Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Soesterberg

Zoek je een goede makelaar om je woning in Soesterberg te verkopen? Wij hebben statistieken van alle makelaars in de omgeving om je te helpen de juiste keuze te maken. Maak er gebruik van en vergroot de succeskans van je woningverkoop.

Over makelaars in Soesterberg

Als je van plan bent jouw woning in Soesterberg te verkopen, dan speelt de keuze voor een makelaar een prominente rol. Een goede makelaar kan namelijk het verschil maken bij het succesvol aan de man brengen van je woning. Hij kent de markt, heeft een uitgebreid netwerk en kan dit allemaal inzetten om voor jou de best mogelijke verkoopprijs te realiseren.

We houden constant alle ontwikkelingen in de gaten van de makelaars in Soesterberg. Door deze grondige analyses weten we precies welke makelaars keer op keer de beste prestaties laten zien. Dit maakt ons jouw betrouwbare bron voor informatie over makelaars in Soesterberg. Ben je benieuwd? Alle resultaten en nuttige informatie over makelaars in Soesterberg vind je terug op deze pagina.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.084
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.981
Besparing (gem.)
€ 1.307

Actueel

 • In de huidige periode van mei 2024, variëren de makelaarskosten in Soesterberg. De courtages liggen tussen 0,90% en 1,45%. Zorg dus dat je op de hoogte blijft van deze fluctuaties.
 • De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Soesterberg is momenteel € 4.292. Je kunt de actuele huizenprijzen in Soesterberg regelmatig bekijken om een beter beeld te krijgen van de markt.
 • De tarieven van makelaars in Soesterberg zijn aan constante verandering onderhevig. Het loont de moeite om meerdere tarieven te vergelijken. Zo kun je gemiddeld € 1.307 besparen. Het vergelijken van de tarieven kan je aanzienlijk voordeel opleveren.

Uitgelichte makelaars in Soesterberg

In Soesterberg barst het van de makelaars die staan te popelen om je bij te staan bij de verkoop van jouw woning. Het is echter niet aan te raden om zonder meer voor de eerste de beste te kiezen, maar juist bewust te kiezen voor de makelaar die het beste bij jou en jouw situatie past. Het is wijs om de verschillende makelaars in Soesterberg objectief te vergelijken op basis van hun diensten, tarieven en klantbeoordelingen, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Kooy Makelaars Soesterberg BV

Kooy Makelaars Soesterberg is erkend door de NVM en bedient je met diverse diensten zoals verkoop, verhuur, aankoop en taxaties. Met certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT zijn zij betrouwbaar en vakkundig. Met expertise in bedrijfsruimte en nieuwbouw zijn ze de ideale partner als je jouw zakelijk vastgoed wilt betrekken of een nagelnieuwe woning zoekt.

Wels Makelaardij

Bij Wels Makelaardij kun je terecht voor aankoop, verkoop, verhuur en aanhuur van objecten. Ondanks dat ze niet verbonden zijn aan een branchevereniging, hanteren ze een klantgerichte aanpak in zowel Nederlands, Duits als Engels. Kies voor Wels Makelaardij voor een recht-door-zee aanpak zonder overbodige poespas.

Let op: het kan zijn dat de meest geschikte makelaar voor jou niet in het overzicht staat. Dit omdat er nog meer verkoopmakelaars actief zijn in Soesterberg. Daarom nemen we bij Huis Verkopen alle makelaars in Soesterberg mee in onze vergelijking. Zo kun je de beste makelaar voor jouw situatie vinden.

Vergelijk makelaars in Soesterberg Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Soesterberg?

Een makelaar in Soesterberg rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,07% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 475.160 in Soesterberg komt dit neer op € 5.084 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De courtage van een makelaar is eigenlijk een provisie voor het werk dat de makelaar voor je doet. Dit is een percentage van de verkoopopbrengst van jouw huis. Deze kosten worden pas in rekening gebracht nadat jouw huis is verkocht.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Soesterberg 0,55% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.307 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Door offertes van verschillende makelaars naast elkaar te leggen, kun je altijd besparen op de courtage.

Kosten van makelaars in Soesterberg

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Soesterberg

Wanneer je jouw woning wilt verkopen via een makelaar in Soesterberg, zal je waarschijnlijk te maken krijgen met opstartkosten. Deze kosten, die ook wel bekend staan als intrekkingskosten, zijn bedoeld om de beginfase van het verkoopproces te dekken. Dit zijn kosten voor het opstellen van het verkoopcontract, het maken van professionele foto's van je woning, het opstellen van de woningbeschrijving en het plaatsen van je woning op huizensites zoals Funda.

De hoogte van de opstartkosten kan per makelaar verschillen, maar om je een idee te geven: de gemiddelde opstartkosten van makelaars in Soesterberg zijn € 515. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten doorgaans vooraf betaald moeten worden, ongeacht of de woning daadwerkelijk wordt verkocht. We adviseren je daarom altijd om bij meerdere makelaars een offerte op te vragen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Soesterberg

Wanneer je besluit je woning in Soesterberg te verkopen, maak je vaak gebruik van een makelaar. Het is belangrijk te weten dat bijna elke makelaar intrekkingskosten kan rekenen als je jouw woning voortijdig uit de verkoop haalt. Huiseigenaren verrast door deze kosten, aangezien ze niet altijd vooraf duidelijk gecommuniceerd worden. Dus, zelfs als je je huis niet verkoopt en de makelaar geen commissie krijgt, kunnen er nog kosten aan verbonden zijn.

Intrekkingskosten dekken in feite de tijd en inspanningen die de makelaar tot dusverre in de verkoop van de woning heeft gestoken. Bijvoorbeeld de kosten voor het opstellen van advertenties, organiseren van bezichtigingen of prijsonderhandelingen. Besluit je bijvoorbeeld om de verkoop van jouw woning te stoppen omdat je een nieuwe baan krijgt in dezelfde stad, of omdat de woningmarkt in jouw voordeel verandert, dan krijg je mogelijk met deze kosten te maken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Soesterberg met een vast tarief

In Soesterberg zijn er diverse makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan? Je weet vooraf precies wat je gaat betalen. Geen verrassingen achteraf. Bovendien ligt dit tarief gemiddeld op € 3.250 (update: mei 2024). Dat betekent dat je een duidelijk overzicht hebt van de kosten.

Maar een vast tarief heeft ook een nadeel. Stel je voor, je verkoopt je woning voor 500.000 euro. De makelaar vraagt een vast tarief van 3.500 euro. Klinkt redelijk, toch? Maar verkoopt je buurman zijn vergelijkbare woning voor 550.000 euro, dan heeft hij dezelfde kosten bij dezelfde makelaar. Dat betekent dat je effectief meer betaalt voor minder opbrengst.

Tip: De meeste verkopers in Soesterberg kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Waarom? Ze vinden een hogere verkoopprijs het belangrijkst. Verkoop je woning voor de best mogelijke prijs en kies een makelaar die je hierin optimaal kan ondersteunen.

4 feitjes over makelaars in Soesterberg

 • De besluitvorming van verkopers in Soesterberg wordt niet gedomineerd door kosten. Zij kiezen in plaats daarvan de makelaar met een optimale balans tussen kwaliteit en prijs.
 • 94% van de verkopers in Soesterberg geeft de voorkeur aan een lokale full-service makelaar in plaats van een online makelaar voor de verkoop van hun eigendommen.
 • Het gebruik van een makelaar in Soesterberg heeft merkbare voordelen; de verkoop van huizen wordt sneller gerealiseerd, met een snelheidsvoordeel van wel 45% vergeleken met zelfstandige verkoop.
 • Wanneer een eigendom in Soesterberg wordt verkocht met behulp van een makelaar, zien de eigenaren een toename in de winstgevendheid van de verkoop tot wel 17% vergeleken met wanneer ze het zelf verkopen.

Wat levert de beste makelaar in Soesterberg op?

Het is vaak verleidelijk om te kiezen voor de goedkoopste makelaar, maar het is eigenlijk beter om te kijken naar wat een makelaar in Soesterberg je oplevert. Uiteindelijk kan een goede makelaar voor een hoger winstbedrag zorgen bij verkoop, dan je zou besparen met een goedkoper alternatief.

Hoe herken je dan een goede makelaar in Soesterberg? Let op het volgende:

 • Een manier om de kwaliteit van makelaars te zien, is het verschil in verkoopprijs. Uit onze statistieken blijkt dat de toonaangevende makelaars in Soesterberg huizen verkopen voor € 15.353 boven de verwachte verkoopprijs.
 • De snelheid van de verkoop kan ook een groot verschil maken. Onze cijfers laten zien dat de snelste makelaars in Soesterberg woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in het gebied.

De beste makelaar in Soesterberg vinden

Bij ons vind je de perfecte makelaar in Soesterberg, want wij houden alle verkoopstatistieken van de makelaars in Soesterberg en omgeving nauwgezet bij. Wij begrijpen welke makelaars bovengemiddeld presteren, op basis van deze up-to-date en relevante informatie.

Maar niet alleen prestaties tellen, ook jouw situatie en voorkeuren zijn belangrijk. Daarom raden we je aan om de makelaars in Soesterberg te vergelijken via ons handige vergelijkingsformulier. Hiermee vind je de makelaar die écht bij je past!

Waar moet je op letten bij makelaars in Soesterberg?

De keuze voor een makelaar in Soesterberg is belangrijk voor succesvolle verkoop van je huis. Let op de volgende vijf punten:

Ervaring en reputatie van de makelaar

Kijk naar de ervaring en reputatie van de makelaar. Hoeveel huizen hebben ze al succesvol verkocht in Soesterberg en zijn ze goed beoordeeld door eerdere klanten?

Persoonlijke klik

Je werkt nauw samen met de makelaar. Daarom is een goede verstandhouding belangrijk. Check of de makelaar bij je past tijdens een kennismakingsgesprek.

Marketingstrategie

Een uitgedachte marketingstrategie helpt bij de verkoop. Vraag de makelaar hoe zij jouw huis in de markt gaan zetten en controleer of dit past bij je verwachtingen.

Vergelijk makelaars

Verzamel verschillende offertes en vergelijk deze met elkaar. Let op de kosten, maar ook op de service die geleverd wordt. Ga naar vergelijkingsformulier om makelaars te vergelijken.

Afstand tot Soesterberg

Ga voor een makelaar in de buurt van Soesterberg. Deze heeft kennis van de lokale markt en kan potentiële kopers beter informeren over de omgeving.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Soesterberg zijn diverse NVM-makelaars actief die zich inzetten voor de lokale woningmarkt. Niet alleen NVM-makelaars, ook makelaars aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO leveren hun bijdrage. Het is van belang dat je kiest voor een makelaar die bij jouw situatie past.

Wij houden de verkoopprestaties van alle NVM-makelaars in Soesterberg en omgeving zorgvuldig bij. Hierdoor hebben wij een goed overzicht van hoe deze makelaars presteren. Zo kunnen we je assisteren bij het vinden van de makelaar die het beste bij jouw wensen aansluit.

Wat doet een makelaar in Soesterberg?

Een makelaar in Soesterberg kan een grote rol spelen in de verkoop van je woning. De meeste mensen kiezen ervoor om een verkoopmakelaar in te schakelen, omdat deze deskundige hulp biedt bij complexe processen en ervoor zorgt dat je het beste uit de verkoop kunt halen.

We geven je een duidelijk overzicht van de taken die een makelaar in Soesterberg voor je op zich neemt. Dit zijn precies de dingen waar je op kunt rekenen:

 • Waardering van de woning: Een realistische prijsstelling is belangrijk voor de verkoop.
 • Marketing van de woning: Jouw woning goed op de markt zetten is essentieel.
 • Onderhandelingen voeren: Je makelaar vertegenwoordigt je belangen tijdens de onderhandelingen met potentiële kopers.
 • Administratieve taken: De makelaar zorgt voor een correcte afhandeling van alle noodzakelijke papieren en contracten.
 • Begeleiding van bezichtigingen: Jouw makelaar organiseert en begeleidt de bezichtigingen.

Waarom een makelaar in Soesterberg inschakelen?

Als je besluit jouw huis in Soesterberg te verkopen, zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Een goede makelaar kan je hierbij van dienst zijn. Hij kan je begeleiden met zijn kennis en ervaring van de vastgoedmarkt. Hij begrijpt je behoeften en stemt alle acties daarop af om het beste resultaat te bereiken.

Vaststellen van de verkoopprijs

De eerste stap in dit proces is het bepalen van de verkoopprijs. Een makelaar helpt je met een realistische prijsstelling op basis van een grondige marktanalyse. Hij neemt hierbij aspecten mee zoals de huidige vastgoedprijzen in Soesterberg en de algehele staat van jouw huis.

Marketing van het huis

Vervolgens draait het allemaal om de marketing van jouw huis. Een goede makelaar zorgt voor professionele foto's en omschrijvingen, opvallende advertenties en publicaties op diverse platforms. Hij kent het belang van een eerste indruk en zorgt dat jouw woning er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet.

Bezichtigingen begeleiden

De stap die volgt is het begeleiden van de bezichtigingen. Jouw makelaar regelt de afspraken, presenteert het huis op een voordelige manier en beantwoordt vragen van potentiële kopers. Zijn professionaliteit en kennis kunnen het verschil maken voor een succesvolle verkoop.

Verkoopovereenkomst afsluiten

Tenslotte, wanneer een koper geïnteresseerd is, helpt de makelaar bij het opstellen van de verkoopovereenkomst. Hij waarborgt jouw interesses, zorgt voor een correcte documentatie en begeleidt het notaristraject. Zo wordt de verkoop van jouw huis in Soesterberg soepel en stressvrij afgerond.

Makelaars in Soesterberg vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Soesterberg via Huis Verkopen kan je opmerkelijke voordelen opleveren. Niet alleen kun je flink besparen op makelaarskosten, maar het stelt je ook in staat om de beste keuzes te maken.

 • Breed scala aan makelaarstarieven
 • Diepgaande vergelijking van makelaarsprestaties
 • Grondige beoordelingen van makelaars

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat elke woning uniek is, en daarom streven wij ernaar om een zeer volledige vergelijking te bieden. We koppelen je niet zomaar aan een makelaar, maar aan de makelaar die perfect bij jouw situatie en wensen aansluit.

Vergelijk makelaars in Soesterberg Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Soesterberg

Compareren van de diensten en kosten van diverse makelaars kan je veel voordeel opleveren. Lokale kennis, ervaring en een persoonlijke klik zijn ook essentieel. Vergelijk makelaars en kies de beste.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Soesterberg zijn € 5.084. Deze kosten omvatten zowel de courtage als de opstartkosten van de makelaar.

Bij het vergelijken van makelaars bespaart men gemiddeld € 1.307. Dit maakt het zeer aantrekkelijk om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Soesterberg is 51 dagen. Echter, dit kan variëren op basis van diverse factoren zoals de vraagprijs en de staat van de woning.

Optimaliseren van de presentatie, kiezen van de juiste vraagprijs en inzetten van goede marketingstrategieën kunnen je helpen om je woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen