Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Doetinchem

Op zoek naar een goede makelaar voor het verkopen van je woning in Doetinchem? Op deze pagina vind je alle benodigde informatie en statistieken om een weloverwogen keuze te maken. Een makelaar kies je niet zomaar, daarom helpen we je gedetailleerd op weg.

Over makelaars in Doetinchem

In en rond Doetinchem tref je een veelzijdige lijst van makelaars. Hierin de beste keuze maken kan overweldigend zijn, daarom is het belangrijk om te kijken naar de verschillen tussen deze makelaars. Sommige makelaars bieden bijvoorbeeld uitgebreidere diensten aan, terwijl anderen zich onderscheiden met lagere tarieven. Daarnaast kunnen hun expertisegebieden variëren, met makelaars die gespecialiseerd zijn in bepaalde types vastgoed.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, hebben we verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet om makelaars in Doetinchem te vergelijken. Of je nu nieuwsgierig bent naar de tarieven of naar de ervaringen van anderen, onze vergelijkingsmogelijkheden helpen jou om de beste match te vinden. En een tip: kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar de klik met de makelaar en zijn gedegen kennis van de lokale markt. Vergeet niet, alle relevante informatie over de makelaars in Doetinchem vind je terug op deze pagina.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.442
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.216
Besparing (gem.)
€ 1.091

Actueel

 • De courtages van makelaars in Doetinchem liggen momenteel rond de 1,12%. Hierin zie je dat deze kostenpost sterk kan variëren.
 • De huidige gemiddelde verkoopprijs van een huis in Doetinchem ligt rond de € 396.574 euro en per vierkante meter ligt deze gemiddeld rond de € 3.345 euro. Hier kun je de actuele huizenprijzen van Doetinchem vinden.
 • De tarieven van makelaars variëren momenteel in Doetinchem en liggen gemiddeld rond de € 4.442 euro. Het loont daarom om diverse tarieven te vergelijken om zodoende de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw situatie te vinden.

Uitgelichte makelaars in Doetinchem

Als je op het punt staat je woning in Doetinchem te verkopen, is er een rijk aanbod aan makelaars waar je een keuze uit kunt maken. We zetten een aantal verschillende verkoopmakelaars voor je op een rijtje, compleet met een beschrijving voor elk om je meer inzicht te geven. Een handige tip is om deze makelaars met elkaar te vergelijken, aangezien dit je een duidelijke kijk geeft op de variëteit in aangeboden services, tarieven en ervaringen.

Logo Alpina (Voorheen Heilbron Makelaardij)

Alpina (Voorheen Heilbron Makelaardij)

Alpina is een professionele, toegankelijke en deskundige makelaar, voorheen bekend als Heilbron Makelaardij. Ze zijn onderdeel van een landelijk netwerk en bieden een alles-in-één dienstverlening. Alpina gelooft in samenwerken, luistert naar jouw wensen en zet zich in om je woondromen te realiseren. Ze ondersteunen je bij alle stappen van het proces met hun ervaren NVM makelaars en bieden ook gratis waardebepaling aan. Een ideale keuze voor het realiseren van een succesvolle aan- of verkooptraject.
Logo A18 makelaardij

A18 makelaardij

A18 Makelaardij, gelegen in Doetinchem, ondersteunt je graag met jouw verhuisplannen. Als onderdeel van de NVM, biedt dit kantoor alle diensten die je nodig hebt: verkoop, aankoop en taxaties. Ze kennen de regionale huizenmarkt goed en gebruiken hun ervaring om je te helpen met al je vastgoedbehoeften. Je kunt bij A18 Makelaardij terecht voor persoonlijke en professionele ondersteuning.
Logo REBO Woningmakelaars

REBO Woningmakelaars

REBO Woningmakelaars staan voor jou klaar om al je woonwensen te vervullen. Deze makelaar helpt je stap voor stap in het gehele verkoop- of aankooptraject, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Of je nu op zoek bent naar hulp bij het kopen, verkopen, huren, taxeren of het zoeken naar een nieuwbouwwoning, REBO doet het allemaal. Met acht professionals, een lokale en regionale aanwezigheid en waardevolle certificaten, vind je hier betrouwbaarheid en kennis. Gevestigd in Doetinchem.
Logo Thoma Post Bedrijfsmakelaars Doetinchem

Thoma Post Bedrijfsmakelaars Doetinchem

Thoma Post Bedrijfsmakelaars in Doetinchem is een gevestigde naam in Oost-Nederland voor bedrijfsmatig vastgoed. Ze focussen op kantoren, bedrijfsruimtes, beleggingen en nieuwbouw. Met hun uitgebreide ervaring, vele vestigingen en gecertificeerde medewerkers staan ze klaar om je te helpen bij je zoektocht naar het juiste pand of stuk grond. Als lid van de branchevereniging NVM garanderen ze betrouwbaarheid en professionaliteit. Ze zijn te vinden aan de Keppelseweg in Doetinchem.
Logo Thoma van Dijk Siebelink Makelaars

Thoma van Dijk Siebelink Makelaars

Thoma van Dijk Siebelink Makelaars is een persoonlijk en flexibel makelaarskantoor dat zich richt op het realiseren van jouw woonwensen. Met kantoren in diverse steden en gespecialiseerd in verkoop, aankoop, verhuur en taxaties, bieden ze je uitstekende lokale marktkennis in combinatie met een groot landelijk netwerk. Extra specialismen zijn woningstyling, woningfotografie en nieuwbouw. Perfect als je zoekt naar een makelaar die jouw woningen volledig tot hun recht laat komen en kennis heeft van zowel oude als nieuwe huizen.
Logo ten Hag Makelaarsgroep Doetinchem

ten Hag Makelaarsgroep Doetinchem

Ten Hag Makelaarsgroep Doetinchem is een vooraanstaand makelaarskantoor met een compleet dienstenpakket. Ze kunnen je helpen met de verkoop, aankoop en verhuur van woningen, maar ook met taxaties en financieel advies. Het kantoor heeft specialistische kennis op het gebied van nieuwbouw projecten. Met hun lidmaatschap van de NVM en diverse certificeringen bieden ze kwaliteit en betrouwbaarheid. Je kunt er terecht in het Nederlands, Engels en Duits.
Logo Vredegoor Lanting Makelaars

Vredegoor Lanting Makelaars

Vredegoor Lanting Makelaars is een NVM-kantoor met stevige roots in de Achterhoek. Als deskundige makelaar met kennis van de plaatselijke woningmarkt, biedt het kantoor diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Je wordt door het enthousiaste team van 5 medewerkers begeleid op jouw pad naar een nieuwe woning, helemaal afgestemd op jouw wensen en budget. Het team spreekt Nederlands, Engels en Duits.

Maison Makelaars Graafschap Midden

Maison Makelaars Graafschap Midden is een ervaren, enthousiast en vriendelijk makelaarskantoor waar de klant centraal staat. Ze bieden een volledige begeleiding in het aan- en verkoopproces en gebruiken hun regionale kennis en breed netwerk om de beste resultaten te behalen. Ze zijn persoonlijk betrokken, professioneel en klantgericht. Flexibiliteit is ook hun sterkte, omdat ze bereid zijn om bezichtigingen te plannen buiten kantooruren. Ze zijn gevestigd in Doetinchem en bedienen de regio Graafschap-Midden.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Doetinchem. Ook zij kunnen mogelijk net die match zijn waarnaar je zoekt. Huis Verkopen neemt alle makelaars in Doetinchem in overweging bij onze vergelijking. Kijk niet enkel naar de bovenstaande lijst. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie vind je door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Doetinchem Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Doetinchem?

Een makelaar in Doetinchem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 396.574 in Doetinchem komt dit neer op € 4.442 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Hoewel de kosten van een makelaar meestal de grootste uitgave zijn bij de verkoop van jouw huis, kan een bekwame makelaar deze uitgave zeker rechtvaardigen. Een goede makelaar kan je huis namelijk voor de beste prijs verkopen, waardoor deze kosten effectief een investering worden.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Doetinchem 0,55% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.091 besparen door makelaars te vergelijken. Overigens is dit vergelijkingsproces volkomen kosteloos en zonder verdere verplichtingen, zodat je er alleen maar voordeel van kunt hebben.

Kosten van makelaars in Doetinchem

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Doetinchem

In Doetinchem, zoals in veel andere steden, zijn er veel makelaars die opstartkosten rekenen wanneer ze je huis gaan verkopen. Maar wat houden deze kosten precies in? Opstartkosten zijn voorbereidende kosten. Deze kosten maken de makelaars voor bijvoorbeeld het maken van foto’s van jouw huis, het plaatsen van advertenties en het maken van jouw huisbrochures.

Dit is een kostenpost die je van tevoren misschien niet bedacht had. Bij sommige makelaars zijn deze kosten al inbegrepen in het courtage, bij anderen dien je ze apart te betalen. Zie je het al duizelen? Geen zorgen. Om een idee te krijgen van de tarieven van makelaars in Doetinchem, inclusief de opstartkosten, kun je eenvoudig en gratis de tarieven opvragen.

Intrekkingskosten van makelaars in Doetinchem

Intrekkingskosten is een term die je waarschijnlijk zult tegenkomen wanneer je jouw woning in Doetinchem te koop zet via een makelaar. Dit zijn kosten die een makelaar in rekening kan brengen als je besluit om jouw woning van de markt te halen voordat deze is verkocht. De exacte hoogte van deze kosten kan variëren, afhankelijk van de makelaar en het werk dat al verricht is. Zo zijn er makelaars die een vast bedrag rekenen, terwijl anderen een percentage van de beoogde courtage in rekening brengen.

Er zijn diverse redenen om een huis voortijdig uit de verkoop te halen. Wellicht lukt het niet om de woning te verkopen voor de prijs die je in gedachten had, of je hebt besloten om toch in jouw huidige woning te blijven. In zulke gevallen kan er sprake zijn van intrekkingskosten. Maar let op: niet iedere makelaar rekent deze kosten. Het is daarom belangrijk om hier van tevoren goede afspraken over te maken met jouw makelaar, om eventuele verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Doetinchem met een vast tarief

In Doetinchem zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit betekent dat je vooraf een duidelijk beeld hebt van de kosten en je niet voor verrassingen komt te staan. Het gemiddelde vaste tarief dat door de makelaars in Doetinchem wordt gehanteerd, is € 3.250 (update: juli 2024).

Aan de andere kant kan een vast tarief ook een nadeel zijn. Als je bijvoorbeeld een woning verkoopt voor 200.000 euro en de makelaar hanteert een vast tarief van 3.500 euro, dan betaal je effectief een courtage van 1,75%. Mocht je de woning echter voor een hoger bedrag verkopen, bijvoorbeeld 300.000 euro, dan blijft het vaste tarief gelijk en daalt de percentage aan courtage.

Tip: Weeg voor jezelf de voordelen en nadelen tegen elkaar af voordat je beslist tussen een makelaar met een vast tarief of een courtage. Houd rekening met de waarde van jouw woning en de verwachtte opbrengst bij de verkoop. En onthoud dat een lager percentage aan courtage niet altijd betekent dat je minder betaalt.

4 feitjes over makelaars in Doetinchem

 • Het laat zien dat in Doetinchem de voorkeur uitgaat naar makelaars die hun sporen in de stad hebben verdiend. Als het aankomt op het vergelijken van makelaars, geeft de meerderheid van de woningverkopers de voorkeur aan iemand met lokale ervaring. Voor een overzicht van topmakelaars in Doetinchem, bezoek dan onze pagina vergelijk verkoopmakelaars.
 • Helaas, als je ervoor kiest om je woning zonder de hulp van een makelaar te verkopen, kan je een lager aanbod verwachten. Gemiddeld levert een huis dat door een makelaar wordt verkocht ongeveer €20.000 meer op dan een woning die in eigen beheer wordt verkocht.
 • Makelaars in Doetinchem zijn over het algemeen goed gereguleerd, met een indrukwekkende 90% die lid zijn van een erkende brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit garandeert hun professionaliteit en naleving van de industrienormen.
 • Voordat woningverkopers in Doetinchem definitief een keuze maken, vragen zij gemiddeld aan 3 makelaars om verkoopadvies. Je kunt zelf gratis verkoopadvies bij makelaars aanvragen via deze pagina.

Wat levert de beste makelaar in Doetinchem op?

De prestaties van makelaars in Doetinchem variëren sterk, waarbij een ervaren en kundige makelaar een enorm verschil kan maken in jouw verkoopervaring. Zo kan een topmakelaar uit Doetinchem bijvoorbeeld zorgen voor een soepel verkoopproces, terwijl een minder bekwame makelaar mogelijk struikelt over de details en het proces daardoor vertraagt.

Maar hoe onderscheid je de beste makelaars in Doetinchem van de rest? Let op de volgende twee kenmerken:

 • € 13.200 - Dit is het extra bedrag dat de topmakelaars in Doetinchem gemiddeld bovenop de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars weten te realiseren. Dit wordt berekend met inachtneming van de prijsklasse van de woningen.
 • De beste makelaars in Doetinchem verkopen huizen gemiddeld 14 dagen sneller dan hun collega's. Dit komt vaak omdat deze makelaars een realistische verkoopprijs kunnen inschatten, wat resulteert in een snellere verkoop.

De beste makelaar in Doetinchem vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Doetinchem? De ideale keuze is niet per se de makelaar met de meeste roem, maar degene die het beste aansluit bij jouw woning en situatie. Dit is de makelaar die jouw verkoopsituatie echt begrijpt.

Vergelijk makelaars via ons handige vergelijkingsformulier. Door jouw adres, situatie en verkoopvoorkeuren te delen, vinden wij de makelaars in Doetinchem die het beste bij je passen. Zo krijg je een persoonlijk advies, op maat gemaakt voor jouw situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Doetinchem?

Bij het selecteren van een makelaar in Doetinchem voor de verkoop van je huis, zijn er diverse belangrijke factoren om in gedachten te houden:

Prestaties

Een makelaar met goede prestaties toont aan dat ze succesvol zijn in wat ze doen. Onderzoek de verkoopgeschiedenis en vraag om referenties om dit punt te controleren.

Lokale kennis

Een makelaar met grondige kennis van de Doetinchemse vastgoedmarkt begrijpt de unieke kenmerken van je huis en de buurt. Dit kan helpen om een realistische verkoopprijs vast te stellen.

Communicatiestijl

Je zult nauw samenwerken met de makelaar. Het is daarom belangrijk dat zijn communicatiestijl bij je past. Let op de snelheid en duidelijkheid van hun antwoorden tijdens een eerste gesprek.

Marketingstrategie

Een goede makelaar moet in staat zijn om een effectieve marketingstrategie te ontwikkelen die jouw huis in de kijker zet. Vraag welke kanalen en methoden ze hiervoor gebruiken.

Kostenstructuur

Uiteindelijk gaat het ook om de kosten. Controleer de courtage, eventuele bijkomende kosten en onder welke voorwaarden de betaling plaatsvindt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het proces van jouw huis verkopen kunnen makelaars zoals NVM, VBO en VastgoedPRO een voortreffelijke rol spelen. Deze makelaars hebben een grondige kennis van de woningmarkt in steden zoals Doetinchem en hebben ervaring in het effectief promoten van vastgoed.

Een NVM-makelaar, in het bijzonder, kan een verzameling van diensten bieden. Van het opstellen van een realistische vraagprijs op basis van een prijsanalyse, tot aan het begeleiden van bezichtigingen. Met hun marktexpertise en onderhandelingsvaardigheden streven zij ernaar om voor jou het beste verkoopresultaat te bereiken.

Wat doet een makelaar in Doetinchem?

Een makelaar in Doetinchem begeleidt je bij de verkoop van je woning. De makelaar verzorgt bezichtigingen, onderhandelt met potentiële kopers en regelt de administratieve afhandeling.

Het inschakelen van een makelaar zorgt ervoor dat je geen omkijken hebt naar de praktische zaken rond de verkoop. Het geeft je tijd en ruimte om je te concentreren op het belangrijke, zoals het zoeken naar een nieuw huis.

 • Een hogere verkoopprijs: makelaars zijn experts in onderhandelingen.
 • Snellere verkoop: door hun uitgebreide netwerk.
 • Geen zorgen om papierwerk: jouw makelaar zorgt voor de administratie.
 • Professionele presentatie: vastgoedfotografie en promotiemateriaal wordt verzorgd.
 • Tijdswinst: je kunt je volledig richten op je nieuwe woningzoektocht.

Waarom een makelaar in Doetinchem inschakelen?

Als je van plan bent jouw woning in Doetinchem te verkopen, kan een makelaar je hierbij helpen. Deze professional in onroerend goed zal je begeleiden gedurende het hele verkoopproces, van de eerste stappen tot de uiteindelijke verkoop. Dit proces is in grote lijnen onder te verdelen in vijf hoofdstappen; de waardebepaling, het opstellen van een verkoopplan, het in de markt zetten van de woning, de bezichtigingen begeleiden en de verkoop afronden.

Waardebepaling door de makelaar

De eerste stap is het bepalen van de marktwaarde van jouw woning. De makelaar zal dit doen door een grondige inspectie van je woning en een analyse van vergelijkbare woningen die recent zijn verkocht in de omgeving van Doetinchem.

Opstellen van een verkoopplan

Vervolgens komt het daadwerkelijke verkoopplan aan bod. De makelaar zal hierbij rekening houden met jouw wensen en behoeftes en komen met een realistische aanpak voor de verkoop. Bijvoorbeeld: hoe snel wil je verkopen en tegen welke prijs?

In de markt zetten van de woning

Het moment waarop je woning daadwerkelijk te koop wordt gezet is aangebroken. De makelaar zorgt voor professionele foto's van de woning en werkt een wervende tekst uit om potentiële kopers aan te trekken. Daarnaast plaatst hij de woning op verschillende woningverkoopkanalen.

Bezichtigingen begeleiden

Als de verkoopmachine draait, komt er vaak snel interesse van mogelijke kopers. De makelaar organiseert en begeleidt de bezichtigingen en houdt je op de hoogte van voortgang en indrukken van kijkers.

Afronden van de verkoop

Eens een bod is uitgebracht, helpt de makelaar je bij de onderhandelingen over de verkoopprijs. Hierna komt het tekenen van het koopcontract en tot slot de sleuteloverdracht bij de notaris.

Informatie over Doetinchem

Doetinchem, in de Achterhoek gelegen, is de grootste stad van de Gelderse Regio. Je vindt er talrijke historische bouwwerken die de stadskern sieren.

De stad heeft een rijk verleden, dat teruggrijpt naar de middeleeuwen. In Doetinchem bevinden zich vele parken en recreatiegebieden, die iedere dag uitnodigen voor lange wandelingen.

Daarnaast staat Doetinchem bekend om veelzijdige sport- en vrijetijdsmogelijkheden. Deze worden aangeboden door diverse sportverenigingen en vormen een waardevolle aanvulling op het leven in de stad.

Weetje: De huizenprijzen in Doetinchem hebben de laatste jaren een aanzienlijke stijging laten zien. De vraag naar vastgoed in de stad blijft ongekend hoog.

Makelaars in Doetinchem vergelijken

Op zoek naar een makelaar in Doetinchem die écht bij jou past? Bij Huis Verkopen vergelijken we alle lokale makelaars op basis van prestaties zoals snelheid en verkoopopbrengst.

 • Maximale verkoopopbrengst
 • Snelheid van verkopen
 • Kwaliteit dienstverlening
 • Prijs-kwaliteitverhouding

Door deze vergelijking kan jij de makelaar kiezen die perfect aansluit bij jouw wensen en situatie. Zo verzeker je jezelf van een effectieve verkoop van je woning, een maximale prijs en een prettige verkoopervaring. Allemaal dankzij Huis Verkopen: objectief, onafhankelijk en volledig gratis.

Vergelijk makelaars in Doetinchem Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Doetinchem

Het is belangrijk om diverse makelaars te vergelijken op basis van tarieven, ervaring en verkoopresultaten. Op onze website kun je makelaars in Doetinchem eenvoudig vergelijken.

De gemiddelde makelaarskosten in Doetinchem zijn € 4.442. Dit kan variëren tussen makelaars en wordt vaak bepaald op basis van de woningwaarde en de diensten van de makelaar.

Je kunt aanzienlijk besparen door het vergelijken van verschillende makelaarstarieven. De gemiddelde besparing door te vergelijken is € 1.091. Bekijk hiervoor onze makelaarsvergelijker.

De gemiddelde verkooptijd van een woning in Doetinchem is 40 dagen. Dit kan variëren op basis van factoren zoals woningtype, woningkwaliteit en vraag in de markt.

Een goede manier is door je woning op de juiste manier te presenteren en te onderhandelen over de verkoopprijs. Lees meer daarover in onze handige guide.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen