Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Blaricum

Ben je van plan je huis in Blaricum te verkopen? Wij staan voor je klaar om dat proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met onze slimme tips en essentiële informatie helpen we jou stap voor stap richting een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Blaricum

Als je jouw woning in Blaricum gaat verkopen, heb je als verkoper vaak uiteenlopende doelen. Je wilt bijvoorbeeld je huis snel verkopen, maar het is ook belangrijk om een goede prijs voor je woning te krijgen. Misschien wil je zelfs zorgen voor een soepele overdracht naar de nieuwe eigenaren. Daarnaast, is de presentatie van je woning van groot belang: om potentiële kopers zo goed mogelijk aan te trekken, wil je zeker weten dat je woning er piekfijn uitziet.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel woningen in Blaricum worden verkocht, en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Ook kun je je afvragen hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Door dit te doen, kun je inzicht krijgen in de prestaties van verschillende makelaars in Blaricum. De actuele cijfers over de woningmarkt in Blaricum die deze vragen beantwoorden, volgen hieronder:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
65 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 960.942
Besparing (gem.)
€ 2.258

Je huis snel verkopen in Blaricum

In het schilderachtige Blaricum is de huizenmarkt behoorlijk dynamisch. Woningen worden er gemiddeld binnen 59 dagen verkocht. Je kunt echter stappen ondernemen om je huis nog sneller van de hand te doen. Bekijk de volgende tips die je kunnen helpen.

 1. Optimale presentatie: Mooie, professionele foto's die je huis in het beste licht laten zien, zijn onmisbaar. Vergeet niet om ook de buitenruimte goed in beeld te brengen. Een goed-geordende, schone woning komt aantrekkelijker over.
 2. Prijsbepaling: Het is essentieel om je huis eerlijk en realistisch te prijzen. Een te hoge vraagprijs kan afstotend werken, terwijl een te lage prijs ervoor kan zorgen dat je minder winst maakt dan mogelijk is.
 3. Openbare verkoop: Publiceer je huis op grote vastgoedsites zoals Funda voor een groter bereik. Door je huis breed te promoten, bereik je meer potentiële kopers en is de kans groter dat je woning snel wordt verkocht.

Tips in Blaricum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Blaricum op?

Wil je weten wat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Blaricum is? Op dit moment ligt die prijs rond de € 960.942 euro. Deze prijs is een gemiddelde en kan dus variëren op basis van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type woning, de grootte, de staat van onderhoud, maar ook de locatie binnen Blaricum. Deze factoren hebben elk hun unieke invloed op de uiteindelijke verkoopsom.

Natuurlijk wil je ook weten wat de gemiddelde prijs per vierkante meter is. In Blaricum is dat momenteel € 7.006 euro. Ook hier geldt weer dat de daadwerkelijke waarde van een woning door meerdere factoren tot stand komt. Wil je meer weten over hoe de waarde van een woning wordt bepaald? Lees dan verder op onze pagina over woningwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Blaricum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 5.200
€ 7.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Blaricum bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Blaricum.

Feitjes over Blaricum

 • Blaricum is een van de rijkste dorpen van Nederland.
 • Het dorp heeft één van de oudste golfbanen van het land.
 • Blaricum staat bekend om haar prachtige heidevelden.

Tips om je woning te verkopen in Blaricum

Je staat op het punt om je huis in Blaricum te verkopen en natuurlijk wil je deze voor de best mogelijke prijs van de hand doen. Volg deze tips en zorg ervoor dat je de beste deal sluit zonder onnodig veel geld uit te geven aan het verkoopproces.

 • Voer zelf kleine reparaties uit. Het uitbesteden van kleine reparaties kan duur zijn. Door dit zelf te doen, houd je de kosten minimaal en verbeter je de waarde van je woning.
 • Maak professionele foto's. In plaats van dure professionals in te huren kun je zelf, met de juiste belichting en compositie, aantrekkelijke foto's maken die de verkoop bevorderen.
 • Zelf schoonmaken en organiseren. Hoewel het inhuren van een schoonmaakbedrijf handig kan zijn, kun je veel geld besparen door zelf je huis grondig te reinigen en te organiseren voordat je het te koop zet.
 • Verkoop op het juiste moment. Het juiste seizoen of marktcondities kunnen een significante impact hebben op de verkoopprijs. Doe hier onderzoek naar om het meeste uit je verkoop te halen.
 • Doe-het-zelf marketing. Bespaar op makelaarskosten door zelf je woning online en offline te adverteren. Gebruik sociale media, mond-tot-mondreclame en online advertenties om je huis onder de aandacht te brengen.

Ontdek jouw stappenplan in Blaricum:

 • Speciaal op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Inzicht in relevante stappen om woningverkoop te bevorderen
 • Handig overzicht en besparing van duizenden euro's mogelijk
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Blaricum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Blaricum kost je als verkoper gemiddeld € 13.579. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Blaricum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 960.942) € 10.186
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 13.579

Kosten van makelaars in Blaricum

Als je een woning in Blaricum wilt verkopen, zul je waarschijnlijk hulp inroepen van een makelaar. Over het algemeen rekenen makelaars een courtage die wordt berekend als een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. De gemiddelde courtage in Blaricum is 1,06% van de verkoopprijs.

Bij een gemiddelde verkoopprijs in Blaricum van € 960.942 zou dit betekenen dat je gemiddeld € 10.186 kwijt bent aan makelaarskosten. Echter, tarieven kunnen per makelaar flink verschillen. Het is daarom verstandig om verschillende makelaars te vergelijken, niet alleen op hun kosten maar ook op hun service en deskundigheid.

Lees meer over makelaars in Blaricum.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

De kosten van een verhuizing, vaak onderschat, kunnen aanzienlijk zijn. Denk aan een verhuisbedrijf, verhuismaterialen en soms zelfs tijdelijke opslag.

Maak een gedegen vergelijking van verschillende verhuisbedrijven om onaangename financiële verrassingen te voorkomen. Besef dat goedkoop soms duurkoop kan zijn.

Onderhoudskosten

Bij de verkoop van je woning is goed onderhoud een must. Eventuele mankementen of achterstallig onderhoud kan de verkoopprijs drukken.

Zorg er dus voor dat je huis in perfecte staat verkeert voordat je het op de markt brengt. Reparaties en renovatiewerkzaamheden, hoe klein ook, kunnen een huizenkoper doen besluiten elders te kijken.

Advieskosten

Mogelijk neem je een advocaat, financieel adviseur of belastingconsultant in de arm om je te begeleiden bij de verkoop. Hun advies is meestal niet gratis.

Wees je echter bewust dat de kennis en ervaring van deze professionals op de lange termijn geld kunnen besparen. Dit zijn investeringskosten, geen onnodige uitgaven.

Wanneer mijn huis verkopen in Blaricum?

Twijfel je of het wel de juiste periode is om je huis in het pittoreske Blaricum te koop te zetten? Specifiek in juli 2024, heb je namelijk te maken met een aantrekkelijke woningmarkt. Voor ieder type woning zijn er kansen, ongeacht of je in een huis, appartement of villa woont.

Maar hoe bepaal je het perfecte moment om de verkoop te starten? Daar kan een deskundige makelaar je uitstekend bij helpen. Door jarenlange ervaring en kennis van de lokale markt kan een makelaar het meest geschikte moment precies voor je pinpointen. Zo kun je met vertrouwen je woning op de markt brengen.

Vergelijk makelaars in Blaricum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van jouw woning komt veel kijken. Het stappenplan van Huis Verkopen is speciaal ontworpen om dit proces voor jou gemakkelijker te maken. Het biedt je inzicht in wat je, voor jouw specifieke woning, moet regelen en wanneer je dit het best kan doen. Het stappenplan laat onder andere zien welke specialisten je wanneer nodig hebt. Om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet en het maximale uit je verkoop haalt, kun je het stappenplan van Huis Verkopen volgen.

Gratis waardebepaling

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot handige webtools die jou helpen bij het verkoopproces. Denk hierbij aan de optie voor een gratis waardebepaling van je woning. Door te weten wat jouw huis waard is, kun je een realistische vraagprijs bepalen.

Vergeleken makelaarstarieven

Een andere tool die Huis Verkopen aanbiedt, is de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Je kunt de tarieven van verschillende makelaars in Blaricum vergelijken om zo te besparen op makelaarskosten en de beste deal te vinden.

Aanvullende diensten

Naast het stappenplan en webtools, biedt Huis Verkopen je ook toegang tot verschillende aanvullende diensten. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een professionele woningstylist, je kunt alles vinden wat je nodig hebt voor de verkoop van je huis op één plek.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Verder biedt Huis Verkopen inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties. Met deze informatie kies je gemakkelijk de beste makelaar om je woning in Blaricum te verkopen, waarbij je gegarandeerd de beste deal krijgt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Blaricum

Je kunt de waarde van je huis in Blaricum bepalen door een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je je huis verkoopt. Om je te helpen, hebben we een nuttig stappenplan voor de verkoop van je huis opgesteld.

Er zijn verschillende strategieën om de verkoop van je huis te versnellen. Bekijk onze tips om je woning snel te verkopen voor handige tips en tricks.

Het verkopen van een huis brengt verschillende kosten met zich mee. Je kunt alles lezen over de kosten van de verkoop van een huis op onze website.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een difference maker zijn in het verkoopproces. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken en vind de beste makelaar voor je verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen