Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Maarn

Sta je op het punt om je woning in Maarn te verkopen? Open de deur naar succes met de juiste aanpak; zorg voor een realistische prijsbepaling en sterke online presentatie. Wil je alle ins en outs weten?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Maarn

Als toekomstige woningverkoper in Maarn heb je ongetwijfeld diverse doelen wanneer je besluit jouw huis te verkopen. Allereerst is er uiteraard het streven naar een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst, maar dit is verre van het enige. Je wilt ook dat de verkoop zo vlot mogelijk verloopt en dat alle formaliteiten op een correcte manier worden afgehandeld. Daarnaast speelt het comfort van de verkoopperiode een grote rol: je wilt zo min mogelijk stress en juist zoveel mogelijk vrijheid om je te focussen op jouw volgende stap. Het kiezen van de juiste makelaar in Maarn is dan ook een belangrijk onderdeel in dit proces.

Maar hoe vind je de juiste makelaar en hoe kun je ervoor zorgen dat jouw verkoopdoelen worden bereikt? Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Maarn, de gemiddelde verkoopopbrengst of vraag je je af hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Met deze vergelijkingspagina krijg je snel een overzicht van makelaars die goed presteren in Maarn. Nadat je bent meegenomen in deze vragen, volgen hieronder de actuele cijfers over de Maarnse woningmarkt:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 750.890
Besparing (gem.)
€ 2.102

Je huis snel verkopen in Maarn

In Maarn verandert de woningmarkt constant. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in Maarn 57 dagen. Dat betekent dat de druk hoog kan zijn als je je huis snel wilt verkopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de verkoop te versnellen.

 1. Vraag meerdere makelaars om advies voordat je iemand in de arm neemt. Zo kom je erachter welke makelaar het beste plan heeft voor de verkoop van je woning. Elke makelaar heeft een verschillende aanpak, dus het kan lonen om rond te kijken en de opties te vergelijken.
 2. Zorg voor een uitstekende presentatie van je huis. Dit gaat verder dan enkel schoonmaken en opruimen. Denk aan een frisse verflaag, verzorgde tuin of het opknappen van kleine mankementen. Een verzorgd huis trekt meer potentiële kopers aan.
 3. Realistische prijsstelling is ook van groot belang. Begin met het onderzoeken van vergelijkbare woningen in je omgeving om een idee te krijgen van de woningwaarde. Een makelaar kan je hier ook bij helpen, gezien hun ervaring en lokale marktkennis.

Tips in Maarn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Maarn op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Maarn ligt op dit moment rond de € 750.890. Dit bedrag kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals de locatie van het huis binnen Maarn, de grootte en het type van het pand en de vraag en aanbod op de huizenmarkt in juli 2024. Het is daarom handig om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de huizenmarkt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde prijs per m2 in Maarn momenteel € 5.664 bedraagt. Deze prijs geeft je een goed beeld van wat je ongeveer kunt verwachten qua kosten bij de aankoop van een huis in Maarn. Houd er echter rekening mee dat de huizenprijzen altijd in beweging zijn en het daarom zinvol is om de huidige marktprijzen in de gaten te houden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Maarn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 4.500
€ 5.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Maarn bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Maarn.

Feitjes over Maarn

 • Maarn is voornamelijk bekend vanwege het Henschotermeer.
 • Het heeft een prachtig natuurgebied genaamd: de Kaapse Bossen.
 • Maarn is in 2007 verkozen tot het op één na groenste dorp.

Tips om je woning te verkopen in Maarn

Jouw huis in Maarn verkopen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het vergt namelijk meer dan alleen het plaatsen van een bord in de tuin. Met goed voorbereid en doordacht handelen, kan je het proces flink versnellen. Dit zijn een aantal nuttige tips om je op weg te helpen.

 • Onderzoek de markt: Bekijk vergelijkbare huizen in Maarn die te koop staan of recentelijk verkocht zijn. Zo verzamel je waardevolle informatie over prijzen en welke kenmerken kopers attractief vinden.
 • Professionele foto's: Aantrekkelijke en professioneel genomen foto's kunnen opvallen tussen de vele online advertenties. Het kan de moeitewaard zijn om een expert hiervoor in te schakelen.
 • Optimaliseer je buitenruimte: Een verzorgde tuin of balkon kan de waarde van het huis verhogen. Zorg dat deze ruimtes er uitnodigend en verzorgd uitzien.
 • Depersonaliseer je huis: Kopers willen zich inbeelden hoe zij in het huis zouden leven. Persoonlijke foto's en bezittingen kunnen dit beeld verstoren. Maak de ruimte zo neutraal mogelijk.
 • Bied een virtuele rondleiding: Vooral in deze tijd kan een online huisbezichtiging een groot voordeel zijn. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om dit professioneel aan te pakken.

Ontdek jouw stappenplan in Maarn:

 • Overzicht van alle te nemen stappen bij woningverkoop.
 • Stappenplan specifiek samengesteld voor jouw adres.
 • Biedt inzicht en voorkomt dat stappen worden overgeslagen.
 • Interactief en gratis, met mogelijkheid tot besparing.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Maarn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Maarn kost je als verkoper gemiddeld € 9.714. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Maarn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 750.890) € 8.185
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.714

Kosten van makelaars in Maarn

Bij het kiezen van een makelaar in Maarn, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage sterk kan variëren. Echter, een veel voorkomend percentage dat je tegenkomt, is 1,09%. Interessant is dat, gezien de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Maarn van ongeveer € 750.890, dit behoorlijk kan oplopen. De gemiddelde makelaarskosten in Maarn uitgedrukt in euro’s zijn daarmee € 8.185.

Ook is het goed om te benadrukken dat de gemiddelde kosten van makelaars in Maarn in lijn liggen met het landelijke gemiddelde. Met andere woorden, je betaalt niet meer of minder vanwege de locatie. De tarieven die je voor een makelaar betaalt in Maarn zijn dus concurrerend en redelijk gekoppeld aan de waarde van jouw woning.

Lees meer over makelaars in Maarn.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van een woning komen bijna altijd notariskosten kijken. Dit zijn de kosten voor het opmaken van de koopakte en eventueel een akte van hypotheek. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de makelaarskosten en moeten apart betaald worden.

De hoogte van de notariskosten kan sterk variëren. Het is daarom aan te raden om vooraf goed onderzoek te doen naar de kosten van verschillende notarissen. Voor meer informatie over alle notariskosten die je als woningverkoper hebt, kun je terecht op deze pagina over notariskosten.

Marketingkosten

Het is belangrijk om jouw huis zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Marketingkosten omvatten uitgaven voor zaken zoals professionele fotografie, plattegronden en advertenties op websites of in lokale kranten.

Deze marketingkosten zijn vaak al inbegrepen in de makelaarskosten. Het is daarom verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Op de pagina over makelaarstarieven kun je verschillende tarieven opvragen en vergelijken.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te leveren bij de overdracht van de woning. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en welke energiebesparende maatregelen er zijn getroffen.

Het verkrijgen van een definitief energielabel is niet gratis. Je moet hiervoor een erkende energieadviseur inschakelen. De kosten die je hiervoor maakt, kun je niet doorberekenen aan de koper.

Wanneer mijn huis verkopen in Maarn?

Zit je te denken aan de verkoop van je huis in Maarn in deze periode? Dit zou zeker geen slechte keuze zijn. De lokale woningmarkt in Maarn vertoont namelijk veel overeenkomsten met andere woningmarkten in Nederland qua omvang en locatie, en die zijn momenteel zeer actief.

Vraag je je misschien af of jouw huis dan wel op zal vallen tussen het aanbod? Het antwoord is absoluut ja. De vraag naar huizen is op dit moment hoog en ook in het idyllische Maarn zijn er genoeg potentiële kopers. Dus waarom wachten tot juli 2024 wanneer je nu je huis succesvol kan verkopen?

Vergelijk makelaars in Maarn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw woning wilt verkopen, dan wil je dit natuurlijk zo efficiënt en succesvol mogelijk doen. Het is dan ook slim om gebruik te maken van het stappenplan dat Huis Verkopen aanbiedt. Dit stappenplan geeft je een helder overzicht van alles dat je moet regelen voor de verkoop van jouw woning. Het neemt je bij de hand door het gehele proces, van het vinden van een verhuisbedrijf tot aan het uitkiezen van een energielabel. Kijk voor meer informatie naar ons stappenplan.

Vergelijken van lokale makelaars

Met Huis Verkopen kun je een overzicht krijgen van de prestaties van lokale makelaars in Maarn. Je kunt ze vergelijken op basis van verkoopsnelheid en verkoopopbrengst, wat helpt bij het vinden van de makelaar die het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Kosten besparen op makelaarskosten

Huis Verkopen helpt je om op een slimme manier kosten te besparen. Via ons stappenplan vergelijk je makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je op makelaarskosten en heb je altijd inzicht in de beste deals.

Onafhankelijk en objectief advies

Als grootste platform op het gebied van verkoop van woningen zijn we 100% onafhankelijk. Wij staan voor jouw belang, bestrijden misinformatie in de markt en helpen je om de juiste beslissingen te maken tijdens het verkoopproces.

Overzichtelijk stappenplan helpt bij verkoopproces

Met ons interactieve stappenplan houd je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek en vinkt voltooide stappen eenvoudig af. Hierdoor weet je altijd precies wat je nog moet regelen voor de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Maarn

Om de waarde van je huis in Maarn te bepalen kan je een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Deze kijkt naar vergelijkbare woningen, verbouwingen en de huidige markt. Je kunt ook online woningwaarde tools raadplegen als indicatie. Het is echter aan te raden om professioneel advies in te winnen.

Er zijn verschillende strategieën om je huis in Maarn snel te verkopen. Begin met foto's van hoge kwaliteit en een duidelijke woningbeschrijving. Ook helpt een realistische vraagprijs bij een snelle verkoop. Check onze tips om je woning snel te verkopen.

De verkoop van je huis in Maarn vereist verschillende stappen. Begin met een waardebepaling en stel vervolgens met je makelaar een verkoopstrategie op. Vervolgens laat je foto's maken en plaats je de woning op de verkoopmarkt. Zodra een koper gevonden is, volgen onderhandelingen en uiteindelijk de overdracht bij de notaris. Op deze pagina vind je een handig stappenplan.

Bij de verkoop van je huis in Maarn komen verschillende kosten kijken. Denk aan kosten voor de makelaar, het energielabel, notariskosten en eventueel kosten voor het aflossen van je hypotheek. Een overzicht van alle kosten vind je op ons overzicht van verkoopkosten.

Het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je huis in Maarn kan een uitdaging zijn. Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die ervaring heeft met jouw type woning en jouw woonplaats. Daarnaast is de communicatie met de makelaar belangrijk. Bekijk deze tool om makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen