Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hilversum

Wil je jouw huis in Hilversum verkopen? Maak dan slim gebruik van ons stappenplan om de optimale verkoop te garanderen. Samen zorgen we voor een succesvolle overdracht van jouw woning naar de nieuwe eigenaar.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hilversum

Als je in Hilversum je huis wilt verkopen, zijn er belangrijke zaken om rekening mee te houden. Uiteraard wil je een aantrekkelijke prijs voor je huis krijgen. De juiste makelaar kan je daarin bijstaan, maar je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor zijn diensten. Verder wil je je huis snel verkopen om te voorkomen dat je vast komt te zitten met een onverkochte woning. Andere aspecten om in overweging te nemen zijn de huidige marktomstandigheden, de presentatie en promotie van je woning, en eventuele verbeteringen die je kunt maken om de waarde van je huis te vergroten.

Vraag jij je af hoe snel huizen in Hilversum worden verkocht? Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst? Of wil je weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Dan hebben we voor jou interessante informatie. Zet je schrap voor een aantal actuele cijfers over de woningverkoop in Hilversum:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
47 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 511.100
Besparing (gem.)
€ 1.533

Je huis snel verkopen in Hilversum

In Hilversum worden woningen gemiddeld binnen 47 dagen verkocht. Dit is een gemiddelde en kan variëren afhankelijk van onder andere de woning zelf en de huidige markt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning vlot verkocht wordt?

 1. Presentatie van je woning: Het aansprekend presenteren van je woning is een eerste stap in het verkoop proces. Een opgeruimd en goed onderhouden huis trekt eerder de aandacht van potentiële kopers. Denk hierbij aan een fris geschilderde voordeur, een nette tuin of balkon en opgeruimde kamers en opbergruimtes.
 2. Meerdere makelaars om advies vragen: Een goede voorbereiding op de verkoop begint bij het selecteren van een makelaar. Door meerdere makelaars om advies te vragen, leg je de basis voor een goede verkoopstrategie. Op deze manier is al bij je makelaarskeuze bekend welke makelaar het beste plan voor de verkoop van jouw huis heeft.
 3. Realistische prijsstelling: Het is belangrijk om jouw woning tegen een realistische prijs in de markt te zetten. Een woning die veel te hoog of laag geprijsd is, kan potentiële kopers afschrikken of de verkoop vertragen. Een goede makelaar kan je hierin adviseren.
Huis verkopen Hilversum tips

Tips in Hilversum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hilversum op?

Wil je weten wat je voor jouw huis in Hilversum kunt vragen? De gemiddelde verkoopprijs in Hilversum is op dit moment € 511.100 euro. Dit bedrag kan uiteraard variëren, aangezien de verkoopprijs van een huis afhankelijk is van een aantal factoren, waaronder de conditie van het huis, de locatie en de grootte van het perceel.

Daarnaast is het nuttig om naar de gemiddelde prijs per vierkante meter te kijken. Op dit moment ligt deze prijs in Hilversum op € 4.874 euro per vierkante meter. Hiermee krijg je een goed beeld van wat je qua prijs kunt verwachten als je jouw huis in april 2024 wilt verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hilversum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.600
€ 5.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hilversum bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hilversum.

Feitjes over Hilversum

 • Hilversum staat bekend als de 'mediastad' van Nederland.
 • Het heeft de grootste lage Gooise hei in West-Europa.
 • Het gemeentelijk museum heeft de grootste Dudok-collectie.

Tips om je woning te verkopen in Hilversum

Het verkopen van je huis in Hilversum kan een uitdagende taak zijn. Het is een proces dat zorgvuldig beheer en inzicht vereist in de lokale vastgoedmarkt. Hieronder vind je enkele handige tips om je huis sneller en tegen een betere prijs te verkopen.

 • Kies een lokale makelaar - Zij kennen de Hilversumse markt als geen ander en kunnen potentiële kopers effectief bereiken.
 • Onderhoud je huis - Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, kan een goed onderhouden huis de verkoopprijs aanzienlijk verhogen. Een lokale makelaar kan je adviseren over de meest kostenefficiënte verbeteringen.
 • Prijsstrategie - Vertrouw op de expertise van de makelaar om de juiste vraagprijs te bepalen. Te hoog kan potentiële kopers afschrikken en te laag kan resulteren in minder opbrengst.
 • Marketing van je huis - Een goede makelaar zal je huis presenteren op een manier die aantrekkelijk is voor een brede groep potentiële kopers. Ze weten hoe ze je huis in de kijker moeten zetten.
 • Flexibel bezichtigen - Zorg ervoor dat je huis altijd klaar is voor bezichtiging. Een goede makelaar zal ervoor zorgen dat bezichtigingen op een moment komen dat jou het beste uitkomt.

Ontdek jouw stappenplan in Hilversum:

 • Met ons stappenplan houd je eenvoudig de voortgang bij
 • Het plan helpt je om geen enkele stap in het proces te missen
 • Je kunt met ons stappenplan duizenden euro's besparen
 • Het stappenplan is gratis, interactief en helemaal vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Hilversum

Hilversum, bekend als de 'mediastad' van Nederland, heeft een scala aan bezienswaardigheden die de aantrekkelijkheid van de stad als woonplaats vergroten. Deze diversiteit aan interessante plekken draagt bij aan de woonaantrekkelijkheid, waardoor het verkopen van je huis in Hilversum potentieel gemakkelijker kan verlopen.

De volgende attracties maken Hilversum bijzonder aantrekkelijk voor potentiële huizenkopers:

 • Beeld en Geluid Museum: Dit interactieve museum biedt een fascinerend inzicht in de wereld van media, een aantrekkelijk aspect voor gezinnen met kinderen.
 • Raadhuis Hilversum: Gezien als architectonisch hoogstandje, kan dit monument de cultuurliefhebbers onder de kopers aanspreken.
 • Pinetum Blijdestein: Een prachtige collectie naaldbomen en andere exotische planten trekt natuurliefhebbers en zorgt voor een groene omgeving.
 • De Hoorneboegse Heide: Dit uitgestrekte natuurgebied is een oase van rust en schoonheid, wat de stad een extra aantrekkelijke woonplaats maakt.
 • De Gooische Bierbrouwerij: Voor liefhebbers van ambachtelijk bier, is dit een unieke plek om te bezoeken en de lokale brouwsels te proeven.

Wat kost een huis verkopen in Hilversum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hilversum kost je als verkoper gemiddeld € 7.241. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hilversum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 511.100) € 5.367
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.241

Kosten van makelaars in Hilversum

Om je huis te verkopen in Hilversum, ben je vast benieuwd naar de kosten die een makelaar hiervoor rekent. Deze kosten bestaan meestal uit opstartkosten en een courtage. De opstartkosten, waaronder de kosten voor het tarief voor het `te koop' bord en de presentatie van je woning online, zijn gemiddeld € 515 in Hilversum.

Natuurlijk komt er bij de kosten van een makelaar ook courtage kijken. Dit is het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt bij een succesvolle verkoop. De courtage in Hilversum ligt doorgaans rond het percentage van 1,05%. Weet dus dat de makelaarskosten in Hilversum in lijn liggen met het landelijk gemiddelde, wat betekent dat je niet meer of minder betaalt dan elders in Nederland.

Lees meer over makelaars in Hilversum.

Andere kosten bij verkoop

Onderhouds- en reparatiekosten

Als je jouw huis wilt verkopen, wil je uiteraard dat het in de beste staat verkeert. Potentiële kopers moeten een goede indruk krijgen, dus kunnen de onderhouds- en reparatiekosten flink oplopen. Van het repareren van een lekkende kraan tot het opfrissen van de verf buiten, alles draagt bij aan de aantrekkelijkheid van je huis.

Verder moet je huis bouwtechnisch in orde zijn voor de verkoop. Een bouwkundige keuring kan wijzen op eventuele problemen die je zou moeten verhelpen. Deze kosten zijn dus noodzakelijk om je woning verkoopklaar te maken. Doe je dit niet, dan kunnen kopers afhaken of een lager bod uitbrengen.

Energielabel

Het is bij verkoop verplicht om een geldig energielabel te laten zien. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is en kan invloed hebben op de verkoopprijs. Als het label is verlopen, moet je een nieuwe aanvragen, wat kosten met zich meebrengt. Wil je zeker weten of jouw woning een geldig, definitief energielabel heeft? Dan kun je dit controleren op onze website.

Heeft je huis een slecht energielabel, dan kun je ervoor kiezen om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit vraagt om een investering, maar kan de verkoopwaarde van je woning verhogen. Denk hier van tevoren goed over na. De kosten en baten kunnen per situatie verschillen.

Verhuis- en opslagkosten

Zodra je huis verkocht is, zul je natuurlijk moeten verhuizen. De verhuis- en opslagkosten kunnen afhankelijk van de omstandigheden flink variëren. Je kunt kiezen voor een professioneel verhuisbedrijf, maar zelf verhuizen is vaak goedkoper.

Niet alles kan altijd meteen mee naar de nieuwe woning. Opslag kan dan een oplossing zijn. Houd rekening met de kosten voor opslagruimte, want ook deze uitgave valt onder de kosten van het verkopen van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Hilversum?

Misschien vraag je jezelf af: Is april 2024 een uitgelezen moment om mijn huis in Hilversum te verkopen? Absoluut, indien voorzien van een doordacht verkoopplan is de tijd rijp om je woning op de markt te zetten. Uiteraard hangt jouw succes af van meerdere factoren, zoals de huidige vraag en aanbod in Hilversum en de staat van je woning.

Zelfs in deze tijd, kan de juiste aanpak wonderen doen voor jouw verkoopsituatie. Denk je na over de beste aanpak van jouw verkoopplan? Schakel een helpende hand in van een geschikte makelaar. De juiste makelaar kan jouw verkoopproces aanzienlijk vergemakkelijkeren. Zoek je een makelaar? Kijk dan eens op deze pagina waar makelaars vergeleken kunnen worden!

Vergelijk makelaars in Hilversum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Denk je aan je woning in Hilversum verkopen, dan is er waarschijnlijk een hoop waar je aan moet denken. Het kan snel overweldigend worden, maar gelukkig is er Huis Verkopen. Deze website biedt je een gratis stappenplan dat je van A tot Z begeleidt door het verkoopproces. Dit stappenplan is ontworpen om het verkoopproces voor jou zo simpel mogelijk te maken en te zorgen dat je niets vergeet. Door het gemak en het overzicht dat dit stappenplan biedt, verkoop je jouw huis met zo min mogelijk stress.

Specialisten vergelijken

Met Huis Verkopen heb je gemakkelijk toegang tot een breed aanbod van betrouwbare specialisten in Hilversum. Of het nou gaat om een verhuizer, ontruimer of makelaar, je vindt ze snel en eenvoudig via het platform. Hierdoor bespaar je tijd en energie.

Beste prijs/kwaliteit-verhouding

Huis Verkopen stelt jou in staat de prijs/kwaliteit-verhouding van verschillende makelaars te vergelijken. Doordat je makkelijk ziet welke makelaar voor jou de beste deal heeft, kun je de juiste keuze maken en bespaar je geld.

Snelle verkoop of maximale prijs

Huis Verkopen helpt jou bij het maken van belangrijke keuzes. Of je nu je woning snel wilt verkopen, of de maximale prijs wilt krijgen, je krijgt de begeleiding die je nodig hebt. De beslissing is aan jou.

Duidelijke informatie

Als laatste, biedt Huis Verkopen een schat aan informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo ga je goed voorbereid de verkoop in en weet je wat je kunt verwachten. Met alle informatie bij de hand ga je vol vertrouwen de verkoop aan.

Appartement verkopen in Hilversum

De verkoop van een appartement in Hilversum vraagt om een andere aanpak dan de verkoop van een woonhuis. Waarom? Omdat appartementen vaak deel uitmaken van een Vereniging van Eigenaren (VvE), zijn er bepaalde regels en verplichtingen waar je rekening mee moet houden. Het kan daarom handig zijn om de hulp van een makelaar in te schakelen die je kan adviseren over de beste verkoopstrategie en je kan ondersteunen bij de verkooponderhandelingen.

Belangrijk bij het verkopen van je appartement in Hilversum is een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de marktwaarde van je appartement en dat je weet welke zaken potentiele kopers van belang vinden. Met een gratis verkoopadvies van verschillende makelaars krijg je inzicht in deze factoren en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop. Zorg ook dat alles juridisch goed geregeld is, denk aan gemeenschappelijke rechten en plichten in de VvE en het eventueel aanvragen van een energielabel.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hilversum

Begin met het inschakelen van een makelaar en het opstellen van een marketingplan. Vervolgens kun je je huis klaarmaken voor bezichtigingen. Een goede stap is ook een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Goede fotografie, effectieve marketing en een realistische prijsstelling zijn een paar dingen die kunnen helpen om je huis snel te verkopen. Het kan ook nuttig zijn om tips over dit onderwerp te lezen op deze pagina.

Je kunt je huis opknappen, het goed presenteren en een juiste vraagprijs vaststellen. Ook kan je eventueel een verkoopadvies bij een makelaar aanvragen. Biedingsstrategieën kunnen ook een rol spelen.

De verkoopprijs van je huis wordt bepaald door verschillende factoren zoals de marktwaarde, prijzen van vergelijkbare huizen in je buurt en de staat van je huis. Overweeg om informatie over de woningwaarde te lezen.

De kosten kunnen variëren gebaseerd op de makelaar, eventuele opknapbeurten en andere verkoopgerelateerde kosten. Het is verstandig om je in te lezen over de mogelijke kosten van de verkoop van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen