Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Bussum

Het verkopen van je huis in Bussum vraagt om een makelaar met lokale marktkennis. Immers, iedere makelaar in Bussum heeft een uniek inzicht en ervaring. Huis Verkopen ondersteunt je in deze zoektocht, zodat je een ervaren, deskundige makelaar vindt die je wensen begrijpt.

Over makelaars in Bussum

Het kiezen van een makelaar in Bussum voor de verkoop van je huis kan een grote stap zijn. Er zijn verschillende zaken om goed op te letten. Zo is het bekend zijn met de lokale markt door de makelaar belangrijk. De juiste kennis kan namelijk het verschil maken tussen een snelle verkoop en een huis dat langer te koop staat. Ook het inschatten van de juiste verkoopprijs en de onderhandelervaring van de makelaar kunnen mede het succes van de verkoop bepalen.

Waar ben je als toekomstige woningverkoper benieuwd naar? Wil je graag weten welke makelaar de woningen het snelste verkoopt? Of is het voor jou vooral belangrijk welke makelaar gemiddeld de hoogste verkoopprijzen behaalt? Vragen rondom de vergoeding van de makelaar spelen mogelijk ook een rol. Als al deze vragen door je hoofd spoken, is het de moeite waard om eens de makelaars op huisverkopen.nl te vergelijken. Zo kun je namelijk de makelaar vinden die het beste past bij jouw wensen en behoeften.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.915
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 19.016
Besparing (gem.)
€ 1.823

Actueel

 • In Bussum liggen de gemiddelde courtages van makelaars momenteel rond de 1,10%. Dit is een interessant gegeven om rekening mee te houden als je jouw huis overweegt te verkopen
 • In recente maanden liggen de gemiddelde verkoopprijzen van huizen in Bussum op € 628.659, en de gemiddelde verkoopprijzen per m² op € 5.170. Meer actuele informatie over de huizenprijzen kan je helpen om een goed beeld te vormen.
 • De huidige tarieven van makelaars in Bussum liggen ongeveer rond de € 6.915. Het is waardevol om deze tarieven te vergelijken, zodat je zeker weet dat je geen onnodige kosten maakt bij de verkoop van jouw huis.

Uitgelichte makelaars in Bussum

Als je jouw woning wilt verkopen, heb je in Bussum talrijke makelaars tot je beschikking. Hier presenteren we een uiteenlopend overzicht van de beschikbare verkoopmakelaars in Bussum. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken aangezien dit kan leiden tot een betere besluitvorming en hopelijk een hogere verkoopprijs van je woning.

Logo Albers Makelaars B.V.

Albers Makelaars BV

Bij Albers Makelaars vind je alles op het gebied van makelaardij en assurantiën onder één dak. Met meer dan 75 jaar ervaring zijn ze betrouwbaar en staan ze dichtbij hun klanten. Als lid van de branchevereniging NVM bewijzen ze ook hun kwaliteit. Dankzij deze ervaring en het kleinschalige team ben je verzekerd van persoonlijke aandacht. Ideaal als je op zoek bent naar zekerheid en een vast aanspreekpunt voor jouw vastgoedzaken.
Logo Heyen Makelaars

Heyen Makelaars

Heyen Makelaars, actief sinds 1939, biedt je deskundige bemiddeling bij aankoop, verkoop, verhuur en taxaties van woningen. Dit makelaarskantoor, bestaand uit hoog opgeleide experts, blijft altijd op de hoogte van recente trends, bestemmingsplannen en wettelijke regelgeving. Hierdoor kunnen zij elke koper, verkoper, gezin, starter en senior uitstekend van dienst zijn. Ook kan je bij ze terecht in het Engels.
Logo Kappelle Makelaars Bussum - Naarden

Kappelle Makelaars Bussum - Naarden

Kappelle Makelaars Bussum - Naarden is een actief, full-service makelaarskantoor met een geschiedenis die teruggaat tot 1966. Met vier locaties in het Gooi en onderdeel van een derde generatie familiebedrijf, wordt je vastgoedbehoefte van verkoop en aankoop tot taxatie door hen efficiënt en persoonlijk behandeld. Met certificeringen zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT en een gemiddelde Funda-beoordeling van 9,3, kunnen ze instaan voor hun kennis, betrokkenheid en ervaring in de vastgoedmarkt.
Logo Makelaardij Floberg Bussum

Makelaardij Floberg Bussum

Bij makelaardij Floberg Bussum ontmoet je een actief team dat jou graag helpt met de verkoop, aankoop, verhuur of taxatie van vastgoed. Met meer dan 45 jaar ervaring kennen zij de markt uitstekend. Ze zetten hun uitgebreide netwerk in om voor jou het beste resultaat te behalen. Dit team is kleinschalig en goed op elkaar afgestemd, wat zorgt voor een oprechte betrokkenheid. Uniek zijn hun specialisaties in bedrijfsruimte en beleggen. Je kunt er ook terecht in het Engels of Duits.
Logo Nienaber Makelaars B.V.

Nienaber Makelaars BV

Nienaber Makelaars is een gevestigde naam in makelaardij, met al ruim een eeuw ervaring. Ze bieden diverse diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Ook hebben ze specialismen in verschillende vastgoedtypes, waaronder bedrijfsruimte, nieuwbouw en monumenten. Je vindt ze aan de Albrechtlaan in Bussum, dichtbij het station. Ze leveren betrouwbare service en zijn gewaardeerd met een 9,4 op Funda. Met Nienaber Makelaars kan je rekenen op deskundige begeleiding bij belangrijke vastgoedbeslissingen.
Logo MARIËTTE KEMME

MARIËTTE KEMME

Bij makelaarskantoor MARIËTTE KEMME krijg je professionele en persoonlijke hulp bij de aan- of verkoop van jouw onroerend goed in 't Gooi en omstreken. Dit eenmanszaak is een beëdigde en geregistreerde NVM-makelaar en taxateur, met erkende certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT. Je bent van harte welkom op het kantoor aan de Koningslaan in Bussum voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Logo PUUR* Makelaars Bussum

PUUR* Makelaars Bussum

Als je op zoek bent naar een makelaar in 't Gooi, dan is PUUR* Makelaars Bussum een betrouwbare keuze. Ze zijn specialist in zowel de aan- als verkoop van woningen, inclusief taxaties. Hun vakkundige team staat voor je klaar, van het eerste gesprek tot het moment van succesvolle aankoop of verkoop. Ze hebben een breed werkgebied, zetten in op online zichtbaarheid en beschikken over diepgaande kennis van de lokale markt. Het kantoor is gevestigd aan de Huizerweg in Bussum.
Logo Schouten Makelaars 't Gooi

Schouten Makelaars 't Gooi

Schouten Makelaars 't Gooi is een ervaren makelaarskantoor, gevestigd in Bussum, dat al sinds 1927 een vertrouwde naam in de lokale markt is. Dit gedreven team zorgt met hun passie voor wonen voor een persoonlijke benadering. Ze bieden jou service op maat bij de aankoop, verkoop, taxaties en verhuur van jouw woning. Ze zijn lid van NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT. Vooral bij een eerste huis koop bieden hun deskundige advies en verkoopstyling je een onmisbaar voordeel.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Bussum die misschien beter op jouw behoeften aansluiten. Deze makelaars worden door ons meegenomen in de vergelijking. Jouw ideale makelaar kan dus tussen deze professionals verscholen zitten. Het is dus belangrijk om altijd een goede vergelijking te maken.

Vergelijk makelaars in Bussum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Bussum?

Een verkoopmakelaar in Bussum rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 628.659 in Bussum komt dit neer op € 6.915 aan makelaarskosten (update april 2024).

Vaak is het zo dat makelaars een lagere courtage hanteren bij een hogere woningwaarde. Dit is omdat de uiteindelijke verkoopopbrengst hoger zal zijn, waardoor de makelaar ook meer verdient. Het is dus verstandig om dit in jouw overweging mee te nemen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Bussum 0,58% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.823 door eerst tarieven op te vragen. Het is daarom altijd een goed idee om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Kosten van makelaars in Bussum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.700
€ 7.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Bussum

Ben je van plan om een woning te verkopen in Bussum, dan is het goed om te weten dat de meeste makelaars in dit gebied opstartkosten rekenen. Maar wat zijn opstartkosten precies? Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt voor de voorbereidingen die nodig zijn om jouw woning op de markt te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van foto's, het opstellen van een brochure, de plaatsing van jouw woning op huizensites en/of Funda en de tijd die de makelaar besteedt aan het inzetten van marketing.

Gemiddeld variëren de opstartkosten bij makelaars in Bussum tussen € 400 en € 700. Natuurlijk kan dit per makelaar verschillen en hangt het ook af van het soort woning dat je verkoopt. Het is zodoende altijd verstandig om bij meerdere makelaars offertes op te vragen, zodat je een goed overzicht krijgt van de kosten die je kunt verwachten. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken voor de voor jou meest geschikte makelaar!

Intrekkingskosten van makelaars in Bussum

Bij het verkopen van een woning is het goed om te weten dat heel wat makelaars in Bussum intrekkingskosten kunnen rekenen. Dit zijn kosten die je betaalt wanneer je besluit je huis vroegtijdig uit de verkoop te halen. Het kan zijn dat je om bepaalde persoonlijke redenen besluit om niet langer door te gaan met de verkoop. Ook kan het zijn dat je beslist om over te stappen naar een andere makelaarsorganisatie. In zulke gevallen vraagt de makelaar vaak intrekkingskosten als compensatie voor de tijd en de diensten die ze al in je verkoop hebben geïnvesteerd.

De intrekkingskosten verschillen per makelaar, maar over het algemeen kun je rekenen op een bedrag van € 500. Het is raadzaam om dit aspect te controleren wanneer je een verkoopcontract tekent met een makelaar in Bussum. Houd in gedachten dat deze kosten van toepassing kunnen zijn, ook al wordt de verkoop van je woning uiteindelijk niet voltooid door factoren buiten jouw controle. Genoeg informatie en heldere afspraken kunnen je helpen ongewenste verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Bussum met een vast tarief

Er zijn makelaars in Bussum die werken met een vast tarief. Dit kan heel aantrekkelijk zijn omdat je precies weet wat de kosten zullen zijn, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. Het gemiddelde tarief dat deze makelaars in Bussum hanteren ligt op € 3.250 (update: april 2024).

Het werken met een vast tarief kan echter ook minder gunstig uitpakken. Stel, je verkoopt jouw woning voor een lager bedrag dan oorspronkelijk ingeschat, dan wordt het vaste tarief relatief hoog ten opzichte van de opbrengst. Het kan dan voelen alsof je teveel betaalt voor de diensten van de makelaar.

Tip: Weeg de voor- en nadelen van een vast tarief af tegen andere vergoedingssystemen. Het is vooral belangrijk om te kijken naar hoeveel je bereid bent te betalen en wat je daarvoor terugkrijgt. Niet alleen het tarief is belangrijk, ook de kwaliteit van de dienstverlening kan van grote invloed zijn op het succes van jouw verkoop.

4 feitjes over makelaars in Bussum

 • Van alle woningverkopers in Bussum geeft een aanzienlijke 92% aan een traditionele, volledig dienstverlenende makelaar te verkiezen boven een online makelaar die enkel de online plaatsing verzorgt.
 • Een fascinerend feit is dat woningen in Bussum met de hulp van een makelaar gemiddeld 45% sneller verkocht zijn dan wanneer de verkoop zonder makelaar plaatsvindt.
 • Interessant is dat de uiteindelijke verkoopprijs van een huis in Bussum aantoonbaar 12% winstgevender is wanneer de verkoop begeleid wordt door een professionele makelaar.
 • Het merendeel van de woningverkopers in Bussum geeft aan bij het vergelijken van makelaars de voorkeur te hebben voor een makelaar wiens prestaties aantoonbaar beter zijn dan die van zijn of haar concurrenten.

Wat levert de beste makelaar in Bussum op?

Het is een feit dat er een groot verschil is tussen de prestaties van makelaars in Bussum. Een attente en competente makelaar kan aanzienlijk bijdragen aan een positieve verkoopervaring van je woning. Een illustratief voorbeeld hiervan is de uiteindelijke verkoopprijs en de efficiëntie van de verkoop.

Als je een makelaar in Bussum zoekt, zijn hier enkele kenmerken om op te letten:

 • Eén van de kenmerken van de beste makelaars in Bussum is dat ze, in tegenstelling tot andere makelaars, woningen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen. In fact, de gemiddelde verkoopprijs is € 18.532 hoger.
 • Uit onze statistieken blijkt dat de meest gerichte makelaars in Bussum woningen significant sneller verkopen dan hun concurrenten. Dit uit zich in een kortere verkoopperiode van gemiddeld 15 dagen. Makelaars die zich inzetten voor jouw verkoopproces leveren doorgaans dit soort resultaten.

De beste makelaar in Bussum vinden

De beste makelaar is degene die past bij jouw persoonlijke situatie en verkoopwensen. Dit is iemand die bovengemiddeld presteert, een uitstekende verkoopstrategie heeft, de waarde van jouw woning realistisch inschat en jou van waardevolle verkoopadviezen voorziet.

Het vinden van de juiste makelaar in Bussum begint met vergelijken. Door het invullen van jouw adres, situatie en voorkeuren voor de verkoop kunnen we voor jou de meest geschikte makelaars selecteren. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Waar moet je op letten bij makelaars in Bussum?

Het verkopen van je huis in Bussum vraagt om de juiste makelaar. Let hierbij op deze vijf punten:

Ervaring in Bussum

Kies voor een makelaar met ervaring in Bussum. Deze kent de lokale woningmarkt en weet wat potentiële kopers zoeken in deze regio.

Vergelijk courtages

De courtages die makelaars rekenen, kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag verschillende offertes aan en vergelijk deze zorgvuldig.

Onderzoek online reputatie

Bekijk recensies en beoordelingen online. Houd er rekening mee dat één negatieve ervaring niet alles zegt, maar zie je veel klachten, overweeg een andere makelaar.

Bekijk aangeboden services

Niet alle makelaars bieden dezelfde services aan. Onderzoek goed welke services je nodig hebt voor de verkoop van je huis en of deze zijn inbegrepen.

Vraag naar verkoopstrategie

Een goede makelaar heeft een duidelijke verkoopstrategie en kan deze helder aan je uitleggen. Vraag hier dus zeker naar tijdens een kennismakingsgesprek.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Bussum vind je verschillende NVM-makelaars die zich onderscheiden door hun kennis en ervaring. Deze makelaars hanteren een strikte gedragscode, wat een borg is voor professionaliteit en kwaliteit. Ook VBO en VastgoedPRO maken hier deel van uit.

Een voordeel van een makelaar uit een branchevereniging is dat er garanties worden geboden. Mocht er een geschil ontstaan, dan kun je je beroepen op de geschillencommissie van de vereniging. Daarnaast ondergaan aangesloten makelaars regelmatige kwaliteitscontroles, wat zorgt voor een continu heersende hoge standaard.

Wat doet een makelaar in Bussum?

Als je in Bussum je huis wil verkopen, kan een makelaar een waardevolle ondersteuning zijn. Niet alleen heeft een makelaar kennis van de lokale markt, hij assisteert je ook op verscheidene fronten bij de verkoop van je huis.

Promotie van je woning, onderhandelen over de prijs en het voeren van bezichtigingen zijn slechts enkele taken van de makelaar. Bovenal zorgt hij ervoor dat het gehele proces soepel verloopt, zonder dat je hier zelf veel omkijken naar hebt.

 • Waarde bepaling van je woning
 • Opstellen en uitvoeren van marketingstrategie
 • Voeren van onderhandelingen met kopers
 • Organiseren en uitvoeren van bezichtigingen
 • Aanbieden van juridisch advies bij koopcontract

Waarom een makelaar in Bussum inschakelen?

De verkoop van jouw huis in Bussum is een belangrijke gebeurtenis. Je wilt er uiteraard zeker van zijn dat alles goed verloopt en dat je een eerlijke prijs voor jouw woning krijgt. Een goede makelaar kan hierin een groot verschil maken door jouw huis voor de maximale prijs te verkopen. Dit is waar een makelaar je bij iedere stap van het proces kan helpen.

Voorbereiding op de verkoop

Goede voorbereiding kan het verschil maken bij de verkoop van je huis. Een makelaar helpt je met professionele foto's, een aantrekkelijke beschrijving van jouw woning en advies over een realistische vraagprijs. Zo trek je de juiste kopers aan.

Bezichtigingen begeleiden

De makelaar zorgt voor het organiseren en begeleiden van bezichtigingen. Hij of zij kan jouw woning op de beste manier presenteren aan potentiële kopers en antwoorden op hun vragen, zodat je meer kans hebt op een succesvolle verkoop.

Onderhandelingen over de prijs

Wanneer je interesse hebt van kopers, begint het onderhandelen over de prijs. Jouw makelaar heeft ervaring in het succesvol afdingen om de best mogelijke deal voor jouw huis te krijgen.

Afhandeling van de verkoop

Tot slot, wanneer je een overeenstemming bereikt hebt, helpt de makelaar met de administratieve afhandeling. Dat houdt in het opstellen van de koopakte, het regelen van de notaris en de uiteindelijke overdracht. Zo kun je zonder zorgen je huis verkopen.

Informatie over Bussum

Bussum, oorspronkelijk een agrarische dorpje in het Gooi, is in de loop der jaren sterk gegroeid en verstedelijkt, maar heeft toch zijn karakteristieke charme behouden.

Als treinstation aan de oudste spoorlijn van Nederland en een natuurrijk variërend landschap, heeft Bussum veel te bieden. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers vinden hier genoeg te beleven.

Ondanks de ontwikkeling en groei van het dorp, ademt het nog altijd een ontspannen en dorpse sfeer uit. Typische straatjes, monumentale panden en veel groen typeren het beeld van Bussum.

Weetje:

De huizenprijzen in Bussum hebben in de loop der jaren een stijgende lijn laten zien. De gemiddelde verkoopprijs is momenteel € 628.659 (update: april 2024). Voor een overzicht van de actuele woningmarktcijfers kun je terecht op onze website.

Makelaars in Bussum vergelijken

Via Huis Verkopen vergelijk je gemakkelijk de prestaties van diverse makelaars in Bussum. Statistieken zoals verkoopopbrengst en verkoopsnelheid worden hierbij zorgvuldig in kaart gebracht.

 • Besparing op makelaarskosten
 • Onafhankelijke en objectieve vergelijking
 • Gratis waardebepaling en verkoopadvies
 • Grote kans op maximale verkoopprijs

Dagelijks ondersteunen we meer dan honderd mensen met het vinden van de juiste makelaar. Door je adres en wensen in te voeren, matchen we je met makelaars die bij je situatie aansluiten. Deze bieden vervolgens hun eigen inzichten en voorstellen, wat resulteert in een sterk beeld van jouw verkoopmogelijkheden bij verschillende makelaars.

Vergelijk makelaars in Bussum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Bussum

Je kunt online diverse makelaars in Bussum vergelijken. Let op hun tarieven, diensten en verkoopresultaten. Via deze link kun je direct verschillende makelaars vergelijken. De gemiddelde besparing door het vergelijken van makelaars is € 1.823.

De gemiddelde kosten van makelaars in Bussum zijn € 6.915. Dit omvat courtage, opstartkosten en eventuele intrekkingskosten. Echter, de tarieven kunnen variëren tussen verschillende makelaars, dus het loont om te vergelijken.

Kijk naar hun ervaring, klantbeoordelingen, courtage, opstartkosten en hun snelheid van verkopen. De gemiddelde verkoopsnelheid in Bussum is 46 dagen. Ook kan het handig zijn om het verkoopadvies van de makelaar te beoordelen. Je kunt hier een verkoopadvies aanvragen: Verkoopadvies aanvragen.

Een waardebepaling door een lokale makelaar geeft je een goede indicatie van de waarde van je woning. Deze waardebepaling kan je hier aanvragen: Waardebepaling aanvragen. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Bussum is € 628.659.

De gemiddelde courtage van makelaars in Bussum is 1,10% van de verkoopsom van je huis. Het exacte percentage kan variëren per makelaar. Het is raadzaam om de courtage te vergelijken alvorens een keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen