Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Eemnes

Als je overweegt je huis in Eemnes te verkopen, wil je natuurlijk de beste makelaar in handen hebben. Wij houden alle statistieken bij van diverse makelaars, waardoor we inzicht hebben in hun prestaties en verschillen. Zo helpen we je om een weloverwogen keuze te maken voor de makelaar die jouw verkoopdoelen het best kan realiseren.

Over makelaars in Eemnes

In Eemnes en directe omgeving is er een breed aanbod van makelaars. Dit betekent ook dat er stemmig is tussen allerlei soorten en stijlen. Bijvoorbeeld, de ene makelaar kan gespecialiseerd zijn in het verkoopproces van landelijke woningen, terwijl een andere zich voornamelijk richt op stedelijke flats. Het is voor jou daarom van belang om de overeenkomsten en de verschillen tussen deze makelaars nader te onderzoeken.

We bieden verschillende manieren om een helder inzicht te krijgen in de makelaarswereld van Eemnes. Hierbij kun je denken aan vergelijking op basis van expertise, service of prijsklasse. Deze informatie helpt je om een bewuste en gefundeerde keuze te maken bij het selecteren van een makelaar. Verder vind je op deze pagina alle belangrijke informatie over makelaars in Eemnes.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.915
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 21.766
Besparing (gem.)
€ 2.128

Actueel

 • Als je overweegt om te verkopen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in Eemnes momenteel rond de 1,06% liggen. Deze informatie kan waardevol zijn in jouw besluitvormingsproces.
 • Inzicht in de huidige huizenprijzen kan je ook helpen bij jouw besluit. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Eemnes is nu € 5.582 euro. Bekijk voor een completer beeld de woningmarktcijfers.

Uitgelichte makelaars in Eemnes

In Eemnes wemelt het van de makelaars die je met open armen ontvangen voor de verkoop van je woning. Toch is het zaak om niet lukraak een makelaar te kiezen, maar om met zorg te beslissen wie jouw huis op de markt mag brengen. Het vergelijken van makelaars in Eemnes is dan ook een verstandige zet, waarbij je kunt letten op zaken zoals hun verkoophistorie, commissiebedragen, lokale marktkennis en de algehele klanttevredenheid. Neem de tijd om dit te vergelijken, het is immers een belangrijke beslissing.

Logo Campagne Makelaardij

Campagne Makelaardij

Kies voor Campagne Makelaardij, een actieve en deskundige naam in Eemnes en omgeving. Met kennis van A tot Z van de lokale markt, word je snel en vakkundig geholpen bij aankoop, verkoop of verhuur van woningen en MKB-panden. Je kunt er ook terecht voor taxaties, dankzij certificeringen zoals VastgoedCert en NWWI. Met bijzondere expertise in monumenten, is dit kantoor ideaal voor wie in een historisch pand wil investeren.
Logo Van der Waaij Makelaars en Rentmeesters

Van der Waaij Makelaars en Rentmeesters

Van der Waaij Makelaars en Rentmeesters, gevestigd in Eemnes, staat bekend om haar betrokkenheid en marktkennis. Met zowel specialisatie in de woning- als agrarische markt biedt de makelaar een breed pakket aan diensten binnen en buiten de bebouwde kom. Door persoonlijk contact en inlevingsvermogen streeft het team naar de beste resultaten voor jouw onroerende zaken. Belangrijk om te weten, de makelaar heeft alle benodigde certificaten en is aangesloten bij NVM en NVR.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Eemnes die mogelijk beter bij jouw situatie passen. In de bovenstaande lijst staan niet alle makelaars van Eemnes. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Eemnes mee in onze vergelijking. Zo vind je de makelaar die het best bij jouw woning en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Eemnes Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Eemnes?

Een makelaar in Eemnes rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,06% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 746.694 in Eemnes komt dit neer op € 7.915 aan makelaarskosten (update mei 2024).

In Eemnes is het zeer gebruikelijk dat makelaars werken op basis van een courtage bij verkoop van je woning. Dit is eigenlijk een bepaald percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Dit systeem zorgt ervoor dat de makelaar gemotiveerd is om de best mogelijke verkoopprijs te halen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Eemnes 0,57% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.128 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is altijd belangrijk om te beseffen dat er een specifiek courtage wordt afgesproken, dus de percentages kunnen variëren.

Kosten van makelaars in Eemnes

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.100
€ 8.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Eemnes

In het rustige Eemnes speelt hetzelfde als in de rest van Nederland: bij het verkopen van een huis worden doorgaans opstartkosten door de betrokken makelaars in rekening gebracht. Onder deze term worden verschillende vooraf betaalde diensten geschaard die de verkoop van jouw woning op gang helpen. Denk aan het maken van professionele foto's, een pakkende woningomschrijving of een opvallende plaatsing op populaire huizensites en Funda.

De daadwerkelijke kosten verschilt per makelaar, maar gemiddeld kun je denken aan een bedrag van € 515. Dit deel van de kosten betaal je direct aan het begin van het traject, voordat je woning te koop gezet wordt. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten meestal niet terugbetaald worden, ook als de verkoop niet naar wens verloopt. Daarom is het aan te raden om hier goed over na te denken voordat je een makelaar inschakelt.

Intrekkingskosten van makelaars in Eemnes

Wanneer je ervoor kiest om jouw woning in Eemnes te koop te zetten, is het waardevolle informatie om te weten dat veel makelaars intrekkingskosten berekenen. Intrekkingskosten zijn de kosten die je moet betalen wanneer je besluit de verkoop van je woning voortijdig stop te zetten. Dit kan diverse redenen hebben. Misschien wil je toch niet verhuizen, of heb je een andere potentiële koper gevonden zonder tussenkomst van de makelaar.

Je kunt het zien als een compensatie voor het werk dat de makelaar reeds heeft verricht en de gemaakte kosten. Nu is het exacte bedrag aan deze kosten verschillend per makelaar, maar wat je kunt verwachten, is een gemiddeld bedrag van € 500. Daarom is het belangrijk om vooraf goed de voorwaarden van je makelaar door te nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Eemnes met een vast tarief

Wist je dat er ook makelaars in Eemnes zijn die werken met een vast tarief? Dit kan voor jou een interessante optie zijn, omdat je zo vooraf precies weet welke kosten je kunt verwachten bij het verkopen van je woning. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Er zijn echter ook momenten waarop een vast tarief voor je als woningverkoper een nadeel kan zijn. Stel dat je woning bijvoorbeeld relatief snel verkocht wordt, dan kan een vast tarief hoger uitvallen dan een percentage van de verkoopprijs (courtage). In dat geval zou je meer hebben betaald dan nodig geweest zou zijn bij een makelaar die werkt op basis van courtage.

Tip: Als je een keuze wilt maken tussen een vaste vergoeding of een courtage, is het belangrijk om je situatie goed te evalueren. Doe onderzoek naar de gemiddelde verkooptijd in jouw regio en evalueer de potentiële waarde van je woning. Dit kan je helpen om een weloverwogen beslissing te maken die het best past bij jouw specifieke situatie.

4 feitjes over makelaars in Eemnes

 • Interessant feit is dat een ruime meerderheid van 93% van de huizenverkopers in Eemnes kiest voor makelaars die zijn geaffilieerd bij een brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • In observatie van de voorkeuren van verkopers in Eemnes, blijkt dat 97% kiest voor een traditionele makelaar die het gehele verkoopproces behartigt, boven een online makelaar die enkel de woning online plaatst.
 • Wist je dat woningen in Eemnes 45% sneller worden verkocht met de hulp van een makelaar dan wanneer men ervoor kiest om de woning zelf te verkopen?
 • Gebaseerd op vergelijkingen van verkopers in Eemnes, kiest de meerderheid voor makelaars die bewijzen beter te presteren dan hun concurrenten. Bekijk deze vergelijking zelf om jouw voorkeuren te bepalen.

Wat levert de beste makelaar in Eemnes op?

Het kiezen van een makelaar lijkt vaak een kwestie van kosten, maar de kwaliteit van de makelaar is minstens zo belangrijk. Een excellente makelaar in Eemnes levert meer op bij de verkoop van je huis, dan je aan kosten bespaart met een budgetmakelaar.

De kenmerken van topmakelaars in Eemnes zijn als volgt:

 • Op basis van onze onafhankelijke gegevens blijkt dat de meest voortreffelijke makelaars in Eemnes woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Gemiddeld ligt dit bedrag rond de € 15.865 boven de geschatte verwachting.
 • Uit onze omvangrijke database kunnen we opmaken dat de vlotste makelaars in Eemnes gemiddeld woningen 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit snelhandelen voegt extra waarde toe aan hun dienstverlening.

De beste makelaar in Eemnes vinden

Ben je op zoek naar de beste of snelste makelaar in Eemnes? Het hoeft niet automatisch zo te zijn dat de duurste makelaar de beste is. Naast prijs, moeten ook de aanpak, expertise en lokale kennis meegewogen worden.

Vergelijk makelaars eenvoudig met ons vergelijkingsformulier. Vul je adres, woonsituatie, en voorkeuren in, en we helpen je een makelaar te vinden die perfect aansluit bij jouw eisen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Eemnes?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Eemnes voor de verkoop van je huis zijn er enkele belangrijke aandachtspunten. Laten we deze eens nader onder de loep nemen:

Kennis van de lokale woningmarkt

Je makelaar moet goed op de hoogte zijn van de lokale woningmarkt in Eemnes. Dit helpt bij het juist beprijzen van je woning en snelle verkoop.

Ervaring en reputatie

Kies een makelaar met een sterke reputatie en jarenlange ervaring in het vastgoed. Hierdoor krijg je een deskundige en betrouwbare begeleiding bij de verkoop van je huis.

Verkoopstrategie

Bespreek de verkoopstrategie vooraf. Goede makelaars hebben een doordacht plan om je woning te promoten en potentiële kopers aan te trekken.

Persoonlijke klik

Een goede relatie met je makelaar is belangrijk. Zorg ervoor dat je je prettig voelt bij je keuze en dat er een goede communicatie is.

Kosten en tarieven

Het is belangrijk om duidelijk te hebben wat de tarieven zijn. Inzicht in kosten helpt bij het maken van een keuze. Voor meer informatie over tarieven kun je een kijkje nemen op hier.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De zoektocht naar een nieuwe woning is geen kleinigheid. Hierbij kan een makelaar, zoals een NVM-makelaar in Eemnes, je begripvol bijstaan. NVM is een groot netwerk van makelaars, maar er zijn ook alternatieven zoals de VBO en VastgoedPRO.

We houden voortdurend de verkoopstatistieken van alle NVM-makelaars in Eemnes en omgeving bij. Daardoor weten we precies welke NVM-makelaars het beste presteren. Het is belangrijk op te merken dat elke situatie uniek is en dat je een makelaar kiest die bij jouw situatie past.

Wat doet een makelaar in Eemnes?

Een makelaar in Eemnes biedt ondersteuning bij het proces van het verkopen van jouw huis. De makelaar begrijpt de lokale markt en kan je huis op de juiste manier positioneren bij potentiële kopers.

Daarnaast verzorgt de makelaar alle benodigde papieren en documenten en onderhandelt hij met de potentiële kopers om voor jou de best mogelijke prijs te bereiken.

 • Inspecteren van de huidige staat van je woning
 • Opstellen van een realistische verkoopprijs
 • Het verzorgen van de bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Afhandeling van juridische en administratieve zaken

Waarom een makelaar in Eemnes inschakelen?

Je wilt je huis in Eemnes verkopen en je wilt natuurlijk de beste prijs en de snelst mogelijke verkoop realiseren. De eerste stap in dit proces is het kiezen van een betrouwbare en ervaren verkoopmakelaar. Een goede verkoopmakelaar weet wat er op de lokale huizenmarkt speelt, kan een realistische vraagprijs voor je woning vaststellen en zal een doordachte verkoopstrategie ontwikkelen.

Selecteren van een makelaar

Je begint met het selecteren van een makelaar. Niet alle makelaars werken hetzelfde. Kies daarom voor een makelaar die bij je past en die jouw belangen goed op waarde schat. De makelaar zal je persoonlijke raadgever zijn tijdens de volledige verkoop en kan bijvoorbeeld ook zorgen voor professionele foto's van je huis.

Vraagprijs bepalen

De volgende stap is om de vraagprijs te bepalen. Een verkoopmakelaar heeft kennis van de lokale markt en kan een objectieve inschatting van de prijs van je huis maken. Ook staan ze je bij in mogelijke onderhandelingen over de prijs.

Huis in orde maken

Voordat je huis op de markt komt, zul je het huis in orde moeten maken. De verkoopmakelaar kan je adviseren over de punten die je potentieel kunt verbeteren in je woning om het aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Verkoopproces begeleiden

Nadat je huis te koop staat, zal de verkoopmakelaar je begeleiden tijdens het verkoopproces, zoals de bezichtigingen, de onderhandelingen en de afronding van de verkoop. Zo zorgt een makelaar ervoor dat de verkoop soepel verloopt en eventuele stress wordt geminimaliseerd.

Makelaars in Eemnes vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar is cruciaal voor een succesvolle verkoop van je woning. Huis Verkopen maakt het makelaars vergelijken in Eemnes eenvoudig en overzichtelijk.

 • Onafhankelijk en objectief overzicht
 • Makelaars vergelijken op prestaties
 • Vrijblijvend en gratis
 • Geen onnodig hoge makelaarskosten

Of je nu streeft naar een snelle verkoop of de maximale verkoopopbrengst, Huis Verkopen koppelt je aan de makelaar die het beste aansluit op jouw situatie en wensen. Het enige wat je hoeft te doen is jouw voorkeuren invullen en wij regelen de rest.

Vergelijk makelaars in Eemnes Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Eemnes

Het is aan te raden om de diensten en tarieven van verschillende makelaars in Eemnes te vergelijken. Let ook op de gemiddelde verkoopsnelheid, het kan onthullend zijn over hun effectiviteit. Je kunt dit gemakkelijk doen op het makelaars vergelijkingsgedeelte van onze website.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Eemnes zijn € 7.915. Dit omvat gemiddeld de opstartkosten, courtage en eventuele intrekkingskosten. Zorg ervoor dat je deze kosten goed in ogenschouw neemt bij het maken van je keuze.

Ja, je kunt gemiddeld € 2.128 besparen op makelaarskosten door makelaarsdiensten te vergelijken. Dit kan onder andere op ons makelaars vergelijkingsplatform.

Het gemiddelde verkooppercentage van een makelaar in Eemnes is 1,06%. Dit betekent dat de makelaar dit percentage ontvangt van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Een waardebepaling van je woning kun je aanvragen via je makelaar. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen bij lokale makelaars via onze site op de waardebepalingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen