Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Blaricum

Ben je op zoek naar een goede verkoopmakelaar in Blaricum? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Met onze uitgebreide database van makelaarsstatistieken, kennen wij de prestatieverschillen tussen de makelaars in Blaricum als geen ander.

Over makelaars in Blaricum

Op zoek naar informatie over makelaars in Blaricum? Wij houden voor jou een compleet en actueel overzicht bij. Denk hierbij aan prestaties, tarieven, ervaringen van andere woningverkopers en nog veel meer. Door makelaars te vergelijken krijg je inzicht in de verschillen en kun je de makelaar kiezen die het beste aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen. Het resultaat? Een kwalitatieve, betrouwbare makelaar die jouw woning voor de best mogelijke prijs verkoopt.

Zit je met vragen zoals: Hoe kies ik een goede makelaar? Waar moet ik op letten bij het vergelijken van makelaars? Wat kan ik verwachten van de verkoopproces? Geen zorgen, deze en veel meer vragen zullen we voor je beantwoorden. Je wordt voorzien van alle benodigde informatie om een bewuste keuze te maken voor de juiste makelaar in Blaricum.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 9.820
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 27.005
Besparing (gem.)
€ 2.177

Actueel

 • Voordat je een stap zet in de verkoop van je huis, is het goed om te weten dat de courtages van makelaars in Blaricum momenteel gemiddeld 1,06% bedragen. Deze kosten kunnen flink aantikken, iets om rekening mee te houden.
 • Als je op de hoogte wilt blijven van de woningmarkt in Blaricum, kun je kijken naar de gemiddelde verkoopprijzen. De gemiddelde verkooprijs bedraagt momenteel € 926.428 en de gemiddelde prijs per vierkante meter bedraagt € 5.391. Deze informatie kun je vinden op onze pagina met woningmarktcijfers.
 • De tarieven van makelaars in Blaricum zijn constant in beweging. Verschillende makelaars bieden soms zeer uiteenlopende prijzen, dus het kan lonen om deze tarieven te vergelijken. Het kan je gemiddeld € 2.177 besparen!

Uitgelichte makelaars in Blaricum

In Blaricum is het aanbod van verkoopmakelaars behoorlijk gevarieerd, waardoor je meerdere keuzemogelijkheden hebt. We hebben een aantal van deze makelaars voor je op een rijtje gezet. Het belangrijkste is dat je een makelaar kiest die optimaal past bij jouw woning, je persoonlijke situatie en jouw specifieke voorkeuren, daarom is het vergelijken ervan een verstandige stap.

Logo Buijs Regiomakelaars Blaricum - Laren

Buijs Regiomakelaars Blaricum - Laren

Buijs Regiomakelaars Blaricum - Laren, lid van de NVM, is een regionaal makelaarskantoor met vestigingen in Amersfoort, Blaricum, Hilversum en Soest. Met een ervaren team van 4 NVM-makelaars en een sterke binnendienst begeleiden ze je graag bij de aan- of verkoop van diverse soorten woningen. Je kunt ook op hen rekenen voor NWWI gevalideerde taxatierapporten. Bezoek hun kantoor aan de Dorpsstraat in Blaricum voor een persoonlijke kennismaking.
Logo Art of Living by Marquiette BV| Baerz & Co

Art of Living by Marquiette BV| Baerz & Co

Bij Art of Living by Marquiette gaat het niet zomaar om een huis, maar om het creëren van een thuis. Met een scherp oog voor woningstyling en aandacht voor het leven dat zich in en om jouw huis afspeelt, streven ze ernaar jouw woonwensen te verwezenlijken. Bij deze NVM-makelaar krijg je hulp bij de verkoop, aankoop en taxatie van jouw woning. Dus wil je verhuizen en een nieuw thuis creëren? Dit team staat klaar.
Logo Madeline Lindeman Makelaardij o.g.

Madeline Lindeman Makelaardij og

Madeline Lindeman Makelaardij o.g. biedt al 25 jaar een betrokken en deskundige service in 't Gooi. Als lid van de NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, specialiseert dit eenmansbedrijf zich in de verkoop, aankoop, aanhuur en verhuur van monumenten en herbestemmingen. Met recente transacties op haar naam, stelt de makelaar extra inzet en creativiteit voorop in de huidige uitdagende markt en voorziet je van eerlijk advies.
Logo UP makelaars Gooi

UP makelaars Gooi

Bij UP makelaars Gooi staat jouw belang op de eerste plaats. Ze bieden persoonlijke aandacht, eerlijkheid en passie voor het vak. Met kennis van het Gooi en omliggende gebieden, kunnen ze je goed adviseren bij het kopen, verkopen en taxeren van jouw woning. Ook bijstaan in Amsterdam en Utrecht is geen probleem. Vanwege de kleinschalige opzet is er sprake van een persoonlijke benadering en betrouwbaarheid. En niet onbelangrijk, ze spreken ook Engels en Duits.
Logo Voorma en Walch Makelaars in het Gooi Blaricum

Voorma en Walch Makelaars in het Gooi Blaricum

Voorma en Walch Makelaars in het Gooi is een lokale, deskundige en betrouwbare makelaar. Ze nemen woondromen serieus, geven aandacht aan je wensen en zoeken de best passende woning. Hierbij staat jouw financiële situatie centraal. Ze zijn gespecialiseerd in buitenlands vastgoed, nieuwbouw en monumenten. Hun aanpak is persoonlijk en op maat en het hele team staat klaar om je te ondersteunen. Ze zijn lid van de NVM en hebben NWWI en FIABCI certificaten.

De Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs

Bij De Nieuwe Gooische Makelaars - Taxateurs kan je terecht voor het complete pakket: verkoop, verhuur, aankoop, taxaties en aanhuur. Als lid van branchevereniging NVM weten ze precies hoe de markt in elkaar steekt. Ideaal voor een stressvrije woningtransactie, waarbij je wordt bijgestaan door een betrouwbare partner.

Let op: in Blaricum en omgeving zijn veel verkoopmakelaars actief. Wij bij Huis Verkopen nemen alle makelaars in Blaricum mee in onze vergelijking. Het kan zijn dat de ideale makelaar voor jou niet in de bovenstaande lijst staat. Door te vergelijken, kun je de beste keuze maken.

Vergelijk makelaars in Blaricum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Blaricum?

Net zoals de huizenprijzen in Blaricum, zijn ook de tarieven van makelaars altijd in beweging. Sterker nog, de tarieven van makelaars kunnen veranderen afhankelijk van de dynamische marktomstandigheden. Hiermee moet je rekening houden bij het inschakelen van een makelaar.

Let op: de courtages van makelaars in Blaricum verschillen gemiddeld 0,47%. Hierdoor kun je gemiddeld € 2.177 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Blaricum. Door het vergelijken van makelaarstarieven kun je ervoor zorgen dat je de gunstigste deal krijgt en zorgt voor een flinke besparing.

Kosten van makelaars in Blaricum

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.500
€ 9.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Blaricum

Wanneer je van plan bent jouw woning in Blaricum te verkopen, krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met opstartkosten. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar in rekening brengt om jouw woning gereed te maken voor de verkoop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inmeten van jouw woning, het maken van professionele foto's, het schrijven van een aantrekkelijke verkooptekst en bijvoorbeeld het plaatsen van jouw woning advertentie op huizensites en Funda.

De meeste makelaars in Blaricum rekenen dit soort opstartkosten. Het is dus een standaard onderdeel van het kostenpakket dat je kunt verwachten als je jouw woning gaat verkopen. Het gemiddelde bedrag dat makelaars in Blaricum rekenen voor opstartkosten is € 515. Deze kosten kunnen variëren per makelaar, afhankelijk van wat er allemaal in het werk wordt gestoken om jouw woning verkoopklaar te maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Blaricum

Wanneer je de verkoop van jouw woning in Blaricum aan een makelaar overlaat, kan het zijn dat je met een onverwachte kost komt te zitten wanneer je beslist om de opdracht vroegtijdig stop te zetten. Veel makelaars rekenen namelijk intrekkingskosten wanneer je jouw woning voortijdig terugtrekt uit de verkoop.

Intrekkingskosten zijn kosten die door de makelaar in rekening worden gebracht voor de tijd en het werk dat zij in de verkoop van jouw woning hebben gestoken. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin je zelf een koper vindt en de noodzaak voor een makelaar verdwijnt, of een situatie waarin je plotseling besluit om je woning toch niet te verkopen. Het is altijd raadzaam om je hier bewust van te zijn voordat je een overeenkomst met een makelaar in Blaricum aangaat.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Blaricum met een vast tarief

Niet alle makelaars hanteren een courtage als vergoeding. Er zijn ook makelaars die werken met een vast tarief, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Het grote verschil is dat je bij courtage betaalt op basis van een percentage van de verkoopprijs, terwijl een vast tarief vooraf is vastgesteld en onafhankelijk is van de uiteindelijke verkoopwaarde. Voor makelaars in Blaricum ligt dit vaste tarief gemiddeld op € 3.250 (update: mei 2024).

Kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zowel voordelen als nadelen. Het grootste voordeel is de zekerheid: je weet van tevoren precies hoeveel je moet betalen ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Maar dit kan ook een nadeel zijn als je woning voor een veel hogere prijs verkocht wordt dan verwacht, want je makelaar profiteert hier niet extra van en kan dus minder gemotiveerd zijn om een hogere prijs te realiseren.

Tip: Neem nooit zomaar de eerste de beste makelaar die je tegenkomt, maar neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken. Bekijk hun werkwijze, tarieven en ervaringen van andere verkopers. Zo kun je de makelaar vinden die het beste bij jouw huis en jouw wensen past. Doe je dit zorgvuldig, dan is de kans groter dat je tevreden bent met de geboden dienstverlening en met de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

4 feitjes over makelaars in Blaricum

 • Een aanzienlijk percentage van 93% van de verkopers in Blaricum geeft de voorkeur aan een makelaar die bij een branchevereniging is aangesloten, zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Bij de verkoop van woningen in Blaricum zien we dat het grootste deel van de verkopers, 91% om precies te zijn, een klassieke makelaar verkiest boven een online makelaar, omdat de traditionele aanpak het gehele verkoopproces in handen neemt.
 • Woningen in Blaricum verkopen statistisch gezien 46% sneller wanneer er gebruik wordt gemaakt van een professionele makelaar, in tegenstelling tot het zelfstandig verkopen van de woning.
 • De meerderheid van de woningverkopers in Blaricum stelt, bij het vergelijken van makelaars, een getalenteerde makelaar die bewezen beter presteert dan andere makelaars op prijs (vergelijk de makelaars nu!)

Wat levert de beste makelaar in Blaricum op?

In de wereld van onroerend goed kan de toegevoegde waarde van een makelaar in Blaricum het verschil maken. De kosten van een makelaar lijken misschien belangrijk op het eerste gezicht, maar het gaat echt om wat ze voor je kunnen opleveren bij de verkoop van je huis.

Dit is hoe je de beste makelaars in Blaricum herkent:

 • Uit ons onafhankelijk onderzoek blijkt dat de beste makelaars in Blaricum in staat zijn om woningen te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de initiële verkoopprijs ligt. Concreet betekent dit dat deze makelaars een verkoopprijs realiseren die gemiddeld € 33.107 hoger is dan de verwachte prijs.
 • Onze databank toont ook aan dat de meest efficiënte makelaars in Blaricum huizen gemiddeld 15 dagen sneller kunnen verkopen dan andere makelaars. Dit aspect is een indicator van hun vermogen om de verkoopproces doelmatig te beheren.

De beste makelaar in Blaricum vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Blaricum? Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte match. Door jouw adres, situatie en voorkeuren in het vergelijkingsformulier in te vullen, selecteren wij de makelaars die het beste bij je passen.

Vervolgens ontvang je informatie over hun tarieven, verkoopstrategie, de ingeschatte waarde van jouw woning en handige verkoop tips. Zo krijg je een volledig beeld van jouw verkoopkansen, de geschikte makelaars voor jouw situatie en hun aangeboden diensten. Ga vandaag nog de uitdaging aan!

Waar moet je op letten bij makelaars in Blaricum?

Bij het kiezen van een makelaar in Blaricum voor de verkoop van je huis komen verschillende aandachtspunten kijken:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar moet kennis hebben van de lokale markt. Dit helpt bij het juist prijzen van je huis en bij het vinden van potentiële kopers.

Persoonlijke klik

Het is belangrijk dat je een makelaar kiest waarmee je een goede persoonlijke klik hebt. Je gaat intensief samenwerken, dus een prettige samenwerking is essentieel.

Communicatie

Een heldere communicatie is zeer belangrijk. Je wilt immers op de hoogte blijven van de voortgang rondom de verkoop van je huis.

Bereikbaarheid

De makelaar moet goed bereikbaar zijn. Zowel telefonisch als per e-mail. Op deze manier kun je op elk gewenst moment vragen stellen of op de hoogte gehouden worden.

Verkoopstrategie

Een gedegen verkoopstrategie is essentieel. De makelaar moet je kunnen uitleggen welke strategie hij of zij voorstaat om je huis te verkopen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is een prominente branchevereniging op het gebied van vastgoed. Naast de NVM, heb je ook VBO en VastgoedPRO. Makelaars die lid zijn van deze verenigingen, worden geacht zich aan strikte gedragsregels en beroepsnormen te houden.

Een NVM-verkoopmakelaar in Blaricum biedt je talloze voordelen. Deze makelaars hebben uitgebreide en actuele kennis van de lokale woningmarkt, waardoor ze de marktwaarde van je woning zorgvuldig kunnen inschatten. Met hun expertise en netwerk kunnen ze je een soepel verkoopproces garanderen.

Wat doet een makelaar in Blaricum?

Een makelaar in Blaricum kan je helpen met allerlei zaken rondom de verkoop van je huis. Van het bepalen van de verkoopprijs tot het verzorgen van bezichtigingen en het onderhandelen over de prijs.

Nauwkeurige waardebepaling van jouw woning is daarbij een eerste belangrijke stap. Jouw makelaar heeft veel ervaring en kennis over de huizenmarkt in Blaricum en kan daardoor een realistische prijs bepalen. Daarnaast helpt de makelaar met de promotie van je woning om zo de verkoopkansen te vergroten.

 • Optimale verkoopprijs dankzij goede onderhandelingen
 • Professionele presentatie van jouw woning
 • Groot bereik via diverse verkoopkanalen
 • Advies over juridische en financiële zaken
 • Begeleiding van het begin tot aan de overdracht

Waarom een makelaar in Blaricum inschakelen?

Verkopen is een vak apart. Het vraagt om kennis, ervaring en de juiste benadering om een woning succesvol op de markt te brengen. Een verkoopmakelaar in Blaricum kan je helpen om het maximale uit de verkoop van je huis te halen. Ze hebben de expertise en de lokale kennis om een treffende verkoopstrategie op te stellen. Ze kennen de markt, weten wat potentiële kopers zoeken en hoe ze deze het beste kunnen bereiken en overtuigen.

Marktkennis en strategie

Een verkoopmakelaar kent de vastgoedmarkt in Blaricum als geen ander. Ze weten wat de recente ontwikkelingen zijn, wat de verwachtingen zijn en hoe ze deze kennis effectief kunnen toepassen voor de verkoop van jouw woning.

Juridische kennis en begeleiding

Het verkopen van een huis brengt ook veel juridische aspecten met zich mee. Een verkoopmakelaar heeft de nodige juridische kennis in huis en kan je tijdens het gehele proces begeleiden.

Prijsbepaling en presentatie

Het correct prijzen en presenteren van je huis is van groot belang voor een succesvolle verkoop. Een makelaar kan je helpen met een aantrekkelijke presentatie en een correcte prijs op basis van recente verkoopcijfers.

Tijdsbesparing en minder zorgen

Een huis verkopen kan veel tijd en stress opleveren. Door een verkoopmakelaar in te schakelen, kan je de verkoop van jouw huis volledig uit handen geven. Dit levert je niet alleen een tijdsbesparing op, maar ook minder zorgen tijdens het proces.

Makelaars in Blaricum vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Blaricum via Huis Verkopen kan jou veel voordelen opleveren. Niet alleen bespaar je op makelaarskosten, maar je vindt ook de beste dienstverlening voor de beste prijs.

 • Scherpe makelaarstarieven
 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling
 • Betrouwbare en ervaren makelaars
 • Op maat gemaakt verkoopadvies

Met behulp van onze onafhankelijke en objectieve statistieken kun je makelaars vergelijken op verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de makelaar die jouw huis voor de maximale prijs kan verkopen en dat ook nog eens binnen de kortste keren kan doen. Het enige wat je hoeft te doen is je adres, voorkeuren en wensen in te vullen en je wordt snel gekoppeld aan de makelaars die het beste bij jouw situatie aansluiten. Door makelaars te vergelijken via Huis Verkopen vergroot je dus de kans om de beste verkoopdeal te sluiten.

Vergelijk makelaars in Blaricum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Blaricum

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Blaricum liggen rond de € 515. Dit verschilt echter per makelaar, dus vergelijken is aan te raden op tarievenpagina.

Het vinden van een goede makelaar kan uitdagend zijn. Het vergelijken van makelaars op basis van kosten en diensten kan helpen. Je kan dit doen via onze vergelijkingspagina.

Een nauwkeurige waardebepaling van jouw woning in Blaricum kan worden gegeven door een lokale makelaar. Je kan vrijblijvend een waardebepaling aanvragen op onze waardebepalingspagina.

Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar in rekening kan brengen als je de verkoopopdracht intrekt. In Blaricum zijn deze kosten gemiddeld € 500.

Het gemiddelde courtage (makelaarsprovisie) in Blaricum is 1,06% van de verkoopprijs. Dit varieert per makelaar en is daarom goed om te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen