Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Dronten

Als je op zoek bent naar een makelaar voor de verkoop van je woning in Dronten, dan kan het lastig zijn om een keuze te maken. Deze pagina biedt inzicht in waar je op moet letten bij het selecteren van een geschikte makelaar. Het gaat om jouw woning, dus een geïnformeerde keuze is essentieel.

Over makelaars in Dronten

In Dronten barst het van de makelaars! Er is genoeg keuze om iemand te vinden die je kan helpen bij de (mogelijke) verkoop van je woning. Maar het is wel handig om wat tijd te besteden aan het in kaart brengen van wat elk van hen uniek maakt. Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn de verkoopstrategieën die ze hanteren of de soort communicatie die ze voorstellen.

Om je een handje te helpen bij het maken van een keuze hebben we diverse vergelijkingsmethoden samengesteld. Dit helpt je om op een efficiënte manier de mogelijkheden te onderzoeken en een passende beslissing te nemen. Dus struin niet langer lukraak het internet af, alle informatie die je nodig hebt over de verschillende makelaars in Dronten staat pal in front van je op deze pagina.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.903
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.483
Besparing (gem.)
€ 1.325

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen, dan is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage van de makelaars in Dronten momenteel 1,11% van de verkoopprijs is.
 • Daarnaast zijn de huizenprijzen in Dronten een belangrijk aspect om rekening mee te houden. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Dronten is momenteel € 3.606 euro. Voor gedetailleerde informatie over de huizenprijzen kun je onze pagina raadplegen.

Uitgelichte makelaars in Dronten

Als je op het punt staat om je woning te verkopen, zou het je opvallen dat er een verscheidenheid aan makelaars in Dronten is om te overwegen. We laten in ons overzicht verschillende verkoopmakelaars uit Dronten zien, waarbij elk van hen voorzien is van een specifieke beschrijving om je te helpen in je zoektocht. Een nuttige tip die we je graag mee willen geven, is het vergelijken van deze makelaars, omdat dit je inzicht geeft in variëteiten in hun dienstaanbod, prijzen en benadering van verkoop.

Logo Alpina (Voorheen Sinke Dronten)

Alpina (Voorheen Sinke Dronten)

Ga je een woning kopen of verkopen? Kies Alpina, voorheen Sinke Dronten. Met een landelijk netwerk, meerdere diensten onder één dak en een team van NVM makelaars wordt je begeleiding geboden in elke stap van het proces. Je wensen staan centraal en samen wordt jouw woondroom gerealiseerd. Ook voor gratis waardebepaling en financieel advies kun je bij Alpina terecht. Met hun specialisme in nieuwbouw is Alpina een uitstekende keuze als je een nieuwe woning op het oog hebt.
Logo Alpina (voorheen Sinke Lelystad)

Alpina (voorheen Sinke Lelystad)

Bij Alpina, een landelijk opererende NVM-makelaar met lokale kennis, staan jouw woonwensen centraal. Met diensten als verkoop, aankoop en taxaties en ook financieel advies, is er een compleet pakket om woon- en leefplannen te realiseren. Niet alleen richten zij zich op het in kaart brengen van de actuele waarde van je woning, maar bij Alpina krijg je ook ondersteuning in woningstyling en -fotografie. Ze geloven in samenwerken om jouw droomwoning mogelijk te maken.
Logo De Makelaars van 5VOOR12

De Makelaars van 5VOOR12

Bij De Makelaars van 5VOOR12 begeleiden ze je met zowel nu als de toekomst in gedachten. Ze onderscheiden zich door verder te kijken dan de standaard diensten van een makelaar en werken met je samen naar de volgende stap. Met kennis van nieuwbouw, monumenten, beleggen en bedrijfsruimtes bieden zij de juiste expertise. Daarnaast zijn ze ook bekwaam in Engels, waardoor er een breder bereik aan klanten geholpen kan worden.
Logo LodeVie makelaardij en taxatie

LodeVie makelaardij en taxatie

Bij LodeVie Makelaardij en Taxatie kun je rekenen op enthousiaste en ervaren makelaars die je ontzorgen bij de verkoop, aankoop of taxatie van jouw woning, agrarisch vastgoed of bedrijfsruimte. Of je nu in Dronten, Emmeloord of Lelystad een woning wilt kopen of verkopen, hun persoonlijke aandacht en kennis van zaken zorgen voor resultaat. Een keuze voor LodeVie betekent voor jezelf tijd besparen en kiezen voor deskundigheid.
Logo Kerremans Makelaardij

Kerremans Makelaardij

Kerremans Makelaardij, gevestigd aan de Rede in Dronten, is een makelaarskantoor dat zich laat inspireren door de pioniersgeschiedenis van Flevoland. Al bijna 20 jaar begeleiden ze je met aandacht en deskundigheid in het proces van het kopen of verkopen van vastgoed. Ze zetten zich in voor je persoonlijke verhaal en maken graag goed contact. Met specialismen in bedrijfsruimte en nieuwbouw en gecertificeerd door de NVM, VastgoedCert, NWWI en NRVT, ben je hier in capabele handen.
Logo Makelaardij Van der Linden Dronten

Makelaardij Van der Linden Dronten

Met 45 jaar ervaring biedt Makelaardij Van der Linden Dronten deskundig advies voor verkoop, aankoop, verhuur, en taxaties. Dit enthousiaste team is zowel gedreven als gekwalificeerd, en woont en werkt binnen de gemeente Dronten. De proactieve, innovatieve aanpak en persoonlijke aandacht resulteren in een gemiddelde Funda score van 9,4. Je bent van harte welkom in hun frisse, moderne kantoor aan de Kop van Het Ruim 13 in Dronten.
Logo WOLTJER makelaardij

WOLTJER makelaardij

WOLTJER makelaardij wordt gekenmerkt door een rijke ervaring van ruim 35 jaar in het vak. Als lid van de NVM en met een gemiddelde beoordeling van 9,4 op Funda, bieden ze je vertrouwen in de aan- of verkoop van je woning in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Ze zorgen voor grondige begeleiding, van de eerste oriëntatie tot de uiteindelijke overdracht. Na afloop kun je ook rekenen op hun after-sales service. Een goede keuze voor een breed aanbod aan diensten.
Logo VSO makelaars & taxateurs Dronten

VSO makelaars & taxateurs Dronten

VSO makelaars & taxateurs Dronten is een breed georiënteerd makelaarskantoor met een voorliefde voor de verbinding tussen mensen en vastgoed. Met specialismen in agrarisch onroerend goed, vrijstaand wonen en bedrijfshuisvesting staan ze klaar om je te helpen bij verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Dankzij hun uitgebreide team en talrijke vestigingen kunnen ze je dicht bij huis van dienst zijn. Hier vind je ervaren en deskundige medewerkers die houden van aanpakken. Je bent in goede handen.

Let op: Naast de makelaars die eerder zijn genoemd, zijn er nog vele andere verkoopmakelaars actief in en rondom Dronten. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze vergelijking. Misschien staat jouw ideale makelaar niet eens in de eerder genoemde lijst, en kun je die alleen vinden door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Dronten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Dronten?

Een verkoopmakelaar in Dronten rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 441.723 in Dronten komt dit neer op € 4.903 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Zoals de huizenprijzen in Dronten altijd fluctueren, zo bewegen ook de tarieven van makelaars mee. Vanwege marktontwikkelingen, concurrentie en verschuivingen in vraag en aanbod, kunnen de kosten voor een makelaar veranderen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Dronten 0,60% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.325 door eerst tarieven op te vragen. Het is verstandig om verschillende tarieven van makelaars te vergelijken, want door bewust te kiezen, kun je aanzienlijk op de kosten besparen.

Kosten van makelaars in Dronten

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Dronten

Wanneer je een makelaar in Dronten inschakelt voor de verkoop van je woning, kunnen er opstartkosten in rekening worden gebracht. Dit zijn kosten voor de basale werkzaamheden die een makelaar uitvoert voordat jouw woning daadwerkelijk op de markt komt. Zo kunnen hier onder andere kosten voor professionele fotografie, het maken van een plattegrond en de woningopname onder vallen.

Niet alle makelaars rekenen opstartkosten, maar in Dronten is dat vaak wel het geval. In de tarieven van sommige makelaars zijn deze kosten al verwerkt, terwijl anderen ze apart op de factuur zetten. Het verschilt per makelaar welke werkzaamheden ze precies onder de opstartkosten scharen. Wil je hierover meer duidelijkheid? Op de pagina tarieven opvragen kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend informatie aanvragen bij verschillende makelaars in Dronten. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Dronten

Verkoopplannen kunnen soms veranderen, ook als het verkoopproces al in volle gang is. Dat is compleet begrijpelijk, levensomstandigheden en plannen zijn niet in beton gegoten. Echter, waar je rekening mee moet houden, zijn de zogenaamde intrekkingskosten. De meeste makelaars in Dronten hanteren deze kosten, als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen.

Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar in rekening brengt voor de tijd, moeite en kosten die geïnvesteerd zijn in het proces tot aan dat moment. Je kunt bijvoorbeeld denken aan situaties waar de woning aan de man is gebracht op diverse kanalen, er foto's zijn genomen of er al bezichtigingen hebben plaatsgevonden. In dat geval is de makelaar al actief bezig geweest om jouw woning te verkopen en heeft daar kosten voor gemaakt. Om die reden is het dus gangbaar dat makelaars intrekkingskosten rekenen bij een voortijdige beëindiging van het verkoopproces.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Dronten met een vast tarief

In Dronten zijn er verschillende makelaars die met een vast tarief werken. Het voordeel hiervan is dat het je zekerheid biedt. Er zijn geen verrassingen aan het eind van de rit, je weet vooraf precies wat je betaalt. Deze Drontense makelaars hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: mei 2024) voor hun diensten.

Aan de andere kant kan een vast tarief ook nadelen hebben. Stel je voor dat je woning in korte tijd verkocht wordt, zonder al te veel inspanning van de makelaar. In dit geval zou je bij een courtage, een percentage van de verkoopprijs, waarschijnlijk minder kwijt zijn dan bij het vaste tarief dat je nu betaalt.

Tip: Het is zinvol om bij de keuze van een makelaar goed na te denken over het verkooptraject van jouw huis. Als je verwacht dat je huis snel verkocht kan worden, kan een courtage voordeliger uitpakken. Verwacht je dat het verkooptraject lang gaat duren of wil je vooraf duidelijkheid over de kosten? Dan kan een vast tarief een goede optie zijn.

4 feitjes over makelaars in Dronten

 • Woningen in Dronten gaan veelal voor een betere prijs van de hand als de verkoop begeleid wordt door een professional. Zo wordt er gemiddeld 7% meer winst behaald dan bij een verkoop zonder makelaar.
 • De waardebepaling van een woning in Dronten kan flink uiteenlopen per makelaar. Deze verschillen kunnen oplopen tot wel€31.000.
 • Het is belangrijk om te weten dat je voor de diensten van een makelaar in Dronten betaalt in de vorm van een courtage. Deze courtage staat momenteel op 1,11% van de verkoopprijs.
 • Om tot een weloverwogen keuze voor een makelaar te komen, nodigen woningverkopers in Dronten gemiddeld 3 vakmensen uit om hun huis te bezichtigen. Zo kunnen ze een goede keuze maken uit een selectie van makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Dronten op?

In Dronten bevinden zich diverse makelaars die opvallen door hun uitzonderlijke prestaties, vergeleken met de gemiddelde makelaar aldaar. Het verschil zit voornamelijk in de verkoopprijzen die zij realiseren voor de huizen die zij verkopen, en de snelheid waarmee deze verkopen plaatsvinden.

Dit is hoe je de beste makelaars in Dronten herkent:

 • Verschillende gegevens uit onze databank demonstreren dat de toppresteerders onder de Drontense makelaars een woning gemiddeld 13 dagen sneller verkopen dan hun collega-makelaars. Dit valt voornamelijk te verklaren door hun doeltreffende verkoopstrategie en proactieve aanpak.
 • Naast een vlottere verkoop, blijkt eveneens uit onze statistieken dat deze toonaangevende makelaars de woningen verkopen voor een gemiddeld hoger bedrag. Specifiek: € 12.818 meer dan andere makelaars in Dronten. Zo'n vaardige makelaar is dus zeker zijn prijs waard en maakt het verschil in jouw portemonnee.

De beste makelaar in Dronten vinden

Wat vind je belangrijk bij de keuze voor een makelaar? Is het de verkoopstrategie, de inschatting van de woningwaarde, of speelt een scherp tarief een grote rol? Makelaars kunnen flink verschillen op deze punten.

De keuze voor een specifieke makelaar in Dronten kan een aanzienlijk verschil maken in het uiteindelijke verkoopresultaat van je huis. Via onze vergelijkingstool matchen we jouw situatie en wensen met de meest geschikte makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Dronten?

Als je jouw huis wilt verkopen in Dronten, zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar:

1. Kennis van de lokale markt

Het is belangrijk dat jouw makelaar de lokale markt in Dronten door en door kent. Ze moeten op de hoogte zijn van de huidige marktprijzen en recente transacties.

2. Verkoopstrategie

Elke makelaar hanteert zijn eigen verkoopstrategie. Informeer hierover en kies voor een makelaar wiens strategie jij zelf ook ziet zitten.

3. Communicatie en bereikbaarheid

Het is essentieel dat jouw makelaar goed bereikbaar is en op tijd reageert. Goede communicatie kan het verschil maken bij de verkoop van je huis.

4. Beoordeel reviews en ervaringen

Kijk naar de ervaringen van anderen met de makelaar. Online reviews kunnen je veel inzicht geven in de dienstverlening van een makelaar.

5. Vergelijk meerdere makelaars

Het is altijd verstandig om, voordat je een keuze maakt, meerdere makelaars te vergelijken. Dit kan met het vergelijkingsformulier dat je direct toegang geeft tot een lijst met beschikbare makelaars in Dronten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Dronten is een deskundige in de lokale vastgoedmarkt die je helpt bij de verkoop van je huis. Deze makelaars zijn verbonden aan de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A., vaak afgekort tot NVM.

NVM-makelaars kunnen je adviezen geven over de verkoopprijs en de verkoopstrategie. Ze begeleiden je bij bezichtigingen en onderhandelingen, en zorgen ervoor dat de juridische zaken rondom de verkoop correct worden afgehandeld. Naast NVM-makelaars zijn er in Dronten ook mogelijke VBO en VastgoedPRO makelaars actief, ieder met hun eigen expertises.

Wat doet een makelaar in Dronten?

Een goede makelaar kan het verschil maken voor de verkoop van je woning in Dronten. De expertise, marktkennis en uitgebreide netwerk van de makelaar kunnen helpen om je huis binnen je gewenste tijdsbestek en tegen de beste voorwaarden te verkopen.

Denk bijvoorbeeld aan het ontvangen van begeleiding bij de vaststelling van de verkoopprijs. Of aan het strategisch plannen en in goede banen leiden van bezichtigingen, om geïnteresseerde kopers te verleiden zonder je dagelijkse activiteiten te verstoren.

 • Advisering bij de verkoopprijs
 • Leveren van juridische assistentie
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Voeren van de onderhandelingen
 • Opmaken van de verkoopovereenkomst

Waarom een makelaar in Dronten inschakelen?

Als je van plan bent om jouw huis in Dronten te verkopen, wil je natuurlijk de best mogelijke prijs krijgen, in de kortst mogelijke tijd. Om deze doelen te bereiken, heb je een goede makelaar nodig. Een goede makelaar is veel meer dan alleen een tussenpersoon; hij vertegenwoordigt je belangen, adviseert je over de verkoopstrategie en zorgt ervoor dat het proces soepel verloopt. Maar wat maakt een goede makelaar beter dan een gemiddelde makelaar?

Marktkennis

Een goede makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale vastgoedmarkt in Dronten. Ze zijn op de hoogte van het huidige marktklimaat, prijstrends en bepaalde wijken die favoriet zijn bij kopers. Deze inzichten stellen hen in staat om een realistische prijs voor jouw woning te bepalen.

Persoonlijke benadering

Jij bent niet zomaar een klant voor de goede makelaar. Ze nemen de tijd om jouw behoeften, verwachtingen en zorgen te begrijpen. Op deze manier kunnen ze een verkoopstrategie ontwikkelen die perfect past bij jouw situatie en wensen.

Communicatie

Het succes van een woningverkoop hangt grotendeels af van goede communicatie. Een kwaliteitsmakelaar houdt je gedurende het hele proces op de hoogte, beantwoordt je vragen snel en legt complexe zaken op een duidelijke, begrijpelijke manier uit.

Het tonen van de woning

Een goede makelaar weet hoe hij je huis moet presenteren om de aantrekkelijkheid ervan te maximaliseren. Ze adviseren je over woningverbeteringen die het meest aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers en nemen professionele foto's om jouw woning online te presenteren.

Informatie over Dronten

Dronten is een jonge gemeeente in de provincie Flevoland. Opgericht in 1962 en officieel een stad sinds 1972, heeft Dronten een moderne uitstraling.

Met ongeveer 40,000 inwoners en een verscheidenheid aan voorzieningen in het centrum zoals winkels, horecagelegenheden en recreatiemogelijkheden, is Dronten een levendige stad om in te wonen.

Dronten is omringd door natuur en landbouwgronden, biedt dus een mooie mix van stadsleven en rust.

Weetje: De woningwaarde in Dronten heeft een stijgende lijn gekend. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs € 441.723 (update: mei 2024). Voor meer informatie over de woningmarktcijfers kun je onze website bezoeken.

Makelaars in Dronten vergelijken

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is het zeker waardevol om makelaars in Dronten te vergelijken. Met Huis Verkopen ontdek je welke makelaar qua prijs en prestaties het beste bij jouw wensen past.

 • Beperk jouw makelaarskosten
 • Profiteer van gratis waardebepaling
 • Ontvang gratis en gedegen verkoopadvies
 • Word gekoppeld aan ervaren, succesvolle makelaars

Het vergelijken van makelaars via Huis Verkopen helpt je niet alleen bij het vinden van de juiste professional, maar ook bij het significant verlagen van jouw makelaarskosten. Het traject is volledig kosteloos en zorgt ervoor dat je aanzienlijk kunt besparen op het verkoopproces van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Dronten Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Dronten

De gemiddelde kosten van een makelaar in Dronten zijn € 4.903. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de verkoopprijs en de gekozen services. Via makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars kan je een beter beeld krijgen.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Dronten is 45 dagen. Dat betekent dat een woning gemiddeld binnen deze periode verkocht wordt. Een goede makelaar kan dit proces soms versnellen.

Door het vergelijken van verschillende makelaars, kan je de beste makelaar voor jou vinden in Dronten. Doe dit op basis van kosten, ervaringen en verkoopresultaten. Bijvoorbeeld via de gratis vergelijkingstool voor makelaars.

Een makelaar helpt met strategische prijsbepaling, professionele presentatie en onderhandelingen. Hiermee streeft de makelaar naar de maximale verkoopprijs. De gemiddelde verkoopprijs in Dronten is € 441.723.

Het verschil tussen makelaars kan je zien in hun verkoopprestaties, kosten, diensten en klantbeoordelingen. Vergelijk dit soort aspecten om de meest geschikte keuze te maken bij de verkoop van jouw huis in Dronten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen