaars gratis

Bij het kiezen van een makelaar wil je uiteraard de beste deal. Daarom biedt Huis Verkopen de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Dit doen we helemaal gratis, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Extra services

Naast de standaarddiensten biedt Huis Verkopen ook aanvullende services zoals woningstyling en -ontruiming. Zaken die jou volledig ontzorgen en zorgen dat je huis snel verkocht wordt.

Brede databank met informatie over makelaars

Tenslotte krijg je bij Huis Verkopen toegang tot onze makelaarsstatistieken. Deze dataverzameling helpt je om nog beter geïnformeerd te zijn over de makelaars in jouw omgeving.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Naarden

Het bepalen van de waarde van je huis hangt af van diverse factoren zoals de locatie, grootte, staat van onderhoud en de huidige marktsituatie. Een makelaar kan je hierbij helpen. Je kunt een waardebepaling bij een makelaar aanvragen om een goede indicatie te krijgen.

Het is belangrijk om professioneel verkoopadvies in te winnen. Op de website van HuisVerkopen.nl kun je verkoopadvies bij een makelaar aanvragen. Zij kunnen je helpen met de juiste strategie voor het verkopen van je huis in Naarden.

Het snel verkopen van je huis vereist onder andere een goede presentatie, juiste prijsstelling en effectieve marketing. Bekijk de tips om een woning snel te verkopen op HuisVerkopen.nl voor meer nuttige informatie.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen bestaan uit makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten kun je terecht op de pagina alles over de kosten van de verkoop van een huis op HuisVerkopen.nl.

Het vinden van een goede makelaar is belangrijk. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, service, ervaring en beoordelingen. HuisVerkopen.nl biedt een handige tool om makelaars te vergelijken en de beste makelaar te vinden voor verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen