Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Paterswolde

Kies een goede makelaar voor de verkoop van je woning in Paterswolde met behulp van de informatie op deze pagina. We hebben meerdere methodes om het kaf van het koren te scheiden, zodat je de makelaar kunt vinden die echt bij jouw voorkeuren past.

Over makelaars in Paterswolde

We houden alle informatie bij over makelaars in Paterswolde. Of het nu gaat om hun service, verkoopsucces, tarieven of klanttevredenheid, we hebben alle details genoteerd. Dit doen we zodat jij de mogelijkheid hebt om makelaars te vergelijken. Het vergelijken van makelaars kan je veel opleveren. Het stelt je in staat om de beste keuze te maken voor jouw specifieke behoeften, en het kan je op lange termijn tijd, geld en frustratie besparen.

Als toekomstige woningverkoper denk je misschien: 'Welke makelaar in Paterswolde heeft de snelste verkoopsnelheid?' of 'Wie kan mij de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden?'. Misschien vraag je je zelfs af of er speciale diensten zijn die sommige makelaars aanbieden. Dit zijn allemaal geldige vragen die je waarschijnlijk zult hebben. Maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen met je onderzoek en geven je alle informatie die je nodig hebt om de juiste makelaar in Paterswolde te kiezen.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.429
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.430
Besparing (gem.)
€ 764

Actueel

 • Het is belangrijk te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in Paterswolde momenteel rond de 1,10% liggen. Deze percentages variëren, dus het is altijd goed om goed te onderzoeken passende courtage voor jouw woning.
 • Op de huidige markt is de gemiddelde verkoopprijs in Paterswolde € 311.700 en de gemiddelde prijs per vierkante meter bedraagt daar € 2.517. Meer informatie over de huizenprijzen in Paterswolde kun je bij ons vinden op de website.
 • Wist je dat makelaarstarieven continu in beweging zijn? Het vergelijken van tarieven is daarom een slimme zet. Dit kan je gemiddeld zelfs een besparing opleveren van € 764.

Uitgelichte makelaars in Paterswolde

In Paterswolde vind je talloze makelaars met een specialisatie in de verkoop van woningen. Hierna presenteren we je een selectie van diverse verkoopmakelaars gevestigd in Paterswolde. Door de makelaars te vergelijken, krijg je inzicht in de verschillen qua aanpak, kostenstructuur en servicegraad.

Logo Hornhuis makelaardij

Hornhuis makelaardij

Bij Hornhuis makelaardij staat persoonlijke aandacht centraal. Met deskundigheid op het gebied van verkoop, en aankoop, staan zij klaar om je door het gehele proces heen te leiden. De makelaar is aangesloten bij NVM, en haar medewerkers hebben diverse certificaten op zak. De combinatie van vakkennis en betrokkenheid maakt dat je bij deze makelaar uitstekend terecht kunt voor diensten als verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies.
Logo Huizing Totaal Advies

Huizing Totaal Advies

Huizing Totaal Advies is een makelaar die je bijstaat op diverse gebieden. Of het nu gaat om de verkoop van je woning, het vinden van een geschikte hypotheek of verzekeringspakket; ze stellen jouw belang voorop. Ze zijn aangesloten bij de NVM en hebben diverse certificaten in huis. Met 9 medewerkers en flink wat recente transacties verzekeren ze je van deskundig en persoonlijk advies. Je kunt rekenen op hulp bij verkoop, aankoop, financieel advies en taxaties.
Logo Mijn Makelaar Jan Zwartenkot

Mijn Makelaar Jan Zwartenkot

Bij Mijn Makelaar Jan Zwartenkot word je begeleid in het proces van het kopen of verkopen van een huis door experts met jarenlange ervaring in de regio Eelde-Paterswolde, Groningen en Noord-Drenthe. Ze zijn gedreven, doeltreffend en hebben een pro-actieve aanpak waarbij ze kansen creëren en kopers en verkopers succesvol aan elkaar verbinden. Ze bieden flexibele openingstijden, uitstekende woningpresentaties en een persoonlijk marketingplan voor elke woning. Mijn Makelaar Jan Zwartenkot, altijd in actie voor jouw ideale woonmatch.
Logo Schonenburg Makelaars

Schonenburg Makelaars

Als je op zoek bent naar een makelaar in Paterswolde, dan is Schonenburg Makelaars een goede optie. Dit kleinschalige NVM-kantoor biedt kwaliteit en professionaliteit bij zowel verkoop als aankoop, taxaties en financieel advies. Met hun onafhankelijke werkhouding, aandacht voor jou en vertrouwde service, streven ze ernaar om aan al je vastgoedbehoeften te voldoen. Je bent altijd welkom op hun kantoor aan Hoofdweg 190 voor een vrijblijvende kennismaking.

Let op: Heb je de ideale makelaar nog niet gevonden in de bovenstaande lijst? Geen paniek, in Paterswolde zijn méér verkoopmakelaars actief dan hier gepresenteerd. Wie weet zit de perfecte match voor jouw woning en situatie daar wel tussen. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Paterswolde in onze vergelijking mee. Zo vind je die makelaar die echt bij jou past.

Vergelijk makelaars in Paterswolde Op basis van jouw voorkeuren

Opstartkosten van makelaars in Paterswolde

In de wereld van vastgoed is er een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: de opstartkosten. Dit zijn kosten die een makelaar rekent om de verkoop van jouw woning op te starten. Denk hierbij aan de kosten voor de fotografie van je huis, de waardebepaling, de aanmelding op de website van de makelaar, en soms ook de plaatsing op funda.nl. Vrijwel alle makelaars in Paterswolde rekenen deze costs.

Gemiddeld variëren de opstartkosten tussen de € 400 en € 700. Dat betekent dat je, naast de courtage, rekening moet houden met deze extra kosten als je besluit jouw woning via een makelaar te verkopen. Wil je een duidelijk overzicht van de kosten die je kunt verwachten? Je kunt gemakkelijk, gratis en vrijblijvend de tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Paterswolde. Zo krijg je een beter beeld van de totale kosten en kun je een weloverwogen keuze maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Paterswolde

Wellicht denk je erover om je woning in Paterswolde te verkopen. In dat geval is het goed om te weten dat de meeste makelaars zogenaamde intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je beslist om je woning uit de verkoop te halen voordat deze is verkocht. Stel je voor, je besluit kort na de start van je verkoopproces dat je toch in je huidige woning wilt blijven wonen, of je krijgt een nieuwe baan in een andere regio waardoor je besluit om te verhuizen. In zulke gevallen kan de makelaar intrekkingskosten aanrekenen.

Deze intrekkingskosten kunnen variëren en hangen af van de specifieke makelaar. Maar om je een idee te geven, bedragen de gemiddelde intrekkingskosten voor makelaars in Paterswolde € 500. Deze kosten worden doorgaans in rekening gebracht om de tijd en het werk te dekken dat de makelaar reeds in de verkoop van jouw woning heeft geïnvesteerd. Het is dus belangrijk om dit in overweging te nemen voordat je beslist jouw woning op de markt te brengen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Paterswolde met een vast tarief

Er zijn in Paterswolde makelaars die werken met een vast tarief. Dit houdt in dat je als woningverkoper vooraf weet wat je aan makelaarskosten kunt verwachten. Dit bedrag staat vast, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Deze helderheid in kosten geeft je gemoedsrust en voorkomt onaangename financiële verrassingen.

Ondanks de voordelen kan een vast tarief ook een nadeel hebben. Stel, jouw woning wordt snel en tegen een gunstige prijs verkocht. De makelaarskosten blijven in dat geval gelijk, ongeacht de lage inzet van de makelaar. Je betaalt dus potentieel voor diensten die niet of slechts gedeeltelijk zijn geleverd. Het gemiddelde vaste tarief in Paterswolde is € 3.250 (update: mei 2024).

Tip: Kies de soort vergoeding die het beste bij jouw situatie past. Ga je voor zekerheid, kies dan een makelaar met een vast tarief. Ben je bereid iets meer risico te nemen en hoop je op een snelle, lucratieve verkoop, overweeg dan een makelaar die op courtagebasis werkt. Zoek je nog steeds naar de juiste balans, overweeg dan een makelaar die een combinatie aanbiedt van beide vergoedingsstructuren.

De beste makelaar in Paterswolde vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Paterswolde? Een hoge prijs betekent niet altijd kwaliteit. Het draait om het vinden van een makelaar die past bij jouw situatie, wensen en woning. Een specialist die de lokale markt op zijn duimpje kent.

Om een geschikte makelaar te vinden, kun je ons handige vergelijkingsformulier gebruiken. Vul je adres, situatie en voorkeuren in en wij matchen je met de makelaars in Paterswolde die het beste aan deze criteria voldoen. Zo vind je snel de ideale makelaar voor je huisverkoop.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Paterswolde zijn diverse NVM-makelaars actief die jou kunnen assisteren bij de aankoop, verkoop of taxatie van een woning. Deze makelaars bieden kennis en ervaring met de lokale huizenmarkt, om zo de beste deal mogelijk te maken.

Naast NVM-makelaars zijn er ook VBO en VastgoedPRO-makelaars in Paterswolde. Wat alle deze makelaars met elkaar gemeen hebben, is dat ze aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. Dit waarborgt een bepaalde kwaliteit en betrouwbaarheid in hun dienstverlening.

Wat doet een makelaar in Paterswolde?

Een makelaar in Paterswolde draagt zorg voor het gehele verkoopproces van jouw huis. Van het opstellen van een verkoopplan tot aan het tekenen van de koopovereenkomst, een makelaar begeleidt je in alle stappen.

Het is vaak onverstandig om je huis zelf te verkopen. Een makelaar heeft specifieke marktkennis, dat voor jou als verkoper veel voordelen kan hebben.

 • Beoordelen van de staat van je huis
 • Optimale prijsbepaling door vergelijkbare woningen te analyseren
 • Uitvoeren van bezichtigingen en onderhandelingen
 • Opstellen van verkoopadvertenties en promotie
 • Begeleiding tijdens de uiteindelijke verkoop

Waarom een makelaar in Paterswolde inschakelen?

Overweeg je je huis in Paterswolde te verkopen? Dan doe je dit gemakkelijker, sneller en voor een betere prijs met een makelaar van de lokale markt. Door jarenlange ervaring hebben zij een uitgebreid inzicht in de vastgoedmarkt en weten daardoor precies hoe jouw woning het beste in de markt gezet kan worden. Je profiteert hierbij van hun brede netwerk van potentiële kopers en hun specialistische kennis op het gebied van prijsbepaling, marketing van jouw woning en administratie.

Makelaars netwerk

Een makelaar in Paterswolde heeft een uitgebreid netwerk van potentiële kopers die geïnteresseerd kunnen zijn in jouw woning. Dit netwerk kan van groot voordeel zijn bij de verkoop van je huis, omdat potentiële kopers sneller bereikt kunnen worden en hierdoor de verkoop soepeler en waarschijnlijk ook sneller gaat.

Ervaring van de makelaar

Makelaars van Paterswolde hebben door ervaring en kennis van de lokale markt een goed beeld van wat een realistische vraagprijs is voor jouw woning. Zij kunnen je adviseren over de juiste prijsstelling en je helpen om een aantrekkelijk, maar tegelijkertijd realistisch, verkoopplan op te stellen.

Marketing expertise

Een makelaar heeft marketingkennis en weet hoe jouw huis op een aantrekkelijke manier gepresenteerd kan worden aan potentiële kopers. Van professionele fotografie, tot pakkende beschrijvingen en de juiste presentatie op online platforms; een makelaar weet precies hoe het moet.

Administratieve ondersteuning

De administratieve taken rondom de verkoop van je huis zijn uitgebreid en kunnen soms ingewikkeld zijn. Jouw makelaar in Paterswolde kan je hier volledig in begeleiden en ontzorgen, zodat jij je kunt focussen op de volgende stappen in jouw wooncarrière.

Makelaars in Paterswolde vergelijken

Als je jouw huis in Paterswolde wilt verkopen, kan een vergelijking van lokale makelaars je veel inzicht geven. Bij Huis Verkopen volgen we de prestaties van alle makelaars op basis van factoren zoals verkoopopbrengst en snelheid.

 • Gratis en vrijblijvende vergelijking
 • Besparing op makelaarskosten
 • Keuze uit de beste makelaars
 • 100% onafhankelijk en objectief

Dankzij onze grondige vergelijking krijg je een duidelijk inzicht in de prijs en kwaliteit van de dienstverlening van Paterswolde makelaars. Of je nu een hoge verkoopprijs wenst of juist snel wilt verkopen, wij helpen je de juiste keuze te maken. Je kunt met vertrouwen rekenen op een succesvolle verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Paterswolde Bespaar direct, je zit nergens aan vast
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen