Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Driebergen-Rijsenburg

Wil je jouw huis in Driebergen-Rijsenburg verkopen? Op deze website vind je een heldere uitleg over alle stadia van het verkoopproces. Zo word je optimaal geïnformeerd, kun je de juiste beslissingen nemen en jouw woning met succes op de markt zetten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Driebergen-Rijsenburg

Als woningverkoper in Driebergen-Rijsenburg heb je diverse doelen die je voor ogen houdt bij het verkopen van jouw huis. Je wilt uiteraard een zo hoog mogelijke prijs behalen, maar ook kan een snelle verkoop hoge prioriteit hebben. Ook het verkoopproces zonder al te veel stress beleven kan een belangrijk streven zijn. Door heldere doelen te stellen, kun je gerichter te werk gaan in het verkoopproces van jouw woning.

Vraag je je af hoe snel huizen in Driebergen-Rijsenburg worden verkocht? Ben je geïnteresseerd in wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Wil je weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Op deze vragen hebben wij het antwoord. Overweeg je daarnaast om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar? Kijk dan eens op deze pagina voor een volledig en passend advies. Hieronder volgen de actuele cijfers rondom de woningmarkt in Driebergen-Rijsenburg:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 724.880
Besparing (gem.)
€ 1.921

Je huis snel verkopen in Driebergen-Rijsenburg

In Driebergen-Rijsenburg hanteren we een gemiddelde verkoopsnelheid voor woningen en die is vastgesteld op 49 dagen. Dit is een prestatie die we bereiken door een strak plan van aanpak. Wij presenteren je graag een drietal tips waarmee jij de verkoop van jouw woning kunt versnellen.

 1. Zorg voor goede foto's. Potentiële kopers krijgen vaak als eerste de foto's van jouw woning te zien. Toon dus verschillende delen van het huis en doe dat bij voorkeur op een zonnige dag. Een buitenkans om interesse te wekken! Wil je meer weten? Neem een kijkje op onze tips-pagina.
 2. Realistisch prijzen is een sleutel tot succes. Een aantrekkelijke vraagprijs die in lijn is met de woningwaarde kan het proces versnellen. Vraag de waardebepaling aan bij een makelaar voor een nauwkeurige inschatting.
 3. Zorg voor een energielabel. Het tonen van een energielabel bij jouw woning kan de verkoopsnelheid bevorderen. Je kunt een energielabel aanvragen op onze website. Ook aantrekkelijk voor potentiële kopers die duurzaamheid belangrijk vinden!

Tips in Driebergen-Rijsenburg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Driebergen-Rijsenburg op?

Huizen in Driebergen-Rijsenburg gaan momenteel gemiddeld voor € 724.880 van de hand. De verkoopsom hangt van verschillende factoren af. Denk aan aspecten zoals de staat van onderhoud, het aantal vierkante meters van het huis en de tuin, en de specifieke ligging van de woning. Ook is in juli 2024 de vraag naar woningen in Driebergen-Rijsenburg een bepalende factor voor de prijs.

In Driebergen-Rijsenburg bedraagt de gemiddelde prijs per vierkante meter op dit moment € 5.257. Dit geeft je een idee van de uiteindelijke verkoopprijs. Echter, net als bij de totale verkoopprijs, is ook dit bedrag afhankelijk van diverse factoren, waaronder de staat van het huis en de locatie.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Driebergen-Rijsenburg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 5.000
€ 5.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Driebergen-Rijsenburg bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Driebergen-Rijsenburg.

Feitjes over Driebergen-Rijsenburg

 • Driebergen-Rijsenburg behoort tot de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • De plaats is rijk aan historische landgoederen en kastelen.
 • Elk jaar vindt in Driebergen de 'Dag van het Kasteel' plaats.

Tips om je woning te verkopen in Driebergen-Rijsenburg

Overweeg je jouw woning te verkopen in Driebergen-Rijsenburg? Met de juiste strategie en tips kan je niet alleen sneller je huis verkopen, maar ook torenhoge makelaarskosten besparen. Ontdek hieronder enkele tips die je kunnen helpen.

 • Realistische prijsstelling: Vraag een taxatie aan om de waarde van het huis te kennen. Het plaatsen van een realistische verkoopprijs kan het verkooptraject versnellen en onnodige onderhandelingskosten vermijden.
 • Fotografie: Professionele foto's trekken meer kopers aan. Bespaar niet op een goede fotograaf, dit kan achteraf leiden tot een snellere verkoop en minimale prijsonderhandelingen.
 • Onderhoud: Potentiële kopers zijn bereid meer te betalen voor een goed onderhouden woning. Voer zelf kleine reparaties uit om hoge onderhoudskosten van een professional te voorkomen.
 • Persoonlijke touch: Verminder de personalisatie van je huis. Hoewel het bijzonder is voor jou, kan het afleiden en potentiële kopers afschrikken. Dit draagt bij aan de kostenbesparing omdat minder potentiële kopers zullen afhaken.
 • Open huis: Organiseer zelf een open huis in plaats van een makelaar in te huren. Dit is niet alleen goedkoper, maar je kan ook beter aspecten van je huis belichten die je als belangrijk beschouwt.

Ontdek jouw stappenplan in Driebergen-Rijsenburg:

 • Specifiek op maat gemaakt voor jouw woning
 • De mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Nooit een stap overslaan in het verkoopproces
 • Gratis, interactief en volledig vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Driebergen-Rijsenburg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Driebergen-Rijsenburg kost je als verkoper gemiddeld € 9.292. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Driebergen-Rijsenburg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 724.880) € 8.119
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.292

Kosten van makelaars in Driebergen-Rijsenburg

Als je overweegt je huis in Driebergen-Rijsenburg te verkopen, is het handig te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Makelaars rekenen vaak een courtage, een percentage van de verkoopprijs. De gemiddelde courtage in Driebergen-Rijsenburg is 1,12%, ongeveer gelijk aan het landelijk gemiddelde.

Deze courtage kan flink optellen, vooral gezien de gemiddelde verkoopprijs in Driebergen-Rijsenburg momenteel rond de € 724.880 ligt. Bij deze gemiddelde verkoopprijs betekent een courtage van 1,12% dat je rond de € 8.119 aan makelaarskosten kwijt bent. Houd hier rekening mee bij het plannen van je verkoop.

Lees meer over makelaars in Driebergen-Rijsenburg.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Vóór de verkoop wil je dat jouw woning in de beste staat verkeert. Daar kunnen kosten aan verbonden zijn. Klein onderhoud en reparaties zoals een lekkende kraan of een deur die klemt, kun je vaak zelf verhelpen. Maar soms heb je daar een specialist voor nodig en dat kan geld kosten.

Grotere onderhoudswerkzaamheden zoals het schilderen van de buitenkant of het vervangen van de CV-ketel kunnen flink in de papieren lopen. Natuurlijk is dit afhankelijk van de staat van jouw huis en de eventuele gebreken. Maar het is belangrijk om rekening te houden met deze mogelijkheid.

Energielabel

Het is verplicht om als verkoper een definitief energielabel aan te vragen voordat je jouw huis te koop zet. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Het aanvragen van dit label is niet gratis. De kosten variëren en zijn afhankelijk van de aanbieder.

Hoewel je wellicht denkt dat deze kostenpost klein is, mag hij zeker niet over het hoofd gezien worden. Het energielabel is immers een belangrijke informatiebron voor potentiële kopers en mag dus zeker niet ontbreken in jouw berekening van de verkoopkosten.

Verhuiskosten

De volgende kostenpost zijn de verhuiskosten. Dat zijn natuurlijk de kosten die je maakt om jouw spullen naar je nieuwe woning te verhuizen. Hier vallen bijvoorbeeld de kosten voor een verhuisbedrijf of het huren van een busje onder. Maar ook de kosten voor nieuwe meubels, omdat niet alles in je nieuwe woning past.

Het is slim om vooraf een inschatting te maken van deze kosten. Want hoewel je ze misschien niet direct associeert met de verkoop van je woning, maken ze natuurlijk wel deel uit van het hele proces. Bij het bepalen van je budget is het dus goed om deze kosten in gedachten te houden.

Wanneer mijn huis verkopen in Driebergen-Rijsenburg?

Is juli 2024 een geschikte periode om je huis in Driebergen-Rijsenburg te verkopen? Het antwoord is volmondig ja. De marktsituatie is complex en kan snel veranderen, en daarom is de hulp van een professionele makelaar nu meer dan ooit waardevol. Deze heeft inzicht in de huidige marktsituatie en kan je adviseren of het een goede tijd is om je woning aan te bieden.

Maar hoe manage je jouw verwachtingen in deze periode? Praat met je makelaar over alle mogelijke scenario's en strategieën. Dankzij hun bewezen kennis en ervaring kunnen makelaars een treffende verkoopstrategie opstellen, afgestemd op jouw situatie en het huidige marktklimaat. Zo maak je bewuste keuzes in deze belangrijke fase.

Vergelijk makelaars in Driebergen-Rijsenburg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan om jouw woning in Driebergen-Rijsenburg te verkopen? Dan is het handige stappenplan van Huis Verkopen echt iets voor jou. Huis Verkopen is een online platform dat tot doel heeft het verkoopproces voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met het interactieve stappenplan ben je altijd goed geïnformeerd en weet je precies waar je op moet letten. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je niets vergeet bij de verkoop van je woning. Handig, toch? En, wees niet bang, het gebruik van het stappenplan is volledig gratis.

Lokale verkoopstatistieken

Door Huis Verkopen kan je makelaars vergelijken op basis van prestaties. Wij verzamelen en analyseren verkoopstatistieken van alle makelaars in Driebergen-Rijsenburg. Dit zorgt voor een transparant beeld van de lokale verkoopmarkt. Zo vind je snel en efficiënt de beste makelaar voor jouw behoeften.

Kostenbesparingen

Wil je besparen op makelaarskosten? Via Huis Verkopen is dit mogelijk! Ons platform laat je dienstverleners vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Op deze manier helpen we je bij het maken van kostenefficiënte keuzes bij de verkoop van jouw woning.

100% onafhankelijkheid

Huis Verkopen is een initiatief dat het belang van woningverkopers voorop stelt. Als grootste platform dat zich bezighoudt met het regelen van woningverkoop, opereren wij 100% objectief en onafhankelijk. Wij streven ernaar om misinformatie in de markt te bestrijden.

Overzicht gegarandeerd

Het stappenplan van Huis Verkopen biedt een handige, centrale locatie voor je om alle nodige verkoopprocedures af te vinken. Hierdoor houd je makkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Of het nu gaat om het vinden van een energieadviseur of het overhandigen van de sleutels, het is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Driebergen-Rijsenburg

Een goede eerste stap bij het verkopen van je huis is het inzicht krijgen in de waarde van je woning. Dit kun je doen door een vrijblijvende waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Zo krijg je een realistisch beeld van wat je huis waard is in de huidige markt.

De kosten die je maakt bij de verkoop van je huis kunnen variëren. Ze bestaan onder andere uit makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een gedetailleerd overzicht van alle kosten kun je terecht op deze pagina.

Om de beste makelaar voor de verkoop van je huis te vinden, kun je makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, dienstverlening en reviews. Je kunt makelaars vergelijken in jouw regio via deze tool.

Het snel verkopen van je huis hangt af van verschillende factoren, zoals de vraagprijs, de presentatie en de wijze van promotie. Bekijk de tips die we hebben verzameld om je huis snel te kunnen verkopen.

Een goede voorbereiding kan het verschil maken bij de verkoop van je huis. Het opruimen en schoonmaken van je woning, net als het uitvoeren van kleine reparaties kan helpen. Volg ons stappenplan voor een vlotte verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen