Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Huizen

Ben je van plan je huis in Huizen van de hand te doen? De huizenmarkt in Huizen kan soms uitdagend zijn. Duik in onze inclusieve vastgoedcijfers om inzicht te krijgen in lokale woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Huizen

In Huizen ligt de gemiddelde verkoopprijs over de laatste 3 maanden op € 666.878 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs € 649.599 euro is. Beide prijzen geven een interessante inkijk in de huidige status van de lokale huizenmarkt. De volgende vastgoedcijfers geven een visueel beeld van deze prijsontwikkeling:

Huizenprijzen in Huizen

Afgelopen 3 maanden

€ 493.000
€ 605.000
€ 717.000

Aandachtig observeren van prijstrends in de vastgoedmarkt kan een zeer nuttige strategie zijn, vooral als je kijkt naar de prijs per vierkante meter. Huizen vormen hier geen uitzondering op. Men bepaalt namelijk vaak de waarde van een huis op basis van zijn oppervlakte. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Huizen is € 5.021. De onderstaande grafiek geeft je een helder beeld van de recente prijsontwikkelingen per vierkante meter in Huizen:

Huizenprijzen in Huizen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.700
€ 5.100

Prijsontwikkeling Huizen laatste 12 maanden

Het kan verstandig zijn om een oogje te houden op de ontwikkeling van de woningmarktcijfers in Huizen van de afgelopen 12 maanden. Hiermee krijg je inzicht in hoe de gemiddelde verkoopprijs is veranderd. Afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs in Huizen € 666.878 euro. Neem een kijkje in de onderstaande grafiek voor een visueel overzicht van deze evolutie:

Wat is mijn woning in Huizen waard?

De waarde van jouw huis in Huizen wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals de eigenschappen van de woning, de totale oppervlakte, de staat van onderhoud en de huidige marktsituatie. Van deze factoren is het type woning erg bepalend voor de uiteindelijke waarde van een huis.

Ben jij nieuwsgierig naar de waarde van jouw huis in Huizen? Om daarachter te komen, kun je het beste een gratis waardebepaling door een makelaar laten uitvoeren. Dit geeft inzicht en helpt je bij het bepalen of verkoop van je woning een logische stap is. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op de pagina gratis waardebepaling aanvragen.

De gratis waardebepaling door een makelaar is een betrouwbare manier om te weten te komen wat jouw huis in Huizen waard is. Een ervaren makelaar komt bij je langs en neemt de tijd om alle aspecten van de woning te evalueren. Dit inclusieve bezoek duurt gemiddeld zo'n 30 minuten. Met deze informatie kan de makelaar een accurate inschatting maken van de waarde van jouw huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de vastgoedwereld is het belangrijk om te realiseren dat woningmarktcijfers niet uniform zijn, maar kunnen variëren van plaats tot plaats. Huizenprijzen in regio's rondom een bepaalde stad of gemeente kunnen immers ook verschillen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de prijzen rondom Huizen anders zijn dan die in Huizen zelf.

Door te observeren en te analyseren hoe de prijzen zich gedragen in verschillende gebieden, kan een gedetailleerder en accurater beeld van de huidige woningmarkt worden gevormd. Dus, kijk niet alleen naar de situatie in Huizen, maar ook naar de prijzen in de omliggende gemeentes.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Huizen

Het kiezen van een makelaar in Huizen is geen eenduidige taak; de statistieken en specialiteiten variëren flink. Sommige makelaars blinken uit in de verkoop van bepaalde soorten woningen, terwijl andere weer experts zijn in onderhandelingen of juist verkoopstrategieën. Daarnaast verschillen makelaars in hun aanpak, communicatie en kostenstructuur.

Begrijpen hoe graag je een goede match vindt met een van de makelaars in Huizen is belangrijk. Niet alleen neemt een gekwalificeerde makelaar veel werk uit handen, ook kan het de juiste keuze zijn tussen een snelle verkoop of een langdurig proces. Probeer je mogelijkheden te vergelijken om de makelaar te vinden die het beste aansluit bij jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Huizen Of lees meer over makelaars in Huizen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Huizen

Op het gebied van courtages geldt; je moet weten wat gemiddeld is. In Huizen ligt de gemiddelde courtage die makelaars in rekening brengen op 1,05%. Kijkend naar de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Huizen, € 666.878 euro, betekent dit dat de kosten bij een gemiddelde makelaar uitkomen op € 7.002 euro. Dit zijn belangrijke getallen om in gedachten te houden bij jouw keuze.

Natuurlijk is de prijs niet het enige waar je op moet letten. De juiste keuze voor een makelaar kan een succesvolle verkoop betekenen. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopstrategie, aanpak en persoonlijke service van de makelaar. Wil je verschillende makelaars in Huizen en omgeving met elkaar vergelijken? Dat is een goede manier om de beste match voor jou te vinden.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Huizen

In het groene en sfeervolle Huizen vormen koopwoningen het grootste deel van de woningmarkt met een totaal van 11177 koopwoningen. Maar laat je niet misleiden, Huizen heeft meer te bieden dan dat. Er is een diverse selectie van woningen beschikbaar, waaronder betaalbare (sociale) huurwoningen en woningen met speciale bestemmingen die tegemoetkomen aan uiteenlopende woonbehoeften. Zodoende kan iedereen in Huizen een thuis vinden dat bij zijn of haar levensstijl past.

Aantal verkochte woningen in Huizen

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Huizen een reeks aan transacties en nieuwe aanmeldingen meegemaakt. Via aanmeldingen worden woningen op de markt gezet en transacties symboliseren de voltooide verkoop van deze woningen. Het exacte aantal voltooide transacties - verkochte woningen - in Huizen in dit tijdsbestek is 368. Ontdek hieronder in de grafiek de maandelijkse en jaarlijkse details:

Ben je van plan jouw huis in Huizen te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Huizen komt een hoop kijken. De vaststelling van de juiste verkoopprijs vraagt bijvoorbeeld om een accurate waardebepaling door een makelaar, maar daarnaast kun je ook denken aan het regelen van zaken als een energielabel en het aanvragen van deskundig verkoopadvies bij een makelaar. Alles bij elkaar zijn er veel factoren die de succesvolle verkoop van je huis kunnen beïnvloeden.

Om het overzicht te bewaren, is het raadzaam om gebruik te maken van een gestructureerd stappenplan. Dit stappenplan adviseert je welke acties je wanneer moet ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn het opvragen van makelaarstarieven bij lokale makelaars en het opstellen van een verkoopstrategie. Zo'n helder overzicht helpt je om geen belangrijke dingen over het hoofd te zien bij de verkoop van je woning in Huizen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Huizen zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Deze pagina is er om je op de hoogte te houden met de meest recente statistieken. Met de actuele informatie kun je makkelijker de waarde van je woning inschatten, prijstrends volgen en de juiste timing voor de verkoop bepalen. Daarnaast geeft het je inzicht in de lokale woningmarkt, wat weer handig kan zijn bij het onderhandelen over de verkoopprijs.

Verkoop je woning met de juiste ondersteuning

HuisVerkopen.nl biedt je veel nuttige hulpmiddelen en diensten om de verkoop van je woning in Huizen te regelen. Ons kosteloze platform biedt functies als een gratis waardebepaling, gemeente-specifieke marktcijfers en een tool om makelaars te vergelijken. Hiermee vind je gegarandeerd de beste makelaar voor de verkoop van je woning. Aangevuld met ons handige stappenplan en vele andere diensten zoals een energielabel, bereid je op een soepele en efficiënte manier de verkoop van je huis voor.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen