Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Leusden

Als je overweegt om je woning in Leusden te verkopen, bedenk dan dat de huidige huizenmarkt in deze regio volop in beweging is. Strategisch denken bij de verkoop is daarbij van groot belang. Een goede makelaar kan je hierbij ondersteunen en ervoor zorgen dat je de juiste beslissingen neemt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Leusden

Als woningverkoper in Leusden heb je diverse doelen die je wilt bereiken. Misschien hoopt je op een snelle verkoop van je woning. Of wellicht streef je naar een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst. Maar je kan ook als doel hebben om een verkoop zonder stress te realiseren. Mogelijk wil je gewoon graag prettig samenwerken met een lokale makelaar die je vertrouwt.

Nu vraag je je misschien af: hoe snel worden huizen in Leusden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Wat is de huidige waarde van mijn woning? En, hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken die goed presteren in Leusden? Laten we hier meteen antwoorden op geven. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Leusden:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
27 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 544.685
Besparing (gem.)
€ 1.471

Je huis snel verkopen in Leusden

In Leusden gaan woningen gemiddeld binnen 48 dagen van 'te koop' naar 'verkocht'. Dit is sneller dan het landelijk gemiddelde. Wil je jouw woning nog sneller verkopen? Hier zijn enkele handige tips.

 1. Realistische prijsstelling: Voorkom dat je woning langer dan nodig op de markt blijft door het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar. Zo heb je een goed beeld van wat je woning ongeveer waard is en de prijs realistisch in te stellen.
 2. Jouw woning promoten: Maak gebruik van social media, mond-tot-mond reclame maar mis ook de kracht van de traditionele aanpak niet. Laat flyers maken, plaats advertenties of laat jouw woning opvallen met een 'te koop' bord in de tuin.
 3. Makelaar vergelijken: Niet iedere makelaar is hetzelfde. Het vergelijken van makelaars via deze tool kan je helpen de beste match te vinden voor de verkoop van je woning, wat het verkooptraject significant kan versnellen.
Huis verkopen Leusden tips

Tips in Leusden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Leusden op?

In Leusden ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel rond de € 544.685 euro. Het exacte bedrag dat je voor je huis kunt krijgen is echter afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de staat van het onderhoud, de grootte en het type huis, maar ook de locatie binnen Leusden speelt een rol.

Wanneer we kijken naar de gemiddelde prijs per m2, komen we in Leusden uit op ongeveer € 4.247 euro. Om de maximale verkoopprijs te realiseren, kun je overwegen om vóór de verkoop investeringen te doen die de waarde van je huis verhogen. Zorg bijvoorbeeld voor een goed onderhouden tuin of een moderne keuken; dit kan een positieve invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Leusden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.100
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Leusden bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Leusden.

Feitjes over Leusden

 • Leusden is beroemd om zijn pittoreske dorpscentrum.
 • Het heeft de Grebbelinie, een historische verdedigingslinie.
 • Leusden is een van de groenste gemeenten in Nederland.

Tips om je woning te verkopen in Leusden

Een huis verkopen in Leusden kan een uitdagende opgave zijn, gezien de actieve vastgoedmarkt in de regio. Het is belangrijk om onderscheidend en voorbereid te zijn. Hieronder vind je enkele effectieve tips die je kunnen helpen om je woning in Leusden sneller en tegen een goede prijs te verkopen.

 • Prijsstelling: Werk samen met een lokale makelaar om de juiste verkoopprijs voor je huis te bepalen. Leusden kent verschillende woningtypes en wijken, en een specialist kan ervoor zorgen dat je huis niet onder- of overgewaardeerd wordt.
 • Professionele fotografie: Huur een professionele vastgoedfotograaf in om je huis te presenteren. Goede foto's trekken meer potentiële kopers en kunnen de verkoopprijs positief beïnvloeden.
 • Opruimen en schoonmaken: Een schoon en opgeruimd huis geeft een positieve impressie aan potentiële kopers. Overweeg om voor het start van de bezichtigingen een professionele schoonmaakdienst in Leusden in te huren.
 • Verbeterpunten aanpakken: Pak kleine herstelwerkzaamheden aan. Het repareren van kapotte lampen, lekkende kranen of schilferende verf kan helpen om een betere eerste indruk te maken.
 • Marketing : Overweeg om je huis op verschillende online platformen te adverteren om een groter publiek te bereiken. Een lokale makelaar kan je hierbij adviseren en dit voor je uit handen nemen.

Ontdek jouw stappenplan in Leusden:

 • Stappenplan is specifiek voor jouw woning gemaakt
 • Mogelijkheid om de waarde van je woning te verhogen
 • Krijg een uitgebreid overzicht van noodzakelijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door handige vergelijkingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Leusden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Leusden kost je als verkoper gemiddeld € 7.099. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Leusden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 544.685) € 5.883
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.099

Kosten van makelaars in Leusden

Als je jouw woning in Leusden wilt verkopen, dan zul je waarschijnlijk de hulp inschakelen van een makelaar. De gemiddelde kosten die een makelaar hiervoor in rekening brengt, zijn meestal een bepaald courtage, uitgedrukt in een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit percentage is gemiddeld 1,08% in Leusden voor een verkoopmakelaar.

Stel dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Leusden € 544.685 euro bedraagt, dan zou een gemiddeld courtage van 1,08% een bedrag betekenen van € 5.883 euro. Het is echter belangrijk om niet alleen blind te staren op deze kosten, maar vooral te kijken wat de makelaar je oplevert qua dienstverlening, begeleiding en resultaat.

Lees meer over makelaars in Leusden.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van jouw woning in Leusden komen onvermijdelijk notariskosten aan bod. Deze kosten zijn voor de opmaak van de notariële akte. De exacte hoogte kan per notaris verschillen, dus vergelijken kan lonend zijn.

Let op: bovengenoemde notariskosten gelden alleen voor de akte van de hypotheek. Voor de akte van levering zijn de kosten namelijk voor de koper, niet de verkoper.

Onderhoud en reparaties

Voordat je jouw huis kunt verkopen, moet het mogelijk in goede staat zijn. Vaak zijn er nog enkele reparaties en onderhoudswerkzaamheden nodig en die kosten komen voor jouw rekening. Denk hierbij aan het schilderwerk, dakbedekking of een lekkende kraan.

Het is verstandig om een overzicht te maken van de te verwachten kosten. Hou rekening met mogelijke onvoorziene kosten bij reparaties of onderhoud. Het kan soms duurder uitvallen dan verwacht.

Verhuis- en opslagkosten

Als je je woning in Leusden verkoopt, zal je ook moeten verhuizen. Hier komen kosten bij kijken voor de verhuiswagen, eventuele verhuizers en de opslag van jouw spullen. Vooral als er een periode zit tussen de verkoop en het betrekken van je nieuwe woning, kunnen opslagkosten aardig oplopen.

Zorg dat je budget vrijmaakt voor de verhuizing en dat je op tijd start met het regelen. Vergeet niet dat verhuis- en opslagkosten snel op kunnen lopen, dus hou hier rekening mee bij het bepalen van je budget voor de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Leusden?

Is april 2024 het ideale moment om je huis in Leusden te verkopen? Een absolute 'ja'! Door de aanhoudende krapte op de woningmarkt, is er veel vraag naar woningen. Dat draagt sterk bij aan de kans om de maximale verkoopprijs voor jouw woning te behalen.

Vraag je je af hoe je dit aanpakt? Simpel! Een goede combinatie van aantrekkelijke presentatie, juiste promotie en inzet van professionele hulp kan zorgen dat je met succes jouw huis verkoopt in deze periode. De voordelen van nu verkopen liegen er dus niet om. Pak deze kans!

Vergelijk makelaars in Leusden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis is iets waar je waarschijnlijk niet dagelijks mee bezig bent. Het kan een overweldigend proces zijn met veel verschillende stappen en overwegingen. Daarom heeft Huis Verkopen een gemakkelijk te volgen stappenplan ontwikkeld. Het helpt je bij alle aspecten van de verkoop en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Het gebruik van dit stappenplan is dan ook een slimme keuze. Want bij zo'n grote stap in je leven, wil je het natuurlijk gelijk goed doen.

Praktische aanpak

Naast de veelheid aan informatie die je op Huis Verkopen vindt, maakt de praktische aanpak het verschil. Of je nu een energielabel nodig hebt, op zoek bent naar de perfecte makelaar of een betrouwbare verhuizer, hier regel je alles op één plek.

Vind de beste dienstverlening

Huis Verkopen houdt het graag lokaal. Zo wordt er specifiek gezocht naar specialisten in het mooie Leusden. Dankzij dit lokale netwerk vind je gemakkelijk de beste dienstverlening, tegen de laagste prijs.

Voortdurend vergelijken

Waar je je woning nu snel wilt verkopen of juist een maximale prijs wilt vangen, het platform van Huis Verkopen helpt je om de beste keuzes te maken. Het vergelijkt voortdurend de beste specialisten voor jouw situatie.

Handige kostenbesparing

Met Huis Verkopen bespaar je op de kosten. Niet alleen wordt je geholpen de verkoop zo slim mogelijk aan te pakken, maar je vindt ook altijd de specialist met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Zo houd je meer over voor je nieuwe thuis!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Leusden

De waarde van een huis hangt o.a. af van de woningwaarde, de woningmarkt in jouw regio en de staat waarin de woning verkeert. Het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar geeft je een accurate schatting.

De kosten voor verkoop variëren, want factoren zoals makelaarskosten of advertentiekosten zijn een deel. Om een duidelijk overzicht van de kosten te hebben, bekijk je het beste deze pagina.

De snelheid van de verkoop hangt af van verschillende factoren zoals de woningwaarde, de vraag op de markt en de staat van je huis. Voor een overzicht van tips die kunnen helpen om je woning sneller te verkopen, raadpleeg je deze link.

De keuze van een makelaar hangt af van je persoonlijke behoeften, budget en wat je verwacht van de makelaar. Je kunt makelaars vergelijken om te zien welke het beste bij jouw situatie past.

Ja, het is wettelijk verplicht om een energielabel te hebben als je je huis verkoopt. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Je kunt een energielabel aanvragen op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen