Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Eemnes

Wanneer je jouw huis in Eemnes wilt verkopen, zijn er belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Zo komt de vraag naar voren wie de meest geschikte makelaar is en wat de verwachte verkoopprijs van je woning zou kunnen zijn. In deze tekst zullen we deze onderwerpen bespreken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Eemnes

Als woningverkoper in Eemnes heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Natuurlijk wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen. Dit hangt nauw samen met de staat van je woning, de ligging en de actuele woningmarkt. Ook wil je waarschijnlijk een snelle verkoop realiseren. Logisch, want hoe langer je huis te koop staat, hoe hoger de kosten. Andere doelen kunnen zijn het vinden van een betrouwbare koper of het minimaliseren van de stress die bij een huisverkoop komt kijken.

Je vraagt je mogelijk af hoe snel huizen in Eemnes worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Kennis van deze zaken kan je helpen om de verkoop goed te regelen en het maximale uit de verkoop te halen. Nieuwsgierig naar de actuele cijfers van de woningmarkt in Eemnes:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 746.694
Besparing (gem.)
€ 2.128

Je huis snel verkopen in Eemnes

Je wilt je huis in Eemnes verkopen? Weet je dat woningen hier gemiddeld binnen 66 dagen verkocht zijn? Het sneller verkopen van je huis is echter absoluut mogelijk. Hieronder vind je enkele nuttige tips om het verkoopproces te versnellen.

 1. Realistische prijsstelling: Vraag een gratis waardebepaling aan om de juiste verkoopprijs vast te stellen. Een correcte prijs verhoogt je kansen op een snelle verkoop aanzienlijk.
 2. Openbare verkoop: Publiceer je huis op grote huizenwebsites zoals Funda. Een breder publiek betekent meer potentiële kopers en daarmee een snellere verkoop.
 3. Goed voorbereiden: Zorg ervoor dat je huis op orde is voordat het bezichtigingen ontvangt. Zelfs kleine veranderingen zoals een nieuwe verflaag of een opgeruimde tuin kunnen een groot verschil maken. Bekijk ook eens onze overzicht van tips voor de verkoop van je huis.

Tips in Eemnes

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Eemnes op?

In de pittoreske gemeente Eemnes ligt de gemiddelde prijs voor een verkocht huis op dit moment op € 746.694. Da's een hoop geld, maar onthoud dat de uiteindelijke verkoopsom van een huis niet alleen gedreven wordt door locatie en grootte, maar ook door andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de huidige staat van het huis, zoals het onderhoudsniveau, of specifieke kenmerken, zoals een tuin of een uniek uitzicht.

Als we kijken naar de prijs per vierkante meter in Eemnes, dan ligt die momenteel op € 4.880. Dat is een flink bedrag, maar het is het gemiddelde over de afgelopen 3 maanden. Deze gemiddelden geven je een globaal beeld van de huidige marktprijzen, maar voor een nauwkeurige taxatie van jouw specifieke woning is het raadzaam om een lokale makelaar te raadplegen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Eemnes

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 4.300
€ 5.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Eemnes bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Eemnes.

Feitjes over Eemnes

 • Eemnes is een combinatie van water ('Eem') en huis ('nes').
 • Eemnes werd voor het eerst genoemd in een document uit 1269.
 • Het heeft een rijke geschiedenis in paardenhandel elk jaar.

Tips om je woning te verkopen in Eemnes

De verkoop van je huis in Eemnes kan een uitdagend proces zijn. Met de juiste tips en een goede verkoopmakelaar, kun je echter sneller een succesvol resultaat behalen. Hieronder vind je een aantal nuttige tips die je kunnen helpen om je huis op de juiste manier te verkopen.

 • Kies voor een lokale makelaar. Een lokaal vertrouwde makelaar kent de Eemnes markt als geen ander en weet hierdoor precies hoe hij jouw huis het beste kan positioneren.
 • Zorg voor uitstekende foto's. Professionele, aantrekkelijke foto's van je huis zijn essentieel. Een goede makelaar beschikt over een netwerk van vakmensen die dit voor je kunnen regelen.
 • Prijsbewustzijn is key. Samen met je makelaar bepaal je een realistische vraagprijs, afgestemd op wat vergelijkbare huizen in Eemnes verkopen.
 • Besteed aandacht aan de marketingstrategie. Een 360-graden marketingaanpak, die gebruik maakt van zowel traditionele als digitale kanalen, kan helpen bij het bereiken van een groot aantal potentiële kopers.
 • Wees flexibel met bezichtigingen. Sta open voor bezichtigingen buiten kantooruren. Dit kan potentiële kopers aantrekken die overdag werken.

Ontdek jouw stappenplan in Eemnes:

 • Persoonlijk stappenplan relevant voor jouw woning
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Regel alles comfortabel en snel vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Eemnes?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Eemnes kost je als verkoper gemiddeld € 7.309. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Eemnes In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 746.694) € 7.915
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.309

Kosten van makelaars in Eemnes

Als je je huis in Eemnes wilt verkopen, is het vaak een slimme zet om een makelaar in de arm te nemen. Over het algemeen vragen makelaars een percentage van de verkoopprijs als courtage. Dit percentage staat niet vast en kan variëren per makelaar, maar het gemiddelde ligt in Eemnes rond de 1,06% van de verkoopprijs.

Naast de courtage rekenen veel makelaars in Eemnes startkosten voor het verkopen van je huis. Deze kosten vallen gemiddeld op € 515 en dekken diensten zoals het opstellen van de verkoopadvertentie en het verzorgen van de bezichtigingen. Hier is het van groot belang dat je de tarieven van verschillende makelaars vergelijkt om een goed overzicht te krijgen van alle potentiële kosten.

Lees meer over makelaars in Eemnes.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Voordat je huis de verkoop in gaat, wil je dat het er goed uitziet. Dit betekent meestal dat je wat werk aan het interieur en de buitenkant van je huis hebt. Reparatie- en onderhoudswerkzaamheden kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van de staat van je huis.

Denk bij het verkoopklaar maken naast reparaties ook aan een likje verf voor de muren, het repareren van lekkages of kapotte ramen, of het aanpakken van een verwaarloosde tuin. Houd er rekening mee dat deze kosten voor eigen rekening komen.

Notariskosten

Een andere kostenpost zijn de notariskosten. De verkoper is doorgaans verantwoordelijk voor het doorhalen van de hypotheek, ook wel royeren genoemd. Dit gebeurt bij de notaris en hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

De gemiddelde kosten van het doorhalen van een hypotheek bij de notaris bedragen € 350. Hoewel de koper meestal de overdrachtsakte betaalt, kan het geen kwaad om te controleren wat in je verkoopovereenkomst staat.

Diverse kosten bij verkoop

Bij het verkopen van je huis krijg je met verschillende kosten te maken. Eén daarvan zijn de verwijderingsbijdragen voor bijvoorbeeld een oude cv-ketel. Deze bijdragen zijn bedoeld om op een milieuvriendelijke manier af te scheiden.

Diverse kosten kunnen flink oplopen en het is belangrijk om hier een overzicht van te hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je de verkoopprijs van je huis zo realistisch mogelijk bepalen.

Wanneer mijn huis verkopen in Eemnes?

Overweeg je om in juni 2024 jouw huis in Eemnes te verkopen? Vanwege de huidige marktcondities zou dit een bijzonder gunstig moment kunnen zijn. De vraag naar woningen is groot en er lijkt voorlopig geen sprake van overaanbod, wat kansen biedt voor ieder type woning dat je op de markt zou willen brengen.

Maar hoe weet je nu zeker of dit de juiste tijd is voor jou? Het is geen eenvoudige beslissing. De beste stap is om dit te bespreken met een professionele makelaar, die je op basis van jouw specifieke situatie en de huidige marktdynamieken kan adviseren over het meest geschikte moment om jouw woning in de verkoop te zetten.

Vergelijk makelaars in Eemnes Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het plannen van een huisverkoop kan in het begin wat overweldigend lijken. Dat begrijpen we. Daarom heeft Huis Verkopen een gebruiksvriendelijk stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan is speciaal ontworpen voor jouw huis en helpt je om de verkoop zo efficiënt mogelijk te organiseren. Het neemt je mee door het hele verkoopproces, wat jouw tijd en moeite bespaart. Het stappenplan houdt rekening met je specifieke situatie, zodat je met vertrouwen en kennis van zaken je woning kunt verkopen.

Gratis waardebepaling

Huis Verkopen biedt handige tools zoals een gratis waardebepaling. Met de gratis waardebepaling krijg je een realistische indicatie van wat je huis waard is in de huidige markt. Daardoor kun je een realistische vraagprijs opstellen. Dit helpt bij het aantrekken van serieuze kopers en zorgt ervoor dat de onderhandelingen soepel verlopen.

Bespaar op makelaarskosten

Huis Verkopen stelt je in staat om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, zodat je kunt besparen op makelaarskosten. Je kunt gemakkelijk offertes van verschillende makelaars aanvragen en vergelijken. Zo kies je bewust voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en voorkom je onverwachte kosten.

Volledig onafhankelijk en gratis

Het online platform van Huis Verkopen is geheel onafhankelijk en gratis te gebruiken. Deze opzet geeft jou de vrijheid om doordachte keuzes te maken zonder druk van een specifieke makelaar of organisatie. Je houdt de controle over je verkoopproces en kunt op je eigen tempo de beste beslissingen nemen.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen verzamelt data over makelaars, waardoor je inzicht krijgt in de prestaties en statistieken van de lokale makelaars in Eemnes. Door deze transparantie kies je met vertrouwen de best presterende makelaar voor jouw woning. Zo haal je het maximale uit de verkoop van jouw huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Eemnes

Om de juiste vraagprijs te kunnen bepalen, zal een gedegen onderzoek naar de huidige marktsituatie en de waarde van vergelijkbare woningen essentieel zijn. Eén van de mogelijke opties is om een taxateur in te schakelen. Voor meer informatie en tips kun je terecht op deze pagina.

Voor de verkoop van je woning heb je meerdere documenten nodig. Denk aan een kopie van je paspoort, een bewijs van eigendom, het energielabel van je huis en meer. Een complete lijst vind je hier.

De snelheid waarmee je je huis kunt verkopen hangt af van verschillende factoren, zoals de woningmarkt op dat moment, de staat van het huis en de vraagprijs. Meer over dit onderwerp lees je op deze webpagina.

De keuze voor een makelaar is persoonlijk en hangt af van je wensen en behoeften. Belangrijke overwegingen kunnen zijn: de kosten, ervaring, verkoopstrategie en persoonlijke klik. Je kunt het beste verschillende makelaars vergelijken om tot de juiste keuze te komen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen