Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Amersfoort

Bij het verkopen van jouw woning in Amersfoort, heb je een deskundige nodig die de lokale markt door en door kent. Je profiteert van onze uitgebreide ervaring en netwerk om een maximale verkoopopbrengst te realiseren. We begeleiden je stap voor stap door dit complexe proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Amersfoort

Als woningverkoper in Amersfoort heb je diverse doelen wanneer je je huis gaat verkopen. Uiteraard wil je een goede verkoopprijs realiseren; het liefst hoger dan de vraagprijs. Het is ook belangrijk dat de verkoop vlot verloopt, want je wilt niet maandenlang in onzekerheid zitten over wanneer je huis verkocht wordt. Ook de zekerheid van een professionele afhandeling en een betrouwbare koper zijn essentiële facetten in het verkoopproces. Het uiteindelijke doel is een soepele, zorgeloze verkoop van je huis.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Amersfoort worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen op makelaarskosten door verschillende makelaars te vergelijken. Dit zijn allemaal relevante vragen waarvan de antwoorden invloed hebben op jouw verkoopsucces. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Amersfoort:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
34 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 509.820
Besparing (gem.)
€ 1.326

Je huis snel verkopen in Amersfoort

Je wilt je woning in Amersfoort verkopen en je hebt gehoord dat de gemiddelde verkooptijd daar 39 dagen bedraagt. Ongetwijfeld wil je dat jouw woning net zo snel, of liever nog sneller, van de markt is. Hoe pak je dat aan?

 1. Fotografie: Zorg voor goede, professionele foto's van je woning. Dit is wat potentiële kopers als eerste te zien krijgen en gebrekkige of onaantrekkelijke foto's kunnen hen afschrikken. Investeer in een professionele vastgoedfotograaf voor de beste resultaten.
 2. Vraagprijs: De juiste vraagprijs hanteren is essentieel. Te hoog en je schrikt potentiële kopers af, te laag en je verliest mogelijk veel geld. Een goede makelaar in Amersfoort kan je helpen de optimale vraagprijs te bepalen.
 3. Promotie: Zorg voor zoveel mogelijk zichtbaarheid. Dit betekent jouw woning promoten op social media, vastgoed websites en zelfs via mond-tot-mond reclame. Hoe meer mensen het weten, hoe groter de kans op een snelle verkoop.

Tips in Amersfoort

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Amersfoort op?

In mei 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Amersfoort rond de € 509.820 euro. Het precieze bedrag hangt natuurlijk af van een aantal criteria zoals de ligging van het huis, de grootte en het jaartal van de bouw. De woningmarkt staat nooit stil, dus ook deze gemiddelde verkoopprijs kan veranderen.

Naast de algehele verkoopprijs, is het ook handig om de gemiddelde prijs per vierkante meter in de gaten te houden. In Amersfoort ligt die momenteel rond de € 4.523 euro. Door de voortdurende beweging van de woningmarkt variëren deze prijzen ook. Het loont daarom om alle ontwikkelingen nauwgezet te volgen, zodat je goed geïnformeerd bent en de juiste keuzes kunt maken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Amersfoort

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.300
€ 4.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Amersfoort bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Amersfoort.

Feitjes over Amersfoort

 • Amersfoort is gesticht rond 1000 na Christus.
 • De stad is vernoemd naar een doorwaadbare plaats in de Eem.
 • Amersfoort is de tweede stad van de provincie Utrecht.

Tips om je woning te verkopen in Amersfoort

Wil jij je huis in Amersfoort verkopen? Dan wil je daar vanzelfsprekend de maximale prijs voor krijgen. Met een goede voorbereiding en de juiste strategie kan je aanzienlijk meer winst maken. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet die jou hierbij kunnen helpen.

 • Nette uitstraling: Maak je huis schoon en opgeruimd voor de potentiële koper komt kijken. Een mooi onderhouden woning maakt een goede eerste indruk en kan de verkoopprijs positief beïnvloeden.
 • Optimale belichting: Zorg ervoor dat je huis optimaal belicht is. Maak de ramen schoon, open de gordijnen en zorg voor voldoende verlichting. Licht kan een ruimte groter en aantrekkelijker doen lijken.
 • Kleine klusjes Voer alle kleine reparaties die je al tijden uitstelt nu uit. Potentiële kopers zullen minder geneigd zijn te onderhandelen over de prijs als ze zien dat het huis in prima staat verkeert.
 • Professionele foto’s: Huur een professional in om foto's van je woning te maken. Goede foto's kunnen de interesse wekken van potentiële kopers en bijdragen aan een hogere verkoopprijs.
 • De juiste prijs: Bepaal een realistische verkoopprijs. Prijs je huis niet te hoog, maar zeker ook niet te laag. Je kunt hiervoor de hulp van een lokale makelaar inschakelen.

Ontdek jouw stappenplan in Amersfoort:

 • Voorkomt dat essentiële stappen worden overgeslagen
 • Zorgt voor overzicht en controle in het proces
 • Bespaart duizenden euro's door het vergelijken
 • Stappenplan is interactief en aangepast aan jouw situatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Amersfoort

Amersfoort, met zijn diverse bezienswaardigheden en rijke historie, draagt enorm bij aan de aantrekkelijkheid voor potentiële kopers. Dit betekent dat het verkopen van je huis in Amersfoort, vanwege de stad haar populariteit en het brede scala aan recreatieve bezigheden, doorgaans voorspoedig verloopt.

Hieronder een greep uit de bezienswaardigheden die Amersfoort te bieden heeft:

 • De Koppelpoort: Deze historische stadspoort uit 1400 is een imposant voorbeeld van middeleeuwse bouwkunst en een echte trekpleister voor geschiedenisliefhebbers.
 • Mondriaanhuis: Het geboortehuis van de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan functioneert nu als interessant museum over zijn leven en werk.
 • Onze Lieve Vrouwetoren: Met haar hoogte van 98 meter biedt deze toren een adembenemend uitzicht over de stad en de sfeervolle oude binnenstad.
 • DierenPark Amersfoort: Dit bijzonder ontworpen dierenpark is een heerlijke plek voor gezinsuitjes en geniet nationale bekendheid.
 • Museum Flehite: Het stedelijk museum biedt een mooi overzicht van de rijke geschiedenis van Amersfoort en organiseert ook regelmatig wisselende tentoonstellingen.

Wat kost een huis verkopen in Amersfoort?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Amersfoort kost je als verkoper gemiddeld € 6.744. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Amersfoort In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 509.820) € 5.557
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.744

Kosten van makelaars in Amersfoort

Als je jouw huis in Amersfoort gaat verkopen, zijn de kosten van een makelaar een belangrijke factor. Gemiddeld betaal je aan courtage zo'n 1,09% van de verkoopprijs van jouw woning. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar die je kiest, de diensten die je wenst en natuurlijk de verkoopwaarde van je huis.

De makelaarskosten lijken in eerste instantie misschien een grote uitgave, maar het is vooral belangrijk om te kijken wat een makelaar je oplevert. Een goede makelaar kan door zijn expertise en netwerk, ervoor zorgen dat je huis sneller en tegen een hogere prijs verkocht wordt. Hierin schuilt de echte waarde van een makelaar, kijk dus verder dan alleen de kosten.

Lees meer over makelaars in Amersfoort.

Andere kosten bij verkoop

Woningverbeteringen

Vóór je jouw woning op de markt zet, wil je deze in optimale staat brengen. Dit betekent investeren in noodzakelijke reparaties en verbeteringen. Kleine mankementen, zoals een lekkende kraan of kapot lichtschakelaar, kunnen een negatieve indruk achterlaten bij potentiële kopers.

Grotere verbeteringen, zoals een nieuw likje verf of het vervangen van versleten vloerbedekking, kunnen de waarde van je woning verhogen. Het is belangrijk om te investeren in de verbeteringen die het meeste waarde toevoegen aan jouw woning.

Verhuis- en opruimkosten

Als je jouw woning verkoopt, zul je ook rekening moeten houden met de kosten voor het verhuizen van je eigendommen. Afhankelijk van de omvang van je verhuizing kunnen de kosten flink oplopen. Het huren van een verhuisbedrijf en het verpakkingsmateriaal zijn voorbeelden van verhuiskosten.

Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het opruimen en schoonmaken van je huis voordat het op de markt komt. Potentiële kopers willen een net en schoon huis zien. Dit betekent dat je mogelijk moet investeren in professionele schoonmaakdiensten of opruimhulp.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te leveren bij de overdracht van de woning. Het aanvragen van dit label brengt kosten met zich mee. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is, wat een belangrijke factor kan zijn voor potentiële kopers.

Houd er rekening mee dat je een boete riskeert als je geen energielabel kunt overhandigen bij de verkoop. Het is dus belangrijk om deze kosten op te nemen in je budget voor de verkoop van je woning.

Waar op letten bij verkoop huis in Amersfoort?

 • Historische binnenstad: Als je een woning in de historische binnenstad van Amersfoort verkoopt, is het belangrijk om te weten dat er regels kunnen gelden omtrent het verbouwen van de woning. Deze regels zijn er om het karakteristieke beeld van de binnenstad te behouden.
 • Spoorwegzone: Voor woningen rond het spoor en het station van Amersfoort gelden specifieke regels. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen voor ontwikkelingen op het gebied van wonen en werken. Zorg dat je op de hoogte bent van deze plannen, zodat je potentiële kopers hierover kunt informeren.
 • Gemeentelijk beleid: Amersfoort heeft specifieke doelen gesteld voor woningbouw en duurzaamheid. Als woningverkoper kun je hierop inspelen door de duurzaamheid van jouw woning te benadrukken of te verbeteren, en door te zorgen dat je volledig op de hoogte bent van plannen rondom woningbouw in de gemeente.
 • Ligging: De ligging van jouw woning ten opzichte van voorzieningen zoals winkels, scholen en de uitvalswegen kan een belangrijke rol spelen bij de verkoop. Ga na wat de sterke punten zijn van de ligging van jouw woning en benadruk deze in de verkoopinformatie.

Wanneer mijn huis verkopen in Amersfoort?

Overweeg je in mei 2024 jouw huis in Amersfoort te verkopen? Het lijkt een geschikt moment. De huizenmarkt in Amersfoort kent op dit moment een dynamische periode. Veel kopers zijn namelijk actief op zoek naar een woning in deze historische stad. Daar kun je als potentiële verkoper mooi van profiteren!

Vraag je je af of de marktomstandigheden echt zo gunstig zijn? Dat is een terechte vraag. Hier kunnen lokale makelaars in Amersfoort je uitstekend bij helpen. Deze experts kennen de lokale markt op hun duimpje en kunnen je adviseren op basis van de laatste ontwikkelingen en trends.

Vergelijk makelaars in Amersfoort Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw huis snel, gemakkelijk en tegen de beste prijs verkopen? Dan is het slim om gebruik te maken van het stappenplan van Huis Verkopen. Dit stappenplan biedt je een helder overzicht van alle acties en beslissingen die bij de verkoop van je huis komen kijken. Het geeft je controle over het snel veranderend verkoopproces en het helpt je om de juiste keuzes te maken. Ontdek de voordelen van het stappenplan van Huis Verkopen en ervaar zelf het gemak.

Statistieken van makelaars in Amersfoort

Als verkoper wil je natuurlijk weten welke makelaar in Amersfoort de beste resultaten levert. Dankzij de uitgebreide statistieken die Huis Verkopen bijhoudt, kun je in één oogopslag zien welke makelaar de hoogste verkoopopbrengst genereert en de grootste verkoopsnelheid heeft.

Kosten besparen

Huis Verkopen heeft een breed aanbod aan dienstverleners, van makelaars tot energieadviseurs. Je vergelijk ze gemakkelijk op tarieven en beschikbaarheid, waardoor je een flinke besparing op je verkoopkosten kunt realiseren. Alle informatie die je nodig hebt op één plek.

100% onafhankelijk

Als grootste platform gericht op de verkoop van woningen is Huis Verkopen volledig objectief en onafhankelijk. Je kunt dus op ons vertrouwen voor gedegen en eerlijk advies. We werken in jouw belang en bestrijden misinformatie in de markt.

Het overzicht behouden

Het online platform van Huis Verkopen helpt je om het overzicht te behouden tijdens het verkoopproces. Met het interactieve stappenplan weet je precies waar je moet letten, ben je altijd goed geïnformeerd en vink je iedere voltooide stap eenvoudig af.

Appartement verkopen in Amersfoort

Het verkopen van een appartement in Amersfoort vraagt om een specifieke aanpak, aangezien het verschilt van het verkopen van een woonhuis. Als je een succesvolle verkoop van jouw appartement wilt realiseren, is het raadzaam om het uitgewerkte stappenplan van HuisVerkopen.nl te volgen wat specifiek is ontworpen voor appartementseigenaren. Het stappenplan voorziet je van gedetailleerde informatie en tips, variërend van de bepaling van de verkoopprijs tot het creatief inzetten van sociale media voor snelle en effectieve marketing.

Richt je bij het in de markt zetten van jouw appartement in Amersfoort op de unieke aspecten die het te bieden heeft. Let bijvoorbeeld op bijzondere bouwelementen, het uitzicht, parkeerfaciliteiten of unieke locaties in de buurt van het appartement; deze kunnen als sterke verkooppunten dienen. HuisVerkopen.nl kan je verder helpen om deze elementen op de juiste manier te presenteren en optimaal te benutten voor een succesvolle verkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Amersfoort

Een nauwkeurige waardebepaling is cruciaal voor een succesvolle verkoop. Je kunt een lokale makelaar inschakelen om een waardebepaling te doen. Bezoek deze pagina om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

De kosten voor het verkopen van een huis omvatten onder andere de makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten kun je kijken op onze kostenpagina.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen. Presenteren het huis professioneel, prijs het goed en gebruik alle beschikbare marketingkanalen. Voor meer tips kun je terecht op onze snel verkopen-pagina.

Het vinden van de juiste makelaar kan het verkoopproces aanzienlijk vergemakkelijken. Onze tool om makelaars te vergelijken kan je helpen bij het maken van een gefundeerde keuze.

Er zijn verschillende strategieën om je huis voor de hoogste prijs te verkopen. Je kunt onder meer nauwkeurig prijzen, uitstekende foto's maken en verbeteringen aanbrengen in je huis. Bezoek onze pagina met tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen