Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Naarden

Als je je huis wilt verkopen in Naarden, is het handig om de vastgoedcijfers van deze stad te kennen. De woningmarkt hier biedt verschillende kansen door zijn unieke kenmerken. Voor goede voorbereiding is het verkennen van de ontwikkeling van huizenprijzen, vraagprijzen per m2, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen in Naarden zeer nuttig.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Naarden

De gemiddelde verkoopprijs in Naarden is in de laatste 3 maanden € 736.326 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 856.942 euro. Dit beeld van de marktprijzen illustreert op veel vlakken de algehele woningmarkt in Nederland. In de aankomende grafiek krijg je een visuele demonstratie van hoe deze prijzen zich in de afgelopen tijd hebben ontwikkeld:

Huizenprijzen in Naarden

Afgelopen 3 maanden

€ 338.000
€ 623.000
€ 907.000

In de volgende grafiek krijg je als lezer inzicht in de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt in Naarden. De gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 over de afgelopen drie maanden zijn hierin opgenomen. Zo krijg je een betrouwbaar beeld van de huidige stand van zaken in de stad. Bekijk hieronder de cijfers:

Huizenprijzen in Naarden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.500
€ 5.600
€ 5.800

Prijsontwikkeling Naarden laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Naarden in beweging geweest. Houd er rekening mee dat deze bewegingen omhoog of omlaag kunnen zijn geweest, afhankelijk van verschillende factoren.

Om een idee te geven van de huidige stand van zaken, was de gemiddelde verkoopprijs vorige maand € 736.326 euro. Hier is de onderstaande grafiek met de woningmarktcijfers:

Wat is mijn woning in Naarden waard?

De woningwaarde van jouw huis in Naarden is continu aan verandering onderhevig. Markttrends, vraag en aanbod, en vele andere factoren hebben invloed op deze waarde. Begrip van deze bewegingen kan inzicht geven in het optimale moment van verkoop.

Om vat te krijgen op de huidige woningwaarde, kan een gratis waardebepaling enorm helpen. Zicht op de actuele waarde kan je verwachtingen bijstellen en verkoopplannen scherpstellen. Een gratis waardebepaling aanvragen bij een gespecificeerde makelaar kan daarin een sleutelrol spelen.

Een waardebepaling komt tot stand middels een huisbezoek, waarmee de makelaar een accurate taxatie kan uitvoeren. Dit is een simpele stap die binnen korte tijd een doeltreffend overzicht verzorgt over de woningwaarde, een stap die verder geen hinder bezorgt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woningmarkt zien we dat cijfers aanzienlijk kunnen variëren van plaats tot plaats. Zo is er bijvoorbeeld duidelijk een prijsverschil waarneembaar tussen huizen in en rondom Naarden. Dit illustreert niet alleen de unieke eigenschappen van elke gemeente, maar benadrukt ook de complexiteit en diversiteit van de markt.

Door in kaart te brengen hoe huizenprijzen zich verhouden tot andere gemeenten, krijgen we een breder perspectief en een realistischer beeld over de huidige stand van zaken op de markt. De onderstaande grafieken gaan dit verder in beeld brengen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Naarden

Op dit moment bevind je je op een platform dat gespecialiseerd is in het analyseren van verkoopmakelaars in Naarden. We houden nauwlettend de prestaties bij van de verschillende makelaars - van hun verkoopsnelheid tot de behaalde verkoopprijs. Ook houden we rekening met hoeveel woningen iedere makelaar gemiddeld verkoopt. Het doel van dit alles is om jou volledig voor te bereiden op de keuze van een makelaar die echt bij je past.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een wezenlijk verschil maken bij het verkopen van je huis. Zo kan het kiezen van een makelaar die gemiddeld een hogere verkoopprijs behaalt dan andere makelaars jou op financieel gebied ontzettend voordeel opleveren. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuze, zodat je zeker weet dat je de meest geschikte makelaar in Naarden kiest, rekening houdend met de verschillende makelaarstarieven.

Vergelijk makelaars in Naarden Of lees meer over makelaars in Naarden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Naarden

De courtage van de makelaar, oftewel de commissie, is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het verkopen van je huis in Naarden. Een gemiddeld tarief ligt tegenwoordig rond de 1,12%, wat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 736.326 neerkomt op een bedrag van € 8.247. Dit lijkt misschien hoog, maar onthoud dat een goede makelaar deze kosten gemakkelijk voor je kan terugverdienen door een hogere verkoopprijs te realiseren.

Als je van plan bent je woning te verkopen, is het raadzaam om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Op deze manier kun je goed inschatten of je een redelijke prijs betaalt voor de diensten van de makelaar. Bij het maken van je keuze zou je kunnen overwegen om via deze tool de tarieven van een aantal makelaars in Naarden op te vragen. Let hierbij niet alleen op de kosten, maar ook op de dienstverlening en verkoopresultaten van de makelaar in het verleden om een goed beoordelingskader te vormen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Naarden

Naarden is het thuis van een aanzienlijk aantal koopwoningen, aangeduid door 5615. Deze woningen dienen als plek waar mensen hun leven opbouwen, waar ze zich na een lange dag kunnen terugtrekken. Anderen kiezen ervoor om hun woning te verhuren en zo voor een extra inkomstenstroom te zorgen. Echter, een klein deel van deze woningen is momenteel beschikbaar voor aankoop of verhuur. Hierbij moet je rekening houden dat het vinden van een geschikte koop- of huurwoning in Naarden mogelijk een uitdaging kan zijn.

Aantal verkochte woningen in Naarden

In de laatste 12 maanden is er flinke activiteit geweest rondom de verkoop van woningen in Naarden. Met een consistent tempo werden huizen op de markt geplaatst - 'aanmeldingen'. De echte dynamiek zit echter in de hoeveelheid woningen die daadwerkelijk de verkoopstatus bereikten - 'transacties'. Het precieze aantal verkoopaantallen in Naarden is 183. Kijk voor meer details in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Naarden te verkopen?

De verkoop van je huis in Naarden gaat niet over één nacht ijs. Er zijn een aantal zaken waar je nauwkeurig aandacht aan dient te besteden. Zo is onder andere een realistische waardebepaling door een makelaar van groot belang evenals het aanvragen van een energielabel. Daarnaast wil je natuurlijk graag je woning voor de hoogste prijs verkopen.

Het zou nuttig zijn om een gecoördineerde aanpak te hanteren tijdens het verkopen van je woning. Een goed beginpunt zou kunnen zijn om een stappenplan voor de verkoop van je huis te volgen. Dit helpt je om de hele verkoopprocedure soepel te laten verlopen en om niets belangrijks over het hoofd te zien.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt in Naarden is continu in beweging en dat maakt de invloed op jouw huizenprijs ook veranderlijk. Maar stress niet, we hebben de recentste statistieken en marktcijfers op een rijtje gezet, klaar om je te helpen navigeren. Deze woningmarktcijfers in Naarden zijn handig voor je, omdat ze je inzicht geven in de waarde van jouw woning in vergelijking met anderen in de stad. Ze helpen je ook bij het creëren van realistische verwachtingen over de verkoopprijs die je kan verwachten.

Maakt de verkoop van je woning eenvoudiger

Met HuisVerkopen.nl sta je er niet alleen voor. Met onze gratis tools, zoals een waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kun je de beste makelaar in Naarden vinden. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen en zo kosten besparen. HuisVerkopen.nl is een online platform dat volledig onafhankelijk is en gratis te gebruiken. Met onze hulp weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten. Zo ben je zorgt ervoor dat de verkoop van je woning in Naarden op de beste manier geregeld wordt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen