Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bussum

Het is van uiterst belang om op de hoogte te blijven van de huidige vraagprijzen als je je huis wilt verkopen in Bussum. Dit komt door de competitieve aard van de plaatselijke woningmarkt. Gedetailleerde vastgoedstatistieken en figuratieve data kunnen je helpen een beter verkoopplan te formuleren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bussum

De gemiddelde verkoopprijs in Bussum is in de laatste 3 maanden € 631.934 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 617.253 euro. Dit gat tussen verkoopprijs en vraagprijs kan jou inzicht geven in de ruimte voor onderhandeling bij de aankoop van een huis. In de volgende grafiek kun je de evolutie van deze prijzen over tijd zien:

Huizenprijzen in Bussum

Afgelopen 3 maanden

€ 466.000
€ 574.000
€ 682.000

In de onderstaande grafiek zoomen we in op de afgelopen drie maanden in Bussum. De focus ligt hierbij op de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2. Deze inzichten kunnen je een goede indicatie geven voor het verkoopproces van je eigen woning. Begin je met het vergelijken van prijzen:

Huizenprijzen in Bussum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.600
€ 5.000
€ 5.300

Prijsontwikkeling Bussum laatste 12 maanden

Het is aan te raden om de trend van de huizenprijzen in Bussum gedurende het afgelopen jaar op de voet te volgen. De toestand van de markt kan op elk moment veranderen en het bijhouden hiervan kan voordelig zijn als je bijvoorbeeld een huis wilt verkopen. De gemiddelde verkoopprijs in Bussum vorige maand was € 631.934. Onderstaande grafiek toont de ontwikkeling van de prijzen in de laatste twaalf maanden:

Wat is mijn woning in Bussum waard?

De woningwaarde van jouw huis in Bussum hangt af van diverse factoren. Zo worden de huidige staat van onderhoud, de grootte van de woning en de ligging in ogenschouw genomen. Daarnaast speelt de populariteit van de woonplaats en het type woning ook een grote rol.

Ben je nieuwsgierig naar de exacte waarde van jouw woning? Dan is het zeker de moeite waard om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit kan een ideaal startpunt zijn, ongeacht of je van plan bent om te verkopen of juist nog twijfelt. Bij het aanvragen van de waardebepaling wordt je gematcht met een ervaren makelaar.

Een gratis waardebepaling houdt in dat er een makelaar bij je thuis komt, zonder kosten. Dit biedt je de mogelijkheid om experts advies te krijgen over de mogelijke verkoopprijs van je woning. Daarnaast krijg je hiermee een duidelijk en eerlijk beeld van de waarde van je woning, zonder dat het je iets kost.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Inzicht in de huidige stand van de huizenmarkt betekent verder kijken dan je eigen woonplaats. Zo schets je een completer beeld van de huidige huizenprijzen en de prijsverschillen per regio. De woningmarktcijfers in bijvoorbeeld steden rond Bussum kunnen immers behoorlijk variëren ten opzichte van Bussum zelf.

Om je een duidelijk beeld te geven van deze prijsverschillen, hebben we twee grafieken samengesteld. Deze geven de gemiddelde verkoopprijzen in Bussum én vergelijkbare plaatsen weer, zowel totaal als per vierkante meter:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Bussum

Op HuisVerkopen.nl maken wij gebruik van de meest recente woningmarkt statistieken om je te voorzien van inzicht in de prestaties van verkoopmakelaars in Bussum. Een variëteit in snelheid van verkoop, gemiddelde verkoopprijs en verkoopaantal kan worden gevonden bij deze makelaars. Hiermee helpen wij je een goed geïnformeerde keuze te maken bij jouw zoektocht naar een makelaar.

Het kiezen van een makelaar is geen lichte beslissing, maar heeft een grote invloed op de verkoop van jouw huis. Met de juiste informatie kan jouw keuze voor een makelaar leiden naar een snellere verkoop van je huis of zelfs naar een hogere verkoopprijs. Wij als online platform zijn committed aan het bieden van de nodige informatie om je hierin te ondersteunen.

Vergelijk makelaars in Bussum Of lees meer over makelaars in Bussum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bussum

Veel mensen beseffen niet dat naast de courtage, makelaars ook opstartkosten rekenen om een huis in de verkoop te zetten. In Bussum ligt het gemiddelde courtage van makelaars op 1,10% van de verkoopprijs. De opstartkosten variëren per makelaar, maar bedragen gemiddeld € 515.

Als je een huis wilt verkopen, is het handig om vooraf goed geïnformeerd te zijn over de te verwachten kosten. Kies je voor de goedkoopste makelaar of juist voor diegene die de hoogste verkoopprijs weet te realiseren? Om hier een goed beeld van te krijgen, adviseer ik je deze tool te gebruiken. Het geeft je inzicht in de tarieven van de verschillende makelaars in Bussum en helpt je een weloverwogen keuze te maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bussum

In Bussum is er een aanzienlijke hoeveelheid koopwoningen, exact 9582 om precies te zijn. Op dit moment is slechts een fractie van deze woningen in de verkoop. Dit geeft je huis een uniek verkoopvoordeel, omdat het potentieel meer kijkers en interesse kan genereren in de huidige woningmarkt.

Aantal verkochte woningen in Bussum

In de laatste 12 maanden heeft de woningmarkt in Bussum veel activiteit gezien. Het aantal aangemelde huizen die te koop werden gezet spreekt voor zich, maar wat vooral aandacht verdient is het aantal succesvolle transacties. In Bussum is het aantal huizen dat daadwerkelijk verkocht is, 447. Hierbij de onderstaande grafiek die de exacte details per maand toont:

Ben je van plan jouw huis in Bussum te verkopen?

Verkoop je jouw woning in Bussum, dan zijn er verscheidene zaken waar je aandacht aan moet schenken. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijke verplichting om een geldig energielabel te hebben bij verkoop. Dit is een document dat aangeeft hoe energiezuinig jouw huis is. Daarnaast is het zaak om een betrouwbare en deskundige makelaar te selecteren die de lokale markt goed kent. Ook kan het handig zijn een verhuisbedrijf in te schakelen om jouw verhuizing soepel te laten verlopen.

Een goed overzicht helpt enorm bij het regelen van de verkoop van jouw huis. Om die reden is een stappenplan een echt hulpmiddel. Het helpt je niet alleen bij het organiseren en plannen, maar ook bij het begrijpen wat er allemaal bij komt kijken en in welke volgorde de zaken aangepakt moeten worden. Het stappenplan geeft inzicht in de gehele verkoopprocedure, van het begin tot het eind, waardoor je alles zo efficiënt en stressvrij mogelijk kunt regelen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De stand van zaken betreffende de huizenmarkt in Bussum is voortdurend in verandering en fluctueert constant. Hier zijn de meest recente cijfers en statistieken altijd voorhanden zodat je up-to-date blijft. Deze marktgegevens kunnen je enorm helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen, vooral wanneer je plannen hebt om je huis te verkopen. Door de trends en verschuivingen op de markt continu te volgen, krijg je een beter inzicht in wat een gunstig moment kan zijn om de verkoop van jouw woning in te zetten.

Het gemak van HuisVerkopen.nl bij de voorbereiding van de woningverkoop

Bij HuisVerkopen.nl vinden we het belangrijk dat je alle tools en informatie tot je beschikking hebt om de verkoop van je woning zelf te regelen. Zo kun je hier terecht voor onder andere een gratis waardebepaling van je woning door een ervaren, lokale makelaar. Deze dienst geeft je een indicatie van de waarde van je woning. HuisVerkopen.nl voorziet je ook van tips over hoe je jouw huis het beste en meest effectief te koop kunt zetten. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om te controleren of je woning een geldig energielabel heeft. Als dat niet zo is, regel je via ons eenvoudig en snel de aanvraag bij een lokale energieadviseur. Ons doel is om het hele proces van de verkoop van je huis zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen