Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Baarn

Als je van plan bent je huis in Baarn te verkopen, weet dan dat we je hierbij willen ondersteunen. Door tactische adviezen en nuttige informatie te verschaffen, streven we ernaar om het verkoopproces zo soepel en ongecompliceerd mogelijk te maken voor je. We staan klaar om je te helpen in deze spannende onderneming.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Baarn

Als woningverkoper in Baarn heb je diverse doelen voor ogen bij het verkopen van je huis. Allereerst wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk verkoopbedrag realiseren. Daarnaast is de verkoopsnelheid van belang: het liefst verkoop je je woning zo snel mogelijk, om langdurige stress en onzekerheid te voorkomen. Een ander belangrijk element is een zorgeloos verkoopproces: je wilt immers dat alles omtrent de verkoop netjes en correct verloopt, zonder dat je hierbij belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Baarn gemiddeld verkocht worden, of wat de gemiddelde verkoopopbrengst hier is. Ook kan het interessant zijn om te weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Voor een gedetaileerd inzicht hierin kun je een gratis verkoopadvies aanvragen. De actuele cijfers over de woningmarkt in Baarn volgen hieronder:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 561.322
Besparing (gem.)
€ 1.263

Je huis snel verkopen in Baarn

Ben je van plan je woning in Baarn te verkopen? Je bent bij het juiste artikel terechtgekomen! Het gemiddelde aantal dagen dat een woning in Baarn te koop staat voordat hij wordt verkocht, is 62 dagen. Het goede nieuws is dat met de juiste aanpak, dit proces kan worden versneld.

 1. Met een realistische vraagprijs trek je kopers aan. De prijs moet marktconform zijn, noch te hoog, noch te laag. Onderzoek woonprijzen in jouw omgeving om een prijs voor jouw huis vast te stellen.
 2. Het gebruik van kwalitatieve foto's geeft een sterke eerste indruk. Zorg ervoor dat jouw huis er fantastisch uitziet door middel van mooie foto’s. Een professionele fotograaf kan helpen om je huis optimaal in beeld te brengen.
 3. Maak gebruik van het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Dit stappenplan zorgt ervoor dat je alles goed regelt en niets over het hoofd ziet. Zo kan je jouw huis zo snel mogelijk en zonder onnodige stress verkopen.

Tips in Baarn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Baarn op?

In Baarn ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel op € 561.322 euro. Deze prijs hangt onder andere af van de locatie van de woning, het aantal vierkante meters, eventuele verbouwingen of renovaties die gedaan zijn en de algehele staat van de woning. Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren, aangezien ze significant kunnen bijdragen aan de uiteindelijke verkoopwaarde van jouw woning in juni 2024.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Baarn bedraagt momenteel € 5.024 euro. Het is raadzaam om een waardering van jouw woning te overwegen als je overweegt jouw huis te verkopen. Een ervaren makelaar kan een nauwkeurige en actuele waardebepaling voor jouw woning maken zonder dat je kosten maakt. Door het aanvragen van een waardebepaling krijg je een realistisch beeld van wat jouw huis nu waard is in de huidige markt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Baarn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 4.800
€ 5.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Baarn bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Baarn.

Feitjes over Baarn

 • Baarn is bekend om zijn vele monumentale panden.
 • Koningin Emma liet in 1888 Paleis Soestdijk restaureren.
 • De Baarnse Literatuurprijs is een bekende schrijfwedstrijd.

Tips om je woning te verkopen in Baarn

Verkoop je je huis in Baarn? Een spannende onderneming waarbij de keuze voor een goede verkoopmakelaar veel invloed heeft op het succes van de verkoop. Hieronder hebben wij de beste tips op een rijtje gezet voor een goede verkoop van je huis.

 • Goede foto's zijn essentieel. Zorg dat iedere ruimte goed belicht is en mooi in beeld wordt gebracht. Schakel desnoods een professionele vastgoedfotograaf in.
 • Neem de tijd voor het opstellen van een pakkende verkoopadvertentie. Geef een nauwkeurige, aantrekkelijke omschrijving van het huis en de omgeving
 • Zorg dat je huis er netjes en opgeruimd uitziet tijdens bezichtigingen. Kleine reparaties, een frisse verfklus en een schoongemaakt huis kunnen al veel verschil maken.
 • Stel een realistische vraagprijs vast. Je makelaar kan je helpen om de juiste marktwaarde van je huis te bepalen.
 • Vergeet niet om de tuint aantrekkelijk te maken. Zorg ervoor dat het gazon gemaaid is, de paden schoon en de bloembakken gevuld.

Ontdek jouw stappenplan in Baarn:

 • Maatwerk stappenplan voor jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door goed vergelijken
 • Compleet overzicht en controle over het verkoopproces
 • Gratis, interactief en vrijblijvend stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Baarn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Baarn kost je als verkoper gemiddeld € 7.868. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Baarn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 561.322) € 6.231
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.868

Kosten van makelaars in Baarn

Wanneer je besluit jouw huis in Baarn te verkopen, komen de kosten van een makelaar om de hoek kijken. Over het algemeen werken makelaars op basis van een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw woning en ligt in Baarn gemiddeld op 1,11%.

Niet alleen de kosten zijn van belang bij het kiezen van een makelaar. Bedenk je dat een goede makelaar je ook veel kan opleveren. Zo kan de juiste makelaar ervoor zorgen dat je huis tegen de best mogelijke prijs wordt verkocht. Een lage courtage kan dus aantrekkelijk lijken, maar het is het eindresultaat dat écht telt.

Lees meer over makelaars in Baarn.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de kosten van een makelaar krijg je als verkoper ook te maken met notariskosten. Deze kosten worden ook wel afsluitkosten genoemd en betreffen de kosten die je betaalt aan de notaris voor de overdracht van de woning.

Selecteer je als verkoper de notaris, dan zijn de kosten voor de leveringsakte niet voor jou. Echter, vaak kiest de koper en deze neemt deze verantwoordelijkheid op zich. Maar houd rekening met mogelijk bijkomende notariskosten in verband met bijvoorbeeld het doorhalen van de hypotheek.

Onderhoudskosten

Om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers, is het belangrijk dat je huis er netjes uitziet. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan schilderwerk, tuinonderhoud of reparaties aan de woning. Onderhoudskosten kunnen dus deel uitmaken van de verkoopkosten.

Deze kosten kun je zien als een investering in de verkoop van je huis. Door goed zicht te houden op de diverse kosten weet je beter waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Energielabel

Zonder een geldig energielabel mag je de woning niet verkopen. Het is dus belangrijk dat je dit op tijd regelt. Het laten opstellen en registreren van een energielabel brengt kosten met zich mee.

De prijs voor een energielabel hangt af van het bedrijf dat je inschakelt om dit te regelen. Wil je controleren of jouw woning al een geldig energielabel heeft? Dat kan gemakkelijk via deze link: check je energielabel.

Wanneer mijn huis verkopen in Baarn?

Heb je er wel eens over nagedacht om je huis in Baarn te verkopen? Het antwoord op deze vraag zou heel goed 'ja' kunnen zijn, gezien de huidige gunstige woningmarkt. Volgens deskundigen is juni 2024 namelijk een uitstekend moment om je woning te verkopen, zonder overhaaste beslissingen te hoeven nemen.

In deze bloeiende huizenmarkt, wordt de vraag naar woningen groter dan het aanbod. Dit kan in jouw voordeel werken als je overweegt jouw huis van de hand te doen. Bovendien kan een snelle verkoop van je woning in Baarn, zonder al te veel gedoe, erg aantrekkelijk zijn in deze tijd.

Vergelijk makelaars in Baarn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw woning in Baarn verkopen maar weet je niet waar te beginnen? Maak dan gebruik van het handige stappenplan van Huis Verkopen. Dit stappenplan is speciaal ontworpen voor jouw situatie en biedt inzicht in alle aspecten die komen kijken bij de verkoop van een woning. Het volgen van ons stappenplan zorgt dat je niets over het hoofd ziet en optimaal bent voorbereid voor de verkoop van jouw huis.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Door de gratis waardebepaling die Huis Verkopen biedt, heb je meteen een duidelijk beeld van de waarde van jouw woning. Daarnaast kunnen je met onze handige tool eenvoudig makelaars vergelijken, zodat je altijd de beste keuze maakt.

Bespaar op makelaarstarieven

Kosten besparen op de verkoop van je woning? Met ons onafhankelijke online platform vraag je gemakkelijk makelaarstarieven op en bespaar je op makelaarskosten. Zo houd je meer over na de verkoop van jouw woning.

Aanvullende diensten

Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een verhuizer, met Huis Verkopen regel je alles op één plek. We bieden allerlei aanvullende diensten aan die jouw verkooptraject nog makkelijker maken.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Onze website beschikt over veel data over makelaars. Hierdoor biedt Huis Verkopen je een uitgebreid inzicht in de prestaties van makelaars in Baarn, zodat je de beste keuze kunt maken voor de verkoop van jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Baarn

Het inschatten van de waarde van je huis kan op verschillende manieren. Een veelgebruikte methode is door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. De makelaar bekijkt dan je huis en maakt op basis van verschillende factoren een schatting van de verkoopwaarde.

Het verkopen van een huis gaat gepaard met een groot aantal stappen. Deze stappen kunnen variëren, maar de meeste mensen kiezen ervoor om een makelaar in de arm te nemen, de woningwaarde te bepalen, een vraagprijs vast te stellen, en de woning klaar te maken voor bezichtigingen. Om je hierbij te helpen heeft HuisVerkopen.nl een handig stappenplan gemaakt.

Een snelle verkoop van je woning hangt van veel factoren af. Belangrijk is om een reële vraagprijs te hebben, de huispresentatie op orde te hebben en flexibel te zijn bij bezichtigingen. Voor meer tips om snel je woning te verkopen, kun je terecht op deze pagina.

Ja, een energielabel is verplicht bij de verkoop van je huis. Het geeft potentiële kopers inzicht in hoe energiezuinig je huis is. Een energielabel kun je gemakkelijk aanvragen via onze website.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen flink variëren. Hierbij kun je denken aan makelaarskosten, notariskosten, kosten voor een energielabel en evt. kosten voor een stylist of fotograaf. Voor meer informatie en een gedetailleerd overzicht van de kosten, kun je terecht op onze kostenpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen