Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Soest

Het kiezen van de juiste makelaar voor het verkopen van je woning in Soest kan een uitdaging zijn. Het is normaal om verschillende makelaars te vergelijken zodat je de dienst vindt die het beste bij jouw situatie past. Overwegingen kunnen zijn; lokale expertise, marketing technieken en persoonlijke betrokkenheid.

Over makelaars in Soest

In de regio Soest zijn talloze makelaars actief. Met zoveel keuzeopties is het verstandig om kritisch te kijken naar de verschillen tussen deze professionals. Die verschillen kunnen uiteenlopen. Bijvoorbeeld, de ene makelaar hanteert misschien lagere tarieven dan de andere, of heeft specifieke kennis van een bepaald type woning. Door deze variaties is het belangrijk om de makelaars goed te onderzoeken voordat je een keuze maakt.

Om die reden bieden we jou diverse handvatten om een zorgvuldige vergelijking te maken tussen de makelaars in Soest. Dit kan je helpen in het pad naar de verkoop van je huis. Of je nu geïnteresseerd bent in de tarieven, ervaringen van anderen of de unieke expertise van de makelaar, wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Het ene onderdeel spreekt je misschien meer aan dan het andere, dus neem de tijd. Op deze pagina kun je alle relevante informatie over makelaars in Soest vinden.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.715
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 18.466
Besparing (gem.)
€ 1.526

Actueel

 • In juli 2024 variëren de makelaarskosten in Soest van 0,96% tot 1,46% over de verkoopprijs van je woning. Bereid je hierop voor, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Soest is momenteel € 4.882. Voor de meest recente woningprijzen kun je altijd onze website raadplegen. Houd deze ontwikkelingen in de gaten.
 • Makelaarstarieven zijn continu in beweging. Door tarieven te vergelijken, kun je in Soest gemiddeld € 1.526 besparen. Een slimme manier om te snoeien in de kosten van je woningverkoop.

Uitgelichte makelaars in Soest

Na deze introductie zie je een overzicht van verschillende verkoopmakelaars die actief zijn in Soest. Onthoud dat er natuurlijk meer makelaars te vinden zijn in Soest met ieder hun eigen specialiteit. De ideale makelaar voor jou is degene die het beste past bij jouw type woning, jouw specifieke situatie en je persoonlijke voorkeuren.

Logo Deelen Makelaars SOEST - SOESTERBERG - BAARN

Deelen Makelaars SOEST - SOESTERBERG - BAARN

Deelen Makelaars is een energiek en toegewijd makelaarskantoor in Soest en omgeving. Ze onderscheiden zich met hun ervaring, marktkennis en persoonlijke aanpak. Verkoop, aankoop, verhuur en taxaties vallen onder hun diensten, inclusief de afhandeling van nalatenschappen. Een team van vijf gecertificeerde medewerkers, met gezamenlijk meer dan een eeuw ervaring, geeft je deskundig en weloverwogen advies. Ook zijn ze actief in bedrijfsmatige huisvesting en de verkoop van nieuwbouwprojecten. Zou je Deelen Makelaars jouw sleutel toevertrouwen?
Logo De Boer Makelaardij

De Boer Makelaardij

Bij De Boer Makelaardij krijgt je inzet, focus en resultaat. Met een gedreven en persoonlijke benadering, gericht op je verwachtingen, maken zij het verschil. Ze zijn gespecialiseerd in de aan- en verkoop, verhuur en taxatie van woningen en commercieel vastgoed. Dankzij hun ervaring en kennis, inclusief certificeringen van VastgoedCert en NWWI, kunnen ze je actief ondersteunen. Bovendien hebben ze ook expertise in woningfotografie. Kies voor De Boer Makelaardij voor een 'steengoede' service.
Logo Buijs Regiomakelaars Soest - Baarn

Buijs Regiomakelaars Soest - Baarn

Buijs Regiomakelaars Soest - Baarn, lid van NVM, is met vier kantoren sterk aanwezig in 't Gooi en Eemland. Het ervaren team biedt deskundige hulp bij de verkoop en aankoop van diverse woningtypes, variërend van appartementen tot landgoederen. Ook voor NWWI-gevalideerde taxatierapporten kun je hier terecht. Ze zijn vooral gespecialiseerd in nieuwbouw en staan garant voor persoonlijke begeleiding. Bezoek ze op de Burg Grothestraat 13 in Soest.
Logo Majoor Makelaars Soest

Majoor Makelaars Soest

Bij Majoor Makelaars Soest vind je een combinatie van jeugdige energie en expertise. Dit makelaarskantoor bestaat sinds 2009, bouwt voort op een traditie van meer dan 25 jaar en is ingebed in de gemeenschappen van Soest en Baarn. Met sterke lokale marktkennis en een team van acht personen, is Majoor Makelaars actief betrokken bij de aan- en verkoop, taxatie en verhuur van woningen en bedrijfspanden. Je vindt hun kantoren in Kerkstraat Soest en Brink Baarn.
Logo Sträter Makelaardij

Sträter Makelaardij

Sträter Makelaardij, gevestigd aan de Soesterbergsestraat in Soest, is een compact kantoor met sterke specialisaties in monumenten en nieuwbouw. Als NVM-makelaar met VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten, biedt het diensten aan als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Hoog gewaardeerd op Funda met een gemiddelde beoordeling van 9,6, maakt Sträter Makelaardij het waard om te overwegen voor jouw vastgoed wensen.
Logo Van Wijk Makelaars

Van Wijk Makelaars

Van Wijk Makelaars is een familiebedrijf met 50 jaar ervaring. Met betrokkenheid en persoonlijke aandacht faciliteren ze het verkoopproces, waarbij jij als klant centraal staat. Ze zijn vernieuwend, zonder hun oorsprong uit het oog te verliezen. Deze betrouwbaarheid, onafhankelijkheid en deskundigheid worden jaarlijks getoetst als lid van de NVM. Het team van vier medewerkers biedt diensten aan in zowel Nedersaksisch als Nederlands. Ideaal voor als je op zoek bent naar een actieve en betrokken makelaar.
Logo Verrips Makelaardij o.z.

Verrips Makelaardij oz

Verrips Makelaardij is een vrouwelijk makelaarskantoor in Soest, doordrongen van het belang dat een huis een thuis moet zijn. Dit team van vier biedt ondersteuning in dit emotionele proces van kopen en verkopen. Ze zijn gespecialiseerd in verkoop, aankoop, verhuur en taxaties, en trotse leden van branchevereniging NVM. Je vindt ze op de Burg Grothestraat 51 tijdens kantooruren, maar ze zijn ook flexibel beschikbaar voor afspraken wanneer je dat goed uitkomt.

CallEgas Makelaardij oz

CallEgas Makelaardij is een professionele makelaar gevestigd aan de van Weedestraat 58 in Soest. Als lid van de NVM en met certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT, staat betrouwbaarheid bij hen hoog in het vaandel. Ze specialiseren zich niet alleen in de verkoop van woningen, maar bieden ook diensten aan als woningstyling en woningfotografie. Ook voor beleggen en nieuwbouw kun je bij hen terecht. Kies voor CallEgas als je kwaliteit waardeert.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Soest dan je waarschijnlijk denkt. We hebben niet alle makelaars in ons overzicht opgenomen. Jouw ideale makelaar kan dus nog ontbreken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Soest mee in onze vergelijking. Zo helpen we je de meest geschikte keuze te maken in jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Soest Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Soest?

Het merendeel van de makelaars in Soest hanteert een courtage voor hun diensten bij de verkoop van je woning. Dit betekent dat de makelaarskosten worden vastgesteld op basis van een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Terwijl sommige makelaars een vast bedrag in rekening brengen, kiezen de meeste voor een courtage, omdat ze geloven dat dit hen motiveert om de best mogelijke prijs voor je huis te krijgen. Het zorgt er ook voor dat je als verkoper pas hoeft te betalen als je huis daadwerkelijk verkocht is.

Let op: de courtages van makelaars in Soest verschillen gemiddeld 0,50%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.526 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Soest. Het is daarom verstandig om bij diverse makelaars offertes op te vragen, omdat de courtage op maat wordt bepaald en daardoor altijd variabel is.

Kosten van makelaars in Soest

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.400
€ 6.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Soest

Opstartkosten zijn een bekend fenomeen bij makelaars in Soest. Voordat ze jouw woning kunnen verkopen, moet er eerst een aantal voorbereidende stappen worden gezet. Van het opmaken van een goede verkoopadvertentie tot het organiseren van bezichtigingen, deze initiële kosten worden meestal bij jou in rekening gebracht als opstartkosten. Dit zijn geen verborgen kosten, maar maken deel uit van het proces van woningverkoop.

Voorbeelden van typische opstartkosten zijn fotografie, plattegrondtekeningen, advertentiekosten en kosten voor het opstellen van de brochure. Het is handig om te onthouden dat deze kosten meestal vooraf worden aangerekend voordat de woning daadwerkelijk te koop staat. Het doel van opstartkosten is om ervoor te zorgen dat je woning op de best mogelijke manier wordt gepresenteerd op de huizenmarkt en om zoveel mogelijk potentiële kopers te trekken.

Intrekkingskosten van makelaars in Soest

Als je van plan bent om jouw woning in Soest in de verkoop te zetten, is het goed om te weten dat veel makelaars intrekkingskosten kunnen rekenen. Deze kosten hangen samen met het voortijdig stopzetten van de verkoop van je woning. Stel je voor, je hebt je woning te koop gezet, maar om uiteenlopende redenen besluit je de verkoop stop te zetten. Bijvoorbeeld omdat je je woning toch niet wilt verkopen, of je besluit om een huurder te accepteren. Dit is het moment waarop makelaars zogenaamde intrekkingskosten kunnen berekenen.

Intrekkingskosten dekken de werkzaamheden en kosten die de makelaar tot dat punt heeft gemaakt zonder dat er sprake is van een verkoop. Ze kunnen dus gezien worden als een vergoeding voor het werk dat al is verricht. Om je een indicatie te geven van de mogelijke kosten: in Soest ligt het gemiddelde bedrag aan intrekkingskosten op € 500. Herinner je eraan dat het cruciaal is om, voordat je de verkoop start, duidelijke afspraken met je makelaar te maken over eventuele intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Soest met een vast tarief

In Soest werken er verschillende makelaars die een vast tarief hanteren voor hun diensten. Bij deze vorm van tarifering weet je van te voren precies hoeveel je betaalt, ongeacht hoeveel tijd of werk de makelaar eraan besteedt. Over het algemeen is het vaste tarief inbegrepen: de waardebepaling van je woning, opstellen van een verkoopplan, maken van foto's, onderhandelen met potentiële kopers, en de uiteindelijke afwikkeling van de verkoop. De gemiddelde kosten voor vaste tarieven in Soest ligt rond de € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, het kiezen voor een makelaar met vaste tarief is niet zonder risico's. Eén van de mogelijke nadelen kan zijn dat de makelaar minder gemotiveerd is om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te behalen, omdat zijn vergoeding niet afhankelijk is van de verkoopprijs. Stel je voor, je verkoopt je woning voor een lager bedrag dan je had gehoopt terwijl je wel het volledige bedrag aan de makelaar moet betalen.

Tip: Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het zinvol om verschillende makelaars te vergelijken. Dit geeft je inzicht in de verschillende tarieven en soorten tarieven die gehanteerd worden. Hierdoor kun je beter beoordelen welk tarief en welke makelaar het beste passen bij jouw situatie als woningverkoper.

4 feitjes over makelaars in Soest

 • In Soest blijkt dat een deskundige makelaar je substantieel kan helpen bij de verkoop van je woning, aangezien woningen daar gemiddeld 12% winstgevender verkopen met hun ondersteuning dan zonder.
 • Het kan onthutsend zijn hoe verschillend de waarderingen van verkoopmakelaars in Soest kunnen zijn. Schattingen kunnen soms tot wel €27.000 verschillen. Voor een betrouwbaar beeld van je woningwaarde kun je een gratis waardebepaling aanvragen.
 • Veel Soester woningverkopers raadplegen gemiddeld 3 makelaars voor het verkrijgen van een gedegen verkoopadvies alvorens zij een definitieve keuze maken. Het aanvragen van verkoopadvies kan je helpen bij deze keuze.
 • Hoewel er in Soest panden zijn waarover een courtage van 1,46% wordt gerekend, vallen de tarieven van de meeste makelaars beduidend lager uit.

Wat levert de beste makelaar in Soest op?

Kiezen voor een hoog presterende makelaar in Soest kan een groot verschil maken voor de verkoop van je huis. Deze makelaars hebben bewezen betere resultaten te behalen dan hun collega's, wat zich vertaalt in voordelen voor jou als verkoper.

De kenmerken van de beste makelaars in Soest zijn:

 • Een makelaar die uitblinkt in Soest kan jouw huis verkopen voor een gemiddeld hoger bedrag dan andere makelaars. Dit betekent dat je huis met een dergelijke makelaar voor gemiddeld € 14.790 meer kan worden verkocht.
 • Onze gegevens laten zien dat de meest effectieve makelaars in Soest huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan de rest. Dit komt over het algemeen door hun actieve inzet en gedrevenheid bij de verkoop van huizen.

De beste makelaar in Soest vinden

Het vinden van de beste makelaar in Soest is niet simpelweg een zoektocht naar de makelaar met de meeste verkopen. De beste makelaar is degene die je woning tegen de meest gunstige voorwaarden en de hoogste prijs kan verkopen.

Een goed vertrekpunt voor deze zoektocht is een uitgebreide vergelijking van beschikbare makelaars. Dit geeft je niet alleen inzicht in hun tarieven en verkoopstrategieën, maar stelt je ook in staat om te voelen waar je connectie hebt en waar je vertrouwen in hebt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Soest?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Soest voor de verkoop van je woning zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten:

Ervaring in de regio Soest

Heeft de makelaar ervaring met verkopen in Soest? Een makelaar met lokale expertise weet wat de huizenmarkt in Soest doet, wat essentieel is voor de juiste positionering van je woning.

Persoonlijke klik

Voel je je op je gemak bij de makelaar? Deze persoon vereenzelvigt jouw belangen bij de verkoop van je woning. Een goede persoonlijke klik is daarom van groot belang.

Vergelijk tarieven

Vergelijk verschillende tarieven van makelaars. Dit kan eenvoudig op hier. Het kiezen voor de goedkoopste makelaar is niet altijd de beste keuze.

Verkoopstrategie

Wat is de verkoopstrategie van de makelaar? Het is belangrijk dat deze strategie aansluit bij jouw wensen en de specifieke kenmerken van je woning.

Communicatie

Hoe is de communicatie met de makelaar? Je wilt constant op de hoogte zijn van de stappen die worden ondernomen, dus transparante en regelmatige communicatie is belangrijk.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Soest zijn diverse NVM-verkoopmakelaars actief die je kunnen helpen met jouw woningverkoop. Deze kundige makelaars bezitten marktkennis, hebben ervaring en volgen continue scholing om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.

Niet alleen NVM-verkoopmakelaars, maar ook makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO kunnen je ondersteunen bij de verkoop van je huis in Soest. Hun doel is om voor jou een zo gunstig mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Wat doet een makelaar in Soest?

Een makelaar in Soest ondersteunt je volledig bij de verkoop van jouw huis. Ze nemen vele taken van je over en geven deskundig advies op basis van hun marktkennis en ervaring.

Zo zorgt de makelaar dat jouw woning tegen de juiste waarde in de markt wordt gezet. Ze zorgen voor bekendheid van de verkoop door professionele marketingstrategieën toe te passen en onderhandelen namens jou met potentiële kopers.

 • Vaststelling verkoopprijs op basis van marktkennis.
 • Professionele foto's en omschrijving voor een aantrekkelijke presentatie.
 • Zorgen voor publiciteit van de woning op de juiste platformen.
 • Verzorgen van bezichtigingen en contact met geïnteresseerden.
 • Voeren van onderhandelingen met kopers.

Waarom een makelaar in Soest inschakelen?

Je hebt besloten je huis in Soest te verkopen en een makelaar ingeschakeld om dit proces te begeleiden. Hierbij wordt een aantal stappen doorlopen. In deze tekst zullen we je door dit proces begeleiden en er zorg voor dragen dat je inzicht krijgt in de handelingen en verantwoordelijkheden van de makelaar.

Stap 1: Huiswaarde bepalen

De eerste stap in het verkoopproces is het bepalen van de huiswaarde. De makelaar zal jouw woning zorgvuldig inspecteren om vast te stellen welke vraagprijs realistisch is. Hierbij wordt rekening gehouden met diverse factoren zoals de marktwaarde, de staat van de woning en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Soest.

Stap 2: Verkoopstrategie bepalen

Vervolgens wordt de verkoopstrategie bepaald. Hierbij kijkt de makelaar naar jouw wensen en de huidige staat van de woningmarkt. De strategie kan bijvoorbeeld bestaan uit het creëren van een aantrekkelijke presentatie van je woning en actief zoeken naar kopers die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in jouw type woning.

Stap 3: Huis op de markt brengen

In deze fase wordt jouw huis op de markt gebracht. De makelaar zorgt voor professionele foto’s en een aantrekkelijke omschrijving van je huis. Jouw woning zal prominent op diverse huizensites en in de etalage van het makelaarskantoor komen te staan.

Stap 4: Bezichtigingen en biedingen managen

Als laatste beheert de makelaar de bezichtigingen en onderhandelt hij over de biedingen. Hij filtert de serieuze kandidaten eruit, rondt de verkoop af en helpt bij de administratieve afwikkeling. Op deze wijze zorgt de makelaar voor een soepel en succesvol verkoopproces van jouw woning in Soest.

Informatie over Soest

Soest is een charmante gemeente in de provincie Utrecht, gekenmerkt door haar prachtige natuur en rijke historie. Naast de gezellige dorpskern omvat Soest ook uitgestrekte bossen en duinen.

Rondom Soest vind je tal van rijksmonumenten. Deze fascinerende bouwwerken bieden een unieke kijk op de geschiedenis en cultuur van het dorp. Daarnaast kun je genieten van de lokale evenementen en activiteiten.

Met een verscheidenheid aan winkels, eetgelegenheden en culturele voorzieningen biedt Soest een levendige leefomgeving. De uitstekende bereikbaarheid maakt het dorp nog aantrekkelijker voor zowel bewoners als bezoekers.

Weetje: De huizenprijzen in Soest zijn gestaag gestegen tot een gemiddelde prijs van € 610.495 (update: juli 2024). Een verdere groei in de toekomst is niet uit te sluiten.

Makelaars in Soest vergelijken

Wil je jouw huis verkopen en ben je op zoek naar een betrouwbare makelaar in Soest die aansluit bij jouw wensen en situatie? Dankzij onze grondige statistieken over makelaarsprestaties, kan je via Huis Verkopen gemakkelijk de beste makelaar vinden.

 • Gratis en onafhankelijke vergelijking
 • Besparing op makelaarskosten
 • Toegang tot ervaren makelaars
 • Inclusief kosteloze waardebepaling

We nemen je wensen en voorkeuren op, en koppelen je aan de makelaars die het beste bij je woning en situatie passen. Je ontvangt verkoopadvies op maat en ontdekt welke makelaar de optimaalste prijs/kwaliteit-verhouding biedt. Het vinden van de perfecte makelaar in Soest is nog nooit zo eenvoudig en kostenefficiënt geweest!

Vergelijk makelaars in Soest Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Soest

Overweeg bij je keuze voor een makelaar in Soest de ervaring, verkoophistorie, tarieven en de dienstverlening van verschillende makelaars. Vergelijk verschillende makelaars op onze pagina 'makelaars vergelijken' om de beste te kiezen.

De gemiddelde makelaarskosten in Soest zijn € 6.715. Let op, de exacte kosten variëren per makelaar en per woning. Bekijk de verschillende tarieven op onze pagina 'kosten'.

Een snelle verkoop in Soest bereik je door een goede presentatie van je woning en een effectieve marketingaanpak. Een ervaren makelaar kan je hier ook bij helpen. Voor meer tips kun je terecht op onze pagina 'snel verkopen'.

Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars in Soest op onze website. Zo krijg je inzicht in de gemiddelde kosten en kun je mogelijke besparingen identificeren. Bezoek onze pagina 'tarieven opvragen' voor meer informatie.

Een makelaar kan een realistische verkoopprijs inschatten op basis van vergelijkbare woningen en recente verkopen in Soest. Vraag een waardebepaling aan op onze pagina 'waardebepaling aanvragen'.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen