Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Almere

Ben je van plan om je huis in Almere te verkopen? Dan staat je een spannend traject te wachten, met unieke kansen maar ook zaken waar je rekening mee moet houden. Deze pagina biedt praktische informatie en nuttige tips om dit proces soepel te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Almere

Er zijn tal van zaken om rekening mee te houden als je jouw woning in Almere wilt verkopen. Natuurlijk wil je een goede prijs krijgen voor je huis. Je wilt ook voorkomen dat je te veel betaalt aan een makelaar, dus het vergelijken van makelaars is van groot belang. Daarnaast wil je jouw woning snel verkopen om dubbele woonlasten te vermijden. Het is ook van belang om rekening te houden met de huidige woningmarkt. Is dit het juiste moment om te verkopen? En is jouw woning in de huidige staat klaar voor de verkoop?

Als mogelijke woningverkoper heb je vast een paar vragen. Hoe snel worden huizen in Almere verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Kan je besparen door makelaars te vergelijken? En misschien wil je wel weten wat de huidige woningwaarde is. Gelukkig kun je op deze pagina makelaars vergelijken om een makelaar te vinden die goed presteert in Almere. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningverkoop in Almere:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
33 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 459.615
Besparing (gem.)
€ 1.356

Je huis snel verkopen in Almere

In Almere worden woningen gemiddeld in 43 dagen verkocht. Is het je doel om jouw woning sneller te verkopen? Dan kunnen de volgende tips je daarbij helpen.

 1. Verkoopprijs is bepalend. Door een waardebepaling door een makelaar kun je de juiste verkoopprijs van je woning vaststellen. Zorg voor een realistische prijs, dat vergroot de kans op een snelle verkoop.
 2. Zorg voor een goede presentatie van je woning. Met professionele foto's en een duidelijke beschrijving kun je de interesse van potentiële kopers wekken. Kleine inrichtingswijzigingen kunnen een groot verschil maken.
 3. Houd je aan het stappenplan van HuisVerkopen.nl tijdens het verkoopproces van je woning. Hierdoor zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Bovendien helpt het je om alles zo snel mogelijk te regelen.

Tips in Almere

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Almere op?

De huizenmarkt in Almere is altijd in beweging en de gemiddelde verkoopprijs kan daardoor variëren. Zo ligt de gemiddelde verkoopprijs in Almere op dit moment rond de € 459.615. Deze verkoopsom kan afhangen van verschillende factoren zoals de ligging, het bouwjaar en de staat van onderhoud van je huis. Aan de hand van deze variabelen bepaal je in overleg met je makelaar de uiteindelijke vraagprijs.

Een andere belangrijke factor bij de verkoop van je huis is de prijs per vierkante meter. Op dit moment bedraagt de gemiddelde vraagprijs per m2 in Almere € 4.115. Het is goed om te onthouden dat huizenprijzen altijd in beweging zijn en dat het daarom van belang is om het juiste moment te kiezen om je huis te verkopen. Een goede makelaar kan je hierover adviseren en samen met je de beste strategie bepalen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Almere

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Almere bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Almere.

Feitjes over Almere

 • Almere is de op één na grootste stad van Flevoland.
 • Het werd officieel een gemeente in 1984 en is dus relatief jong.
 • Almere is genoemd naar het vroegmiddeleeuwse Almere, een grote binnenzee.

Tips om je woning te verkopen in Almere

Zet je de eerste stappen richting een succesvolle huisverkoop in Almere? Dan heb je wellicht behoefte aan inzichten die de kans op een snelle en voordelige verkoop vergroten. Deze eenvoudig te volgen tips helpen je op weg naar een geslaagde verkoop.

 • De vraagprijs: Onderzoek wat soortgelijke woningen in jouw buurt kosten. Zorg dat je vraagprijs competitief, maar ook realistisch is. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken.
 • Professionele fotografie: Laat professionele foto's maken van je woning. Dit kan een wereld van verschil maken in hoe je huis op online platforms wordt gepresenteerd en waargenomen door potentiële kopers.
 • Verkoopklaar maken: Neutraal interieurdesign en een opgeruimd huis kunnen helpen om een breder publiek te spreken. Los ook kleine reparaties op voor je jouw huis te koop zet.
 • Energiezuinigheid: Overweeg om je huis duurzamer te maken als dat nog niet gebeurd is. Een energiezuinig huis kan een grote troef zijn op de woningmarkt van Almere.
 • Makelaar: Beschouw het inschakelen van een lokale makelaar. Hij of zij kent de markt goed, heeft ervaring met onderhandelingen en kan je veel werk uit handen nemen.

Ontdek jouw stappenplan in Almere:

 • Op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Bespaart duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Interactief en eenvoudig bij te houden to-do-lijst
 • Gratis en vrijblijvend, geen verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Almere

Het bezitten van een huis in Almere biedt potentiële kopers een unieke kans om zich te vestigen in een stad vol met diverse en aantrekkelijke bezienswaardigheden. De rijkdom aan cultuur, natuur en recreatie in Almere maakt deze plek bijzonder aantrekkelijk en zal zeker bijdragen aan een succesvolle verkoop van uw huis.

Een paar van de vele bezienswaardigheden die Almere te bieden heeft, zijn:

 • Natuurpark Lepelaarplassen: Een prachtig natuurgebied waar je kunt genieten van rust en ruimte, en diverse water- en weidevogels kunt spotten.
 • Stadslandgoed De Kemphaan: Een veelzijdig gebied waar naast het genieten van de natuur, ook activiteiten zoals een kinderboerderij en een klimbos tot de opties behoren.
 • Theatergezelschap Vis à Vis: Een uniek openluchttheater dat boeiende en visueel spectaculaire voorstellingen verzorgt, soms met pyrotechnische effecten.
 • Almere Centrum: Een modern winkelcentrum met meer dan 400 winkels, diverse restaurants en bars, waar geregeld evenementen worden georganiseerd.
 • Kunstlinie Almere Flevoland (KAF): Dit culturele centrum biedt een breed scala aan voorstellingen, tentoonstellingen en workshops voor alle leeftijden.

Wat kost een huis verkopen in Almere?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Almere kost je als verkoper gemiddeld € 6.470. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Almere In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 459.615) € 5.056
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.470

Kosten van makelaars in Almere

Als je jouw huis in Almere gaat verkopen, krijg je te maken met makelaarskosten. Deze kosten bestaan doorgaans uit een percentage van de verkoopprijs, oftewel courtage, en opstartkosten. De gemiddelde courtage in Almere ligt op 1,10% en de meeste makelaars rekenen ook opstartkosten, die gemiddeld bedragen: € 515.

Het is raadzaam om niet alleen te kijken naar de kosten van een makelaar bij het kiezen van een geschikte partij. Overweeg ook de potentiële verkoopprijs waarvoor de makelaar denkt jouw woning te kunnen verkopen. Een makelaar die iets meer kost, maar een hogere verkoopprijs realiseert, kan uiteindelijk voordeliger zijn.

Lees meer over makelaars in Almere.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Bij het verkopen van je huis komen er ook verhuiskosten kijken. Deze kosten kunnen flink oplopen, afhankelijk van de afstand naar je nieuwe woning en de hoeveelheid spullen die je wilt verplaatsen. Het is handig om vooraf goed te inventariseren wat het gaat kosten, zodat je dit kunt meenemen in je begroting.

Je kunt ervoor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Hoewel dit een uitgave is, kan het je veel stress en tijd besparen. Zelf verhuizen kost namelijk ook geld, denk hierbij aan het huren van een vrachtwagen en verpakkingsmaterialen.

Kosten voor energielabel

Als verkoper dien je een definitief energielabel aan te leveren bij de verkoop van je huis. De kosten hiervan variëren, afhankelijk van de aanbieder die je kiest. Het is belangrijk om dit energielabel op tijd aan te vragen, zodat de verkoop van je huis geen vertraging oploopt.

Download je het energielabel niet op tijd, dan kun je een boete krijgen. Zorg er dus voor dat je dit tijdig regelt, het liefst voordat je je huis op de markt zet. Zo voorkom je boetes en zorg je dat de verkoop soepel verloopt.

Reparatie- en onderhoudskosten

Voordat je je huis op de markt zet, wil je misschien wat kleine reparaties uitvoeren of wat onderhoud plegen om de woning aantrekkelijker te maken voor kopers. Misschien moet je wat verouderde apparatuur vervangen, wat schilderwerk doen of wat klussen in de tuin.

Hoewel je misschien een paar duizend euro moet investeren om je huis verkoopklaar te maken, kan dit een goede investering zijn. Een goed onderhouden en aantrekkelijk huis kan sneller verkopen en een hogere verkoopprijs opleveren.

Waar op letten bij verkoop huis in Almere?

 • Stad Typering: Almere is een snelgroeiende stad met een moderne en jonge uitstraling. Let erop dat je potentiële kopers informeert over de dynamiek en groei van de stad, evenals de moderne voorzieningen en infrastructuur die dit met zich meebrengt.
 • Locatie van de woning: De stad bestaat uit verschillende wijken, elk met een uniek karakter en voorzieningen. Of de woning nu in Haven, Stad, Buiten, Poort of Hout is gelegen, zorg ervoor dat de specifieke kenmerken van de wijk worden benadrukt.
 • Transport en bereikbaarheid: Almere heeft uitstekende transportverbindingen, zowel met de auto als met openbaar vervoer. Vergeet niet om de nabijheid van treinstations, snelwegen en buslijnen te benoemen, evenals de korte reistijd naar Amsterdam.
 • Nieuwbouw kwaliteiten: Veel woningen in Almere zijn relatief nieuw. Onderstreep de voordelen hiervan, waaronder moderne bouwnormen, energie-efficiëntie en minder noodzakelijk onderhoud.

Wanneer mijn huis verkopen in Almere?

Overweeg je jouw huis in Almere te verkopen? Dan zit je momenteel in een goede positie. De markt voor woningverkoop is namelijk sterk en vooral in Almere zien we dat er veel vraag is. Maar hoe zit het met de toekomst? Kan deze een bedreiging vormen voor het aantal geïnteresseerden?

Gelukkig kunnen we je geruststellen. Ja, de situatie kan altijd veranderen. Echter, de huidige periode mei 2024 biedt over het algemeen goede kansen voor de verkoop van jouw huis. Voor het beste zicht op de verkoopmogelijkheden en om alles uit deze kans te halen, is het verstandig een goede makelaar in te schakelen. Deze kan je begeleiden bij het maken van de juiste beslissingen.

Vergelijk makelaars in Almere Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw huis wilt verkopen, is dat vaak een spannend en complex proces. Gelukkig staat Huis Verkopen voor je klaar om je te begeleiden met een overzichtelijk en handig stappenplan. Omdat je niet vaak je huis verkoopt, wil je het proces zo goed mogelijk uitvoeren. Ons gedetailleerde stappenplan geeft je inzicht, begeleiding en de zekerheid dat je niets over het hoofd ziet. Het is gemakkelijk te volgen en bespaart je veel werk, tijd en stress.

Vergelijk en vind de beste lokale makelaars

De prestatie van je makelaar kan een enorme impact hebben op de verkoop van je huis. Statistieken geven een duidelijk beeld, maar waar vind je dat soort informatie? Huis Verkopen houdt statistieken bij van alle makelaars in Almere. Dit maakt het mogelijk om een weloverwogen keuze te maken voor een makelaar die uitblinkt in verkoopopbrengst en snelheid.

Bespaar kosten met vergelijkbare dienstverleners

De kosten van makelaars en andere dienstverleners kunnen enorm variëren. Huis Verkopen maakt het mogelijk om deze dienstverleners eenvoudig te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Dit kan je flinke besparingen opleveren op je verkoopkosten.

100% onafhankelijk en objectief

Als verkoper wil je handelen op basis van betrouwbare informatie en een eerlijk proces. Huis Verkopen staat garant voor 100% onafhankelijkheid en objectiviteit. Als grootste platform op het gebied van huisverkoop, zetten we ons in voor het belang van verkopers en bestrijden we misinformatie.

Behoud overzicht met ons interactieve stappenplan

Ons interactieve stappenplan helpt je om altijd de controle te houden over het verkoopproces. Het is ontworpen om alles op één plek te regelen, goed geïnformeerd te blijven en iedere voltooide stap gemakkelijk af te vinken. Zo maakt Huis Verkopen de verkoop van jouw woning in Almere een stuk eenvoudiger.

Appartement verkopen in Almere

Het verkopen van een appartement in Almere verschilt op enkele punten van het verkopen van een rijtjeshuis of villa. Appartementseigenaren zijn namelijk ook lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE) en dit heeft invloed op de verkoop. Je moet als verkoper alle relevante VvE-documenten kunnen overdragen aan de koper. Denk aan notulen van de vergaderingen, het huishoudelijk reglement, de jaarstukken en het meerjarenonderhoudsplan. Daarom is het verstandig deze documenten alvast te verzamelen en op orde te hebben wanneer je je appartement gaat verkopen.

Voordat je jouw appartement te koop zet, is het slim om eerst de actuele waarde van jouw appartement in Almere te laten bepalen door een professional. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je een realistische vraagprijs vaststellen. Raadpleeg deze pagina om een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen. Houd er rekening mee dat potentiële kopers waarschijnlijk ook informatie over de financiële gezondheid van de VvE willen, zoals de hoogte van de servicekosten en de reservepot voor groot onderhoud. Zorg dus dat je deze informatie ook beschikbaar hebt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Almere

Dat heeft te maken met de huidige woningmarkt, de staat van je huis en jouw persoonlijke situatie. Voor algemene tips over de beste timing om jouw huis te verkopen in Almere, kun je het beste een blik werpen op deze pagina.

De waarde van een huis wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de locatie, grootte, het onderhoudsniveau en de huidige markt. Een exacte waardebepaling kun je het beste bij een makelaar aanvragen, maak hiervoor gebruik van onze online tool.

Het verkopen van een huis kan diverse kosten met zich meebrengen, waaronder makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het verbeteren van de woning. Voor een duidelijk overzicht van alle mogelijke kosten raadpleeg je deze pagina op onze website.

De snelheid waarmee je jouw huis kunt verkopen hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld de woningmarkt op dat moment en de staat van je woning. Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal tips opgesteld op deze pagina.

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht, maar vaak wel aan te raden. Een makelaar heeft doorgaans veel kennis van de lokale huizenmarkt en kan je door het hele verkoopproces heen loodsen. Om je te helpen de beste makelaar te vinden, hebben we een handige tool om makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen