Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bussum

Als je overweegt om je huis in Bussum te verkopen, wil je natuurlijk optimaal resultaat behalen. Bekijk onze website HuisVerkopen.nl voor alle informatie, tips en adviezen die je nodig hebt voor een probleemloze en succesvolle verkoop van je Bussumse woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bussum

Als woningverkoper in Bussum heb je verschillende doelen voor ogen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Misschien wil je de beste prijs voor je woning krijgen of het huis binnen een korte tijdspanne verkopen. Het kan ook zijn dat een soepele overdracht belangrijk voor je is. Elk doel zou wel eens kunnen komen met zijn eigen unieke uitdagingen. Daarom is het kiezen van een bekwame en ervaren makelaar een belangrijke stap in het verkoopproces.

Je vraagt je misschien af hoe snel huizen in Bussum worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Je wilt wellicht ook weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken en zou het handig vinden om een goed en volledig advies te krijgen voor de verkoop van jouw woning. Daarom is een gratis verkoopadvies een goede eerste stap. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Bussum:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
43 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 631.934
Besparing (gem.)
€ 1.833

Je huis snel verkopen in Bussum

In Bussum is de woningmarkt flink in beweging. Gemiddeld worden huizen verkocht binnen 45 dagen. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen.

 1. Zorgvuldige voorbereiding is het halve werk. Neem de tijd om je woning klaar te maken voor bezichtigingen. Ruim op, voer nodige reparaties uit, en zorg voor een frisse, uitnodigende sfeer. Maak het potentiële kopers makkelijk om zichzelf in jouw huis te zien wonen. Dit kan ook helpen bij het vaststellen van de beste prijs. Vraag hier een waardebepaling aan.
 2. Goede promotie van je woning kan een groot verschil maken. Zorg voor professionele foto's, een pakkende beschrijving en een sterk online profiel. Overweeg ook offline marketing zoals borden of flyers. Vraag hier verkoopadvies aan.
 3. Houdt rekening met de huidige markt. Woon je in een populaire wijk? Stel dan een hogere vraagprijs. Is er weinig vraag? Overweeg dan flexibele bezichtigingstijden of extra incentives zoals het laten zitten van bepaalde meubels. Meer weten over de waarde van jouw woning in de huidige markt? Lees hier meer.

Tips in Bussum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bussum op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Bussum ligt momenteel rond de € 631.934 euro. Deze prijs kan echter variëren, aangezien de verkoopsom van een huis afhangt van verschillende factoren zoals het type woning, de ligging, de staat van onderhoud en de marktomstandigheden op dat moment. Hou er rekening mee dat in de huidige periode, in juni 2024, de huizenmarkt behoorlijk fluctueert, waardoor woningprijzen sterk kunnen variëren.

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Bussum, ligt deze momenteel rond de € 5.247 euro. Dit is een gemiddelde en de daadwerkelijke prijs kan variëren afhankelijk van bijvoorbeeld het type huis en de locatie. Als je meer wilt weten over hoe de waarde van een woning tot stand komt, bekijk dan onze speciaal gewijde pagina aan woningwaarde. Daar geven we je meer inzicht in hoe een woningwaarde wordt bepaald.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bussum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.600
€ 5.000
€ 5.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bussum bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bussum.

Feitjes over Bussum

 • Bussum heeft een sfeervolle, historische dorpskern.
 • Het staat bekend om zijn vele groene parken en gebieden.
 • Bussum was ooit een belangrijk knooppunt voor televisieproductie.

Tips om je woning te verkopen in Bussum

Het verkopen van je huis in Bussum kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategieën en tips kan je ervoor zorgen dat je huis opvalt in de markt. De volgende tips kunnen écht het verschil maken, ze kunnen bijdragen aan een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

 • Professionele fotografie: Huur een goede vastgoedfotograaf in. Mooie foto’s zorgen voor meer potentiële kopers en dus een hogere vraagprijs.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat kleine onderhoudsproblemen zijn opgelost en het huis een goed onderhouden uitstraling heeft. Een huis dat klaar is voor intrek zorgt voor minder onderhandelingen.
 • Sfeer creëren: Zorg voor een huiselijke sfeer. Potentiële kopers moeten zich kunnen voorstellen dat ze er zelf wonen. Zorg voor genoeg lichtinval en zorg dat persoonlijke spullen zijn opgeruimd.
 • Prijsstrategie: Zorg voor een realistische vraagprijs. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, een te lage prijs kan je potentiële winst schaden. Doe goed marktonderzoek of schakel een taxateur in.
 • Marketing: Maak gebruik van sociale media en andere kanalen om je huis onder de aandacht te brengen. Een groter bereik betekent meer potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Bussum:

 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Handige en interactieve to-do-lijst voor woningverkoop
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Gratis, vrijblijvend en volledig op jouw woning afgestemd
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bussum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bussum kost je als verkoper gemiddeld € 8.279. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bussum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 631.934) € 6.951
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.279

Kosten van makelaars in Bussum

Als je overweegt om je huis in Bussum te verkopen, zal je ongetwijfeld nadenken over het inschakelen van een makelaar. De gemiddelde kosten hiervoor bestaan veelal uit een courtage en worden uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Dit percentage verschilt per makelaar, maar ligt doorgaans rond de 1,10%.

Dit betekent echter niet dat alle makelaars gelijk zijn. Sommige makelaars bieden namelijk een volledig servicemodel aan, waarbij ze alles uit handen nemen. Bij anderen moet je echter zelf ook nog enkele zaken regelen. Het is daarnaast ook handig om de tarieven op te vragen bij meerdere makelaars, zodat je deze kunt vergelijken.

Lees meer over makelaars in Bussum.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw huis gaat verkopen, krijg je te maken met notariskosten. Deze kosten zijn van toepassing bij het opstellen van de notariële akten, zoals de akte van levering en de hypotheekakte. Hiervan betaalt de koper de akte van levering. De kosten van de hypotheekakte kunnen echter voor jouw rekening komen.

Het is belangrijk om te weten dat de tarieven van notarissen kunnen variëren. Hierdoor loont het om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel aan deze kosten betaalt en kun je mogelijke verrassingen voorkomen.

Onderhoudskosten

Voorafgaand aan de verkoop van het huis wil je waarschijnlijk zeker weten dat alles er piekfijn uitziet. Dat kan betekenen dat je kosten maakt voor onderhoud of reparaties. Voorbeelden hiervan zijn het bijwerken van gebreken of het opknappen van verouderde elementen. Deze kosten kunnen per geval sterk verschillen.

Door op tijd te starten met onderhoud voorkom je dat kopers tijdens de bezichtiging op problemen stuiten. Dit kan je helpen om een hogere verkoopprijs te krijgen. Houd hierbij altijd in je achterhoofd dat het ook mogelijk is dat je deze kosten niet terugverdient bij de verkoop van je woning.

Verzekeringen

Als verkoper blijf je verantwoordelijk voor de opstalverzekering totdat het huis officieel is overgedragen. Dat betekent dat je voor de opstalverzekering blijft betalen tot de nieuwe eigenaar de sleutels in handen heeft. Houd daarnaast rekening met eventuele rechtsbijstandsverzekeringen of aansprakelijkheidsverzekeringen.

Elke verkoop kent zijn eigen unieke aspecten en daarmee gepaard gaande kosten. Voor een compleet beeld van de verschillende kosten die je maakt bij de verkoop van je huis, kun je het best alle mogelijkheden onderzoeken. Door goed zicht te houden op de kosten, voorkom je ongewenste financiële verrassingen na de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Bussum?

Overweeg je jouw huis in Bussum te verkopen? Dit kan juist in deze tijd een slimme zet zijn. Hoewel we geen aannames kunnen doen over de toekomstige woningprijzen, zien we dat de huidige marktsituatie gunstig is en de verkoop snel kan verlopen.

Vraag je je af waarom de huidige periode juni 2024 een goed moment zou zijn om te verkopen? Het antwoord ligt in de snelle verkoop die de huidige marktcondities mogelijk maken. Met de juiste strategie kan je snel een koper vinden, wat een hoop stress kan besparen.

Vergelijk makelaars in Bussum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt jouw huis te verkopen, ben je vast op zoek naar een manier om dit proces zo soepel en eenvoudig mogelijk te laten verlopen. In dat geval is Huis Verkopen een uitstekende keuze. Dit platform is ontworpen met het doel om het verkoopproces voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Het begrijpt dat de verkoop van een huis een grote stap is en het streeft ernaar om deze stap voor jou zo zorgeloos mogelijk te maken.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Huis Verkopen biedt gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Dit helpt jou bij het vinden van de beste makelaar in Bussum. Door gebruik te maken van deze tools, krijg je een duidelijk overzicht van jouw opties en kun je zeker zijn dat je de juiste keuze maakt.

Onafhankelijk platform om makelaarstarieven op te vragen

Op het onafhankelijke platform van Huis Verkopen kun je makelaarstarieven opvragen en makelaarskosten vergelijken. Zo wordt het gemakkelijk om te besparen op de kosten van de verkoop van jouw huis, en krijg je de beste deal bij alle lokale specialisten in Bussum.

Compleet stappenplan voor de verkoop

Huis Verkopen voorziet jou van een compleet stappenplan dat je begeleidt bij de verkoop van jouw woning. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je alles op de beste manier regelt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bussum

Het bepalen van de waarde van je huis in Bussum is een belangrijke stap in het verkoopproces. Om dit te doen, kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Zij kunnen door hun ervaring en kennis van de lokale markt de meest accurate waardebepaling geven.

Om een goede makelaar in Bussum te vinden, kun je gebruik maken van de pagina een goede makelaar vinden. Deze gids geeft handige tips om de beste makelaar voor jouw situatie te selecteren, zoals het vergelijken van tarieven en het checken van referenties.

Er zijn diverse mogelijkheden om je huis in Bussum snel te verkopen. Op de pagina tips om een woning snel te verkopen vind je praktische tips en adviezen om de verkoop van jouw huis te versnellen.

Makelaars rekenen verschillende tarieven voor hun diensten. De kosten kunnen onder meer afhangen van het type huis en de dienstverlening. Je kunt makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars via deze pagina.

Het verkopen van je huis in Bussum kan complex zijn. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Een ideaal startpunt is het handig stappenplan voor de verkoop van je huis, dat je kan helpen om het proces gestructureerd te doorlopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen