Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Soest

Wanneer je jouw woning in Soest wilt aanbieden, komt er veel op je af. Van het bepalen van de juiste vraagprijs, tot aan de onderhandelingen met potentiële kopers. Deze tekst geeft een uitgebreid overzicht van essentiële stappen voor een succesvolle verkoop van jouw huis in het mooie Soest.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Soest

Als je van plan bent jouw huis in Soest te verkopen zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee dient te houden. Denk daarbij aan de sterke punten van jouw huis die je wilt benadrukken, de juiste vraagprijs bepalen en hoe je het beste met bezichtigingen omgaat. Daarnaast zijn ook zaken als de huidige woningmarkt in Soest en de presentatie van jouw woning op bijvoorbeeld internet en in brochures belangrijk.

Maar waarschijnlijk vraag je je ook af hoe snel woningen in Soest verkocht worden, wat de gemiddelde opbrengst is en misschien belangrijker nog: hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Want het kiezen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken. Op de website van Huisverkopen.nl kun je snel en eenvoudig makelaars in Soest vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Soest:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
43 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 606.709
Besparing (gem.)
€ 1.517

Je huis snel verkopen in Soest

In Soest zijn de woningen behoorlijk in trek. Het gemiddelde aantal dagen voordat een woning verkocht wordt ligt op 51 dagen. Hier zijn echter wat tips om dit proces mogelijk nog sneller te laten verlopen.

 1. Vraag meerdere makelaars om advies voordat je begint aan de verkoop van je huis. Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Elke makelaar heeft een andere aanpak en strategie, en je wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt die aansluit bij jouw doelen en wensen.
 2. Onderhoud de woning goed. Een verzorgde, nette woning maakt een betere eerste indruk op potentiële kopers. Zorg dat de woning opgeruimd en schoon is, dat kleine klusjes zijn geklaard en dat eventuele achterstallige onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd voordat je de woning te koop zet.
 3. Presenteer je woning aantrekkelijk op de markt. Denk aan goede, professionele foto's en een duidelijke, aantrekkelijke beschrijving van de woning. Ook een plattegrond kan helpen om kopers een beter beeld te geven van de mogelijkheden van de woning.

Tips in Soest

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Soest op?

Ben je benieuwd naar de huidige gemiddelde verkoopprijs van een huis in Soest? In mei 2024 ligt dit bedrag rond de € 606.709 euro. De verkoopprijs van een huis hangt natuurlijk af van diverse factoren, zoals de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de ligging binnen Soest.

Dan heb je ook nog de gemiddelde prijs per vierkante meter, oftewel m2. Op dit moment betaal je in Soest gemiddeld € 4.794 euro per m2. Let op, dit zijn de daadwerkelijke verkoopprijzen. De gemiddelde vraagprijs per m2 ligt vaak anders, omdat vraagprijs en verkoopprijs niet altijd hetzelfde zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Soest

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 4.600
€ 4.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Soest bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Soest.

Feitjes over Soest

 • Soest staat bekend om haar prachtige zandverstuivingen.
 • Het Koninklijk Paleis Soestdijk is een iconisch monument in Soest.
 • Soest huisvest meer dan 46.000 inwoners verspreid over 26.0 km².

Tips om je woning te verkopen in Soest

Als je je huis in Soest wilt verkopen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Een paar slimme stappen kunnen een groot verschil maken voor de uiteindelijke verkoopprijs. Hieronder vind je vijf handige tips om het meeste uit de verkoop van je woning te halen.

 • Presentatie: Zorg dat je woning er uitnodigend uitziet. Een frisse laag verf en een opgeruimd huis doen wonderen. Schoonmaken kost weinig, maar levert veel op.
 • Fotografie: Laat professionele foto's maken van je woning. Potentiële kopers kijken online en een goede eerste indruk kan het verschil maken.
 • Opknappen: Investeer in kleine reparaties en opknapklusjes. Een huis dat 'klaar' is om te betrekken, is aantrekkelijker voor kopers.
 • Energiezuinigheid: Door het verbeteren van de energieprestaties van je huis, kan de waarde stijgen. Denk aan dubbel glas, isolatie of zonnepanelen.
 • Tuin: Zorg voor een verzorgd uitziende tuin. Een mooie tuin kan je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Soest:

 • Specifiek stappenplan voor jouw woning
 • Voorkom stappen overslaan bij woningverkoop
 • Makkelijk en direct regelen vanaf één plek
 • Duizenden euro's besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Soest?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Soest kost je als verkoper gemiddeld € 6.918. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Soest In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 606.709) € 6.674
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.918

Kosten van makelaars in Soest

De kosten van een makelaar bij het verkopen van een huis in Soest zijn grotendeels gebaseerd op het percentage van de verkoopprijs, ook wel het courtage genoemd. De gemiddelde courtage in Soest is 1,10%. Als je dit percentage toe zou passen op de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Soest, dan komt dat neer op gemiddeld € 6.674.

Het is belangrijk om je te realiseren dat tarieven van makelaars behoorlijk kunnen variëren. Bovendien kan een hogere courtage niet resulteert niet altijd in een hogere servicekwaliteit. Maak dus een zorgvuldige keuze door tarieven van meerdere makelaars te vergelijken en let op aanbevelingen en recensies van andere huiseigenaren in Soest.

Lees meer over makelaars in Soest.

Andere kosten bij verkoop

Opfriskosten van de woning

Wanneer je je huis gaat verkopen, is de eerste indruk zeer belangrijk. Daarom kan het nodig zijn om bepaalde onderdelen van het huis een opfrisbeurt te geven voor de bezichtigingen starten. Hierbij kan je denken aan een likje verf op muren of kozijnen, een goed functionerende cv-ketel of een verzorgde tuin.

Deze kosten zijn sterk afhankelijk van de staat van je woning en de werkzaamheden die je wil uitvoeren. Voor een pot verf heb je bijvoorbeeld al snel vijftig euro nodig, nog los van de tijd die je hier zelf in steekt. Investeringen zoals een nieuwe cv-ketel kunnen oplopen tot in de duizenden euro's.

Energielabel voor de woning

Bij de verkoop van een huis is het verplicht om een energielabel te hebben. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig je huis is. Dit moet aan de koper worden verstrekt bij de overdracht. Zo weet de koper precies op welke energiekosten hij kan rekenen en of er verbeteringen mogelijk zijn.

De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn afhankelijk van de persoon die het label afgeeft. Vanaf enkele tientjes kan je al een energielabel aanschaffen. Dit is een eenmalige uitgave waar je in de toekomst geen kosten meer aan hebt.

Verhuiskosten

Na de verkoop van je huis zal je moeten verhuizen naar je nieuwe woning. Verhuiskosten kunnen snel oplopen als je ervoor kiest om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Deze kosten worden bepaald door factoren zoals de hoeveelheid spullen, de afstand tussen de woningen en de hoeveelheid verhuizers die nodig zijn.

Als je besluit om zelf te verhuizen, zijn er ook kosten verbonden aan het huren van een verhuisbus. Daarnaast kan het zijn dat je vrienden of familieleden om hulp moet vragen, die je wellicht met een etentje of een cadeautje wilt bedanken. Houd er dus rekening mee dat verhuizen meer is dan alleen het vervoeren van spullen.

Wanneer mijn huis verkopen in Soest?

Vraag je je af of mei 2024 een goed moment is om jouw huis in Soest te verkopen? Zeker! In deze huidige markt bestaat er veel vraag naar huizen, wat kan zorgen voor een snelle verkoop. Dit komt door de grote activiteit en interesse van kopers.

Waarom zou je lang wachten als de huidige omstandigheden zo gunstig zijn? Je kunt nu profiteren van de dynamiek in de markt voor een vlotte afhandeling van het verkoopproces. De snelheid van verkoop is momenteel een belangrijk punt en verdient de nodige aandacht.

Vergelijk makelaars in Soest Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van jouw woning begint met een goede voorbereiding. Bij Huis Verkopen begrijpen we dat de juiste voorbereiding een wereld van verschil kan maken in het verdere verloop van het verkooptraject. Daarom bieden we je een handig stappenplan, zodat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van jouw huis. Ons stappenplan helpt je om al jouw zaken van A tot Z te regelen. Hiervan zal je merken dat het veel rust geeft en dat verkoop sneller en soepeler verloopt.

Vergelijk makelaars op prestaties

Met onze uitgebreide statistiekenset kun je makelaars in Soest gemakkelijk vergelijken. Je kijkt niet alleen naar de prijzen, maar ook naar hun verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de makelaar die het best bij jouw situatie past.

Kosten besparen

Ons platform helpt je om te besparen op je makelaarskosten. Met ons stappenplan vergelijk je dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid. Door slim te vergelijken, kun je flink op de kosten besparen.

100% onafhankelijk

Als grootste platform voor het regelen van woningverkoop zijn we volledig onpartijdig. We staan voor het belang van verkopers en helpen misinformatie in de markt bestrijden.

Behoud het overzicht

Met ons interactieve stappenplan behoud je het overzicht tijdens het verkoopproces. Alles wordt op één handige plek geregeld en na het voltooien van iedere stap vink je deze eenvoudig af.

Appartement verkopen in Soest

Het verkopen van een appartement in Soest is anders dan het verkopen van een gewoon woonhuis. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor de verkoop van jouw woonruimte, maar je moet ook rekening houden met de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex. Het is daarom handig om een stappenplan te hanteren dat je helpt om alles in goede banen te leiden, waardoor je niets over het hoofd ziet en potentiële problemen vroegtijdig kunnen worden aangepakt.

Een slim ingericht stappenplan geeft je meer controle over het verkoopproces van je appartement. Het zorgt ervoor dat je beter georganiseerd bent, waardoor het minder stressvol en tijdrovend wordt. Bovendien zal je hierdoor beter uitgerust zijn om met eventuele onverwachte problemen om te gaan. Je hebt alle stappen in beeld en daardoor is de kans groter dat je appartement op de juiste manier en tegen de juiste prijs verkocht wordt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Soest

Het bepalen van de verkoopprijs van je huis in Soest doe je door betrouwbare waardebepaling. Je kunt een taxateur inschakelen of een vrijblijvende waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar. Zij beschikken over nauwkeurige data om een accurate verkoopprijs te bepalen.

Het verkopen van je huis in Soest is een proces met verschillende stappen. Deze omvatten onder andere het bepalen van de verkoopprijs, het opstellen van een verkoopadvertentie, bezichtigingen regelen en het afhandelen van de verkoop. Kijk voor een volledig overzicht op ons stappenplan.

Een makelaar helpt bij het gehele verkoopproces. Het is niet verplicht, maar een makelaar heeft verstand van zaken en geeft je toegang tot een groot netwerk van mogelijke kopers. Voor meer informatie bezoek je onze makelaarpagina.

De kosten voor de verkoop van je huis in Soest bestaan o.a. uit mogelijke makelaarscourtage, advertentie- en promotiekosten, notariskosten en kadastraal recht. Een exact overzicht van de kosten vind je op onze kostenpagina.

Je huis in Soest snel verkopen kan door o.a. een realistische vraagprijs te bepalen, goede promotie te doen en ervoor te zorgen dat je woning er netjes en verzorgd uitziet. Voor extra tips kun je eens onze tips voor een snelle verkoop doornemen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen