Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Soesterberg

Ben je van plan om je huis in Soesterberg te verkopen en wil je meer weten over de huidige stand van zaken op de huizenmarkt? Met de statistieken en vastgoedcijfers op deze pagina kun je de temperatuur van de lokale markt goed inschatten. Ontdek de gemiddelde huizenprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties per maand tot aan juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Soesterberg

De gemiddelde verkoopprijs in Soesterberg is in de laatste 3 maanden € 475.160 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 497.684 euro. Dit geeft een interessant inzicht in de huidige stand van zaken binnen de huizenmarkt van Soesterberg. Bekijk hieronder de grafiek die een beter overzicht verschaft over deze vastgoedprijzen:

Huizenprijzen in Soesterberg

Afgelopen 3 maanden

€ 306.000
€ 427.000
€ 548.000

In de volgende grafiek krijg je een duidelijk overzicht van de woningmarktcijfers in Soesterberg. We hebben de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 van de afgelopen 3 maanden in kaart gebracht. Zo kun je de ontwikkelingen op de Soesterbergse woningmarkt nauwlettend volgen:

Huizenprijzen in Soesterberg per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.900
€ 4.400

Prijsontwikkeling Soesterberg laatste 12 maanden

In Soesterberg zijn de woningprijzen het afgelopen jaar in beweging geweest. Dit houdt in dat de prijzen niet constant zijn geweest en dat er veranderingen op de woningmarkt plaatsvonden.

Bekijk in de onderstaande grafiek de trends in detail. Deze toont de ontwikkeling van de gemiddelde verkoopprijs, die afgelopen maand op € 475.160 lag:

Wat is mijn woning in Soesterberg waard?

De waarde van jouw woning in Soesterberg is afhankelijk van verscheidene factoren. Een aantal van deze factoren zijn de ligging van jouw huis, de staat van onderhoud en de grootte van de woning. Locatie is daarbij vooral een zeer impactvolle factor, omdat een gunstige locatie in Soesterberg de vraag naar jouw woning kan verhogen en daarmee de waarde kan opdrijven.

Als je precies wilt weten wat de waarde van jouw woning is, dan kan een gratis waardebepaling door een makelaar een uitkomst bieden. Deze waardebepaling kan een ideale basis bieden, of je nu zeker weet dat je jouw woning wilt verkopen of gewoon een beter inzicht wilt krijgen in de huidige marktwaarde van jouw woning.

Met een gratis waardebepaling bezoekt een makelaar jouw huis om de waarde te beoordelen. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend, de makelaar neemt alle noodzakelijke aspecten in overweging bij het bepalen van de waarde. Met deze informatie kun je een weloverwogen beslissing maken over de verkoop van jouw woning, wat zekerheid biedt in het proces.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je een helder zicht wilt krijgen op de huidige woningmarkt, is het van belang niet alleen naar Soesterberg te kijken. Het marktbeeld varieert immers per plaats, waardoor huizenprijzen kunnen verschillen. In dorpen en steden rondom Soesterberg kunnen de prijzen afwijken van wat je in Soesterberg zou verwachten.

Dit lokale verschil in huizenprijzen vraagt om een gedetailleerde blik. In de onderstaande grafieken krijg je een beeld van hoe de huizenprijzen in Soesterberg zichverhouden tot die in vergelijkbare plaatsen. Het is een belangrijke stap in het begrijpen van de lokale nuances in de woningmarkt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Soesterberg

Ben je in de situatie gekomen dat je een makelaar moet kiezen in Soesterberg voor de verkoop van je huis? Het maken van een goede keuze kan lastig zijn omdat makelaars op verschillende manieren van elkaar kunnen verschillen. Kijk bijvoorbeeld naar de verkoopstrategie, de kostenstructuur en de persoonlijke aanpak van iedere makelaar.

Laat me je vertellen dat de keuze van de juiste verkoopmakelaar een groot verschil kan maken. Denk aan snellere verkoopresultaten, een hogere verkoopprijs of betere onderhandelingen bij de verkoop. Om de beste match te vinden, zou je dan ook kunnen makelaars moeten vergelijken om te zien welke het beste bij jouw behoeften past.

Vergelijk makelaars in Soesterberg Of lees meer over makelaars in Soesterberg

Gemiddelde tarieven van makelaars in Soesterberg

Let op courtages wanneer je een huis gaat verkopen. Courtagetarieven kunnen erg verschillen per makelaar; het gemiddelde ligt in Soesterberg rond de 1,07%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van een Soesterbergse woning, zijnde € 475.160, betekent dit dat gemiddelde makelaarskosten € 5.084 inhouden. Dit is een stevig bedrag en daarom is het goed om verschillende makelaars te vergelijken.

Bij het kiezen van een makelaar draait het niet alleen om het tarief, maar ook om de kwaliteit van de dienstverlening. De goedkoopste makelaar is meestal niet de beste. Je kunt om een duidelijk beeld te krijgen van de tarieven van verschillende verkoopmakelaars in Soesterberg, makelaarstarieven opvragen. Onthoudt dat goede begeleiding bij de verkoop van je huis je uiteindelijk veel huisverkoopstress kan besparen!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Soesterberg

Soesterberg herbergt een flinke hoeveelheid koopwoningen. Hierbij kun je denken aan woningen waar mensen zelf in wonen, maar ook huizen die aangekocht zijn voor de verhuur. Wel is het belangrijk om te beseffen dat slechts een klein deel van deze koopwoningen daadwerkelijk beschikbaar is voor aankoop of voor de verhuur. Het merendeel van de woningen is al in bezit en wordt bewoond. Het totale aantal koopwoningen in Soesterberg is 2029.

Aantal verkochte woningen in Soesterberg

In de afgelopen 12 maanden is er een gestage stroom woningen in de verkoop geplaatst in Soesterberg, resulterend in een totaal aantal transacties van 64. Dit aantal vormt een afspiegeling van de lokale woningmarkt, waarbij iedere transactie een succesvolle match tussen verkoper en koper was. Bekijk de onderstaande grafiek voor de exacte aantallen per maand:

Ben je van plan jouw huis in Soesterberg te verkopen?

Je huis verkopen in Soesterberg kan interessante uitdagingen met zich meebrengen; denk hierbij aan de juiste prijsstelling, aantrekkelijke huispresentatie en de soms lastige onderhandelingen. Zo kan het bepalen van de juiste verkoopprijs voor jouw woning als een uitdaging voelen, omdat je een balans moet vinden tussen wat je zelf wil verdienen en wat de woningmarkt in Soesterberg realistisch toelaat. Daarnaast wil je dat je huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers, maar hoe doe je dit zonder al te veel geld uit te geven aan verbeteringen en renovaties?

Gelukkig zijn er effectieve manieren om dit proces te vergemakkelijken. Een goede eerste stap is bijvoorbeeld het inroepen van een professionele makelaar. Zij hebben ruime ervaring met de woningmarkt in Soesterberg en kunnen je helpen met het vinden van de perfecte balans bij het bepalen van de verkoopprijs voor je huis. Bovendien kunnen ze je adviseren over welke verbeteringen aan je huis echt waarde toevoegen en welke je beter achterwege kunt laten. Voor meer hulp bij het hele verkoopproces van je huis, kun je ons handige stappenplan voor de verkoop van jouw woning in Soesterberg raadplegen. Hier vind je alle noodzakelijke stappen om het opleveren van jouw huis zo soepel mogelijk te laten verlopen, waardoor je minder stress zal ervaren tijdens deze spannende tijd.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij Huis Verkopen, jouw betrouwbare partner bij de verkoop van jouw woning. We hebben op deze pagina op zorgvuldige wijze informatie en woningcijfers van Soesterberg verzameld en gerangschikt. Deze cijfers worden steeds bijgewerkt, zodat jij altijd een realistisch beeld van de huidige huizenmarkt hebt. Het gebruik van deze informatie helpt je een goed verkoopmoment in de concurrerende markt te bepalen.

Handige tools voor de verkoop van je woning

Huis Verkopen staat je bij met tal van handige functies en diensten om je woningverkoop gestroomlijnd te laten verlopen. Hierbij kan je denken aan een gratis waardebepaling of het vergelijken van lokale makelaars met onze tool makelaars vergelijken. Via onze site kan je ook makelaarstarieven opvragen om te besparen op verkoopkosten. Het stappenplan leidt je door het volledige proces en zorgt dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop. Het aanvragen van een energielabel of het vinden van een verhuizer, het kan allemaal op onze site geregeld worden.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen