Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Maarn

Op zoek naar een goede makelaar voor de verkoop van jouw woning in Maarn? Op deze pagina vind je bruikbare statistieken en waardevolle informatie die je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Een succesvolle verkoop begint bij een betrouwbare makelaar!

Over makelaars in Maarn

Het voorbereiden van de verkoop van je woning in Maarn is een proces met verschillende belangrijke stappen. Ongetwijfeld komt snel het kiezen van een goede makelaar aan bod, dit is een essentiële stap in de voorbereiding. Er zijn echter nog meer stappen die genomen moeten worden, zoals het in kaart brengen van je woningwaarde en het verzorgen van de optimale presentatie van je huis. Een compleet overzicht van de te nemen stappen vind je op ons interactief stappenplan.

Om je hierbij te ondersteunen is ons platform gecreëerd. Wij helpen bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Maarn voor jou. We kijken hierbij naar alle aspecten die belangrijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het succespercentage van de makelaar, of hoe de communicatie verloopt. Zo maken we het voor jou gemakkelijker om de perfecte match te vinden.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 8.185
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 22.509
Besparing (gem.)
€ 2.102

Actueel

 • Ben je nieuwsgierig naar de verkoopprijzen in Maarn? De gemiddelde verkoopprijs in Maarn is momenteel € 750.890 en de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is € 5.027. Voor een gedetailleerd overzicht kun je een kijkje nemen op de huizenmarkt pagina.
 • Overweeg je om een makelaar in te schakelen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage in Maarn 1,09% is. Houd hier rekening mee bij het nemen van je beslissing. Meer informatie over Maarn vind je op de Maarn pagina.
 • Het vergelijken van makelaarstarieven is een slimme manier om geld te besparen. In Maarn kunnen de tarieven sterk uiteenlopen, mogelijk bespaar je wel tot € 2.102 door een vergelijking te maken. Hier kun je meer informatie vinden over het vergelijken van makelaarstarieven.

Uitgelichte makelaars in Maarn

In het pittoreske Maarn tref je een divers aanbod van makelaars aan die je graag bijstaan in de verkoop van jouw woning. Het is echter raadzaam om niet overhaast een beslissing te nemen en zorgvuldig de juiste makelaar uit te kiezen. Het is wijs om de makelaars in Maarn objectief te vergelijken op basis van aspecten zoals ervaring, tarieven en klantbeoordelingen.

Geijtenbeek én Boers makelaars Maarn

Geijtenbeek én Boers is een professionele makelaar in Maarn, gevestigd aan de Tuindorpweg. Als lid van de branchevereniging VBO leveren ze betrouwbare diensten rondom wonen. Met oog voor detail en gedegen kennis van de markt begeleiden ze je tijdens het gehele proces. Ze staan garant voor een prettige, persoonlijke aanpak en een uitstekende service. Kies voor de vakkundige aanpak van Geijtenbeek én Boers.

Let op: er zijn in en rondom Maarn meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in deze regio mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jou staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, maar vind je alleen door goed te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Maarn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Maarn?

Een verkoopmakelaar in Maarn rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 750.890 in Maarn komt dit neer op € 8.185 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Bij de verkoop van je woning in Maarn hanteren de meeste makelaars het principe van courtage. Dit betekent dat de makelaar een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning als kosten rekent. Deze manier van werken lijkt wellicht ontmoedigend, maar in de meeste gevallen zorgt het voor een win-win situatie waarbij de makelaar er alles aan doet om de best mogelijke prijs voor je woning te realiseren.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Maarn 0,56% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 2.102 door eerst tarieven op te vragen. Omdat uiteindelijk iedere woning en iedere verkoopsituatie uniek is, kan de specifieke courtage per makelaar variëren.

Kosten van makelaars in Maarn

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.100
€ 8.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Maarn

Als je overweegt jouw woning in Maarn te verkopen, is het belangrijk om je bewust te zijn van de kosten die makelaars rekenen. De meeste makelaars in deze regio hanteren zogenaamde opstartkosten. Dit zijn kosten die je als verkoper betaalt aan de makelaar om te beginnen met de verkooppresentatie van jouw woning.

Maar wat betekent dit precies? Opstartkosten varieren, maar omvatten vaak zaken zoals fotoreportages, plattegronden, een omschrijving van de woning en de plaatsing op huizensites zoals Funda. De gemiddelde opstartkosten bij makelaars in Maarn bedragen momenteel € 515.

Intrekkingskosten van makelaars in Maarn

Als je voortijdig besluit om je huis uit de verkoop te halen, dan kunnen makelaars in Maarn hier kosten voor in rekening brengen. Deze kosten staan bekend als intrekkingskosten. Het kan gebeuren dat je persoonlijke omstandigheden veranderen, waardoor je besluit de verkoop van je woning stop te zetten. Ook kan het voorkomen dat je niet tevreden bent met de dienstverlening van de makelaar of dat er andere redenen zijn die maken dat je de verkoop van je huis wilt intrekken.

Intrekkingskosten kunnen best een flinke uitgave zijn. In Maarn bedragen deze kosten gemiddeld € 500. Het is goed om hier bij het kiezen van een makelaar rekening mee te houden. Het kan immers altijd gebeuren dat de situatie verandert en je het verkoopproces wilt stopzetten. Daarom is het verstandig vooraf duidelijke afspraken te maken met je makelaar over deze eventuele kosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Maarn met een vast tarief

In Maarn zijn er gelukkig ook makelaars die met een vast tarief werken. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf exact weet wat de kosten zullen zijn. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. Deze makelaars hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Hoewel een vast tarief duidelijkheid biedt, kan het in bepaalde situaties toch een nadeel zijn. Als jouw woning bijvoorbeeld voor een hoger bedrag verkocht wordt dan vooraf ingeschat, betaal je relatief meer aan de makelaar dan bij courtage. Dus als jouw woning voor €350.000 wordt verkocht, betaal je bij een vast tarief van, zeg, €3.500 meer dan bij een courtage van 1%. Dat zou in dit voorbeeld namelijk €3.500 versus €3.150 zijn.

Tip: Doe altijd onderzoek naar de verschillende makelaarstarieven in jouw omgeving. In sommige situaties kan een makelaar die courtage vraagt voordeliger uitvallen dan een makelaar met een vast tarief. Het is dus belangrijk om goed te vergelijken en de optie die het best past bij jouw verkoopplannen te kiezen.

4 feitjes over makelaars in Maarn

 • De opstartkosten en annuleringsvoorwaarden bij het inschakelen van een makelaar in Maarn kunnen nogal verschillen. Daarom is het raadzaam tarieven op te vragen van verschillende makelaars, zodat je een goed vergelijk kunt maken.
 • Als je besluit je huis in Maarn te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar, houd er dan rekening mee dat deze woningen vaak minder opbrengen. Dit verschil kan oplopen tot wel €29.000.
 • Wanneer je overweegt een makelaar in Maarn in te schakelen voor de verkoop van je woning, geven veel woningverkopers aan een voorkeur te hebben voor een makelaar met aantoonbare ervaring in de regio. Op huisverkopen.nl kun je verkoopmakelaars vergelijken op basis van deze en andere voorkeuren.
 • De verkoopsnelheid van makelaars in Maarn verschilt sterk. Gemiddeld duurt het 57 dagen voordat een woning in Maarn verkocht is. Dit is iets om in overweging te nemen bij het kiezen van een makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Maarn op?

Er zijn grote verschillen in de prestaties van makelaars in Maarn. Een kundige makelaar kan hierbij echt het verschil maken en jouw verkoopervaring sterk verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een vlotte verkoop, zonder veel stress of onzekerheden.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Maarn? Let op de volgende punten:

 • Uit onze gegevens blijkt dat de beste makelaars in Maarn huizen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen dan de verwachte verkoopprijs. Hoeveel meer? Dat is gemiddeld een bedrag van € 22.479 extra voor je woning. Dit laat zien dat een goede makelaar echt waarde toevoegt bij de verkoop van jouw woning.

 • Daarnaast blijkt uit onze statistieken dat de meest vaardige makelaars in Maarn huizen gemiddeld sneller weten te verkopen. Hoeveel sneller dan andere makelaars? Ze doen dit gemiddeld 15 dagen vlugger. Dit betekent minder onzekerheid en eerder toegang tot de opbrengst van je woningverkoop.

De beste makelaar in Maarn vinden

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een makelaar? Er zijn veel verschillen tussen makelaars; sommigen hebben meer kennis van de lokale markt in Maarn, anderen blinken uit in onderhandelen of hebben een uitstekende verkoopstrategie.

Belangrijk is om te weten dat een goede keuze maken voor een makelaar een essentiële voorbereiding is voor de verkoop van je woning. Om de keuze makkelijker te maken, kun je via ons een vergelijking maken tussen meerdere makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Maarn?

Er zijn verschillende aandachtspunten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar in Maarn:

Kennis van de Maarnse huizenmarkt

Let bij het kiezen op de kennis van de makelaar in de Maarnse markt. Het is belangrijk dat de makelaar goed op de hoogte is van de lokale trends en prijzen.

Tarieven van de makelaar

De tarieven van de makelaar zijn ook een belangrijk aandachtspunt. Bekijk en vergelijk de tarieven van verschillende makelaars in Maarn op deze pagina.

Service en communicatie

Hoe de makelaar je als klant behandelt is ook essentieel. Maakt je makelaar tijd voor je? Is de communicatie open en helder? Deze zaken dragen bij aan een goede samenwerking.

Vergelijk meerdere makelaars

Vergelijk meerdere makelaars voor je een keuze maakt. Zo krijg je een idee van wat er mogelijk is en wat het beste bij je past. Gebruik hiervoor dit vergelijkingsformulier.

Referenties en ervaringen

Tot slot kunnen de ervaringen van anderen je helpen bij het maken van een keuze. Vraag om referenties of kijk naar beoordelingen van eerdere klanten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-verkoopmakelaars in Maarn bieden een scala aan diensten aan voor mensen die hun woning willen verkopen. Deze makelaars, die zijn aangesloten bij een branchevereniging, hebben bewezen expertise en een uitgebreid netwerk. Ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars behoren tot deze categorie.

Een NVM, VBO of VastgoedPRO makelaar garandeert betrouwbaarheid en kwaliteit. Deze makelaars volgen verplichte bijscholing, waardoor ze altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de woningmarkt. Daarbij schept hun brancheverenigingslidmaatschap een veilige situatie, omdat er altijd beroep gedaan kan worden op een geschillencommissie.

Wat doet een makelaar in Maarn?

Een makelaar in Maarn helpt je bij het hele verkoopproces van je huis. Van het bepalen van de verkoopprijs tot het organiseren van bezichtigingen en het regelen van de administratieve zaken.

Het is belangrijk dat je een makelaar kiest met lokale marktkennis. Hij of zij weet wat er speelt in Maarn en kan daardoor een realistische verkoopprijs voorstellen en de juiste kopers vinden.

 • Waardering van je woning
 • Kopers vinden en aantrekken
 • Organiseren van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Afhandelen van administratieve zaken

Waarom een makelaar in Maarn inschakelen?

Als je jouw huis in Maarn wilt verkopen, kan een uitstekende verkoopmakelaar een groot verschil maken. Vergelijk het met een topkok bereiden: een gemiddelde kok kan een fatsoenlijke maaltijd maken, maar een werkelijk goede kok kan van dezelfde ingrediënten een culinair meesterwerk maken. Precies zo kan een goede makelaar van jouw huisverkoop een aanzienlijk succesvolle onderneming maken, terwijl een gemiddelde makelaar misschien gewoon een acceptabel resultaat oplevert.

Kennis van de lokale markt

Een van de belangrijkste factoren die een goede makelaar onderscheiden, is kennis van de lokale markt. Als je in Maarn woont, wil je een makelaar die de specifieke trends, prijzen en kansen in deze omgeving begrijpt. Een meer algemene makelaar kan misschien een schatting geven, maar zal niet de zelfde gedetailleerde inzichten hebben.

Communicatieve vaardigheden

Nog een aspect waar een goede verkoopmakelaar in uitblinkt, is communicatie. Je wilt iemand die niet alleen goed kan onderhandelen, maar ook duidelijk jouw vragen kan beantwoorden, eerlijk en transparant over het verkoopproces kan praten en je regelmatig kan op de hoogte houdt over de vorderingen.

Persoonlijke benadering

Goede makelaars onderscheiden zich ook door hun persoonlijke benadering. Ze nemen de tijd om jouw doelen, prioriteiten te begrijpen en zijn bereid een verkoopstrategie op maat te maken. In plaats van een standaardaanpak te hanteren,bestaat hun werkwijze uit eigen, unieke technieken.

Professionele marketing

Tenslotte, een top verkoopmakelaar heeft oog voor professionele marketing. Van prachtige fotografie tot een pakkende beschrijving en het actief promoten van jouw woning op meerdere kanalen, ze doen er alles aan om jouw huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Makelaars in Maarn vergelijken

Huis Verkopen maakt het vergelijken van makelaars in Maarn supereenvoudig. Door ons grote netwerk en doordachte analyse van prestaties, vinden we snel de beste makelaar voor jouw situatie, wensen en woning.

 • Gratis en vrijblijvende vergelijking
 • Objectieve en onafhankelijke koppeling
 • Gegarandeerde ervaring en succes

We koppelen je aan makelaars die jouw huis voor de maximale prijs kunnen verkopen, en die aansluiten bij jouw voorkeuren. Vele anderen hebben al baat gehad bij onze service, en hebben flink kunnen besparen op makelaarskosten. Met Huis Verkopen maak je de juiste keuze.

Vergelijk makelaars in Maarn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Maarn

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Maarn bedragen € 515. Hierbij geldt: vergelijk altijd meerdere offertes om de beste keuze te maken.

Bekijk naast de opstart- en bemiddelingskosten ook de intrekkingskosten. Deze zijn in Maarn gemiddeld € 500. Ook is het handig om de 'courtage' en opstartkosten te vergelijken.

In Maarn ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis rond de € 750.890. Daarbij wordt een huis gemiddeld binnen 57 dagen verkocht.

Ja, door te vergelijken kun je flink besparen op makelaarskosten. De gemiddelde besparing in Maarn is € 2.102. Op onze vergelijkingspagina kun je verschillende makelaars vergelijken.

De gemiddelde bemiddelingskosten, of courtage, van makelaars in Maarn liggen rond de 1,09% van de verkoopprijs. Het exacte tarief varieert per makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen