Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Huizen

Op zoek naar een goede makelaar in Huizen om je huis te verkopen? Wij hebben alle statistieken van makelaars voor je op een rijtje gezet. Daarmee weten we precies de verschillen tussen de makelaars, zodat jij de juiste keuze kan maken voor de verkoop van je huis.

Over makelaars in Huizen

In de omgeving van Huizen is er geen gebrek aan makelaars die erop uit zijn om jouw verkoop tot een triomf te maken. Maar hoe weet je welke de beste is voor jou? Makelaars kunnen variëren in verschillende aspecten, zoals de geboden service of de verkoopstrategieën die ze hanteren. Een makelaar kan bijvoorbeeld snelle digitale communicatie aanbieden, terwijl een ander juist de voorkeur geeft aan persoonlijke gesprekken.

We begrijpen dat het kiezen van de ideale makelaar een uitdaging kan zijn, daarom hebben we verschillende methoden beschikbaar om de makelaars in Huizen met elkaar te vergelijken. Zo kun je, gebaseerd op jouw eigen criteria, de beste keuze maken. Wil je meer informatie over de makelaars in Huizen? Dan komt de goede informatie eraan, want alle kennis over lokale makelaars vind je hier op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.390
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.573
Besparing (gem.)
€ 1.826

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs van een huis in Huizen is € 608.598. Het gemiddelde bedrag dat je per vierkante meter betaalt ligt nu op € 4.819 euro. Voor een actueel overzicht van de huizenprijzen in Huizen kun je onze website raadplegen.
 • Het courtagepercentage dat makelaars in Huizen hanteren varieert. Op dit moment is het gemiddelde courtage 1,05%. Als je overweegt je huis te verkopen, is het goed om hier rekening mee te houden. Meer informatie over Huizen vind je op onze website.
 • Let op: de tarieven van makelaars in Huizen kunnen sterk uiteenlopen. Door tarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.826 euro besparen. Dit maakt het zeker de moeite waard om de tarieven van verschillende makelaars onder de loep te nemen.

Uitgelichte makelaars in Huizen

Als je van plan bent je woning te verkopen, heb je in Huizen een verscheidenheid aan makelaars om uit te kiezen. Wij bieden een verhelderend overzicht aan van verschillende verkoopmakelaars in Huizen, met bij elke makelaar een uitgebreide beschrijving. Het is slim om deze makelaars handig tegen elkaar af te zetten, want dit geeft inzicht in onder andere de diversiteit in courtage, de variatie in verkoopstrategieën en de unieke kenmerken per makelaar. Om dit gemakkelijk te maken, kan je hier een vergelijking maken tussen de verschillende makelaars.

Logo AVENUE ´T GOOI MAKELAARS

AVENUE ´T GOOI MAKELAARS

Bij Avenue 'T Gooi Makelaars staat een persoonlijke benadering centraal. Als familiebedrijf met een klein, vakkundig team bieden ze full-service dienstverlening op het gebied van verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Ze begeleiden je tijdens het hele proces, van financiële oriëntatie tot sleuteloverdracht, met een duidelijk stappenplan en communiceren helder via moderne kanalen. Met specialismen in woningstyling, woningfotografie en nieuwbouw en een gemiddelde klantbeoordeling van 9,6, ben je verzekerd van kwalitatieve begeleiding. Gevestigd aan de Lindenlaan in Huizen.
Logo FLOBERG .NL MAKELAARDIJ

FLOBERG NL MAKELAARDIJ

Floberg.nl Makelaardij is een erkend makelaarskantoor in het Gooi, bestaande uit drie ervaren NVM-gecertificeerde makelaars. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder de verkoop en aankoop van huizen, verhuur en taxaties. Gevestigd op Achterbaan 40 in Huizen, zijn ze goed gepositioneerd om lokaal inzicht te bieden dankzij hun actieve makelaars en groot marktaandeel. Met Floberg.nl Makelaardij heb je altijd te maken met beëdigde Register Makelaars.
Logo KAPPELLE MAKELAARS HUIZEN

KAPPELLE MAKELAARS HUIZEN

Kappelle Makelaars Huizen is een ervaren makelaarskantoor in 't Gooi dat sinds 1966 op maar liefst vijf locaties werkzaam is. Met hun gespecialiseerde kennis in onder andere verkoop, verhuur en taxaties, zetten ze jou altijd op de eerste plaats. Daarbij staan ze bekend om hun hoge kwaliteit service en persoonlijke aanpak. Omdat het kantoorteam ook Engels spreekt, kunnen ze in meerdere talen bijstaan. Kappelle is aangesloten bij de NVM, wat extra vertrouwen geeft.
Logo metCarien B.V. Makelaar in het Gooi

metCarien BV Makelaar in het Gooi

Als je op zoek bent naar een betrokken makelaar in het Gooi, is metCarien een goede keuze. Dankzij een groot netwerk en gedegen marktkennis halen ze het beste resultaat voor je. Hier vind je een klein, toegewijd team dat naar je luistert en resultaatgericht jouw wensen nastreeft. Ze bieden diverse diensten aan, waaronder verkoop, verhuur, taxaties en aankoop van woningen. Het team van metCarien gaat altijd voor dat extra stapje.
Logo Van Trigt Makelaars

Van Trigt Makelaars

Bij Van Trigt Makelaars kun je rekenen op een klantgerichte aanpak bij de verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxatie van een woning. Met hun scherpe tarieven en sterke service nemen ze graag de rompslomp voor je uit handen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je de juiste prijs krijgt of betaalt voor je huis. Communicatie kan zowel in het Nederlands als Engels en het kantoor is aangesloten bij de NVM.
Logo Van Straaten ERA Makelaardij o.g.

Van Straaten ERA Makelaardij og

Van Straaten ERA Makelaardij is een compact maar effectief kantoor met een persoonlijke aanpak en breed bereik. Zij zijn specialist in taxaties, aan- en verkoop, en verhuur van woningen, met extra diensten zoals hypotheken en verzekeringen. Met ambitieuze medewerkers die gedreven zijn om een heldere dienstverlening te leveren, onderscheidt Van Straaten ERA Makelaardij zich door hun kennis van de lokale en regionale onroerend goed markt. Hun missie: het leveren van resultaten voor jou.
Logo VOORMA EN WALCH MAKELAARS IN HET GOOI HUIZEN

VOORMA EN WALCH MAKELAARS IN HET GOOI HUIZEN

Bij Voorma en Walch Makelaars in het Gooi Huizen staat persoonlijk contact voorop. Samen met een team van 7 medewerkers streven ze ernaar om zowel voor grote als kleine huizen te zorgen die bij jouw financiële situatie passen. Of je nu op zoek bent naar een aankoop, verkoop, verhuur of taxatie, ze bieden deze diensten aan met behulp van diverse certificaten. Dit is dus de ideale makelaar voor een persoonlijk en zorgvuldig woningadvies.

Bieden & Wonen Gooi en Vechtstreek

Bieden & Wonen Gooi en Vechtstreek is er voor jou: van de aankoop van je eerste huis tot de verbouwing van je laatste thuis. Met expertise in verkoop, aankoop en beheer, en met aandacht voor jouw dromen en wensen, is dit VBO-makelaarskantoor de gids die je nodig hebt. Dankzij Bieden & Wonen Gooi en Vechtstreek maak je altijd de juiste beslissing op het gebied van wonen.

Let op: de lijst die je net hebt bekeken is niet uitputtend. Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Huizen die mogelijk beter aansluiten bij jouw situatie en voorkeuren. De makelaar die het beste bij jou past, vind je door deze allemaal te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Huizen mee in deze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Huizen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Huizen?

Een makelaar in Huizen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,05% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 608.598 in Huizen komt dit neer op € 6.390 aan makelaarskosten (update april 2024).

Wat veel mensen niet weten, is dat de courtage niet altijd een vast percentage is. Vaak stemmen makelaars hun courtage af op specifieke eigenschappen van jouw woning, waaronder de berekende woningwaarde. Het is dus geen vaststaand bedrag, maar kan variëren.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Huizen 0,60% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.826 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Maak gebruik van de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, dit is geheel gratis en je zit nergens aan vast.

Kosten van makelaars in Huizen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.600
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Huizen

Het is bij de meeste makelaars in Huizen standaard om opstartkosten te rekenen. Wat betekent dit precies? Opstartkosten bestaan uit de initiële kosten die gemaakt worden om jouw huis verkoopklaar te maken. Denk hierbij aan het maken van goede foto's van het huis, het opstellen van een heldere en aantrekkelijke woningpresentatie, de inzet van sociale media en andere publiciteitskanalen.

De exacte hoogte van deze kosten varieert. Gemiddeld variëren de opstartkosten tussen de € 400 en € 700, afhankelijk van jouw specifieke situatie en de gekozen makelaar. Wil je precies weten hoeveel je kwijt bent aan opstartkosten bij verschillende makelaars in Huizen? Dan kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend de tarieven opvragen bij diverse makelaars. Dit geeft je een duidelijk beeld van de kosten die je kunt verwachten.

Intrekkingskosten van makelaars in Huizen

Als je jouw woning te koop hebt staan en je bent van plan om deze voortijdig uit de verkoop te halen, is het nuttig om te weten dat veel makelaars in Huizen intrekkingskosten kunnen rekenen. Deze kosten worden door de makelaar gerekend als vergoeding voor de tijd en energie die zij in het verkoopproces van jouw woning hebben gestoken. Zelfs als de verkoop dus niet doorgaat, kan de makelaar je vragen om deze kosten te betalen.

Intrekkingskosten worden vaak berekend op het moment dat je beslist om jouw huis van de markt te halen voordat het is verkocht. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat je je huis toch niet wilt verkopen, of omdat je besluit om over te stappen naar een andere makelaar. Intrekkingskosten kunnen ook in rekening gebracht worden als, na een bepaalde periode, de makelaar het huis niet heeft kunnen verkopen. In dit geval dient de makelaar aan te kunnen tonen waaraan zij deze kosten hebben besteed.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Huizen met een vast tarief

In Huizen zijn er diverse makelaars die werken met een vast tarief, afgezien van de waarde van de woning. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassende kosten te staan. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Echter, dit vast tarief kan een nadeel zijn voor jou als woningverkoper. Stel, je verkoopt je woning voor €300.000 met een vaste makelaarskosten van €3.500. Bij een succesvolle verkoop betaal je alsnog 1,2% van de verkoopprijs aan de makelaar. Bij een verkoopprijs van 400.000 euro zou dat percentage zelfs oplopen tot 1,4%, terwijl sommige makelaars een lager courtage hanteren.

Tip: Ondanks deze rekensom, kiezen de meeste verkopers in Huizen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat zij een hogere verkoopprijs als het belangrijkste aspect zien, in plaats van vaststaande makelaarskosten.

4 feitjes over makelaars in Huizen

 • Als je van plan bent een woning te verkopen in Huizen, is het een slimme stap om te kiezen voor een makelaar met lokale kennis en ervaring. De meerderheid van de verkopers in Huizen geeft aan dat dergelijke makelaars tijdens een vergelijking hun voorkeur genieten.
 • Woningen die zonder de hulp van een makelaar verkocht worden brengen in Huizen gemiddeld 27.000 euro minder op. Bedenk daarom goed of je wilt besparen op makelaarskosten of dat je liever een hogere opbrengst voor je huis ontvangt.
 • Er is een diversiteit aan opstartkosten en annuleringsvoorwaarden bij de verschillende makelaars in Huizen. Denk eraan om dit in overweging te nemen wanneer je bij makelaars in Huizen tarieven opvraagt.
 • Niet iedere makelaar in Huizen hanteert dezelfde verkoopsnelheid. In de huidige markt staat een woning in Huizen gemiddeld 48 dagen te koop. Dit houdt in dat het verschil maakt welke makelaar je kiest.

Wat levert de beste makelaar in Huizen op?

Wanneer je in Huizen een woning wilt verkopen, is het verstandig om een makelaar zorgvuldig te selecteren. Niet alle makelaars leveren immers dezelfde resultaten. Een makelaar die bovengemiddeld presteert kan namelijk het verschil maken in zowel opbrengst als de snelheid van verkoop.

Maar hoe herken je nu de beste makelaars in Huizen:

 • Uitstekende Verkoopprijs: Uit ons onderzoek blijkt dat de beste makelaars in Huizen woningen gemiddeld voor een hogere verkoopprijs weten te verkopen. Concreet betekent dit dat jouw woning voor een bedrag van € 15.532 boven de gemiddelde verwachte verkoopprijs verkocht kan worden.
 • Snelle Verkoop: Daarnaast toont onze data aan dat topmakelaars in Huizen gemiddeld 15 dagen sneller een huis verkopen dan hun concurrenten. Het voordeel? Je kunt sneller overgaan tot de volgende fase van je leven.

De beste makelaar in Huizen vinden

De zoektocht naar de beste makelaar in Huizen begint met het vinden van de expert die maximale waarde voor je woning weet te behalen. Deze makelaar weet jouw woning niet alleen slim in de spotlights te zetten, maar zal je woning ook van A tot Z begeleiden tot aan de definitieve verkoop.

De meest effectieve manier om de geschikte makelaar in Huizen te vinden is via onze vergelijkingsformulier. We matchen jou aan de hand van je adres, situatie en voorkeuren met de meest geschikte bovengemiddeld presterende makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Huizen?

Er zijn tal van zaken waar je op moet letten bij het zoeken van een geschikte makelaar in Huizen voor de verkoop van je huis:

Ervaring in Huizen

Een eerste punt van aandacht is de ervaring van de makelaar. Is de makelaar bekend in Huizen, en heeft deze al eerder huizen in Huizen verkocht?

Verkoopprestaties

In aanvulling op ervaring, zijn de verkoopprestaties van de makelaar belangrijk. Hoe snel verkoopt de makelaar gemiddeld genomen een huis in Huizen?

Aansluiting bij brancheorganisaties

Controleer ook of de makelaar is aangesloten bij professionele brancheorganisaties. Deze kunnen een indicatie geven van de professionaliteit en betrouwbaarheid van de makelaar.

Communicatiestijl

Kijk ook naar de communicatiestijl van de makelaar. Voel je je prettig bij de manier van communiceren, en past deze bij de manier waarop jij jouw huis wilt verkopen?

Tarieven

Tot slot is het belangrijk om de tarieven van de makelaar onder de loep te nemen. Je kan de tarieven van verschillende makelaars vergelijken door een kijkje te nemen op de tarievenpagina van huisverkopen.nl.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De rol van een NVM-makelaar in Huizen komt met veel verantwoordelijkheden. Zij zijn het ervaren aanspreekpunt voor alle zaken rondom het verkoopproces van je huis. Daarnaast zijn ze deskundig in juridische en bouwkundige aspecten en kunnen ze je adviseren over de marktwaarde van je woning.

Er zijn ook andere erkende makelaars, zoals VBO-makelaars en VastgoedPRO-makelaars. Deze professionals streven dezelfde hoge kwaliteitsnormen na. Het is echter belangrijk om een makelaar te kiezen die is aangesloten bij een erkende branchevereniging. Het niet kiezen van zo'n makelaar kan namelijk risico's met zich meebrengen, zoals miscommunicatie of ondeskundigheid.

Wat doet een makelaar in Huizen?

Een huis verkopen in Huizen is een grote stap die je vaak niet alleen zet. Daarom schakelen de meeste mensen een verkoopmakelaar in. Deze expert kent de lokale markt en begeleidt je van begin tot eind bij de verkoop van jouw woning.

In dit artikel gaan we eens kijken wat een verkoopmakelaar in Huizen nu precies voor je doet. We beschrijven de belangrijkste taken die de expert bij de verkoop van je huis uitvoert.

 • Waarde bepalen: De makelaar stelt de vraagprijs van jouw woning vast.
 • Promotie voeren: Ze maakt foto's, schrijft beschrijvingen en adverteert jouw woning.
 • Bezichtigingen organiseren: Ze beheert de agenda en leidt potentiele kopers rond in jouw huis.
 • Onderhandelen: Bij een bod doet de makelaar de onderhandelingen.
 • Verkoop afronden: Ze assisteren bij het opstellen en tekenen van de koopovereenkomst.

Waarom een makelaar in Huizen inschakelen?

De verkoop van je huis kan een overweldigend proces zijn. Er komt immers veel bij kijken: het bepalen van de juiste verkoopprijs, het opstellen van een goede advertentie, het organiseren van bezichtigingen en het doorlopen van het juridische proces. Een makelaar in Huizen kan je hierbij ondersteunen. Door de kennis en ervaring van een makelaar in te schakelen, kan je flink wat tijd en moeite besparen. Maar dat is nog niet alles. Laten we de voordelen van het inschakelen van een makelaar in Huizen eens nader bekijken.

Optimale verkoopprijs

Door de lokale marktkennis van een makelaar in Huizen, weet je dat jouw huis voor de juiste prijs in de markt gezet wordt. Dit kan je een aanzienlijk hoger verkoopbedrag opleveren dan wanneer je jouw huis zonder makelaar zou verkopen.

Presentation and Marketing

Een makelaar in Huizen weet precies hoe je jouw huis het beste kunt presenteren en marketen. Ze hebben professionele fotografen en kunnen je adviseren over hoe je jouw huis er op zijn aantrekkelijkst uit kunt laten zien voor potentiële kopers.

Organisatie van bezichtigingen

Met een makelaar in Huizen hoef je niet zelf bezichtigingen te organiseren en bij te wonen. Met hun ervaring en expertise zorgen ze ervoor dat de bezichtigingen soepel verlopen en dat jouw huis op zijn best wordt gepresenteerd aan potentieel geïnteresseerden.

Juridisch advies

Verder kan een makelaar in Huizen ook juridisch advies geven en zorgen voor het correct afhandelen van de verkoop. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het papierwerk en kun je de verkoop met een gerust hart overlaten aan een professional.

Informatie over Huizen

Huizen is een voormalig vissersdorp gelegen in het noorden van de provincie Noord-Holland. Een pittoreske plaats met een rijke geschiedenis die ver teruggaat in de tijd.

In de 18e eeuw stond Huizen bekend om haar scheepsbouw. Later werd de landbouw belangrijker, nog steeds zie je daarvan sporen terug in het landschap. Huizen kreeg stadsrechten en groeide uit tot een welvarende gemeente.

Kenmerkend voor Huizen zijn de oude boerenhuizen, monumentale gebouwen en de groene omgeving. Een plek waar historie, cultuur en natuur samenkomen en je eindeloos kunt wandelen en fietsen.

Weetje: De lokale huizenmarkt van Huizen is constant in beweging. Woningprijzen stijgen en dalen, en het woningaanbod varieert. Deze fluctuaties in de woningmarkt volg je op de voet via de woningmarktcijfers.

Makelaars in Huizen vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar voor jouw situatie hoeft niet lastig te zijn. Het begint allemaal bij het vergelijken, waarbij de focus ligt op jouw woning, situatie en persoonlijke voorkeuren.

 • Gratis waardebepaling door meerdere makelaars
 • Persoonlijke koppeling aan passende, ervaren makelaars
 • Vrijblijvend verkrijgingsadvies van experts
 • Duidelijke weergave van kostenbesparingen

Bij Huis Verkopen bieden we je een platform om deze vergelijking gemakkelijk te maken. Door onze service vinden dagelijks meer dan honderd personen hun ideale makelaar. Wij geloven in een 100% onafhankelijke en persoonlijke aanpak, zodat jij onbezorgd de beste keuze kunt maken voor jouw woningverkoop.

Vergelijk makelaars in Huizen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Huizen

Het is belangrijk dat je verschillende makelaars vergelijkt. Let op tarieven, ervaring en kennis van de lokale markt in Huizen. Door te vergelijken, kun je een gemiddelde besparing hebben op makelaarskosten van € 1.826. Voor meer informatie, kun je de pagina 'makelaars vergelijken' raadplegen.

Je kunt de gemiddelde makelaarskosten in Huizen vinden op € 6.390. Het vergelijken van deze kosten tussen verschillende makelaars kan voordelig zijn. Raadpleeg hier om makelaarstarieven op te vragen.

Courtage is de vergoeding die de makelaar ontvangt voor zijn diensten. De gemiddelde courtage in Huizen is 1,05% van de verkoopprijs van je huis.

De verkoopduur van een woning kan variëren per periode en per woning. De gemiddelde verkoopsnelheid in Huizen is 48 dagen.

Het is handig om eerst een waardebepaling en/of verkoopadvies aan te vragen. Daarnaast kan je je huis optimaal presenteren voor foto's en bezichtigingen. Lees meer tips in ons handige 'stappenplan' voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen