Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Roden

Ben je van plan je woning in Roden te verkopen? Dan is de vraag wie in deze regio de beste makelaar is, zeker relevant. Jouw keuze voor de juiste makelaar kan de snelheid, de prijs en het verloop van de verkoop sterk beïnvloeden.

Over makelaars in Roden

In Roden en de nabije regio heb je heel wat makelaars om uit te kiezen. Dit aanbod is geweldig, maar kan ook de selectie moeilijk maken. Makelaars verschillen namelijk op allerlei punten: denk aan hun aanpak, hun kostenstructuur of hun specifieke kennis van bepaalde buurten of woningtypen. Hierdoor is het van belang om een goed beeld te hebben van wat elke makelaar te bieden heeft.

We weten hoe lastig dit kan zijn, dus we hebben verschillende tools en informatiebronnen samengesteld om jou de weg te wijzen in de wereld van makelaars in Roden. Deze helpen je niet alleen om de verschillen tussen makelaars beter te begrijpen, maar ook om een slimme keuze te maken die bij jouw behoeften past. Tot slot vind je op deze pagina alle details over de makelaardij in Roden die je nodig hebt.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.734
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.019
Besparing (gem.)
€ 1.246

Actueel

 • Overweeg je om jouw huis te verkopen? Het is goed om te weten dat het gemiddelde courtage van een makelaar in Roden op dit moment rond de 1,14% ligt. Dit cijfer is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren en kan per makelaar verschillen.
 • De huidige huizenprijzen in Roden laten zien dat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter op € 3.258 ligt. Wil je meer weten over de huidige huizenprijzen, vergeet dan niet om periodiek de woningmarkt te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Uitgelichte makelaars in Roden

In Roden barst het van de makelaars die maar al te graag je huis van de verkooplijst willen halen. Maar let op, het is niet verstandig om zomaar voor de eerste de beste makelaar te kiezen. Het is aan te raden om de makelaars in Roden op een objectieve manier te vergelijken, met aandacht voor hun tarief, de kwaliteit van hun service en hun efficiëntie.

Logo Assurantiën & Makelaardij Van Hoogen - Roden

Assurantiën & Makelaardij Van Hoogen - Roden

Als je op zoek bent naar een ervaren en betrouwbare makelaar, dan is Assurantiën & Makelaardij Van Hoogen - Roden een goede keuze. Dit familiebedrijf is al meer dan 100 jaar actief in financiële dienstverlening, met een focus op woning- en bedrijfsonroerend goed. Ze bieden diverse diensten aan zoals verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. De makelaar is bovendien lid van de NVM en gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT, waaruit hun professionaliteit en kennis blijkt.
Logo Grondsma Makelaardij

Grondsma Makelaardij

Grondsma Makelaardij is een zeer ervaren NVM-makelaar, die zich richt op een ontspannen en coöperatieve ervaring bij jouw woningaankoop of -verkoop. De makelaar onderscheidt zich met specialismen als monumenten, woningstyling en fotografie. Met slechts één medewerker, zijn betrouwbaarheid en daden synoniem aan de naam Grondsma Makelaardij. Ze behouden een hoogwaardig geloofwaardigheidsniveau, wat wordt bevestigd door een indrukwekkende Funda-beoordeling van 9,6.
Logo Martin Brink van Dijken Makelaardij

Martin Brink van Dijken Makelaardij

Bij Martin Brink van Dijken Makelaardij kun je rekenen op gedegen kennis en kunde, gecombineerd met een moderne aanpak. Gevestigd aan de Brink in Roden, profiteer je niet alleen van hun uitgebreide ervaring sinds 1996, maar ook van hun innovatieve werkwijze. Of je nu jouw huis wilt verkopen of een nieuw huis zoekt, zij zetten alles op alles om een overtuigende presentatie te realiseren. Van professionele fotografie en 3D bezichtigingen tot aan social media; zij ontzorgen je volledig.
Logo Mijn Makelaar Noordenveld

Mijn Makelaar Noordenveld

Mijn Makelaar Noordenveld is een betrokken en effectieve makelaar gesitueerd op de Heerestraat in Roden. Ze staan bekend om hun persoonlijke benadering, inzet voor klanten en duidelijke communicatie. Ze maken gebruik van moderne middelen zoals professionele fotografie en social media, maar hechten ook waarde aan het opbouwen van lokale connecties. Met diensten op het gebied van verkoop, aankoop en taxaties, en met drie gecertificeerde medewerkers, zijn ze een goede keuze voor jouw vastgoedbehoefte.
Logo Smit & Douma Makelaars

Smit & Douma Makelaars

Bij makelaarskantoor Smit & Douma vind je no-nonsense aanpak, flexibiliteit en duurzaamheid. Gevestigd in Roden en actief in de omringende regio, leveren ze expertadvies dankzij diepgaande lokale kennis. Binnen en buiten kantooruren bereikbaar, bieden ze oplossingen voor drukbezette agenda's. Van aankoop tot verkoop en taxatie van woningen, ze staan klaar om te helpen. Lid van NVM, dragen ze bij aan een groenere toekomst met hun duurzame aanpak. Gespecialiseerd in nieuwbouw, en vorig jaar succes met 50 verkochte eigendommen.

Peter's makelaardij

Bij Peter's Makelaardij sta je centraal. De makelaar luistert goed naar je wensen en koppelt deze aan zijn uitgebreide kennis van de woningmarkt. Er wordt altijd gestreefd naar het beste resultaat in elk aspect van het koop- of verkoopproces. Met een lidmaatschap bij Vastgoedpro ben je verzekerd van kwaliteit en professionaliteit. Peter's Makelaardij is de partner bij elke stap op de woningmarkt.

Let op: er zijn in en rondom Roden nog vele andere verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Roden mee in onze vergelijking. Wellicht staat de ideale makelaar voor jou nog niet in de bovenstaande lijst. De enige manier om deze te vinden, is door uitgebreid te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Roden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Roden?

Een makelaar in Roden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 415.280 in Roden komt dit neer op € 4.734 aan makelaarskosten (update april 2024).

Makelaars baseren hun kosten inderdaad grotendeels op de waarde van je woning. De reden is simpel: een duurder huis betekent meer werk in termen van marketing, onderhandelen en afhandelen van de verkoop. Daarom bieden ze een flexibel tarief aan. Het is raadzaam om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Let op: de courtages van makelaars in Roden verschillen gemiddeld 0,60%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.246 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Roden. Onthoud dat door het vergelijken van verschillende makelaars, je altijd in staat zal zijn om aanzienlijk te besparen.

Kosten van makelaars in Roden

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Roden

Als je je huis in Roden wilt verkopen, is het goed om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten zijn bedoeld om de initieële werkzaamheden te dekken die een makelaar uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen en taxeren van je woning, het maken van professionele foto's, het schrijven van een pakkende verkooptekst en het plaatsen van je woning op diverse huizensites.

Opstartkosten verschillen per makelaar en kunnen uiteenlopen van een paar honderd tot enkele duizenden euro's. Het is dus zeker de moeite waard om deze kosten mee te nemen in je overweging als je een makelaar kiest. De gemiddelde opstartkosten die makelaars in Roden in rekening brengen liggen rond de € 515. Hier kan je dus rekening mee houden in je budgetplanning voor de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Roden

Als je besluit om je woning in Roden in de verkoop te zetten en je trekt deze voortijdig terug, moet je rekening houden met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die jouw makelaar in rekening kan brengen wanneer je ervoor kiest om je woning niet langer te verkopen. Het is een vorm van compensatie voor de makelaar omdat hij tijd en moeite heeft geïnvesteerd in het verkopen van je woning.

Bijvoorbeeld, stel dat jouw situatie verandert nadat je al met de verkoop van je woning bent begonnen - misschien krijg je een nieuwe baan waardoor je niet meer hoeft te verhuizen, of je hebt besloten om in plaats daarvan te verbouwen. Wanneer dit gebeurt en je trekt je woning terug uit de verkoop, kunnen de meeste makelaars in Roden de intrekkingskosten in rekening brengen. Het is daarom belangrijk om vooraf deze mogelijkheid te bespreken met je makelaar en te begrijpen wat de financiële gevolgen kunnen zijn van het veranderen van je besluit.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Roden met een vast tarief

Ben je op zoek naar een makelaar in Roden, dan bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor makelaars die met een vast tarief werken. Bij deze makelaars worden de diensten zoals verkoopvoorbereiding, marketing, onderhandelingen en de juridische afronding vaak in één pakket aangeboden. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren ligt rond de € 3.250 (update: april 2024).

Toch zitten er ook risico's verbonden aan het werken met een vast tarief. Een voorbeeld hiervan is dat het je wellicht meer kan kosten als je huis snel wordt verkocht. In dit geval heb je vooraf het volledige tarief betaald, terwijl de makelaar mogelijk minder werk heeft verricht dan eigenlijk voorzien.

Tip: Het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Je krijgt dan een helder beeld van wat de verschillende tarieven en soorten tarieven inhouden. Op deze manier voorkom je verrassingen en weet je precies waar je aan toe bent als woningverkoper.

4 feitjes over makelaars in Roden

 • Het merendeel van de huizenverkopers in Roden verkiest samen te werken met een makelaar die lid is van een erkende branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit geeft hen een gevoel van zekerheid, kwaliteit en professionaliteit. Variërend tussen de 88% en de 98%, is het percentage woningverkopers die dit belangrijk vinden zeer hoog.
 • Woningverkopers willen doorgaans graag samenwerken met een makelaar die aantoonbaar betere resultaten behaalt dan de gemiddelde makelaar. Bij het vergelijken van makelaars in Roden, blijkt dit een veelgehoorde voorkeur.
 • Er is opgemerkt dat de waardebepaling van woningen door verschillende verkoopmakelaars in Roden behoorlijk kan variëren. Het verschil in ingeschatte waarde kan soms oplopen tot wel een bedrag van €30.000. Het kan dus lonend zijn om een gratis waardebepaling aan te vragen bij meerdere makelaars.
 • Een gangbare manier van werken voor makelaars in Roden is met behulp van een courtage. Veel verkopers kiezen hiervoor omdat dit hen verzekert dat de makelaar zo veel mogelijk streeft naar een hoge verkoopprijs - hun verdienste is hier immers van afhankelijk.

Wat levert de beste makelaar in Roden op?

Er is een selecte groep makelaars in Roden die bovengemiddeld presteert waar het aankomt op de verkoop van woningen. Deze makelaars onderscheiden zich doordat ze hogere verkoopprijzen weten te realiseren en de verkoop kunt afronden in een korter tijdsbestek dan de meeste andere makelaars in Roden.

Dit is hoe je de beste makelaars in Roden herkent:

 • De toonaangevende makelaars in ons overzicht verkopen huizen gemiddeld voor een bedrag dat ligt boven de gangbare verkoopprijzen van andere makelaars. Dit wordt duidelijk uit onze database waarin we de verkoopresultaten van verschillende makelaars vergelijken, rekening houdend met het prijssegment van de betreffende woning. Uit deze cijfers blijkt dat de hoogst presterende makelaars woningen in Roden verkopen voor een bedrag van € 11.553 boven het gemiddelde.

 • Daarnaast is uit onze statistieken gebleken dat de meest effectieve makelaars in Roden huizen gemiddeld binnen 17 dagen weten te verkopen, dit is sneller dan het gemiddelde van andere makelaars in Roden. Dit is niet verrassend omdat snelle verkopen vaak samenvallen met een goede inschatting van de verkoopprijs, iets waar deze makelaars in uitblinken.

De beste makelaar in Roden vinden

De beste makelaar in Roden is degene die je huis weet te verkopen voor de hoogst haalbare prijs. Het betekent dat zij niet alleen kennis van de markt hebben, maar ook inzicht in jouw specifieke situatie en wensen.

Om te ontdekken welke makelaar het beste bij jou past, is het heel handig om gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Deze tool maakt een match op basis van jouw adres, situatie en voorkeuren bij de verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Roden?

Als je je huis wilt verkopen in Roden, is het selecteren van de juiste makelaar een belangrijke stap. Let op de volgende vijf punten:

Ervaring in Roden

Kies een makelaar met aantoonbare ervaring in Roden. Ze kennen de lokale markt goed, wat je kan helpen om een betere prijs voor je huis te krijgen.

Ruime beschikbaarheid

Een goede makelaar is beschikbaar wanneer je ze nodig hebt. Controleer hun openingstijden en reactietijd op berichten om zeker te zijn van hun betrokkenheid.

Proactieve instelling

Een proactieve makelaar is vaak een succesvolle makelaar. Ze zullen niet alleen wachten op potentiële kopers, maar actief op zoek gaan om je huis te verkopen.

Realistische prijsstelling

Let op de vraagprijs die de makelaar voorstelt. Een onrealistisch hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs jou geld kan kosten.

Duidelijke communicatie

Goede communicatie is essentieel in het verkoopproces. De makelaar moet je regelmatig informeren over de voortgang en eventueel beschikbare kopers.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Roden zijn er diverse bekwame NVM-makelaars die je bijstaan in het verkoopproces van je huis. Deze makelaars zijn gespecialiseerd in de Nederlandse vastgoedmarkt en bezitten een grondige kennis van lokale trends en prijzen.

Naast NVM-makelaars kun je ook kiezen voor VBO- of VastgoedPRO-makelaars, die ook erkend zijn in de branche. Elk van hen heeft zijn eigen aanpak, maar allen zetten zich in om je woning optimaal onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Weetje: Het is interessant om te weten dat de NVM niet als een gewone speler in de vastgoedmarkt wordt beschouwd. Met de meeste leden van alle brancheverenigingen in Nederland, staat zij bovenaan als het gaat om marktaandeel.

Wat doet een makelaar in Roden?

Een goede makelaar in Roden kan een groot verschil maken bij de verkoop van jouw woning. Deze specialist kent de lokale markt door en door en gebruikt deze kennis om het beste resultaat voor je te behalen.

Maar wat doet een makelaar nu precies voor je tijdens het verkoopproces? Een makelaar neemt zeker niet alleen maar simpelweg foto's en plaatst deze online. Er zijn veel meer onderdelen waar een makelaar waarde toevoegt bij de verkoop van je woning.

 • Waardering van de woning
 • Ontwikkelen van een strategisch verkoopplan
 • Verzorgen van professionele promotiematerialen
 • Begeleiding bij onderhandelingen over de prijs
 • Afhandeling van het papierwerk en administratieve details

Waarom een makelaar in Roden inschakelen?

Een goede makelaar in Roden speelt een doorslaggevende rol bij het snel en voor de maximale prijs verkopen van jouw woning. Dit komt door zijn brede en diepgaande kennis van de lokale vastgoedmarkt en de mogelijkheden en kansen die deze biedt. Met zijn expertise kan de makelaar factoren als locatie, woningomstandigheden en marktcondities naadloos integreren in een verkoopstrategie die resulteert in een snelle verkoop tegen de beste prijs.

Breed netwerk

Een sterk punt van een professionele makelaar is zijn uitgebreide netwerk van potentiële kopers, investeerders en andere makelaars. Dit netwerk stelt de makelaar in staat om jouw huis in de schijnwerpers te zetten bij de juiste doelgroep, wat meestal leidt tot snellere verkoop.

Marketingstrategie

Indrukwekkende en effectieve marketing is een ander belangrijk onderdeel van wat een makelaar doet. Professionele foto's, virtuele rondleidingen en overtuigende beschrijvingen trekken de aandacht, waardoor een bredere groep potentiële kopers interesse krijgt in jouw woning.

Prijsstrategie

Het vaststellen van een juiste prijs is geen sinecure. Een makelaar heeft de ervaring en marktinzicht om een prijs te bepalen die niet enkel competitief is, maar ook optimaal om de hoogst mogelijke opbrengst te genereren.

Onderhandelen

Onderhandelingen kunnen vaak stressvol zijn, maar een ervaren makelaar voert deze voor je uit, en zorgt voor het best mogelijke resultaat. Hierdoor weet je dat jouw woning voor de hoogst mogelijke prijs wordt verkocht.

Makelaars in Roden vergelijken

De zoektocht naar een geschikte makelaar begint met een goed vergelijk. Dit is niet enkel gebaseerd op prijs, maar ook op de woning, persoonlijke situatie en voorkeuren.

 • Inclusief gratis waardebepaling
 • Een duidelijk beeld van jouw verkoopopties
 • Betere makelaarstarieven door vergelijking
 • Een makelaar die bij jouw situatie en voorkeuren past

De juiste makelaar kan het verschil maken tussen een snel verkoopproces of een maximale verkoopprijs. Daarom helpen we jou bij Huis Verkopen met een uitgebreide vergelijking van lokale makelaars op basis van jouw behoeften en woonplek.

Vergelijk makelaars in Roden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Roden

Gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Roden zijn € 515. Enkele makelaars kunnen hiervan afwijken, daarom is het slim om makelaars te vergelijken.

Het kiezen van een goede makelaar in Roden begint met het vergelijken van verschillende makelaars. Hierdoor krijg je een goed overzicht van de mogelijkheden en kosten. Via deze link kun je makelaars vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Roden is 37 dagen. De exacte verkoopsnelheid kan variëren afhankelijk van de markt en de expertise van de gekozen makelaar.

Het gemiddelde courtage van makelaars in Roden is 1,14%. Dit kan verschillen per makelaar. Daarom is het altijd verstandig om offertes aan te vragen en te vergelijken.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.246 besparen op de kosten. Het vergelijken van makelaars stelt je in staat de beste voorwaarden en tarieven te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen