Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Nieuwegein

Zoek je een goede makelaar voor de verkoop van je woning in Nieuwegein? Op deze pagina vind je alle relevante informatie. Ontdek waar je op moet letten bij de keuze van een verkoopmakelaar en zorg voor een succesvolle verkoop van je woning.

Over makelaars in Nieuwegein

Als je van plan bent je woning in Nieuwegein te verkopen, is het vinden van een goede makelaar een essentiële eerste stap. Maar het proces is meer omvattend dan dat. Voor een soepele verkoop moeten diverse belangrijke zaken worden aangepakt - denk aan het bepalen van de verkoopprijs, het repareren van eventuele gebreken, het verzorgen van een aantrekkelijke woningpresentatie en het voeren van onderhandelingen. Een gedetailleerd stappenplan kan hierbij een handige leidraad zijn.

Op ons platform helpen we je om de meest passende verkoopmakelaar in Nieuwegein te vinden. We nemen alles in overweging, van hoe de makelaar jouw woning op de markt brengt tot de manier waarop ze communiceert. Met een grondige blik op alle aspecten, streven we ernaar om je te verbinden met de makelaar die aansluit bij jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.141
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.138
Besparing (gem.)
€ 1.118

Actueel

 • Overweeg je om je huis te verkopen? Het is belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtage voor een makelaar in Nieuwegein momenteel 1,15% bedraagt van de verkoopprijs van jouw woning. Dit zijn de kosten die je betaalt voor diensten als taxatie, onderhandeling en het begeleiden van bezichtigingen. Dit tarief kan verder oplopen met advertentiekosten en andere onvoorziene uitgaven.
 • De huidige verkoopprijs per vierkante meter in Nieuwegein is gemiddeld € 4.438. Dit betekent dat de totale verkoopprijs van je huis sterk afhankelijk kan zijn van de oppervlakte. Let op dat dit gemiddelde is en dat de verkoopprijs per woning kan variëren. Wil je weten hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen in Nieuwegein, dan kun je een kijkje nemen op deze pagina.

Uitgelichte makelaars in Nieuwegein

Als je jouw huis wilt verkopen, heb je de keuze uit meerdere makelaars in Nieuwegein. Wij hebben een handige lijst samengesteld van verschillende verkoopmakelaars in deze regio, compleet met beschrijvingen om je een duidelijk beeld te geven van elke makelaar. Een goede tip is om deze makelaars te vergelijken, omdat dit je helpt inzicht te krijgen in de verscheidenheid tussen diensten, tarieven en ervaringen die ze aanbieden.

Logo Aspekt Makelaars

Aspekt Makelaars

Aspekt Makelaars is jouw betrouwbare partner in Nieuwegein. Dit betrokken makelaarskantoor biedt je servicegerichte begeleiding bij aan- en verkoop van woningen. Of je nu een monumentaal pand of nieuwbouw zoekt, met hun expertise in woningstyling en fotografie, en proactieve verkoopmethoden zoals tuinborden en omwonendenmailing, zorgen ze dat je jouw droomhuis vindt of verkoopt. Met 132 recente verkopen en actief in zowel verhuur als taxaties, is Aspekt Makelaars op alle fronten thuis.
Logo Beumer Nieuwegein

Beumer Nieuwegein

Als je op zoek bent naar een vernieuwende, ervaren en betrokken makelaar in Nieuwegein, dan is Beumer Nieuwegein een goede keuze. Ze bieden tal van diensten, zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Hun team van zeven gekwalificeerde professionals heeft ruime kennis van de lokale woningmarkt. Specialismen zoals woningfotografie, monumenten, nieuwbouw en woningstyling zijn ook onderdeel van hun expertise. Ze kunnen je dus zeker helpen om jouw woonwensen te realiseren.
Logo Evers Makelaardij

Evers Makelaardij

Evers Makelaardij is een bewezen en betrouwbare NVM makelaar, gespecialiseerd in verkoop, aankoop en taxaties. Met een klein, betrokken team van drie medewerkers, zorgen ze voor nauwe persoonlijke begeleiding, eerlijk advies en optimale ondersteuning bij financiële en juridische zaken. Of je nu jouw huis wilt verkopen of je droomhuis wilt kopen, ze bieden realistische en deskundige begeleiding in elk proces. Met afgelopen jaar 50 succesvolle verkopen en 20 aankopen, maken ze jouw woonwensen graag waar.
Logo De Keizer makelaars Nieuwegein

De Keizer makelaars Nieuwegein

De Keizer makelaars Nieuwegein is een ervaren en veelzijdige makelaar met vestigingen in heel Midden-Nederland. Ze bieden diensten aan zoals verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Of je nu een woning zoekt of wilt verkopen, De Keizer is op de hoogte van de lokale woningmarkt en geeft jou realistisch en inhoudelijk advies. Met een gemiddelde beoordeling van 9,2 op Funda, staan ze bekend om hun deskundigheid en betrokkenheid. Alle benodigde disciplines zijn onder één dak aanwezig.
Logo Gevaert Makelaars

Gevaert Makelaars

Gevaert Makelaars is al 40 jaar een bekwaam en betrouwbaar makelaarskantoor in Nieuwegein en omgeving. Of je nu die droomwoning zoekt, je huis wilt verkopen, verhuren of taxeren, hun expertise staat voor je klaar. Met 11 medewerkers bieden zij een ruim aanbod in koop- en huurwoningen en geven zij ook hypotheek- en verzekeringsadvies. Lid van NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT, bevindt Gevaert Makelaars zich op Zoomstede 2 in Nieuwegein.
Logo Jan Wolters Makelaardij

Jan Wolters Makelaardij

Jan Wolters Makelaardij is sinds 2003 jouw betrouwbare partner op de huizenmarkt in Nieuwegein en omgeving, inclusief Utrecht, het Lingemeer en de Betuwe. Het kantoor, gevestigd bij winkelcentrum Galecop, biedt gespecialiseerde diensten in verkoop, aankoop en taxaties. Als lid van de NVM en met verschillende certificaten, ben je bij dit vierkoppige team aan het juiste adres.
Logo Moen Garantiemakelaars

Moen Garantiemakelaars

Ontdek Moen Garantiemakelaars, jouw betrouwbare NVM-makelaar in Nieuwegein en Maarssen. Het team van vijf deskundige medewerkers staat klaar om je te adviseren over de verkoop, aankoop, verhuur of taxatie van je woning. Met stevige lokale kennis, een praktische instelling en hun netwerk van Garantiemakelaars, garanderen ze je een succesvolle transactie. Of je nu in Nieuwegein, Maarssen, Utrecht, Vleuten of daarbuiten woont, Moen Garantiemakelaars is een uitstekende keuze voor jouw makelaardij behoeften.

DAK Woningbeleggingen

DAK Woningbeleggingen is een gerenommeerde makelaar gevestigd aan de Symfonielaan in Nieuwegein. Als trotse lid van de NVM biedt het bedrijf diensten die betrouwbaarheid en grote mate van professionaliteit garanderen. Met DAK Woningbeleggingen aan je zijde, zet je met vertrouwen de stap richting jouw woningbelegging.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Nieuwegein dan degene die je zojuist hebt gezien. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie hoeft niet per se in het bovenstaande overzicht te staan. Daarom willen we je adviseren om ook de andere makelaars te overwegen. Door te vergelijken bij Huis Verkopen, kan je de meest geschikte makelaar voor jouw unieke situatie vinden.

Vergelijk makelaars in Nieuwegein Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Nieuwegein?

Een makelaar in Nieuwegein rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 447.006 in Nieuwegein komt dit neer op € 5.141 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Courtages zijn vaak lager als de verkoopsnelheid van huizen toeneemt. Dit komt omdat de makelaar minder tijd en middelen hoeft te investeren om de woning aan de man te brengen. Een hoger tempo in de verkoop leidt dus tot minder kosten voor jou.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Nieuwegein 0,50% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.118 besparen door makelaars te vergelijken. Het onderzoeken en vergelijken van makelaars resulteert altijd in een voordelige keuze voor jou.

Kosten van makelaars in Nieuwegein

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Nieuwegein

Wanneer je jouw huis in Nieuwegein wilt verkopen, is het goed om te weten dat er bij de meeste makelaars opstartkosten in rekening worden gebracht. Dit zijn de kosten die je vooraf betaalt aan de makelaar voor het in de verkoop zetten van jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van de woning op funda, het verzorgen van de fotografie, het opstellen van de woningbrochure en het inmeten van de woning volgens de NEN 2580 norm.

De opstartkosten verschillen per makelaar, maar liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Om beter inzicht te krijgen in deze kosten en de tarieven van makelaars in Nieuwegein, kun je hier tarieven opvragen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de mogelijke kosten en kun je een weloverwogen keuze maken bij het selecteren van een makelaar voor de verkoop van jouw huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Nieuwegein

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt om je woning in Nieuwegein te verkopen, is het handig om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten kunnen berekenen. Dit zijn kosten die door de makelaar in rekening worden gebracht wanneer je besluit om de woning voortijdig uit de verkoop te halen. De hoogte van deze kosten varieert per makelaar en het is aan te raden om hier vooraf goede afspraken over te maken.

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je de verkoop eventueel wilt stoppen. Misschien krijg je een nieuwe baan in een andere stad en besluit je toch in je huidige huis te blijven wonen. Of je ontmoet iemand en samenwonen in jouw eigen woning is toch een beter plan. Houd er in ieder geval rekening mee dat wanneer je de opdracht tot verkoop intrekt, je meestal een vergoeding moet betalen aan je makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Nieuwegein met een vast tarief

Er zijn verschillende makelaars in Nieuwegein die werken met een vast tarief. Dit houdt in dat je vooraf een helder overzicht hebt van de kosten. De diensten die meestal bij dit tarief inbegrepen zijn, zijn begeleiding bij de verkoop, het opstellen van een verkoopplan, bezichtigingen begeleiden en onderhandelingen voeren. Het gemiddelde tarief hiervoor in Nieuwegein is € 3.250 (update: mei 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief kan risico's met zich meebrengen. Zo bestaat het gevaar dat de motivatie van de makelaar afneemt zodra het huis in de verkoop staat, omdat hij of zij ongeacht de verkoopprijs hetzelfde bedrag ontvangt. Ook als de verkoop moeizamer verloopt, krijgt de makelaar dit vaste bedrag, wat kan leiden tot ontevredenheid bij jou als verkoper.

Tip: Hecht waarde aan het maken van een goede vergelijking tussen verschillende makelaars. Dit zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de verschillende tarieven en wat deze voor jou betekenen als woningverkoper. Bovendien krijg je zo ook een beter beeld van wat je precies voor het tarief krijgt en welke diensten je belangrijk vindt.

4 feitjes over makelaars in Nieuwegein

 • Bij 91% van de woningverkopers in Nieuwegein is er een duidelijke voorkeur voor een traditionele makelaar die alles van A tot Z regelt, in plaats van een online makelaarsdienst waarbij je de meeste zaken zelf moet regelen.
 • Het blijkt dat woningen in Nieuwegein 38% sneller worden verkocht als een makelaar is ingeschakeld, dan wanneer men de verkoop zelf probeert te regelen.
 • Verkopers in Nieuwegein die de hulp inschakelen van een makelaar, behalen gemiddeld 15% meer winst bij de verkoop van hun woning dan zij die hun huis zelf proberen te verkopen.
 • Wanneer woningverkopers in Nieuwegein makelaars vergelijken, geven ze steevast aan dat hun voorkeur uitgaat naar een makelaar die aantoonbaar betere resultaten behaalt dan collega-makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Nieuwegein op?

Het selecteren van een goede makelaar in Nieuwegein is van groter belang dan je zou denken. Vaak wordt er gekeken naar de kosten die een makelaar met zich meebrengt, maar het is nog belangrijker wat een makelaar je oplevert. Een hogere verkoopprijs voor jouw woning en een snellere verkoop kunnen de investering in een topmakelaar meer dan waard maken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Nieuwegein herkent:

 • Uit onze data blijkt dat de beste makelaars in Nieuwegein significant meer opleveren dan de gemiddelde makelaar. Rekening houdend met de prijsklasse van de woningen, verkopen de beste makelaars huizen gemiddeld voor een bedrag van € 12.881 meer dan andere makelaars.
 • Onze statistieken tonen aan dat de snelste makelaars in Nieuwegein huizen gemiddeld 14 dagen sneller weten te verkopen dan hun collega's. Makelaars die een realistische verkoopprijs voor de woning bepalen, zijn vaak degenen die tot de snelste verkopen in staat zijn.

De beste makelaar in Nieuwegein vinden

Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een makelaar? Betrouwbaarheid, ervaring of toch juist de tarieven? Elke makelaar is uniek en heeft zijn eigen sterke punten. Denk hierbij aan specialismen in typen woningen of specifieke wijken in Nieuwegein.

De makelaar die je uiteindelijk kiest, speelt een grote rol in het verkoopproces van jouw woning. Deze keuze kan bepalend zijn voor onder andere de verkoopprijs, de snelheid van de verkoop en jouw ervaring. Om je te helpen de beste keuze te maken, hebben we bij ons op de website een handige tool om makelaars in Nieuwegein te vergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Nieuwegein?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Nieuwegein voor de verkoop van je huis zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Hieronder volgen vijf punten waar je rekening mee kan houden:

Kennis van de lokale markt

Om een goede verkoopprijs te krijgen is het belangrijk dat je makelaar goed bekend is met de lokale markt in Nieuwegein. Hij of zij weet dan wat vergelijkbare woningen opbrengen en kan dit gebruiken bij de onderhandelingen.

Persoonlijke klik

De verkoop van je huis is een groot project. Je wilt daarom graag werken met een makelaar waar je een goede persoonlijke klik mee hebt. Dit maakt de communicatie vlotter en plezieriger.

Prijs en kosten van de makelaar

Vergelijk verschillende makelaars op kosten en wat je hiervoor krijgt. Dit kan verschillen per makelaar. Vergeet niet de tarieven op te vragen en te vergelijken.

Bereikbaarheid van de makelaar

Zorg ervoor dat je makelaar goed bereikbaar is. Je wilt namelijk snel kunnen schakelen bij vragen of onverwachte situaties. Informeer dus naar de communicatielijnen.

Verkoopstrategie

Elke makelaar heeft zijn eigen verkoopstrategie. Zorg ervoor dat je een makelaar kiest wiens strategie aansluit bij jouw wensen en doelen voor de verkoop van je huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar is een belangrijke spil in je verkoopproces. Hij kent de lokale woningmarkt als geen ander, helpt bij waardebepaling en bemiddelt tussen jou en mogelijke kopers. Dit bespaart je veel tijd en stress.

Naast de NVM zijn ook de VBO en VastgoedPRO bekende makelaarsverenigingen met leden in heel Nederland. Hun dienstverlening omvat meer dan alleen bemiddeling bij verkoop, denk aan aankoopbegeleiding of taxaties. Kies een vereniging die past bij jouw behoeften.

Wat doet een makelaar in Nieuwegein?

Een goede makelaar kan een enorm verschil maken bij de verkoop van je woning in Nieuwegein. De expertise, lokale marktkennis en het uitgebreide netwerk die zij met zich meebrengen, dragen aanzienlijk bij aan het verkoopsucces.

Bijvoorbeeld, zij kunnen de meest effectieve verkoopstrategie voor je woning vaststellen en weten exact wat jouw pand in het huidige marktklimaat waard is. Daarbij begeleiden ze je door het volledige verkoopproces heen en helpen je bij het nemen van juiste beslissingen.

 • Vaststellen van de juiste vraagprijs
 • Verkoopstrategie bepalen op basis van lokale marktkennis
 • Professioneel presenteren van je woning
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Begeleiding bieden bij juridisch en administratief proces

Waarom een makelaar in Nieuwegein inschakelen?

Het verkopen van je huis is een grote stap en daarmee wil je zeker zijn dat alles soepel en succesvol verloopt. De hulp van een makelaar kan hierbij van groot belang zijn. Ondanks dat elke makelaar je kan helpen met het verkoopproces, zorgt een goede makelaar voor dat stukje extra inspanning en inzicht wat een enorm verschil kan maken. De beste makelaar voor jou is degene die het beste aansluit bij jouw wensen en voorkeuren, en die ervaring heeft met jouw woningtype en de locatie, in dit geval Nieuwegein.

Kennis van de lokale markt

Een onderscheidend aspect van een goede makelaar is kennis van de lokale markt. Deze kennis gaat verder dan alleen de prijzen; het omvat ook inzicht in vraag en aanbod, kennis van lokale ontwikkelingen en bijzonderheden van de buurten in Nieuwegein. Dit stelt de makelaar in staat om je huis op efficiënte wijze te prijzen en op de juiste manier te adverteren.

Persoonlijke aanpak

Een goede makelaar gaat verder dan standaard. Ze nemen de tijd om te luisteren naar jouw behoeften en voorkeuren. Een persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat jouw opgestelde verkoopstrategie rekening houdt met jouw specifieke situatie, wat ervoor zorgt dat je huis zich onderscheidt van de rest en sneller wordt verkocht.

Ervaring en deskundigheid

Ervaring en deskundigheid zijn twee andere factoren die een goede makelaar onderscheiden van een gemiddelde makelaar. Ze hebben veel woningen in jouw regio en met jouw type woning verkocht, waardoor ze in staat zijn om potentiële kopers effectiever te bereiken en te overtuigen van de voordelen van jouw woning.

Communicatie en service

Tenslotte, een goede makelaar hecht grote waarde aan communicatie en service. Ze houdt je actief op de hoogte van elke stap in het verkoopproces, en ze staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Deze transparante communicatie en uitstekende service zorgen ervoor dat je je ondersteund voelt tijdens het hele proces.

Informatie over Nieuwegein

Nieuwegein, gelegen in de provincie Utrecht, is een stad met een rijke geschiedenis. Nieuwegein is ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Jutphaas en Vreeswijk.

Ondanks de stedelijke inrichting, kenmerkt Nieuwegein zich door diverse groene parken en natuurgebieden. Deze groene omgeving draagt bij aan de aangename leefomgeving en het woongenot van de inwoners.

Met een breed scala aan voorzieningen zoals scholen, sportfaciliteiten en winkelcentra, biedt Nieuwegein een prettige woon- en werkomgeving. Bovendien ligt het centraal in het land en is het uitstekend bereikbaar.

Weetje: De huizenprijzen in Nieuwegein hebben de afgelopen jaren een opmerkelijke stijging doorgemaakt. Voor actuele informatie over deze prijsontwikkeling kun je terecht op de pagina met woningmarktcijfers van Nieuwegein.

Makelaars in Nieuwegein vergelijken

Met Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaars in Nieuwegein vergelijken. Op basis van jouw woning en wensen koppelen we je aan de beste makelaars voor jouw situatie.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Verkoopadvies en optimale verkoopprijs
 • Scherper makelaarstarief
 • Match met ervaren en passende makelaars

Je vult simpelweg jouw gegevens en wensen in en wij doen de rest. De geselecteerde verkoopmakelaars zullen je op de hoogte brengen van jouw mogelijkheden, zodat je weloverwogen de beste makelaar kunt selecteren voor het verkopen van jouw huis in Nieuwegein.

Vergelijk makelaars in Nieuwegein Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Nieuwegein

De gemiddelde makelaarskosten in Nieuwegein zijn € 5.141. Dit bedrag is gemiddeld en kan variëren per makelaar. Het is aan te raden om makelaars te vergelijken om zo de beste prijs voor jouw situatie te vinden.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om te vergelijken. Kijk naar de diensten die de makelaar aanbiedt, de kosten en de ervaringen van eerdere klanten. Een handige plek hiervoor is makelaars vergelijken.

In Nieuwegein is de gemiddelde verkoopprijs van woningen € 447.006. Dit is een gemiddelde, de daadwerkelijke verkoopprijs kan variëren afhankelijk van factoren zoals locatie, grootte en staat van de woning.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Nieuwegein ligt op 32 dagen. Dit kan echter variëren afhankelijk van de marktomstandigheden en de specifieke kenmerken van de woning.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Nieuwegein zijn ongeveer € 515. Deze kosten zijn voor de initiële diensten die de makelaar levert, zoals waardebepaling, foto's en aanmelding op funda.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen