Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Naarden

Op deze pagina ontdek je welke makelaar in Naarden het best aansluit bij jouw wensen voor de verkoop van je woning. Door verschillende criteria en meerdere vergelijkingsmethodes te gebruiken, kun je een uitstekende keuze maken. Zorg dat je zeker bent van je keuze, voor een succesvolle verkoop van je huis.

Over makelaars in Naarden

Makelaars in Naarden zijn niet allemaal hetzelfde. Diverse aspecten kunnen verschillen, zoals de werkwijze, verkoopstrategieën, communicatiestijl en tarieven. Het is daarom verstandig om het aanbod van makelaars te vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je er eentje vindt die past bij jouw persoonlijke situatie en de verkoop van jouw woning tot een succes kan maken. Een tool die je hierbij kan helpen, is het vergelijken van makelaars op huisverkopen.nl. Hier vind je makelaars die optimaal presteren in Naarden, op basis van jouw voorkeuren.

Vraag je jezelf al af hoe je een goede makelaar in Naarden kiest? Waarschijnlijk ben je benieuwd naar de kosten van zo'n makelaar, welke diensten ze precies aanbieden en hoe ze hun eigen prestatie beoordelen. Maar je wilt vast ook weten hoe ze communiceren en welk succes ze in het verleden hebben geboekt met andere woningverkopen. Goed nieuws: op deze pagina vind je alle informatie die kan helpen bij het maken van jouw keuze.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.737
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 21.277
Besparing (gem.)
€ 1.796

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen, kun je rekenen op bepaalde makelaarskosten. In april 2024 bewegen de courtages in Naarden tussen de 0,97% en 1,49%. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn bij het maken van je keuze voor een makelaar.
 • De prijzen op de huizenmarkt verschillen sterk per plaats. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Naarden op € 5.447. Bekijk de laatste huizenprijzen in Naarden om een beter beeld te krijgen van de huidige markt.
 • De tarieven van makelaars zijn continu in beweging. Het kan daarom nuttig zijn om deze te vergelijken voordat je een keuze maakt. Gemiddeld bespaar je € 1.796 op een verkoop in Naarden door het vergelijken van makelaarstarieven, een niet te vergeten voordeel in het verkoopproces van je woning.

Uitgelichte makelaars in Naarden

Als je jouw huis in Naarden wilt verkopen, heb je keuze te over als het gaat om verkoopmakelaars. Hier bieden we je een handig overzicht van verschillende makelaars in Naarden die jou kunnen ondersteunen bij de verkoop. Het kan zeer verstandig zijn om deze makelaars met elkaar te vergelijken, omdat elke makelaar unieke voordelen biedt en de kosten tussen makelaars aanzienlijk kunnen verschillen.

Logo Ellen Mouthaan Makelaardij

Ellen Mouthaan Makelaardij

Je vindt makelaardij Ellen Mouthaan aan de Marktstraat in Naarden. Ze hebben meer dan 25 jaar ervaring op de woningmarkt in 't Gooi. Als full-service makelaar richten ze zich op het stressvrij aan- en verkopen van je huis, en ze bieden een uniek programma voor het gelijktijdig verkopen van je oude en aanschaffen van een nieuwe woning. Een bijzondere specialiteit is dat ze zijn gecertificeerd als NMo Monumenten makelaar. Ze gebruiken innovatieve marketingtechnieken en hechten aan eerlijke adviesverlening.
Logo Liesbeth Ament Makelaars

Liesbeth Ament Makelaars

Liesbeth Ament Makelaars, gevestigd aan de Marktstraat in Naarden, beschikt over een deskundig team van zes medewerkers. Als lid van de branchevereniging NVM, hanteert het kantoor een professionele en betrouwbare aanpak. Hier ben je verzekerd van vakkundige ondersteuning bij het aan- of verkopen van jouw woning.
Logo Koudijs Makelaardij

Koudijs Makelaardij

Koudijs Makelaardij is een persoonlijke makelaar in het Gooi en Amsterdam die zich bewust is van de emotionele en zakelijke impact van het kopen of verkopen van een huis. Met een doordachte aanpak, kennis van zaken en persoonlijke aandacht begeleiden ze je optimaal bij dit proces. De diensten omvatten verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Ze staan bekend om hun hoge klanttevredenheid met een gemiddelde Funda-beoordeling van 9,5. Het kantoor is gelegen aan de Mackaylaan in Naarden.
Logo Makelaarschap Gooi en Vechtstreek

Makelaarschap Gooi en Vechtstreek

Bij Makelaarschap Gooi en Vechtstreek kan je rekenen op een actieve en persoonlijke benadering bij aan- en verkoop. Dit innovatieve en oplossingsgerichte team neemt alles uit handen, van taxatie tot hypotheekadvies. Of je nu een woning zoekt in Noord Holland, Flevoland, Gelderland of Utrecht, ze zijn altijd in de buurt. Je kan hen ook inschakelen als deskundige NVM-taxateur. Met een gemiddelde Funda beoordeling van 9,3 laten ze zien dat hun aanpak werkt. Bezoek gerust hun kantoor in Naarden-Vesting.
Logo Noor Söhngen Makelaardij

Noor Söhngen Makelaardij

Noor Söhngen Makelaardij is een NVM-makelaardij met drie ervaren medewerkers. Ze bieden een compleet pakket aan diensten aan: van verkoop tot aankoop, en van verhuur tot aanhuur. Ook taxaties behoren tot hun specialiteiten. Vanwege hun certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT, kun je rekenen op kwaliteit en professionaliteit. Je vindt hen aan de Beethovenlaan in Naarden.
Logo Stadhouder Makelaardij

Stadhouder Makelaardij

Kies voor Stadhouder Makelaardij als je op zoek bent naar ervaren specialisten op het gebied van verkoop, verhuur, taxaties en aankoop in 't Gooi. Gevestigd in Naarden, kennen ze de omgeving als hun broekzak en bieden meerwaarde met hun lokale kennis. Als NVM-lid en drager van de VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten, hebben ze een uitstekende reputatie met een gemiddelde Funda-beoordeling van 9,4. Je vindt ze op de Lambertus Hortensiuslaan in Naarden.
Logo Schuyff en Kempers Makelaardij

Schuyff en Kempers Makelaardij

Schuyff en Kempers Makelaardij is een betrouwbare partner in de vastgoedmarkt. Met hun jarenlange ervaring in het Gooi en een groot netwerk, bieden ze diensten als verkoop, aankoop, taxatie, verhuur en aanhuur. Hun persoonlijke en duidelijke benadering, aangevuld met VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten, zorgt ervoor dat je wensen en een goed resultaat voorop staan. Ontmoet dit toegankelijke team op de Lambertus Hortensiuslaan 14 in Naarden.

De Ruiter Makelaars

De Ruiter Makelaars is een toegewijde makelaar, lid van branchevereniging Vastgoedpro, met expertise in onder andere verkoop, aankoop, verhuur en financieel advies. Het kleine team van twee brengt hun ervaring en kennis, niet alleen van de markt, maar ook in woningfotografie en als expat makelaar. Met 26 woningen verkocht en diverse andere transacties in het afgelopen jaar, laat De Ruiter Makelaars zien dat je bij hen terecht kunt voor jouw vastgoedbehoefte.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Naarden dan de lijst die je zojuist gezien hebt. De meest geschikte makelaar voor jouw specifieke woonsituatie staat mogelijk niet op deze lijst. Daarom is het belangrijk om een grondige vergelijking te maken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Naarden mee in onze vergelijking. Zo helpen we jou in de zoektocht naar de makelaar die het beste bij jouw wensen past.

Vergelijk makelaars in Naarden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Naarden?

Een verkoopmakelaar in Naarden rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 690.759 in Naarden komt dit neer op € 7.737 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel de kosten van een makelaar vaak de grootste uitgave zijn bij een verkoop, is het belangrijk te beseffen dat een goede makelaar zijn vergoeding meer dan waard is. Een begaafde makelaar kan door de beste verkoopstrategie toe te passen jouw huis namelijk voor de hoogste prijs verkopen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Naarden 0,52% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.796 door eerst tarieven op te vragen. Het is dus zeker de moeite waard om verschillende makelaars te vergelijken, wat overigens kosteloos en zonder enige verplichting is.

Kosten van makelaars in Naarden

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.800
€ 7.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Naarden

Wanneer je overweegt om jouw huis in Naarden te verkopen, is het handig om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die de makelaar maakt om de verkoop van je woning op te starten. In feite is het een soort vooruitbetaling op de dienstverlening van de makelaar. Zo moeten er vaak foto's van de woning worden gemaakt, wordt er een advertentie opgesteld en wordt jouw woning op diverse verkoopsites geplaatst. Deze voorbereidende werkzaamheden zijn vaak arbeidsintensief en brengen dus kosten met zich mee.

De gemiddelde hoogte van de opstartkosten varieert per makelaar en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning en de mate van dienstverlening die je wenst. Om je een beeld te geven: in Naarden bedragen de opstartkosten gemiddeld € 515. Let op, dit bedrag is een gemiddelde en kan dus per makelaar verschillen. Overigens worden opstartkosten doorgaans niet teruggestort als de verkoop van de woning om welke reden dan ook niet doorgaat. Het is dus belangrijk om hier vooraf goed over na te denken en verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Intrekkingskosten van makelaars in Naarden

Wanneer je in Naarden je woning te koop zet, is het goed om rekening te houden met zogeheten intrekkingskosten. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in rekening brengen wanneer je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Zo'n besluit is natuurlijk niet een die je lichtvaardig maakt, maar allerlei omstandigheden kunnen ertoe leiden dat je je huis toch liever niet verkoopt.

Intrekkingskosten zijn kosten die ontstaan om de makelaar te compenseren voor het werk dat hij tot dan toe heeft verricht en de gemaakte kosten te dekken. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je een lucratieve baan elders aangeboden krijgt en daardoor besluit je woning niet meer te verkopen. Of stel je voor, je zat midden in een scheiding, maar je besluit uiteindelijk om er samen toch nog voor te gaan. In dat geval zou je je huis uit de verkoop kunnen halen. Maar let op, de makelaar zou dan dus wel intrekkingskosten kunnen rekenen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Naarden met een vast tarief

In Naarden opereren diverse makelaars die met een vast tarief werken. Het voordeel hiervan is transparantie. Je weet vanaf het begin precies wat het je gaat kosten en komt niet voor verrassingen te staan. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief duidelijkheid geeft, kan het ook een nadeel hebben. Stel je voor, je besluit jouw woning te verkopen via een makelaar die een vast tarief hanteert. Jouw woning blijkt geliefd en verkoopt snel. In dit geval betaal je feitelijk een hogere courtage dan wanneer je voor een makelaar met een percentage van de verkoopsom zou kiezen.

Tip: Het is belangrijk om goed te overwegen wat voor jou het voordeligst is. Wellicht is een vast tarief in jouw situatie het meest geschikt, maar het kan ook zijn dat een makelaar die werkt met een percentage van de verkoopprijs voordeliger uitpakt. Maak een bewuste keuze en vergelijk verschillende makelaars in Naarden.

4 feitjes over makelaars in Naarden

 • Wanneer je besluit een makelaar in Naarden in te schakelen, kan je doorgaans rekenen op een 7% hogere verkoopprijs van jouw woning in vergelijking met het zelf verkopen van het huis.
 • De waardering van woningen door verschillende verkoopmakelaars in Naarden loopt soms uiteen, met verschillen tot wel €45.000. Om een accurate inschatting te krijgen, kun je een waardebepaling aanvragen bij meerdere makelaars.
 • In Naarden bedraagt de gemiddelde courtage die een makelaar in rekening brengt voor zijn diensten 1,12% van de verkoopprijs van de woning.
 • Het maken van een doordachte keuze voor de juiste makelaar wordt door de meeste woningverkopers in Naarden serieus genomen. Gemiddeld worden er drie makelaars uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Wil je ook makelaars vergelijken? Vul het vergelijkingsformulier in.

Wat levert de beste makelaar in Naarden op?

Als je gaat voor het hoogste rendement bij de verkoop van je huis in Naarden, is het inschakelen van de juiste makelaar van groter belang dan de kosten die je hiervoor maakt. De meerwaarde die een goede makelaar oplevert, weegt ruimschoots op tegen de mogelijke besparing bij een minder ervaren of goedkope makelaar.

Hier zijn enkele kenmerken waar de beste makelaars in Naarden aan voldoen:

 • Snelheid van verkopen: Uit onze grondige analyse blijkt dat de meest effectieve makelaars in Naarden huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun minder ervaren collega's. Door een gedegen verkoopstrategie slagen ze erin deze voorsprong op de markt te nemen.
 • Verkoopprijs: Onze gegevens tonen ook aan dat toonaangevende makelaars in Naarden huizen verkopen voor gemiddeld € 22.605 meer dan de rest. Ze hebben de expertise en het netwerk om dit prijsverschil te realiseren, waarbij ze zichzelf meer dan terugverdienen.

De beste makelaar in Naarden vinden

De zoektocht naar de perfecte makelaar in Naarden start bij de identificatie van jouw specifieke wensen en situatie. De uitgelezen makelaar is diegene die naadloos aansluit bij jouw woning en persoonlijke omstandigheden, ongeacht de marktsituatie.

Middels ons vergelijkingsformulier kun je verschillende makelaars naast elkaar zetten. We matchen de aangeboden diensten en tarieven van makelaars met jouw situatie en voorkeuren, voor een optimaal verkooptraject.

Waar moet je op letten bij makelaars in Naarden?

Bij het zoeken van een makelaar in Naarden voor de verkoop van je huis, zijn er diverse aandachtspunten die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

Ervaring en kennis van de markt

Een makelaar met uitgebreide ervaring en specifieke kennis van de Naardense huizenmarkt kan een groot verschil maken in hoe snel en vlot je huis verkocht wordt.

Persoonlijke communicatie

Een open en transparante communicatie is essentieel. Zorg ervoor dat de makelaar je op de hoogte houdt van de voortgang en voldoende tijd heeft om eventuele vragen te beantwoorden.

Tarieven van de makelaar

De kosten van een makelaar in Naarden kunnen variëren. Het huidige gemiddelde courtagepercentage in Naarden is 1,12%. Prijzen vergelijken kan op deze pagina.

Reviews en referenties

Het lezen van reviews en het nagaan van referenties kan een goed beeld geven van de klanttevredenheid en werkwijze van een makelaar.

Vraag een persoonlijk gesprek aan

Het is aan te raden om een oriënterend gesprek aan te vragen. Dit geeft je de kans om te kijken of er een klik is en of je vertrouwen hebt in de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Het inschakelen van een NVM-verkoopmakelaar bij de verkoop van je huis in Naarden kan veel voordeel opleveren. Een NVM-makelaar heeft toegang tot een breed netwerk en beschikt over specialistische kennis om het verkoopproces soepel te laten verlopen.

Niet alleen de NVM, maar ook VBO en VastgoedPRO hebben kundige verkoopmakelaars. Het onderscheid zit vooral in de nadruk die elke branchevereniging legt. Waar NVM vaak een regionale focus heeft, kan VastgoedPRO meer gericht zijn op specifieke type woningen.

Wat doet een makelaar in Naarden?

Een makelaar in Naarden kan je helpen bij de verkoop van je huis door het navigeren door de complexiteit van de vastgoedmarkt. Met uitgebreide lokale kennis en ervaring, zorgen ze voor een succesvolle verkoop zonder dat je daar zelf stress van ondervindt.

Dankzij de grondige kennis van de markt helpt de makelaar je om de juiste verkoopprijs voor je woning vast te stellen. Ook het onderhandelen met potentiële kopers wordt uit handen genomen. Het nemen van deze stappen kan er voor zorgen dat je verkoop sneller en succesvoller verloopt.

 • Opstellen correcte woningwaarde
 • Onderhandelingen met potentiële koper
 • Aanbieden van je huis op de markt
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Verzorgen van de noodzakelijke juridische documenten

Waarom een makelaar in Naarden inschakelen?

Wanneer je je huis in Naarden wilt verkopen, komt er veel op je af. Het is vanzelfsprekend dat je een zo hoog mogelijke verkoopprijs wilt krijgen en dat je wilt dat dit proces vloeiend en zonder al te veel stress verloopt. Daarom kan de hulp van een makelaar een enorm verschil maken. Maar hoe weet je welke makelaar de beste keuze is? De beste makelaar voor jou is de makelaar die goed aansluit bij jouw wensen en voorkeuren, en ervaring heeft met jouw woningtype en de locatie Naarden.

Optimale prijsstelling

Een makelaar heeft kennis van de lokale huizenmarkt en kan daardoor een realistische prijs voor jouw huis vaststellen. Te hoog of te laag inzetten kan nadelige gevolgen hebben voor de verkoop. Een makelaar zorgt ervoor dat je de optimale prijs voor je huis krijgt.

Groot bereik

Dankzij het netwerk en de marketingmiddelen van een makelaar kan je huis onder de aandacht van een groot publiek worden gebracht. Dit verbetert de zichtbaarheid van je huis en kan leiden tot snellere verkoop en een betere prijs.

Administratieve en juridische afhandeling

De administratieve en juridische afhandeling van de verkoop van een woning kunnen complex en tijdrovend zijn. De makelaar neemt al deze zaken van je over, zodat je zelf geen tijd en moeite in deze materie hoeft te steken.

Advies en begeleiding

Vanaf het eerste verkoopgesprek tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris, je makelaar zal je tijdens het hele proces adviseren en begeleiden. Dit geeft je zekerheid in een complex proces en zorgt ervoor dat je met een gerust hart je huis kunt verkopen.

Informatie over Naarden

In het hart van Noord-Holland ligt de historische stad Naarden. Deze stad kenmerkt zich door zijn ster-vormige fort en prachtige, oude gebouwen.

Naarden speelde een belangrijke rol in het verleden. Het diende als verdedigingsfort tijdens de Tachtigjarige Oorlog en was onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

De stad heeft een rijke cultuur en is geliefd bij zowel inwoners als bezoekers. Je vindt er vestingmuren, bekende musea en sfeervolle horecagelegenheden.

Weetje: Er is een opmerkelijke stijging in de huizenprijzen in Naarden. Wil je meer weten over deze ontwikkeling op de woningmarkt, bekijk dan de relevante statistieken.

Makelaars in Naarden vergelijken

Op het platform van Huis Verkopen is het mogelijk om eenvoudig en overzichtelijk lokale makelaars in Naarden te vergelijken. Dit draagt bij aan een slimme keuze voor de verkoop van je woning, op basis van jouw persoonlijke wensen en situatie.

 • Onafhankelijk vergelijken van makelaars
 • Besparen op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvend advies
 • Gericht op jouw wensen en situatie

Door het vergelijken van verkoopmakelaars krijg je inzicht in welke makelaar in Naarden het beste aansluit op jouw wensen. Daarnaast helpt het je om een scherper makelaarstarief te realiseren en eventueel zelfs ervaren makelaars vinden die succesvol woningen hebben verkocht. Kortom, Huis Verkopen vergemakkelijkt het proces om een passende makelaar te vinden.

Vergelijk makelaars in Naarden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Naarden

De gemiddelde makelaarskosten in Naarden zijn € 7.737. Door het vergelijken van makelaars op onze website kun je gemiddeld € 1.796 besparen.

Het vinden van de beste makelaar in Naarden begint met vergelijken. Je kunt hier makelaars vergelijken en zo de beste match voor jouw situatie selecteren. Start nu met vergelijken.

Een woning in Naarden staat gemiddeld 42 dagen te koop. Maar dit hangt sterk af van de marktomstandigheden en de inzet van de geselcteerde makelaar.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Naarden is € 690.759. Op onze website kun je een gratis waardebepaling aanvragen om te bepalen wat jouw huis waard is. Vraag een waardebepaling aan.

De beoordeling van de service van een makelaar kan variëren per persoon. Het is aan te raden om recensies en ervaringen van anderen te lezen, een kennismakingsgesprek aan te vragen en om een duidelijk contract op te stellen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen