Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Driebergen-Rijsenburg

Je staat op het punt je woning in Driebergen-Rijsenburg te verkopen en zoekt dus een betrouwbare makelaar. Het is belangrijk om een deskundige te kiezen die bij jouw wensen aansluit. Deze pagina biedt inzicht in waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar voor de verkoop van je woning.

Over makelaars in Driebergen-Rijsenburg

Je staat op het punt jouw huis in Driebergen-Rijsenburg te verkopen en je zoekt daarvoor een betrouwbaar en professioneel makelaarskantoor. Je wil graag samenwerken met een makelaar die niet alleen over uitgebreide lokale kennis beschikt, maar ook transparantie in kosten biedt. Daarbij verwacht je een hoge servicekwaliteit en effectieve verkoopstrategieën om de best mogelijke verkoopprijs voor jouw woning te realiseren.

Op ons platform maken we dit proces makkelijker voor je. We gebruiken gedetailleerde informatie en statistieken om je te helpen bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Driebergen-Rijsenburg. Je kunt hier de prestaties en tarieven van verschillende makelaars vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. En het mooiste is: alle tarieven en prestaties van de makelaars in Driebergen-Rijsenburg zijn direct beschikbaar op deze pagina:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.553
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 20.771
Besparing (gem.)
€ 1.787

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen in Driebergen-Rijsenburg, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars hier momenteel 1,12% is. Dit is een gangbaar percentage voor de diensten van een makelaar in deze regio, zoals het verkoopklaar maken van je woning en de onderhandelingen met kopers.
 • De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Driebergen-Rijsenburg is momenteel € 5.300 euro, wat een indicatie geeft van het prijspeil in de gemeente. Voor meer informatie over de actuele huizenprijzen kun je een kijkje nemen op de pagina over de woningmarkt in Driebergen-Rijsenburg. Zo kun je de mogelijke opbrengst van je woning beter inschatten.

Uitgelichte makelaars in Driebergen-Rijsenburg

Direct na deze introductie presenteren we je een inventarisatie van diverse verkoopmakelaars gevestigd in Driebergen-Rijsenburg. Het is goed om te weten dat er meer makelaars beschikbaar zijn in dit gebied, waarbij de expertise per makelaar kan verschillen. De keuze voor een ideale makelaar in Driebergen-Rijsenburg hangt echter af van je persoonlijke situatie, voorkeuren en de aard van de woning die je wil kopen of verkopen.

Logo Vierhout van Wonderen Makelaars Taxateurs

Vierhout van Wonderen Makelaars Taxateurs

Vierhout van Wonderen Makelaars Taxateurs is een deskundig en betrouwbaar kantoor. Ze gaan voor realistische aanpak en eerlijk advies, met jouw belang als uitgangspunt. De makelaars tonen grote betrokkenheid en flexibiliteit. Met hun specialisatie in nieuwbouw en diensten als verkoop, aankoop, verhuur en taxaties bieden ze een compleet pakket. Daarnaast spreken ze ook Engels. Het team, bestaande uit zes medewerkers, zet alle kennis en passie in voor het beste resultaat.

Heiko Gorter Makelaars BV

Bij Heiko Gorter Makelaars geniet je van hoogwaardige dienstverlening van een ervaren makelaar. Ze zijn aangesloten bij de branchevereniging VBO, wat betrouwbaarheid en deskundigheid garandeert. Je vindt hen op de Engweg in Driebergen-Rijsenburg. Ze onderscheiden zich door hun sterke klantgerichtheid en kenmerken zich door hun professionele aanpak. Kies voor Heiko Gorter Makelaars voor een efficiënte en zorgvuldige afhandeling van jouw makelaarszaken.

Guntenaar Wonen Bemiddeling en advies

Guntenaar Wonen Bemiddeling en advies is een expert in het verhuur en verkoop van woonruimte, gesitueerd in Driebergen. Met een specialisme in de verhuur en verkoop van woningen, variërend van appartementen tot villa's, helpt deze makelaar je bij het realiseren van je woonwensen. Een sterke partner voor zowel particulieren als medewerkers en expats van grote bedrijven. Door een uitgebreid netwerk van collega-makelaars beschikt Guntenaar Wonen over een ruim woningaanbod, en garandeert een snelle, betrouwbare service zonder wachtlijst.

Van Dam Makelaars

Van Dam Makelaars is een deskundig makelaarskantoor, gevestigd op de Traaij 2 C in Driebergen-Rijsenburg. Ze zijn lid van de NVM en hebben diverse certificaten, zoals VastgoedCert, NWWI, NRVT en WOZ. Deze combinatie verzekert je van een makelaar met grondige kennis en betrouwbaarheid. Door te kiezen voor Van Dam, kies je voor kwaliteit en professionaliteit in de makelaardij.

Let op: In Driebergen-Rijsenburg zijn nog meer verkoopmakelaars actief dan je nu hebt gezien. Bij Huis Verkopen zijn we ervan overtuigd dat de meest geschikte makelaar voor jou misschien niet in het overzicht staat. We moedigen je aan om alle makelaars uit Driebergen-Rijsenburg mee te nemen in jouw vergelijking. Dat helpt je om de makelaar te vinden die het beste bij jouw huis, situatie en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Driebergen-Rijsenburg Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Driebergen-Rijsenburg?

Een makelaar in Driebergen-Rijsenburg rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 674.374 in Driebergen-Rijsenburg komt dit neer op € 7.553 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Naast de courtage maken makelaars meestal ook opstartkosten. Dit zijn kosten voor activiteiten die een makelaar onderneemt om je huis klaar te maken voor verkoop. Denk hierbij aan advertenties, brochures of het maken van foto's. Informatie over deze kosten worden vaak verstrekt in de offerte.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Driebergen-Rijsenburg 0,53% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.787 besparen door makelaars te vergelijken. Om je optimaal voor te bereiden op de verkoop van je huis, is het zinvol om deze vergelijking te maken.

Kosten van makelaars in Driebergen-Rijsenburg

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.800
€ 7.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Driebergen-Rijsenburg

Wanneer je jouw woning in Driebergen-Rijsenburg wilt verkopen, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die een makelaar maakt voordat de verkoop daadwerkelijk begint. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's, het opstellen van een verkoopbrochure en het plaatsen van de woning op huizensites en Funda. Het is een standaardpraktijk in de branche, dus sta niet versteld wanneer je dit tegenkomt.

De daadwerkelijke bedragen voor opstartkosten kunnen variëren per makelaar en zijn afhankelijk van de diensten die nodig zijn. Gemiddeld zul je te maken hebben met kosten rond de € 515. Deze kosten zijn over het algemeen niet inbegrepen bij de courtage. Het is dus een goed idee om bij het vergelijken van makelaars duidelijkheid te vragen over de opstartkosten en wat deze precies inhouden. Zo krijg je een compleet beeld van de totale kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Driebergen-Rijsenburg

Wanneer je besluit om je huis in Driebergen-Rijsenburg te verkopen, is het belangrijk om een belangrijk detail te herinneren over het intrekken van je woning uit de verkoop. De meeste makelaars brengen namelijk intrekkingskosten in rekening als je het verkoopproces voortijdig stopzet. Deze kosten zijn bedoeld om de makelaar te compenseren voor de tijd en moeite die hij of zij al in de woningverkoop heeft gestoken.

Intrekkingskosten kunnen variëren, maar komen over het algemeen overeen met de kosten die de makelaar al heeft gemaakt. Stel je voor dat je van plan bent om te verhuizen, maar je krijgt opeens een nieuwe baan aangeboden in Driebergen-Rijsenburg. Of misschien heb je het huis al gelist, maar heb je besloten dat je er toch niet klaar voor bent om te verhuizen. In beide gevallen, als je besluit om je woning uit de verkoop te halen, kan je makelaar intrekkingskosten in rekening brengen voor de reeds geïnvesteerde inspanningen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Driebergen-Rijsenburg met een vast tarief

Er zijn diverse makelaars in Driebergen-Rijsenburg die werken met een vast tarief. Hierbij betaal je voor het gehele verkoopproces een vooraf vastgesteld bedrag. In de meeste gevallen bestaat dit pakket uit diensten zoals de waardebepaling van je huis, het maken van foto's en plattegronden, de onderhandelingen met kopers en de uiteindelijke juridische afronding. Een makelaar met een vast tarief in Driebergen-Rijsenburg hanteert gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: mei 2024).

Hoewel een vast tarief overzichtelijk kan zijn, zijn er ook risico’s aan verbonden. Door vooraf een vast bedrag af te spreken, loop je het gevaar dat de makelaar mogelijk minder tijd in de verkoop steekt dan je had gehoopt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de makelaar tijdens onderhandelingen sneller akkoord gaat met een bod, omdat zijn verdiensten niet afhankelijk zijn van de verkoopprijs van je huis.

Tip: Het is waardevol om de verschillende makelaars die er zijn te vergelijken. Hierdoor krijg je inzicht in de uiteenlopende tarieven en wat deze precies inhouden. Als woningverkoper is dit belangrijke informatie om mee te nemen in je keuze voor een makelaar. Zo zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan!

4 feitjes over makelaars in Driebergen-Rijsenburg

 • In Driebergen-Rijsenburg variëren de verkoopsnelheden van makelaars. Het is daarom nuttig om te weten dat een huis gemiddeld 48 dagen op de markt is. Deze informatie kan je helpen bij het kiezen van een makelaar.
 • Een indrukwekkend percentage van 89% van de huizenverkopers in Driebergen-Rijsenburg geeft de voorkeur aan een traditionele makelaar. Deze zorgt voor het volledige verkoopproces, in tegenstelling tot een online makelaar die voornamelijk de online plaatsing regelt.
 • Het is voordelig om te weten dat woningen in Driebergen-Rijsenburg vaak 12% winstgevender verkopen met ondersteuning van een makelaar. Deze extra winst wordt vaak bereikt door de professionele manier waarop een makelaar een woning in de buurt kan positioneren.
 • Zorgvuldigheid bij het opvragen van tarieven bij makelaars in Driebergen-Rijsenburg is noodzakelijk. De opstartkosten en voorwaarden verschillen namelijk. Overweeg om via de juiste bron tarieven op te vragen.

Wat levert de beste makelaar in Driebergen-Rijsenburg op?

De beste makelaars in Driebergen-Rijsenburg doen meer dan alleen het verzamelen van goede beoordelingen. Ze onderscheiden zich door in kwantificeerbare prestaties zoals snellere verkoopsnelheden en hogere verkoopprijzen daadwerkelijk beter te presteren.

Her er zijn specifieke indicatoren die de beste makelaars in Driebergen-Rijsenburg kenmerken:

 • Uit onze database-berekeningen blijkt dat de toonaangevende makelaars in Driebergen-Rijsenburg huizen doorgaans 16 dagen sneller verkopen dan de gemiddelde lokale makelaar. Deze efficientie wijst op de aanwezigheid van een sterke en effectieve verkoopstrategie.
 • In dezelfde lijn, verdienen de vooraanstaande makelaars zichzelf dubbel en dwars terug door gemiddeld huizen te verkopen voor een totaal van € 21.318 meer in vergelijking met andere makelaars in Driebergen-Rijsenburg. Het belang van het selecteren van een bekwame makelaar blijkt hier onmiskenbaar.

De beste makelaar in Driebergen-Rijsenburg vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Driebergen-Rijsenburg? Weet dan dat de duurste makelaar niet per se de snelste of beste is. Het gaat om het vinden van de makelaar die het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Met ons vergelijkingsformulier helpen we je om de makelaars in Driebergen-Rijsenburg te vergelijken. De resultaten uit deze vergelijking zorgen ervoor dat je een makelaar vindt die exact aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Driebergen-Rijsenburg?

Het kiezen van een geschikte makelaar in Driebergen-Rijsenburg voor de verkoop van je huis kan een uitdaging zijn. Hier zijn vijf punten waarop je moet letten:

Kennis van de lokale markt

Het is belangrijk dat de makelaar die je kiest, grondige kennis heeft van de huizenmarkt in Driebergen-Rijsenburg. Dit helpt om je huis op de juiste manier te prijzen en snel een koper te vinden.

Communicatievaardigheden

Goede communicatie is essentieel bij de verkoop van je huis. Zorg ervoor dat je kiest voor een makelaar die duidelijk communiceert en je op de hoogte houdt van het verkoopproces.

Vergelijk courtage

Makelaarskosten kunnen variëren. Doe onderzoek en vergelijk de courtage die verschillende makelaars in Driebergen-Rijsenburg vragen voordat je een definitieve keuze maakt.

Verkoopplan

Elke makelaar zou een aangepast verkoopplan voor je huis moeten hebben. Zoek een makelaar die een duidelijk plan heeft om jouw huis op de juiste manier te presenteren en een breed publiek te bereiken.

Snelheid van verkopen

Wil je je huis snel verkopen, dan is het belangrijk samen te werken met een makelaar die dit kan realiseren. Informatie hierover vind je op onze website.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Driebergen-Rijsenburg zijn diverse makelaars actief, waaronder NVM-makelaars. Dit zijn makelaars die lid zijn van de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A.

Daarnaast zijn er in Driebergen-Rijsenburg ook VBO-makelaars en makelaars die aangesloten zijn bij VastgoedPRO te vinden. Deze makelaars zijn lid van respectievelijk de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed en de Vereniging voor vastgoedprofessionals.

Tip: Let bij de keuze voor een makelaar niet alleen op lidmaatschap van een vereniging, maar ook op de persoonlijke klik en de kennis en ervaring van de makelaar. Deze factoren kunnen sterk bijdragen aan een succesvolle verkoop of aankoop.

Wat doet een makelaar in Driebergen-Rijsenburg?

Een makelaar in Driebergen-Rijsenburg begeleidt je door heel het verkoopproces van je woning. Hierbij helpt de makelaar je met zaken zoals het waarderen van je huis, het adverteren van je huis en het afhandelen van het papierwerk.

De makelaar heeft veel ervaring en kennis van de lokale huizenmarkt. Dit betekent dat de makelaar weet wat voor soort huizen gewild zijn in Driebergen-Rijsenburg en tegen welke prijs deze doorgaans worden verkocht.

 • Advies over de vraagprijs op basis van recente verkoopprijzen
 • Samenstelling en plaatsing van wervende advertenties voor uw huis
 • Voeren van onderhandelingen om een eerlijke prijs te behalen
 • Afhandelen van de juridische documentatie voor de overdracht
 • Begeleiding bij eventuele contractuele problemen of geschillen

Waarom een makelaar in Driebergen-Rijsenburg inschakelen?

Het verkopen van je huis in Driebergen-Rijsenburg kan een uitdagend en ingewikkeld proces zijn. Er zijn verschillende stappen die je zult moeten nemen om een succesvolle verkoop te realiseren. Een goede makelaar kan je in dit proces bijstaan en ontzorgen. Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die bekend is met de lokale markt, jouw belangen behartigt en de juiste expertise in huis heeft. Zo kan de makelaar jou helpen met het bepalen van een realistische vraagprijs, het promoten van je woning en het voeren van de onderhandelingen.

De juiste vraagprijs bepalen

Bij het bepalen van de vraagprijs komt een goede makelaar met een gedegen marktanalyse. Hij zal hierbij kijken naar vergelijkbare huizen in Driebergen-Rijsenburg die recent zijn verkocht. Dit helpt bij het inschatten van de waarde van jouw huis.

Promotie van je woning

Een optimale presentatie van je huis is zeer belangrijk. De makelaar kan professionele foto's maken, een pakkende beschrijving schrijven en zelfs een virtuele rondleiding maken. Deze promotiematerialen zullen op diverse kanalen worden ingezet om potentiële kopers te bereiken.

Onderhandelingen voeren

Wanneer er interesse is in je huis, zal de makelaar de onderhandelingen namens jou voeren. Hij heeft de ervaring en kennis om dit op de juiste manier aan te pakken en het beste resultaat te behalen.

Afronding van de verkoop

Na de onderhandelingen zal je makelaar alle juridische zaken afhandelen. Denk hierbij aan het opstellen van de koopovereenkomst en de communicatie met de notaris. Zo kan je met een gerust hart je huis in Driebergen-Rijsenburg verkopen.

Informatie over Driebergen-Rijsenburg

Driebergen-Rijsenburg is een charmante plaats in de provincie Utrecht. Met haar schilderachtige natuur en rijke geschiedenis, neemt het een speciale plaats in het hart van velen.

In 2006 fuseerden de voormalige gemeenten Driebergen en Rijsenburg tot Driebergen-Rijsenburg. Deze samensmelting leidde tot een unieke mix van stadse bedrijvigheid en landelijke rust.

De plaats staat bekend om zijn diverse architectuur, van monumentale panden tot moderne woningen. Dit draagt bij aan het karakter en de veelzijdigheid van Driebergen-Rijsenburg.

Weetje: De afgelopen jaren zien we een sterke stijging in de huizenprijzen van Driebergen-Rijsenburg. Vooral vrijstaande woningen zijn in trek, met prijsstijgingen die gemiddeld hoger liggen dan het landelijk gemiddelde.

Makelaars in Driebergen-Rijsenburg vergelijken

Op zoek naar een makelaar in Driebergen-Rijsenburg? Vergelijk via Huis Verkopen gemakkelijk en snel verschillende makelaars om de beste match te vinden voor jouw woning en wensen.

 • Inclusief gratis waardebepaling
 • Ontvang persoonlijk verkoopadvies
 • Vergelijk voor de gunstigste makelaarstarieven
 • Vind de makelaar die bij jou past

Het vergelijken van makelaars gaat makkelijk en snel: vul je gegevens en voorkeuren in en wij koppelen je aan de makelaars in Driebergen-Rijsenburg die het beste bij je passen. Je ontvangt van hen relevante informatie en voorstellen, zodat je goed onderbouwd kan kiezen voor de makelaar die jouw huis voor de maximale prijs kan verkopen. Vergelijken leidt bovendien altijd tot handige tips en inzichten voor de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Driebergen-Rijsenburg Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Driebergen-Rijsenburg

In Driebergen-Rijsenburg zijn de gemiddelde opstartkosten van een makelaar ongeveer € 515. Dit kan variëren, dus het loont om verschillende lokale makelaars te vergelijken. Check deze pagina voor meer informatie.

Het tarief van een makelaar kan variëren. Het gemiddelde tarief van een makelaar met een vaste prijs in Driebergen-Rijsenburg ligt rond € 3.250. Je kan tarieven opvragen bij verschillende makelaars via deze link.

De gemiddelde courtage in Driebergen-Rijsenburg is 1,12%. Maar tarieven kunnen variëren, dus om de exacte courtage van jouw makelaar te bepalen, kan je het beste direct een offerte aanvragen bij de makelaar zelf.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Driebergen-Rijsenburg is ongeveer € 674.374. Overweeg een waardebepaling aan te vragen voor een nauwkeuriger beeld van de mogelijke verkoopprijs van jouw huis.

De gemiddelde besparing op makelaarskosten door te vergelijken is € 1.787. Het vergelijken van makelaars in Driebergen-Rijsenburg kan dus veel geld besparen. Gebruik onze handige tool voor het vergelijken van makelaars.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen