Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Leusden

Het selecteren van een bekwame verkoopmakelaar in Leusden is belangrijk voor het bereiken van de maximale verkoopprijs voor je woning. Een goede makelaar kent de markt, hanteert de beste verkoopstrategieën en onderhandelt effectief. Neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Over makelaars in Leusden

Het succes van de verkoop van jouw huis ligt grotendeels in de handen van je gekozen makelaar. De makelaar in Leusden die jij kiest kan het verschil maken tussen een soepel verkoopproces of een moeizaam traject. Het gaat om professions die de lokale markt kennen, de juiste prijs kunnen bepalen en overtuigende verkoopgesprekken kunnen voeren. Daarom is het zo belangrijk om de beste makelaar voor jou te vinden.

We houden alle gegevens bij over de makelaars in Leusden. Dit stelt ons in staat om te zien welke makelaars het beste presteren. We kijken naar hun verkoopsnelheid, hoe dicht ze bij de vraagprijs komen en hoe tevreden hun klanten zijn. Met deze gegevens kunnen we je verder helpen met het vinden van de makelaar die het meest succesvol zou kunnen zijn voor jou. Op deze pagina vind je alle informatie over de prestaties van makelaars in Leusden.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.843
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.068
Besparing (gem.)
€ 1.461

Actueel

 • Je zult merken dat makelaars in Leusden verschillende courtages rekenen. Gemiddeld wordt er nu een courtage van 1,08% in rekening gebracht voor de verkoop van een huis.
 • Als je een indicatie wilt hebben van de huidige huizenprijzen in Leusden, dan zit je momenteel rond een gemiddelde verkoopprijs van € 541.052 euro. De gemiddelde prijs per m2 ligt op € 4.449 euro (stand: juli 2024). Een compleet overzicht van de huidige woningprijzen in Leusden kan je elders op onze website vinden.
 • Een ding is zeker: de tarieven van makelaars zijn altijd in beweging. In Leusden worden regelmatig tarieven aangepast en het vergelijken van de tarieven kan je gemiddeld € 1.461 opleveren. Het loont zich dus om regelmatig de tarieven opnieuw in kaart te brengen.

Uitgelichte makelaars in Leusden

In Leusden zijn er tal van makelaars beschikbaar die hun expertise in de verkoop van huizen benutten. Hieronder geven we je een overzicht uit de waaier aan verkoopmakelaars die in Leusden actief zijn. Het is aan te raden om deze makelaars te vergelijken, omdat dit je een duidelijk beeld geeft van de uiteenlopende tarieven, diensten, werkwijzen en ervaringen.

Logo Den Daas Vastgoed & Taxaties B.V.

Den Daas Vastgoed & Taxaties BV

Den Daas Vastgoed & Taxaties is een deskundig makelaarskantoor dat uitblinkt in het taxeren van en adviseren over woningen en bedrijfsmatig vastgoed. Met ruim 25 jaar ervaring, wordt je vakkundig geholpen bij de aankoop, verkoop, verhuur en taxaties van jouw vastgoed. Ook voor complexere vastgoedvraagstukken kun je terecht bij dit kantoor in Leusden. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, wat duidelijk wordt in hun gedetailleerde duurzaamheidscan en advies.
Logo Floris De Makelaar

Floris De Makelaar

Floris De Makelaar, gevestigd op de Plantageweg in Leusden, helpt je met passie bij de koop, verkoop of taxatie van je woning. Met een persoonlijke benadering en vooruitziende blik streeft hij naar het beste resultaat. Zijn professionele diensten erkend door NVM, VastgoedCert, NRVT en NWWI worden zeer gewaardeerd met een Funda-score van 9,7. Deze deskundige, eerlijke en enthousiaste makelaar zet je woning centraal en ziet elke klant als een unieke uitdaging.
Logo Herbrink Makelaars

Herbrink Makelaars

Bekend met de regio Amersfoort en Leusden sinds 1983, fungeert Herbrink Makelaars als waardevolle verbinding tussen kopers en verkopers. Houvast in een actieve markt en gekend voor hun deskundig advies en snelle taxaties. Van woningverkoop tot aankoopbegeleiding, jouw belangen staan centraal. Als ervaren lid van de NVM leveren ze diverse diensten inclusief woningstyling, fotografie, nieuwbouw en meer. Beoordeeld op Funda, gevestigd op de Hamersveldseweg in Leusden.
Logo Fundament Makelaars

Fundament Makelaars

Fundament Makelaars zorgt voor een soepele woningverkoop dankzij een sterk team van zelfingenomen medewerkers. Met hun marktkennis en ervaring garanderen ze persoonlijke, doorlopende begeleiding. Je ontmoet altijd dezelfde vertrouwde gezichten - deskundig en grondig voorbereid om je huis te bezichtigen of taxeren. In elk detail van het proces, van het verzamelen van documenten tot het inlichten over de buurt en financieringsmogelijkheden, zijn ze aanwezig op de Hamersveldseweg in Leusden.
Logo Jan Huisman Makelaardij o.z. & Hypotheken

Jan Huisman Makelaardij oz & Hypotheken

Jan Huisman Makelaardij o.z. & Hypotheken onderscheidt zich door haar klantgerichtheid. Met een persoonlijk verhuisplan en 27 jaar ervaring, begeleidt het makelaarskantoor je in het verkoop- of aankoopproces. Ze zijn ook buiten kantooruren bereikbaar, ideaal in een hectische woningmarkt. Daarnaast verzorgen ze taxaties en financieel advies. Ze zijn handig gevestigd vlakbij de snelweg in Leusden en bedienen de regio Amersfoort. Met hun aanpak garanderen ze een succesvolle transactie, of je nu koopt of verkoopt.
Logo Snel ERA Makelaars

Snel ERA Makelaars

Snel ERA Makelaars ontzorgt je volledig in vastgoedtransacties. Met expertises in verkoop, aankoop, verhuur en taxaties op zowel de woning- als bedrijfsruimtemarkt, biedt dit NVM en ERA gekoppelde kantoor kwaliteit en een groot bereik in regio Eemland. Persoonlijk contact en een hoog serviceniveau staan er centraal. De gecertificeerde taxateurs kennen de lokale markt en waarderen panden accuraat. Voor zowel gezinnen als bedrijven bieden ze een passende vastgoedservice.
Logo Overeem Makelaardij

Overeem Makelaardij

Overeem Makelaardij is een resultaatgericht makelaarskantoor dat streeft naar tevredenheid. Met een focus op verkoop, verhuur, aankoop en taxaties zetten ze zich dagelijks in om je het beste resultaat te leveren. Met hun duidelijke, transparante en betrouwbare aanpak weet je altijd waar je aan toe bent. Gelegen op de Larikslaan in Leusden en als trotse lid van de NVM, zetten de twee medewerkers zich in met behulp van diverse certificaten, waaronder VastgoedCert, NWWI en NRVT.
Logo Succesmakelaars & financieel adviseurs

Succesmakelaars & financieel adviseurs

Succesmakelaars & financieel adviseurs is een ervaren makelaarskantoor dat zich inzet om iedereen een thuis te kunnen bieden. Met diensten zoals verhuur, verkoop, aankoop en taxaties tot financieel advies, begeleiden ze je in alle fases van het huisbezit. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in beleggen en herbestemmen. Ze bieden geen standaardoplossingen aan, maar kijken altijd naar jouw specifieke situatie. Of het nu om je eerste of laatste woning gaat, zij vinden de beste oplossing voor jou.

Let op: In en rondom Leusden zijn tal van verkoopmakelaars actief, die mogelijk perfect bij jou passen. Staat jouw ideale makelaar niet in onze eerder genoemde lijst? Geen zorgen. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Leusden op in onze vergelijking. Zo helpen we je bij het vinden van jouw perfecte match!

Vergelijk makelaars in Leusden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Leusden?

Een makelaar in Leusden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 541.052 in Leusden komt dit neer op € 5.843 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De prijs die een makelaar voorstelt is vaak gebaseerd op de waarde van jouw huis. Dit is zo omdat de hoogte van de courtage gerelateerd is aan de verkoopopbrengst van je woning. Het is aan te raden om bij verschillende makelaars tarieven op te vragen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Leusden 0,54% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.461 besparen door makelaars te vergelijken. Het vergelijken van makelaars is dus zeker de moeite waard en kan jou veel geld besparen.

Kosten van makelaars in Leusden

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 5.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Leusden

Opstartkosten zijn bijna een standaard gebruik bij makelaars in Leusden. Als je jouw woning via een makelaar wil verkopen, moet je hier rekening mee houden. Deze kosten zijn de eerste uitgaven die je aan een makelaar betaalt. Maar wat houden ze precies in? Opstartkosten zijn de kosten die gemaakt worden om je woning verkoopklaar te maken. Denk hierbij aan het opstellen van de verkoopbrochure, het plaatsen van adverteringen, of het maken van foto's om je woning op huizensites of Funda te plaatsen.

Nu vraag je je wellicht af: hoeveel van mijn budget moet ik reserveren voor de opstartkosten? Dit kan nogal variëren, want elke makelaar in Leusden hanteert zijn eigen tarieven. Over het algemeen variëren deze kosten tussen €250 en €500. Hoewel dit een aanzienlijke uitgave is naast de courtage - het percentage van de verkoopprijs dat een makelaar krijgt - kan het inschakelen van een makelaar je wel tijd en moeite besparen bij het verkopen van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Leusden

In de wereld van onroerend goed komt het vaak voor dat een woningverkoper besluit om de verkoop van een woning voortijdig af te breken. Het kan voorkomen dat je bijvoorbeeld de woning niet voor de gewenste prijs kan verkopen of dat de omstandigheden simpelweg veranderen. Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Leusden in dergelijke gevallen intrekkingskosten in rekening kunnen brengen.

Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar rekent wanneer je de opdracht tot verkoop voortijdig intrekt. Deze kosten dekken het werk en de tijd die de makelaar tot dat moment in de verkoop heeft gestoken. De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Leusden rekenen, bedragen € 500. Het komt erop neer dat als je besluit om de verkoop te stoppen, je nog steeds deze kosten aan de makelaar moet betalen. Dit is iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een makelaar en bij het maken van de overeenkomst.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Leusden met een vast tarief

Binnen de makelaardij in Leusden bestaan er ook makelaars die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Je komt niet voor verrassende kosten te staan. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: juli 2024). Dit kan variëren, maar ligt doorgaans tussen de 3.000 en 3.500 euro.

Een vast tarief kan echter ook een nadeel zijn. Stel dat je jouw woning voor een lage prijs verkoopt, dan betaal je relatief gezien een hoog bedrag aan de makelaar. Bij een courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs. Verkoop je jouw woning voor een hoge prijs, dan is een courtage voordeliger dan een vast tarief.

Tip: Overweeg zowel makelaars die werken met een vast tarief als makelaars die werken met courtage. Reken uit wat in jouw geval voordeliger zou zijn bij verschillende verkoopprijzen. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken en voorkom je dat je te veel betaalt.

4 feitjes over makelaars in Leusden

 • In het overweldigende merendeel van de gevallen (93%) laten woningverkopers in Leusden hun huis verkopen door een traditionele, full-service makelaar, in plaats van te kiezen voor een internetmakelaar.
 • Woningen in Leusden gaan opvallend (45%) sneller van de hand wanneer een makelaar betrokken is bij het verkoopproces dan wanneer verkopers het zelf proberen te doen.
 • Interessant is het om op te merken dat woningverkopers in Leusden die gebruik maken van een makelaar, in doorsnee een 12% hogere verkoopprijs realiseren dan degenen die hun huis zelf proberen te verkopen.
 • De meeste verkopers in Leusden gaan liever voor een makelaar met een sterk verkooptrackrecord dan voor de laagste kosten. Het verkrijgen van een hogere verkoopprijs wordt dan ook als belangrijker gezien dan het besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Leusden op?

Als je midden in het verkopen van je woning in Leusden zit, wil je natuurlijk de best mogelijke uitkomst. Voor de meeste mensen betekent dat een goed verkoopprijs, en een efficiënt en probleemloos proces. Daarom kan het veel zin hebben om een makelaar te kiezen die net dat beetje extra levert.

Laten we eens kijken naar hoe je de beste presterende makelaars in Leusden herkent:

 • Op basis van onze statistieken kunnen we constateren dat de top makelaars in Leusden woningen verkopen voor een gemiddeld bedrag van € 15.287 boven de verwachte verkoopprijs. Dat is een duidelijke indicator van hun kennis, vaardigheden en toewijding.
 • Daarnaast hebben de snelste makelaars in Leusden laten zien dat ze huizen gemiddeld 14 dagen sneller kunnen verkopen dan andere makelaars. Dat scheelt je tijd, en kan je ook nog eens flink wat stress besparen.

De beste makelaar in Leusden vinden

In Leusden varieert de taxatie van jouw woning enorm per makelaar, net zoals de tarieven die zij vragen voor hun diensten. Om niet voor verrassingen te staan, is het belangrijk om je goed te oriënteren en kritisch te zijn op deze aspecten.

Het loont om makelaars te vergelijken. Zo krijg je niet alleen inzicht in de beste verkoopstrategie voor jouw huis, maar ook de optimale inschatting van de waarde en de gunstigste tarieven. Zo maak je de beste keuze voor jouw specifieke situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Leusden?

Denk je erover na om jouw huis in Leusden te verkopen? Het kiezen van de juiste makelaar is een sleutelstap in dit proces. Hier zijn vijf punten waar je rekening mee moet houden:

Kennis van de lokale markt

Je makelaar moet de Leusdense huizenmarkt goed kennen. Hij moet weten welke huizen er verkocht worden in de omgeving en welke prijzen er worden gevraagd.

Ervaring en reputatie

Informeer naar de ervaring en reputatie van de makelaar. Hoe langer ze actief zijn en hoe meer positieve recensies ze hebben, hoe beter.

Communicatiestijl

Het is belangrijk dat de communicatiestijl van de makelaar bij jou past. Je wilt regelmatig updates ontvangen en weten waar je aan toe bent.

Financiële aspecten

Zorg dat je inzicht krijgt in de kosten van de makelaar. Niet alle makelaars rekenen dezelfde tarieven en de goedkoopste is niet altijd de beste optie.

Werkwijze

Ten slotte, vraag naar de werkwijze van de makelaar. Een goede makelaar heeft een helder verkoopplan voor jouw huis en zal dit met je bespreken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste branchevereniging voor makelaars in Nederland. Ze stelt strikte eisen aan haar leden om de kwaliteit van dienstverlening te waarborgen. Deze makelaars zijn niet alleen lid van de NVM, maar ook van andere brancheorganisaties zoals de VBO en VastgoedPRO.

Een NVM-verkoopmakelaar in Leusden kan je ondersteunen bij de verkoop van je huis met lokale marktkennis en ervaring. De makelaar kent de lokale regels, de huizenmarkt en vergelijkbare woningen in de omgeving. Dit biedt zekerheid voor het waarmaken van woningverkoophoppen.

Wat doet een makelaar in Leusden?

Een groot deel van de mensen die hun woning in Leusden willen verkopen, schakelt een makelaar in. De keuze voor een makelaar kan het verkoopproces aanzienlijk vergemakkelijken:

Nu je benieuwd bent naar wat een makelaar precies doet tijdens dit proces, hebben we het voor je op een rijtje gezet:

 • Waardeschatting van jouw woning.
 • Adviseren over een realistische vraagprijs.
 • Jouw woning aantrekkelijk presenteren op diverse platformen.
 • Potentiele kopers begeleiden tijdens bezichtigingen.
 • De onderhandelingen voeren met geïnteresseerde kopers.

Waarom een makelaar in Leusden inschakelen?

Als je jouw woning in Leusden wilt verkopen, kan een makelaar een waardevolle partner zijn in dit proces. Zo'n expert neemt jou verschillende taken uit handen. Het gaat bijvoorbeeld om het bepalen van een realistische vraagprijs, het marketingtraject en het begeleiden van de bezichtigingen. Maar wat doet een makelaar nou precies als hij de verkoop van jouw woning mag regelen? Hier gaan we dat in meer detail bespreken.

Vaststellen van de vraagprijs

Een van de eerste stappen die de makelaar neemt, is het inschatten van de waarde van jouw woning en het bepalen van de vraagprijs. De makelaar maakt hiervoor gebruik van verschillende methoden, zoals referentieverkoop en het vergelijken van eerder verkochte huizen in de omgeving. Dit is bepalend voor het verloop van het verkooptraject.

Aanmaken van verkoopadvertenties

Vervolgens gaat de makelaar over tot het maken van een verkoopadvertentie. Dit houdt in het maken van professionele foto's van jouw huis, het opstellen van een attractieve beschrijving en het plaatsen van de advertentie op relevante websites. Dit zorgt voor een goede eerste indruk bij potentiële kopers.

Begeleiden van bezichtigingen

Nadat jouw huis aantrekkelijk is geadverteerd, zal de makelaar de bezichtigingen begeleiden. Tijdens deze bezichtigingen zal de makelaar de sterke punten van jouw woning benadrukken en vragen van geïnteresseerden beantwoorden. Het is zijn taak om kijkers te overtuigen van de kwaliteiten van het huis.

Afronding van verkoop

Tenslotte is er het afronden van de verkoop. De makelaar stelt het koopcontract op, zorgt voor een correcte afwikkeling van de financiën en draagt zorg voor de administratieve afhandeling van de overdracht. De makelaar begeleidt dus het gehele proces van begin tot eind, om de verkoop van jouw woning soepel en succesvol te laten verlopen.

Informatie over Leusden

Leusden is een gemeente in de provincie Utrecht. Het kent een rijke historie die teruggaat tot in de Middeleeuwen, met als hoogtepunt Leusden als vestingstad met een kasteel.

Tegenwoordig is Leusden vooral bekend als groene woon- en werkgemeenschap. Het is omgeven door natuur, waardoor je hier eindeloos kunt fietsen en wandelen in de bossen en over de heide.

In Leusden komen historie en hedendaags comfort samen. Het is een plek waar je kunt genieten van rust en ruimte, terwijl steden als Amersfoort en Utrecht nooit ver weg zijn.

weetje:

Er is sprake van een opvallende trend in de huizenprijzen in Leusden. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn de prijzen behoorlijk gestegen. Kijk op woningmarktcijfers Leusden voor een gedetailleerd overzicht van de prijsontwikkeling.

Makelaars in Leusden vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar is van invloed op de verkoop van je huis. Een goede vergelijking die kijkt naar jouw specifieke situatie en woning is hierbij cruciaal.

 • Persoonlijke voorkeuren en wensen
 • Kenmerken en waarde van de woning
 • Snelheid van verkoop
 • Verkoopopbrengst

Via Huis Verkopen vergelijk je makelaars op deze punten. Het resultaat is een op maat gemaakte selectie van makelaars in Leusden. Hierdoor vind je de makelaar die zowel bij jouw situatie als bij jouw woning past. Dit platform helpt jou niet alleen de juiste keuzes te maken, maar zorgt er ook voor dat je bespaart op makelaarskosten. Net zoals vele andere huizenverkopers, kun je hier gebruik van maken. Het vergelijken van makelaars is volledig gratis, vrijblijvend en onafhankelijk.

Vergelijk makelaars in Leusden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Leusden

De gemiddelde makelaarskosten in Leusden zijn € 5.843. Deze kosten kunnen variëren op basis van de makelaar en de diensten die hij aanbiedt. Hier kan je de tarieven van verschillende makelaars opvragen en vergelijken om te zorgen dat je de beste deal krijgt.

Een huis in Leusden wordt gemiddeld binnen 41 dagen verkocht. De verkoopsnelheid kan verschillen per makelaar en de huidige woningmarkt.

Door makelaars in Leusden te vergelijken, kan je gemiddeld € 1.461 besparen. Het exacte besparingsbedrag hangt af van de verschillende offertes die je ontvangt.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Leusden is € 541.052. Dit kan variëren op basis van factoren zoals de staat en locatie van de woning. Vraag hier een waardebepaling aan voor een nauwkeuriger beeld.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Leusden bedragen € 515. Deze kosten kunnen echter variëren afhankelijk van de makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen