Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Huizen

Overweeg je jouw woning in Huizen te verkopen? Met de juiste makelaar aan je zijde maak je het verschil. Hij kent de lokale markt als geen ander, biedt waardevol advies en ondersteunt bij prijsonderhandelingen, waardoor jij je woning succesvol en zorgeloos verkoopt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Huizen

Bij het verkopen van je huis in Huizen zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Zo wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning krijgen en niet te veel betalen voor een makelaar. Verder wil je waarschijnlijk ook je huis snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Zo wordt de verkoop van je huis niet een financiële belasting, maar juist een kans om verder te gaan met een nieuwe fase in je leven.

Je vraagt je mogelijk af hoe snel woningen in Huizen gewoonlijk worden verkocht, wat de gemiddelde opbrengst is en hoeveel je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken. Ook wil je waarschijnlijk weten wat de huidige waarde van je woning is. Kortom, er zijn nogal wat vragen waar je graag een antwoord op zou willen hebben. Daarom hebben we de actuele cijfers over de woningverkoop in Huizen voor je op een rijtje gezet:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 710.082
Besparing (gem.)
€ 2.130

Je huis snel verkopen in Huizen

In de woningmarkt is snelheid van essentieel belang. In Huizen worden woningen gemiddeld verkocht in een tijdsperiode van 46 dagen. Maar hoe kun je jouw huis nog sneller verkopen?

 1. Realistische prijsstelling is sleutel. Vraag hiervoor een waardebepaling van een lokale makelaar aan zodat je weet wat de marktwaarde van je huis is.
 2. In een concurrerende woningmarkt is de eerste indruk alles. Zorg daarom voor een impeccable presentatie van je huis. Dit omvat goede foto's, een pakkende beschrijving en een verzorgd en opgeruimd huis tijdens bezichtigingen.
 3. Makelaars advies wordt vaak onderschat bij het verkopen van een woning. Door meerdere makelaars om advies te vragen, krijg je een beter idee van het meest effectieve verkoopplan voor je huis.Vergelijk makelaars om deze stap effectief uit te voeren.

Tips in Huizen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Huizen op?

Benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Huizen? In juli 2024 ligt deze prijs rond de € 710.082 euro. Deze verkoopsom is natuurlijk geen vaststaand gegeven, maar hangt af van tal van factoren. Denk bijvoorbeeld aan de staat van het huis, het aantal vierkante meters leefruimte en de ligging van de woning in Huizen.

Wat betreft de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, die ligt momenteel in Huizen rond de € 4.891 euro. Let echter op: deze berekening houdt geen rekening met de grootte van het perceel waarop het huis staat. Een duurder huis op een kleiner perceel kan per vierkante meter goedkoper uitvallen dan een goedkoper huis op een groter stuk grond. Hierdoor kan de gemiddelde prijs per m2 behoorlijk fluctueren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Huizen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 4.800
€ 5.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Huizen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Huizen.

Feitjes over Huizen

 • Huizen staat bekend om haar rijke maritieme geschiedenis.
 • In Huizen kan men de unieke groene Dudok-architectuur bewonderen.
 • Dankzij de vele watersportfaciliteiten is Huizen een paradijs voor zeilliefhebbers.

Tips om je woning te verkopen in Huizen

Als je van plan bent je huis in Huizen te verkopen, zijn er verschillende tops en tricks die je kunt gebruiken om het proces soepeler te laten verlopen en de waarde van je woning te maximaliseren. Hier zijn enkele nuttige tips die je zou kunnen overwegen.

 • Verbeter de verlichting: Zorg ervoor dat elke kamer goed verlicht is. Dit creëert een warme en uitnodigende sfeer die potentiële kopers aanspreekt. Vervang oude lampen en maak ramen schoon om natuurlijk licht binnen te laten.
 • Neutraliseer de decoratie: Een neutraal kleurenschema maakt het makkelijker voor potentiële kopers om zichzelf in jouw huis te visualiseren. Overweeg om felle kleuren op muren of meubels te vervangen door zachte, neutrale kleuren.
 • Ontgeuren: Zorg ervoor dat je huis fris ruikt. Verwijder alle mogelijke geuren, zoals die van huisdieren of rook. Gebruik indien nodig luchtverfrissers of essentiële oliën om een aangename geur te creëren.
 • Optimaliseer de buitenruimte: Besteed aandacht aan de tuin of het balkon. Zorg ervoor dat deze gebieden schoon en goed onderhouden zijn. Buitenvoorzieningen zoals een terras of barbecue kunnen de waarde van je woning verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Huizen:

 • Vermijdt het overslaan van stappen bij woningverkoop
 • Persoonlijk samengesteld voor jouw verkoopproces
 • Kan duizenden euro's besparen door vergelijk
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Huizen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Huizen kost je als verkoper gemiddeld € 7.188. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Huizen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 710.082) € 7.456
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.188

Kosten van makelaars in Huizen

Je denkt erover om je huis in Huizen te verkopen met behulp van een makelaar, maar je vraagt je af wat de gemiddelde kosten kunnen zijn. De meeste makelaars in Huizen rekenen een courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit percentage is gemiddeld 1,05%, wat betekent dat de uiteindelijke kosten afhangen van de verkoopprijs van je huis.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat makelaars verschillende voorwaarden kunnen hanteren, waardoor de eindprijs van hun diensten kan variëren. De makelaarskosten zijn dus zeker niet het enige element om te overwegen wanneer je op zoek gaat naar een geschikte makelaar. Vergeet dus niet om ook hun diensten, reputatie en onderhandelingsvaardigheden goed te vergelijken.

Lees meer over makelaars in Huizen.

Andere kosten bij verkoop

Energieprestatiecertificaat

Als woningverkoper ben je verplicht een energieprestatiecertificaat (EPC) aan te leveren. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Dit document kun je opvragen bij een erkende deskundige.

De kosten voor het opstellen van een EPC variëren. Deze worden bepaald door de deskundige die je kiest. Hoewel de koper het energielabel overneemt, ben jij als verkoper verantwoordelijk voor deze kosten.

Onderhoud en reparaties

Potentiële kopers kijken vaak naar de staat van onderhoud van een woning. Het is dus belangrijk dat je aandacht besteedt aan onderhoud en reparaties voordat je jouw woning in de markt zet.

Denk hierbij aan het schilderen van kozijnen, het repareren van een lekkende kraan of het vervangen van kapotte tegels. Dit zijn kosten die je als verkoper maakt om je huis aantrekkelijk te maken voor kopers.

Notariskosten

Notariskosten omvatten kosten voor het opmaken van de eigendomsakte en eventueel voor het doorhalen van een hypotheek. De koper betaalt meestal voor de akte van levering.

Jij als verkoper betaalt in de meeste gevallen wel voor het doorhalen van een hypotheek, mocht die er zijn. Dit kost gemiddeld € 350 en is dus een kostenpost om mee rekening te houden.

Wanneer mijn huis verkopen in Huizen?

Is juli 2024 een goed moment om je huis in Huizen te verkopen? Het antwoord is ja. De huidige markt is zeer gunstig en er is veel vraag naar woningen. Dit zorgt ervoor dat de kans op een snelle verkoop van je woning momenteel erg groot is. Met een goede makelaar aan je zijde, kun je jouw woning snel en voor een goede prijs verkopen.

Je vraagt je misschien af: Hoe lang zal deze gunstige markt nog aanhouden? Niemand weet dit precies. Maar wat we wel weten, is dat er momenteel veel vraag is naar woningen en dat dit het proces van het verkopen van jouw huis aanzienlijk kan versnellen. Dus als je overweegt om je woning in Huizen te verkopen, dan is het raadzaam om niet te lang te wachten.

Vergelijk makelaars in Huizen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen is dé website bij uitstek voor de ambitieuze huiseigenaar die zijn woning in de etalage wil zetten. We zetten ons in om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te maken, zonder dat je stappen over het hoofd ziet. Hier hebben we een speciaal voor jouw woning op maat gemaakt stappenplan voor. Dit stappenplan begeleidt jou stap voor stap in het complexe verkoopproces en zorgt voor een gestructureerde aanpak voor het verkopen van jouw unieke woning.

Gratis waardebepaling

Met ons aanbod van gratis waardebepaling weet je altijd de juiste vraagprijs voor jouw woning. Hiermee voorkom je dat je de woning onder- of overprijst, wat kan resulteren in een snellere verkoop van je woning.

vergelijk makelaars

Onze tool om makelaars te vergelijken maakt de keuze voor de ideale verkoopmakelaar in Huizen eenvoudig. We bieden onafhankelijke statistieken en prestaties aan, zodat jij de best mogelijke keuze kunt maken.

voordelige makelaarstarieven

We hebben ook een systeem om makelaarstarieven op te vragen. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deal, wat je kan helpen besparen op aanzienlijke makelaarskosten.

moeiteloze verkoopvoorbereiding

Naast deze tools bieden we verschillende aanvullende diensten aan, zoals woningstyling en hulp bij het regelen van een energielabel, zodat ook deze aspecten van je verkoopvoorbereiding moeiteloos verlopen.

Appartement verkopen in Huizen

Het verkopen van een appartement in Huizen kent enkele specifieke aandachtspunten die je misschien niet tegenkomt bij de verkoop van een woonhuis. Eén van de belangrijkste aspecten om bij stil te staan is de Vereniging van Eigenaren (VvE). Een gezonde, actieve VvE speelt een positieve rol bij het aantrekken van potentiële kopers. Ze zorgt voor het onderhoud van het hele gebouw wat leidt tot waardebehoud of -stijging van jouw appartement.

Naast de staat van onderhoud, kijken kopers ook vaak naar de VvE-bijdrage. Is deze te hoog, dan schrikt dat af. Is deze te laag, dan kan dat duiden op achterstallig onderhoud. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de financiële staat van de VvE en de hoogte van de maandelijkse bijdrage. De documentatie van de VvE, zoals de notulen van vergaderingen, zouden deze nodige informatie moeten verschaffen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Huizen

Om de waarde van je huis in Huizen te bepalen, kun je een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. De waarde hangt af van factoren als de staat van je huis, de locatie en de marktcondities. Een makelaar heeft toegang tot verkoopdata en kan een accurate schatting geven.

Het snel verkopen van je huis hangt af van diverse factoren. Juiste prijsstelling, een effectieve marketingstrategie en het huis in optimale conditie houden dragen bij aan een snelle verkoop. Check deze pagina voor meer tips over het snel verkopen van je huis.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren. Dit is afhankelijk van de makelaarsservice die je kiest en extra diensten die je nodig hebt. Je kunt op deze pagina meer informatie vinden over de kosten van de verkoop van een huis.

De keuze tussen het verkopen of verhuren van je huis hangt af van je persoonlijke situatie en doelstellingen. Hoewel de huidige marktcondities in Huizen gunstig lijken voor verkoop, kan een lokale makelaar je het beste adviseren.

Een goede makelaar kent de woningmarkt en kan je helpen om je huis te verkopen tegen de beste prijs. Je kunt verschillende makelaars vergelijken op basis van hun tarieven en diensten op onze vergelijkingspagina om de makelaar te vinden die het best bij jouw behoeften past.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen