Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Baarn

Op zoek naar een goede makelaar in Baarn voor je huisverkoop? De kennis van de lokale markt kan flink verschillen per makelaar. Huis Verkopen helpt je een ervaren makelaar te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften en verkoopdoelen.

Over makelaars in Baarn

Het kiezen van een makelaar in Baarn om jouw huis te verkopen is geen lichte taak. Er zijn verschillende factoren waar je goed op moet letten. Je wilt een makelaar die ervaren is in de lokale markt, die de prijzen kent en die weet hoe hij jouw woning het beste kan aanprijzen. Bovendien is het belangrijk dat de makelaar een goede communicatie heeft met jou, zodat je alles goed kan volgen en begrijpt. Een sterke makelaar kan een wereld van verschil maken in het verkopen van je huis, dus kies zorgvuldig.

Als je op het punt staat jouw woning te verkopen, is het logisch dat je vragen hebt. Welke makelaar verkoopt de woningen het snelst? Wie haalt de hoogste verkoopprijs? Hoe wordt mijn woning gepresenteerd? Vragen waar je waarschijnlijk allemaal antwoord op wilt. Op deze pagina kun je op basis van je wensen en woning de best presterende makelaars vinden. Het vergelijken van verschillende makelaars kan je helpen om de beste beslissing te nemen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.538
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.980
Besparing (gem.)
€ 1.325

Actueel

 • Als je op de hoogte wilt blijven van de woningmarkt in Baarn is het waardevol te weten dat de gemiddelde verkoopprijs voor een huis op dit moment € 589.051 bedraagt. De gemiddelde prijs per m² is zelfs € 5.211. Inzicht hierin vind je op de woningmarktpagina.
 • Het is goed te realiseren dat de courtage die je betaalt voor een makelaar bij het verkopen van jouw woning in Baarn in de afgelopen periode gemiddeld 1,11% van de verkoopprijs was. Een gedetailleerd overzicht vind je op onze Baarn pagina.
 • Niet iedere makelaar in Baarn hanteert dezelfde tarieven. Het vergelijken van deze makelaarstarieven kan je een besparing opleveren van gemiddeld € 1.325. Vergelijken is dus zeker aan te raden.

Uitgelichte makelaars in Baarn

In Baarn zijn er talloze makelaars die staan te popelen om je te assisteren bij het verkopen van jouw woning. Maar het is raadzaam om niet zomaar de eerste de beste makelaar uit te kiezen die je tegenkomt. Het is verstandig om eerst de verschillende makelaars in Baarn te vergelijken op basis van hun tarieven, ervaring, verkooptijd en beoordelingen.

Logo Bos Makelaardij o.g.

Bos Makelaardij og

Bos Makelaardij is een ervaren makelaarskantoor dat zich al meer dan 40 jaar specialiseert in de woningmarkt van Baarn. Ze hebben een diepgaande kennis van de omgeving, waardoor ze je optimaal kunnen begeleiden, of je nu starter, doorstromer of senior bent. Met een vakkundige, vriendelijke aanpak en diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties, helpt Bos Makelaardij je je thuis te voelen in jouw woning.
Logo BURGERSDIJK MAKELAARS BAARN SOEST

BURGERSDIJK MAKELAARS BAARN SOEST

Met vijf vestigingen en 12 makelaars is Burgersdijk Makelaars Baarn Soest een veelgeziene naam in de regio. Sinds 1957 adviseren en begeleiden ze opdrachtgevers bij de aan- en verkoop en verhuur van woningen en bedrijfsruimten. Ze steken veel tijd in de optimale presentatie van hun aanbod en in het opbouwen van hun netwerk. Vertrouwen, creativiteit en activiteit staan centraal. Met hun expertise in bedrijfsruimte, kantoren en nieuwbouw maken ze van wonen maatwerk.
Logo Floor Makelaardij o.g.

Floor Makelaardij og

Floor Makelaardij is een betrokken en duidelijke makelaar. Ze vormen een compact team, waardoor je als klant direct en snel antwoord op jouw vragen krijgt. De makelaardij is als NVM-lid verzekerd van kwalitatieve service en kennis. Met specialismen in woningstyling en woningfotografie maken ze jouw huis optimaal verkoopklaar. Buiten reguliere openingstijden is het mogelijk om een afspraak te maken. Het kantoor vind je op Brinkstraat 2 in Baarn.
Logo Majoor Makelaars Baarn

Majoor Makelaars Baarn

Majoor Makelaars in Baarn combineert jeugdig enthousiasme met ervaring, wat resulteert in een actief en toegewijd team dat specialist is in jouw regio. Ze kennen Baarn en Soest als geen ander en bedienen de lokale markt effectief. Met diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties, kan je rekenen op kwaliteit en deskundigheid. Met meer dan 25 jaar ervaring in de sector, staat Majoor Makelaars klaar om je te helpen bij al je vastgoedbehoeften.
Logo Openkoop Makelaardij

Openkoop Makelaardij

Bij Openkoop Makelaardij staat snelheid en professionaliteit voorop. Ze bieden hulp bij zowel verkoop als verhuur en werken aan de overdracht van registergoed voor woningcorporaties, beleggers en financiers. Openkoop Makelaardij heeft een efficiënt ICT-platform om je overdrachtsprocedures soepel te laten verlopen. Het team bestaat uit vijf medewerkers en ze zijn aangesloten bij de NVM. Ze staan bekend om hun expertise in veilingen. Openkoop Makelaardij is gevestigd in Baarn.
Logo Nijland Makelaars Baarn

Nijland Makelaars Baarn

Bij Nijland Makelaars Baarn staan persoonlijke aandacht en thuisgevoel centraal. Met zeven professioneel werkende kantoren bieden ze ruime ervaring en kennis rondom de Utrechtse Heuvelrug. Doordat Nijland Makelaars kopers en verkopers actief benadert met een persoonlijke, servicegerichte instelling, kunnen ze vraag en aanbod goed combineren. Een goed opgeleid en enthousiast team staat voor je klaar om je te begeleiden met de verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties van woningen. Met hun specialismen en hoge klantbeoordeling is dit zeker een interessante keuze.
Logo Rigter Makelaars | Qualis

Rigter Makelaars | Qualis

Bij Rigter Makelaars | Qualis maak je gebruik van brede expertise voor optimale resultaten bij verkoop, verhuur, taxaties en aankoop. Ze zijn vooral sterk in woningstyling en fotografie. Met uitstekende klantbeoordelingen, een groeiend marktaandeel en professionele certificering (NVM, Qualis) is succes gegarandeerd. Ze spreken zowel Nederlands als Engels. Door hun actieve inzet van sociale media en lokale dominantie in Baarn, garanderen ze hoogwaardige resultaten.

Van Berkum Makelaars bv

Van Berkum Makelaars is lid van de branchevereniging NVM. Ze hebben een professionele houding en bieden diverse diensten aan. De makelaar beschikt over meerdere certificaten, wat hun kennis en expertise in de markt benadrukt. Dit maakt dat het een betrouwbare keuze is voor je, vooral als je streeft naar een soepel lopend verkoop- of aankoopproces.

Let op: het overzicht van makelaars in Baarn dat je hebt gezien, is niet volledig. Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in deze regio die mogelijk beter bij jouw woning en situatie passen. Daarom neemt Huis Verkopen álle makelaars in Baarn mee in onze vergelijking. Zo vind je de meest geschikte makelaar voor jou.

Vergelijk makelaars in Baarn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Baarn?

Een makelaar in Baarn rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 589.051 in Baarn komt dit neer op € 6.538 aan makelaarskosten (update april 2024).

Ondanks dat de makelaarskosten mogelijkerwijs de grootste uitgave zijn bij de verkoopproces van jouw huis, is het de investering waard. Een competent makelaar kan je huis voor een hoogste prijs verkopen en daarmee betalen ze zichzelf terug. Het selecteren van de juiste makelaar is dus een verstandige zet.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Baarn 0,45% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.325 besparen door makelaars te vergelijken. Overigens kunnen deze vergelijkingen kosteloos en zonder enige verplichting worden gemaakt.

Kosten van makelaars in Baarn

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Baarn

In Baarn zal je merken dat de meeste makelaars zogenaamde opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die ontstaan voor de diensten die makelaars vooraf aan een verkoop leveren om ervoor te zorgen dat je huis goed in de markt wordt gezet. Voorbeelden hiervan zijn kosten voor het maken van professionele foto's, het laten opstellen van een plattegrond en het ontwerpen van een verkoopbrochure voor jouw huis.

Gemiddeld variëren de opstartkosten bij makelaars in Baarn tussen de € 400 en € 700. Het precieze bedrag kan uiteraard wat verschillen per makelaar en ook afhangen van wat er precies nodig is om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk op de markt te brengen. Goed om te weten, zodat je hier rekening mee kunt houden in jouw budget voor de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Baarn

Het is belangrijk om te weten dat veel makelaars in Baarn intrekkingskosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Stel dat je voorwaarden tegenkomt die je niet bevallen, of misschien heb je een verandering van hart en wil je helemaal niet meer verkopen. Hoewel er veel redenen zijn om dit te overwegen, moet je rekening houden met de potentiële kosten. Intrekkingskosten zijn bedoeld om de makelaar te compenseren voor de tijd en moeite die ze reeds in de verkoop van jouw huis hebben gestoken.

Maar hoeveel bedragen deze intrekkingskosten? In het gemiddelde geval in Baarn betaal je € 500 aan intrekkingskosten. Dit bedrag varieert echter per makelaar en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de verkeerswaarde van je woning en de hoeveelheid werk die de makelaar tot dusver heeft geïnvesteerd. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je besluit om een verkoopactie te stoppen, te pauzeren of te vertragen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Baarn met een vast tarief

Je hebt ook de keuze voor makelaars in Baarn die werken met een vast tarief. Hierbij gaat het meestal om diensten zoals het waarderen van je woning, het voeren van onderhandelingen, het opstellen van verkoopcontracten en het verzorgen van de promotie van je woning. Gemiddeld wordt in Baarn een tarief van € 3.250 (update: april 2024) gehanteerd voor deze services.

Er kleven bepaalde risico's aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Bijvoorbeeld, stel je woning zou sneller verkocht worden dan verwacht, dan kom je relatief duurder uit omdat de makelaarsvergoeding niet verandert. Anderzijds, als de verkoop langer duurt dan verwacht, dan draag je niet extra kosten.

Tip: Het is raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken. Zo krijg je een duidelijker beeld van wat de verschillende tarieven en soorten tarieven precies voor je kunnen betekenen als woningverkoper. Het is immers belangrijk dat je de juiste keuze maakt die bij jouw situatie past.

4 feitjes over makelaars in Baarn

 • Volgens recente gegevens neemt 93% van de huiseigenaren in Baarn de diensten van een traditionele makelaar in de hand, die zowel online als offline aan alle verkoopdetails werkt, liever dan enkel een online vermelding door een online makelaar.
 • In Baarn verkopen woningen met de expertise van een makelaar 76% sneller dan wanneer deze zelfstandig op de markt worden gebracht.
 • Een opmerkelijk feit is dat het verkopen van een huis via een makelaar in Baarn gemiddeld 16% winstgevender is, in vergelijking met directe particuliere verkoop.
 • Bij het vergelijken van makelaars, geven de meeste huiseigenaren in Baarn aan dat zij de voorkeur geven aan een makelaar die ervaring en betere prestaties kan aantonen dan andere aanbieders.

Wat levert de beste makelaar in Baarn op?

Bij het verkopen van je huis gaat het niet zozeer om wat een makelaar in Baarn kost, maar om wat deze jou kan opleveren. Immers, een goede makelaar kan je meer opleveren bij de verkoop van je huis dan wat je aan kosten zou besparen bij een goedkopere makelaar.

Hoe herken je de beste makelaars in Baarn dan?:

 • In onze database valt op dat de meest effectieve makelaars in Baarn huizen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Hieruit kunnen we afleiden dat makelaars met een doordachte verkoopstrategie in het algemeen sneller tot een succesvolle verkoop komen.
 • Voortbouwend op de data uit onze database blijkt ook dat de excellente makelaars in Baarn woningen gemiddeld voor een bedrag van € 17.402 euro meer weten te verkopen dan andere makelaars in de omgeving. We kunnen hieruit concluderen dat een deskundige makelaar zich vaak meer dan terugbetaalt.

De beste makelaar in Baarn vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Is het de kennis van de lokale markt in Baarn, de persoonlijke aanpak of misschien wel de verkoopstrategie? Makelaars verschillen sterk op deze en andere vlakken.

Bedenk dat jouw keuze voor een makelaar veel impact kan hebben op het uiteindelijke resultaat van de verkoop. Via onze tool voor het vergelijken van makelaars, kunnen we de makelaars uit Baarn vinden die het beste matchen met jouw specifieke situatie en wensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Baarn?

Er zijn meerdere aandachtspunten waar je voordelig bij kunt zijn bij het kiezen van een geschikte makelaar in Baarn:

Ervaring en succesratio

Controleer de ervaring en succesratio van de makelaar. Een ervaren makelaar die veel huizen in Baarn heeft verkocht, beschikt vaak over een breed netwerk en sterke onderhandelingsskills.

Verkoopprijzen van huizen

Vergelijk de verkoopprijzen van de huizen die door de makelaar zijn verkocht. De beste makelaars in Baarn verkopen huizen gemiddeld voor een hogere verkoopprijs dan andere makelaars, mogelijk wel tot € 17.402 meer.

Communicatie en service

Onderzoek de communicatie en service van de makelaar. Het is belangrijk dat je terecht kunt voor vragen en dat de makelaar je constant op de hoogte houdt van de voortgang.

Kosten van de makelaar

Let op de kosten die de makelaar in rekening brengt. De prijs moet in verhouding staan tot de service die je krijgt. Een goedkopere makelaar is niet altijd de beste optie.

Lokale marktkennis

Zorg dat de makelaar over uitgebreide kennis van de lokale markt van Baarn beschikt. Dit kan voordelige inzichten opleveren bij het vaststellen van de vraagprijs en bij de onderhandelingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars, ook wel NVM genoemd, is de grootste beroepsvereniging voor makelaars en taxateurs in Nederland. Naast de NVM zijn er ook andere beroepsverenigingen zoals VBO Makelaars en VastgoedPRO. Deze verenigingen hanteren diverse kwaliteitsnormen om de belangen van consumenten te waarborgen.

Een NVM-makelaar in Baarn biedt je meerdere voordelen bij de verkoop van je woning. Ze beschikken over lokale marktkennis en bieden deskundige begeleiding in het gehele verkoopproces. Hierbij staan de betrouwbaarheid en de behartiging van jouw belang centraal, wat bijdraagt aan een soepele en succesvolle verkoop.

Wat doet een makelaar in Baarn?

Een makelaar in Baarn biedt verschillende diensten aan die de verkoop van jouw woning bevorderen. Ze zijn gespecialiseerd in het lokaliseren van potentiële kopers en het formuleren van een strategie gebaseerd op de lokale markt.

Bovendien nemen ze het voortouw bij onderhandelingen, om zo de beste prijs voor je woning te realiseren. Echter zorgt een makelaar ook dat juridische zaken correct worden afgehandeld, wat stress en tijdsdruk van je schouders haalt.

 • Marktkennis: Ze hebben inzicht in de lokale huizenmarkt van Baarn.
 • Onderhandelingskracht: Ze behalen de beste verkoopprijs voor je woning.
 • Juridische kennis: Ze zorgen dat de verkoop volgens de wet verloopt.
 • Netwerk: Ze hebben connecties met potentiële kopers en andere makelaars.
 • Tijdbesparing: Ze nemen het verkoopproces uit handen.

Waarom een makelaar in Baarn inschakelen?

In het pittoreske Baarn is het altijd een goede tijd om je woning te verkopen. Maar wat doet een goede makelaar anders dan een gemiddelde makelaar om dit proces te versnellen en een betere verkoop te realiseren? Laten we dit verder onderzoeken.

Kennis van de lokale markt

Een goede makelaar heeft een uitgebreide kennis van de lokale markt in Baarn. Ze kennen de meest gewilde buurten, begrijpen de prijstrends en hebben inzicht in de vraag en aanbod dynamieken. Hierdoor kunnen ze een realistische verkoopprijs voor je huis bepalen die aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

Netwerk en relaties

Wat een goede makelaar onderscheidt is het uitgebreide netwerk van kopers, makelaars en professionals in aanverwante gebieden. Het hebben van de juiste contacten kan betekenen dat je woning sneller, aan de juiste koper en tegen de juiste prijs verkocht wordt.

Promotie en marketing

Je woning zal pas worden opgemerkt als deze op de juiste manier wordt gepromoot. Een goede makelaar geeft professioneel advies over hoe je woning in de kijker kan worden gezet en ontwerpt een marketingplan om je woning zo snel mogelijk te verkopen.

Persoonlijke betrokkenheid

De beste makelaars zijn diegenen die oprecht betrokken zijn bij hun klanten. Door persoonlijke aandacht en begrip voor je specifieke situatie, werken ze harder en zijn ze meer gemotiveerd om een succes van de verkoop van je huis te maken.

Informatie over Baarn

In het hart van het land ligt de charmante gemeente Baarn. Het is een plek vol historische charme, ingeklemd tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de Eemvallei.

Kenmerkend voor Baarn zijn de groene omgeving en de vele historische bouwwerken. De rijke historie merk je overal, met talloze monumenten die de stad haar unieke karakter schenken.

De bewoners zijn trots op hun gemeente. Ze hebben een sterke gemeenschapsgeest, gedreven door de authentieke cultuur en de harmonie tussen natuur en stadsleven.

Weetje: De huizenmarkt in Baarn heeft door de jaren heen aanzienlijke groei gekend. De gemiddelde huizenprijs is flink toegenomen, tot een huidig gemiddeld bedrag van € 589.051 (update: april 2024). Check de meest actuele woningmarktcijfers voor het meest accurate beeld.

Makelaars in Baarn vergelijken

Huis Verkopen vereenvoudigt het proces van het vergelijken van makelaars in Baarn. Wij koppelen je aan de beste makelaars gebaseerd op jouw woning en wensen. Zo vergelijk je eenvoudig en kosteloos.

 • Gratis waardebepaling door de makelaars
 • Ontvang een realistisch prijsvoorstel
 • Kosteloos verkoopadvies voor optimale inzichten
 • Gegarandeerd scherpere makelaarstarieven

Onze aanpak is eenvoudig. Door het invoeren van je adres en voorkeuren, matchen we je met de meest geschikte verkoopmakelaars in Baarn. Zij geven je waardevolle informatie en advies. Zo krijg je een goed beeld van jouw opties en vind je de makelaar die het beste bij jouw situatie en wensen aansluit.

Vergelijk makelaars in Baarn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Baarn

Door grondig onderzoek te doen en makelaars te vergelijken kun je de beste makelaar vinden. Vraag verschillende tarieven op en overweeg hun diensten en reputatie. Gemiddeld besparen mensen € 1.325 door makelaars te vergelijken.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Baarn zijn € 6.538. Deze kosten zijn afhankelijk van het type dienstverlening. Hierin spelen factoren als courtage, opstartkosten en intrekkingskosten een rol.

De gemiddelde courtage (het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt) in Baarn ligt rond de 1,11%. Deze courtage is afhankelijk van de overeengekomen voorwaarden met de makelaar.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Baarn bedraagt 62 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals marktomstandigheden en de vraagprijs van jouw huis.

Voor meer tips over het kiezen van een goede makelaar in Baarn, kun je onze pagina 'verkoop van je huis' raadplegen. Daar vind je handige informatie om het verkoopproces succesvol te doorlopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen