Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Baarn

Welkom op de vastgoedmarkt van Baarn, een charmant dorp vol potentie. Met stijgende woningprijzen en een stabiel aantal transacties, kun je verwachten dat het verkopen van je huis in Baarn een weloverwogen beslissing wordt. Duik in onze uitgebreide statistieken en ontdek de huidige stand van zaken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Baarn

De gemiddelde verkoopprijs in Baarn is in de laatste 3 maanden € 561.322 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 604.601 euro. Merk op dat wanneer de vraagprijs gemiddeld hoger is dan de verkoopprijs, dit vaak wijst op een kopersmarkt: verkopers kunnen dan minder van hun vraagprijs realiseren. Daaronder vind je een grafiek die deze gegevens visualiseert:

Huizenprijzen in Baarn

Afgelopen 3 maanden

€ 344.000
€ 499.000
€ 655.000

In de onderstaande grafiek presenteren we de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Baarn van de afgelopen 3 maanden. Deze data bieden je een actueel overzicht van de financiële aspecten die een rol kunnen spelen in je beslissingsproces betreft de verkoop of aankoop van een woning in deze regio:

Huizenprijzen in Baarn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 4.800
€ 5.300

Prijsontwikkeling Baarn laatste 12 maanden

Het doen van een huisaankoop is een belangrijke stap en daarom is het raadzaam om geïnformeerd te blijven over alle relevante ontwikkelingen. Wanneer je overweegt om in Baarn een woning te kopen of je huis te verkopen, is het verstandig om de evolutie van de lokale verkoopprijzen te volgen. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand in Baarn was € 561.322. Zie hieronder het overzicht van de huizenprijzenontwikkeling in Baarn gedurende de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Baarn waard?

De waarde van je huis in Baarn wordt bepaald door een aantal factoren. Deze omvatten het type woning, het totale oppervlak en de staat van de woning. Ook de algemene trend in de huizenprijzen - oftewel de stand van de markt - heeft invloed op het prijskaartje van je onroerend goed.

Ben je nieuwsgierig naar de exacte waarde van je woning in Baarn? Overweeg dan eens een gratis waardebepaling door een makelaar. Een nauwkeurige waardebepaling kan je een duidelijk beeld bieden en helpen beslissen of het tijd is om je woning te verkopen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is gebaseerd op zaken als locatie, staat van onderhoud en vergelijkbare woningen. Dit geeft een realistisch overzicht van wat je huis in de huidige markt waard is. Zo kun je met volle vertrouwen de markt betreden als je overweegt jouw huis in Baarn te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een gegeven feit dat de prijs van een huis van plaats tot plaats kan variëren. Zo zul je merken dat de huizenprijzen in Baarn net even anders liggen dan die in de nabijgelegen dorpen en steden. Dit komt doordat elke locatie op de woningmarkt unieke karakteristieken heeft, waardoor de waarde van huizen binnen die regio gedefinieerd wordt. Het is dus belangrijk om voor aankoop goed op de hoogte te zijn van de lokale woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Baarn

Het kiezen van de juiste makelaar voor het verkopen van jouw huis in Baarn kan een uitdaging zijn. Er zijn diverse makelaars die beter presteren dan anderen op bepaalde aspecten. Zo kan een makelaar bijvoorbeeld meer ervaring hebben met bepaalde woningtypes, een uitgebreider netwerk hebben of gewoonweg beter onderhandelen.

Het is belangrijk om een goede keuze te maken voor een makelaar in Baarn. Je wilt immers de beste prijs voor je woning krijgen en de verkoop soepel laten verlopen. Twijfel niet om makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Baarn Of lees meer over makelaars in Baarn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Baarn

Als je je woning in Baarn wilt verkopen, zul je waarschijnlijk overwegen een makelaar in te schakelen. Hierbij komt de term 'courtage' vaak voorbij. Dit betreft het gemiddelde tarief dat een makelaar rekent voor zijn diensten, ook wel het makelaarsprovisie genoemd. Voor Baarn ligt dit gemiddelde op 1,11%. Als we dit berekenen met de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Baarn, welke ligt op € 561.322, kom je uit op makelaarskosten van ongeveer € 6.231.

Nu je deze informatie hebt, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten wanneer je een makelaar kiest. Kijk niet enkel naar de kosten, maar ook naar wat een makelaar jou kan opleveren. Wat is zijn verkoopstrategie? Welke service biedt hij aan? Heeft hij ervaring met het verkopen van soortgelijke woningen in Baarn? Dit zijn allemaal factoren die meewegen bij het kiezen van een makelaar en die uiteindelijk ook invloed kunnen hebben op de verkoopprijs van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Baarn

Er zijn in totaal 7194 koopwoningen in Baarn, maar steeds slechts een klein deel daarvan komt beschikbaar voor verkoop. Dit betekent dat er sprake is van schaarste op de woningmarkt. Als potentiële woningverkoper heb je hiermee een duidelijk voordeel: door de beperkte beschikbaarheid en de grote vraag, zullen de kansen om jouw huis voor een goede prijs te verkopen vergroot worden.

Aantal verkochte woningen in Baarn

In de afgelopen 12 maanden is er in Baarn een zichtbare activiteit geweest op de woningmarkt. Een aantal woningen zijn te koop gezet, waarmee nieuwe aanmeldingen werden gerealiseerd. Daarnaast hebben er in Baarn ook een flink aantal verkooptransacties plaatsgevonden, dit betreft het aantal huizen dat daadwerkelijk is verkocht. Het precieze aantal verkochte woningen, oftewel transacties, in deze periode wordt aangeduid met 305. Hieronder vindt je de grafiek die een overzicht geeft van zowel de aanmeldingen als de transacties per maand en per jaar:

Ben je van plan jouw huis in Baarn te verkopen?

Ben je aan het overwegen om je huis in het charmante Baarn te verkopen? Dan is het goed om te weten dat er veel bij komt kijken. Elk detail telt en niets mag over het hoofd worden gezien. Belangrijk bij dit proces is het kiezen van de juiste makelaar die je professioneel kan begeleiden. Het is van immens belang dat elke stap zorgvuldig wordt geregeld.

Om je door dit proces heen te helpen, biedt onze website een handig stappenplan. Dit plan begeleidt je op vakkundige wijze door elke fase van de verkoop van jouw woning in Baarn. Het biedt inzicht in alles wat je moet regelen, zoals het verkrijgen van een energielabel, het selecteren van een geschikte makelaar en eventueel het inhuren van een verhuisbedrijf. Stap voor stap zorgen we ervoor dat niets aan het toeval wordt overgelaten.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Met grote zorgvuldigheid hebben we op Huis Verkopen voor jou de meest actuele vastgoedcijfers over de woningmarkt in Baarn samengebracht. Deze pagina, verrijkt met de laatste data, geeft je een duidelijk beeld van de actuele huizenprijzen in Baarn. Handig dus voor wie overweegt om zijn of haar woning te verkopen. Continu houden we deze informatie bij, zodat je altijd up-to-date bent over het juiste verkoopmoment binnen de huidige dynamiek van de huizenmarkt.

Hoe Huis Verkopen je ondersteunt

Bij het regelen van de verkoop van je woning komt veel kijken, maar dankzij Huis Verkopen hoef je je daar geen zorgen over te maken. Makelaar nodig? Met een paar muisklikken vind je op onze site de beste makelaar in Baarn. Benieuwd naar de waarde van je woning? Vraag dan eenvoudig een gratis waardebepaling aan. Voor aanvullende diensten zoals een energielabel of woningstyling, kan je ook bij ons terecht. Kortom: Huis Verkopen is jouw betrouwbare steun en toeverlaat voor alles rondom de verkoop van jouw woning. Hiermee maak je de verkoop van je huis een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen