Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Soest

Ben je van plan je huis in Soest te verkopen? Dan is het zeker raadzaam om de trends en ontwikkelingen op de woningmarkt aldaar nauwlettend te volgen. Niet alleen geeft dit je inzicht in de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen, het helpt je ook te anticiperen op mogelijke schommelingen en je verkoopstrategie daarop af te stemmen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Soest

De gemiddelde verkoopprijs in Soest is in de laatste 3 maanden € 606.709 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 613.876 euro. De huizenmarkt in Soest is dus behoorlijk in beweging. De exacte evolutie van de huizenprijzen krijg je in de volgende grafiek te zien, waarbij je de veranderende prijzen in de context van de voorgaande maanden kunt plaatsen:

Huizenprijzen in Soest

Afgelopen 3 maanden

€ 473.000
€ 569.000
€ 664.000

De grafiek die je vervolgens te zien krijgt, geeft een weergave van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Soest, over een periode van de afgelopen drie maanden. Met deze informatie bieden we jou, als bezoeker van HuisVerkopen.nl, een accurate en recente inzage in de huidige prijzen per vierkante meter:

Huizenprijzen in Soest per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 4.600
€ 4.900

Prijsontwikkeling Soest laatste 12 maanden

In Soest, net als in de rest van Nederland, vormen de huizenprijzen een weerspiegeling van de bewegingen op de woningmarkt. De prijs van een gemiddeld verkocht huis in Soest vorige maand was € 606.709.

De ontwikkeling van deze prijzen door de tijd heen kan gezien worden als een barometer van de markt. Kijkend naar de ontwikkeling van huizenprijzen in Soest in het afgelopen jaar, biedt dit inzicht in trends binnen de Nederlandse woningmarkt:

Wat is mijn woning in Soest waard?

Wat de waarde van je huis in Soest is, hangt af van meerdere variabelen. Zo is het type huis belangrijk, de vierkante meters speelt een rol, maar ook de staat van onderhoud en de huidige situatie op de huizenmarkt zijn van invloed op de verkoopprijs. Het is een complexe berekening waarin al deze aspecten samen de uiteindelijke waarde bepalen.

Ben je benieuwd naar wat jouw huis in Soest waard is? Het krijgen van duidelijkheid door middel van een gratis waardebepaling door een makelaar kan dan het beste wat je kunt doen. Via een gratis waardebepaling kan je inzicht krijgen in de waarde van jouw woning. Dit kan je helpen bij het maken van de beslissing of je je huis wilt verkopen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een uitstekende en kosteloze manier om zicht te krijgen op de waarde van je woning. De makelaar analyseert alle aspecten van je huis en vergelijkt dit met vergelijkbare woningen die onlangs zijn verkocht. Zo krijg je een realistisch beeld van wat jouw huis in Soest daadwerkelijk waard is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Om een gedegen beeld te hebben van de huidige situatie op de woningmarkt, is het nuttig om te weten dat de woningmarktcijfers per plaats significant verschillen. Zo ook de huizenprijzen. Binnen eenzelfde provincie kunnen de prijzen voor exact dezelfde woning uiteenlopen, door bijvoorbeeld locatie en lokale vraag en aanbod.

Op diezelfde manier is er een opmerkelijk verschil in de verkoopprijzen van huizen binnen en buiten Soest. Kijken we ook naar omliggende gemeenten, dan wordt helder dat dit verschil nog groter wordt. Het vergelijken van deze situaties met Soest helpt bij het vormen van een realistisch marktbeeld.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Soest

Wanneer je eraan denkt jouw huis in Soest te verkopen, is het goed om rekening te houden met het verschil in statistieken van makelaars. Elke makelaar heeft zijn eigen expertise en stijl, variërend in ervaring, specialisatie en succespercentage. Dit kan een groot effect hebben op jouw woningverkoop.

Precies weten welke makelaar het beste bij je past, kan je enorm veel opleveren. Gebruik onze statistieken om de beste match te vinden. Een makelaar die bij je past kan zorgen voor een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs. Voor het makkelijk vergelijken van makelaars hebben we een handige tool voor je.

Vergelijk makelaars in Soest Of lees meer over makelaars in Soest

Gemiddelde tarieven van makelaars in Soest

Wanneer je een huis wilt verkopen, is de courtage een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden, zeker omdat makelaars in Soest gemiddeld een 1,10% hanteren. Reken maar uit, op de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Soest, € 606.709, betekent dit dat de gemiddelde makelaarskosten oplopen tot € 6.674. Vergelijk daarom goed de tarieven en de diensten van verschillende makelaars.

Het is natuurlijk niet alleen de courtage die telt. Een goede makelaar kan het verschil maken in het verkoopproces. Ze kennen de lokale markt op hun duimpje, weten hoe ze jouw woning het beste onder de aandacht kunnen brengen en hebben een breed netwerk aan potentiële kopers. Kijk dus niet alleen naar het courtagepercentage, maar ook naar de ervaring en expertise van de makelaar. Heb je een goede 'klik' en vertrouw je de makelaar? Dat kan net het verschil maken voor een succesvolle verkoop.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Soest

In Soest is het aanzienlijk dat het merendeel van de woningen koopwoningen zijn. Sterker nog, het precieze aantal is 11593. Echter, deze statische gegevens moeten niet verwarren, want Soest biedt ook plek voor andere soorten huizen. Zo telt het aardige plaatsje diverse (sociale) huurwoningen en woningen met een andere bestemming. Hierdoor is er voor jou als toekomstige inwoner een gevarieerde keuze aan potentiële woningen.

Aantal verkochte woningen in Soest

In de afgelopen 12 maanden zijn in Soest verschillende woningen verkocht en aangemeld. Het aantal verkochte woningen, ofwel de transacties, heeft een bepaalde omvang bereikt, die je uitgedrukt ziet in de tag 419. De aanmeldingen laten zien hoeveel nieuwe woningen er op de markt zijn gekomen. De exacte aantallen kun je aflezen in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Soest te verkopen?

Ben je van plan om je huis in Soest op de markt te zetten? Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om zonder hulp je weg te vinden in het verkoopproces. Gelukkig bieden wij bij Huis Verkopen een helder stappenplan om je te ondersteunen. Van het verkrijgen van een energielabel tot aan het selecteren van het juiste verhuisbedrijf, alle nodige stappen worden inzichtelijk gemaakt.

Het is van groot belang dat je elk onderdeel van het proces zorgvuldig regelt. Maar vergeet niet, het kiezen van een goede makelaar is van primair belang in dit proces en kan een doorslaggevende factor zijn. Deze professional navigeert je door de complexiteiten van de vastgoedmarkt en helpt je om je huis in Soest tegen de beste voorwaarden te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Soest zijn constant aan verandering onderhevig. Dit wordt op de voet gevolgd op deze webpagina. Door deze realtime gegevens kun je met gemak de laatste trends en ontwikkelingen in de gaten houden. Deze marktcijfers bieden een handig inzicht, vooral wanneer je overweegt jouw huis te verkopen. Er kan zich namelijk geen beter moment aandienen om jouw woning te verkopen dan bij een gunstige marktsituatie.

Het gemak van HuisVerkopen.nl

Als je overweegt jouw huis te verkopen, kan HuisVerkopen.nl je een handje helpen. Je kunt hier moeiteloos gebruik maken van diverse handige tools zoals het aanvragen van een gratis waardebepaling of het vergelijken van makelaars in Soest. Door tarieven op te vragen, kan je zelfs op de makelaarskosten besparen. Je wordt stap voor stap begeleid in het verkoopproces van jouw woning en er zijn diverse aanvullende diensten te regelen, zoals een energielabel en verhuizers. Zo ben je er zeker van dat je niets over het hoofd ziet en de verkoop van je huis optimaal wordt geregeld.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen