Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Weert

Bij het verkopen van je woning in Weert, kan het lastig zijn de juiste makelaar te vinden. Op basis van het jarenlang verzamelen van woningmarktdata, kan Huis Verkopen je hierbij van dienst zijn. Met deze informatie kunnen ze je helpen een geschikte, betrouwbare makelaar te vinden.

Over makelaars in Weert

In de regio Weert liggen veel makelaars voor het oprapen, maar je wil natuurlijk de beste keuze maken voor jouw specifieke situatie. Een makelaar kan jouw woonervaring en het verkoopproces enorm beïnvloeden. Elke makelaar heeft zijn eigen unieke aanpak en specialiteiten. Bijvoorbeeld, sommige makelaars hebben ervaring met luxe vastgoed, terwijl anderen zich meer op starterswoningen richten.

We bieden daarom verschillende methodes om je te helpen makelaars in Weert op een slimme manier tegen elkaar af te wegen. Hiermee krijg je een transparant beeld van elke makelaar en kun je een weloverwogen keuze maken die aansluit bij jouw behoeftes. Op deze pagina vind je een overzicht met een schat aan informatie over de makelaars in Weert, speciaal voor jou gebundeld.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.482
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.326
Besparing (gem.)
€ 1.160

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs in Weert is € 393.123. Om een nog scherper inzicht te krijgen, kun je kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per m2, welke momenteel € 3.278 bedraagt. Voor meer details rondom de woningprijzen in Weert kun je terecht op onze website.
 • In juli 2024 zijn de gemiddelde courtages van makelaars in Weert 1,14%. Dat wil zeggen dat makelaars gemiddeld dit percentage vragen bij de verkoop van je woning in bijvoorbeeld Weert.
 • Wist je dat de tarieven van makelaars in Weert enorm kunnen verschillen? Het loont dus zeker om deze makelaarstarieven te vergelijken. Het vergelijken van makelaarstarieven kan je gemiddeld zelfs een bedrag besparen van € 1.160!

Uitgelichte makelaars in Weert

In Weert barst het van de makelaars die klaar staan om je te begeleiden bij de verkoop van je woning. Let echter op, het selecteren van zomaar een makelaar is niet de meest verstandige keuze. Vóór je een beslissing maakt, is het een goed idee om eerst verschillende makelaars in Weert te vergelijken op basis van hun kostenstructuur, track record, persoonlijke aanpak en kunnen luisteren naar je specifieke wensen en behoeften.

Logo Dwars Makelaars | Qualis

Dwars Makelaars | Qualis

Als je stappen wilt zetten in de wereld van vastgoed, is Dwars Makelaars | Qualis de ervaren gids die je zoekt. Dit hechte team van 11 medewerkers, met meer dan 25 jaar ervaring en diverse certificaten, richt zich op het centraal stellen van jouw woonwensen. Of het nu gaat om verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur of taxaties, ze zorgen ervoor dat je proces soepel verloopt. Ze zijn gevestigd aan de Emmasingel 5 in Weert.
Logo Hendriks Makelaardij Weert

Hendriks Makelaardij Weert

Hendriks Makelaardij Weert is een full-service makelaarskantoor waar je terecht kan voor verkoop, aankoop, financieel advies en taxaties. Met een persoonlijke aanpak en hoogwaardige woningpresentaties, zorgen ze continu voor de beste resultaten. Je krijgt een eigen online dossier en handig is: is je woning niet verkocht, dan berekenen ze geen kosten. Ze hebben ook een stapelkorting: hoe meer ze je mogen ontzorgen, hoe meer korting je krijgt. Ze zijn ook in het Engels beschikbaar.
Logo Koopklik Makelaardij & Taxaties

Koopklik Makelaardij & Taxaties

Koopklik Makelaardij & Taxaties is een professioneel, efficiënt NVM-makelaarskantoor dat helpt bij zelfverkoop. Met aandacht voor persoonlijke wensen, garandeert dit makelaarskantoor een goede afhandeling van jouw woonvraagstuk. De tarieven zijn laag, maar de drive om elke woning succesvol te verkopen is groot. Ze bieden ondersteuning bij verkoop, aankoop en taxaties en zijn gespecialiseerd in woningfotografie en beleggen. Eén medewerker staat klaar om je te voorzien van professionele begeleiding en advies.
Logo Saelmans Makelaardij

Saelmans Makelaardij

Bij Saelmans Makelaardij kun je rekenen op meer dan 50 jaar ervaring in de makelaardij. Zij bieden een uitgebreid pakket van diensten rondom verkoop, verhuur, taxaties, aankoop en aanhuur. Met een mix van ervaren en jonge experts, helpen ze je woning op de juiste manier te presenteren, zowel online als offline. Voel je op je gemak bij deze deskundige NVM makelaar, die je professionele begeleiding en persoonlijk advies geeft in het Nederlands, Engels of Duits.
Logo Sharon Bish Makelaardij

Sharon Bish Makelaardij

Sharon Bish Makelaardij, een NVM lid, biedt full-service verkoopbegeleiding met diepgaande kennis en passie. Dit makelaarskantoor, opgericht in 2014, kan bogen op ruim 25 jaar ervaring in kwantitatieve en kwalitatieve dienstverlening. Je vindt er expertise op het gebied van woningfotografie en woningstyling, garanderend dat je huis er optimaal uitziet. Het kantoor is grondig in haar onderhandelingstrajecten en juridische begeleiding. Hierdoor wordt je niet alleen bijgestaan met professioneel advies maar ook volledig ontzorgd gedurende elke stap van het verkoop- of aankooptraject.

Witte & Verheul Makelaars

Witte & Verheul Makelaars is een deskundig makelaarskantoor met twee vertrouwde gezichten. Je kunt bij ze terecht voor verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en aanhuur. Ze hebben specialisaties in bedrijfsruimtes, kantoren en winkels en scoren hoog op Funda met een 9,2. Ze zijn gevestigd op Emmasingel 55 in Weert en zijn aangesloten bij de branchevereniging Vastgoedpro. Het kantoor bezit belangrijke certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT.

Let op: In en rondom Weert zijn er meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Weert mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, maar je vindt deze alleen door grondig te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Weert Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Weert?

Een verkoopmakelaar in Weert rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 393.123 in Weert komt dit neer op € 4.482 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Deze courtage is een stimulans voor de makelaar om een zo hoog mogelijke prijs voor jouw huis te halen. Hoe hoger de verkoopprijs, des te hoger de opbrengst voor de makelaar. Zo werken jij en de makelaar beiden naar hetzelfde doel.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Weert 0,59% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.160 door eerst tarieven op te vragen. Een grondige vergelijking van makelaars en hun tarieven kan een belangrijke stap zijn bij de voorbereiding op het verkopen van je huis.

Kosten van makelaars in Weert

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Weert

De meeste makelaars in Weert berekenen opstartkosten aan het begin van het verkoopproces. Dit zijn kosten die gemaakt worden om de verkoop van jouw woning te initiëren. Een voorbeeld hiervan zijn de kosten voor het maken van professionele foto's van jouw woning, een video, 360 graden foto's, plattegrond en meetrapport. Ook de aanmelding en presentatie op huizensites zoals Funda worden onder de opstartkosten gerekend. De opstartkosten zijn bedoeld om jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren en om deze in de markt te zetten.

Opstartkosten verschillen per makelaar, maar de gemiddelde opstartkosten variëren meestal tussen de € 400 en € 700. Het is daarom belangrijk dat je voordat je een verkoopproces start, op de hoogte bent van de opstartkosten die een makelaar rekent. Door dit vooraf te weten, kom je niet voor onaangename financiële verrassingen te staan. Je kunt deze kosten zien als een investering in de verkoop van jouw woning, een investering die zich zeker terug kan verdienen in de uiteindelijke verkoopprijs.

Intrekkingskosten van makelaars in Weert

Wanneer je als woningeigenaar besluit om jouw huis in Weert te verkopen, zijn er een aantal punten om in overweging te nemen. Eén van deze punten zijn de mogelijke intrekkingskosten die je zou kunnen treffen. De meeste makelaars in Weert rekenen deze kosten wanneer je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het is dus handig om dit in gedachten te houden tijdens het verkoopproces.

Wat houden deze intrekkingskosten eigenlijk in? In feite zijn dit kosten die de makelaar in rekening brengt voor de diensten die al zijn geleverd, maar nog niet zijn betaald omdat de verkoop niet is voltooid. Stel, je hebt de makelaar ingehuurd, maar je krijgt plots een baan in een andere stad en besluit alsnog in het huis te blijven wonen. In zo'n situatie zijn de intrekkingskosten van toepassing als compensatie voor de tijd en moeite die de makelaar al in de verkoop heeft gestoken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Weert met een vast tarief

Ben je op zoek naar een makelaar in Weert? Overweeg dan een makelaar die met een vast tarief werkt. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat je betaalt en niet voor verrassingen komt te staan. De gemiddelde kosten hanteren makelaars in Weert namelijk een vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Het klinkt misschien ideaal, maar een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel je voor dat je jouw woning snel verkoopt. Met een vast tarief betaal je de volledige kosten, ongeacht hoeveel werk de makelaar heeft verzet. In het geval van een snelle verkoop betaal je dus relatief gezien meer, dan bij een courtage waarbij je een percentage van de verkoopwaarde betaalt.

Tip: Probeer goed in te schatten hoeveel werk er in de verkoop zal zitten. Gaat het om een populaire woning in een gewilde buurt waarvan je verwacht dat deze snel verkocht zal worden? Dan kan het lonen om voor een makelaar te kiezen die op basis van courtage werkt. Is jouw woning juist complexer om te verkopen, dan biedt een vast tarief meer zekerheid over de kosten.

4 feitjes over makelaars in Weert

 • Bij een vergelijking van makelaars in Weert geven de meeste woningverkopers de voorkeur aan een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan andere makelaars. Doe zelf de vergelijking en ontdek jouw favoriete makelaar door hier op te klikken.
 • Een groot percentage van de huizenverkopers in Weert, namelijk 91%, kiest bewust voor een makelaar die is aangesloten bij een erkende branchevereniging, zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Er is duidelijk een voorkeur onder de verkopers in Weert voor een traditionele makelaar die het gehele verkoopproces uit handen neemt. Dit blijkt uit het feit dat 92% van hen een traditionele makelaar verkiest boven een online makelaar.
 • Het is een feit dat woningen in Weert sneller verkocht worden met behulp van een makelaar. De verkoopsnelheid blijkt gemiddeld 35% hoger te liggen dan bij verkoop zonder makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Weert op?

De topmakelaars in Weert onderscheiden zich niet alleen door hun hoge beoordelingen, maar ook door hun bewezen prestaties in cijfers. Denk bijvoorbeeld aan huizen die sneller verkocht worden en hogere verkoopprijzen realiseren.

Hoe herken je de topmakelaars in Weert:

 • Uit onze verzamelde data van huizenverkoop blijkt dat topmakelaars in Weert woningen gemiddeld voor een prijs kunnen verkopen die boven de gemiddelde prijzen ligt bij andere makelaars, aangepast aan de prijsklasse van het huis. Het gaat gemiddeld om een bedrag van € 11.322 meer.
 • Nog een opmerkelijk resultaat uit onze statistieken is dat de snelste makelaars in Weert woningen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Makelaars die huizen correct waarderen lijken hierbij de snelste verkoopsnelheden te realiseren.

De beste makelaar in Weert vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Is het zijn lokale kennis, communicatiestijl of toch de prijsstelling? Makelaars kunnen opmerkelijk verschillen in aanpak en tarieven. Vergelijk makelaars om het verschil te ontdekken.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een doorslaggevende rol spelen voor de succesvolle verkoop van je woning. Gebruik je woningdetails, situatie en wensen om makelaars te beoordelen en een perfecte match te vinden. Compareer makelaars om dit proces te vergemakkelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Weert?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Weert voor de verkoop van je huis zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten:

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet goed op de hoogte zijn van de lokale onroerend goed markt in Weert. De lokale expertise kan je helpen om jouw huis voor de juiste prijs te verkopen.

Ervaring van de makelaar

Let op de ervaring van de makelaar. Hoe meer ervaring de makelaar heeft, des te beter hij je kan begeleiden bij de complexe processen van de huisverkoop.

Verkoopplan

Het is belangrijk dat de makelaar een gedegen verkoopplan heeft. Een goed verkoopplan omvat bewezen strategieën en technieken die jouw huis op de juiste manier in de markt zetten.

Persoonlijke klik

Onderschat de waarde van een goede chemie niet. Je gaat intensief samenwerken met de makelaar, dus een goede persoonlijke klik is zeker gewenst voor een soepel verloop.

Dienstverlening

Tot slot, let op de dienstverlening van de makelaar. Kijk naar wat de makelaar wel en niet in het verkooppakket aanbiedt en of dit past bij jouw behoeften en verwachtingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een makelaar in Weert, aangesloten bij NVM, VBO of VastgoedPRO, begeleidt je gedurende het hele proces van jouw huisverkoop. Zij voeren marktanalyses uit, adviseren over de verkoopstrategie en coördineren de bezichtigingen.

De makelaar onderhandelt ook namens jou met potentiële kopers, met als doel om de beste verkoopprijs te bereiken. Daarnaast verzorgt de makelaar essentiële administratieve zaken, zoals het opstellen van de verkoopovereenkomst. Jouw belangen als verkoper staan altijd centraal.

Weetje: Sinds 2021 is de makelaardij een vrij beroep. Er zijn geen specifieke diploma- of licentie-eisen. Daarom is het slim om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO, aangezien deze organisaties hun leden hoge beroepsstandaarden opleggen.

Wat doet een makelaar in Weert?

Verkopen van een huis in Weert? Een makelaar kan je hierbij helpen en neemt je een hoop werk uit handen. De makelaar kent de markt, en weet hoe jouw woning het beste kan worden gepresenteerd aan potentiële kopers.

De makelaar analyseert de woningmarktinformatie in Weert en begrijpt hoe jouw woning daarin past. Zo krijg je deskundig advies over de vraagprijs en worden bezichtigingen door de makelaar op efficiënte wijze georganiseerd en begeleid.

 • Een makelaar verzorgt woningadvertenties
 • Regelt en begeleidt bezichtigingen van je huis
 • Onderhandelt met potentiële kopers over de prijs
 • Maakt koopovereenkomsten op na akkoord
 • Pleegt nazorg na de overdracht van de woning

Waarom een makelaar in Weert inschakelen?

Als je van plan bent je huis in Weert te verkopen, wil je natuurlijk dat dit soepel en succesvol verloopt. Een makelaar kan je daarbij uitstekend ondersteunen, maar het is daarbij belangrijk om een goede van een gemiddelde makelaar te kunnen onderscheiden. Elke makelaar kan een advertentie plaatsen op grotere huizensites, maar een goede makelaar weet hoe je huis op de meest aantrekkelijke manier gepresenteerd wordt om potentiële kopers aan te trekken.

Presentatie van je huis

Een goede makelaar weet hoe belangrijk de eerste indruk is. In plaats van simpelweg een paar foto's en een korte beschrijving te plaatsen, zal een sterke makelaar investeren in professionele fotografie, teksten die de unieke kenmerken van jouw huis goed uitlichten en een doordacht marketingplan om je huis op alle grote huizensites op de beste manier te presenteren.

Advies overeen prijs

Naast de presentatie, speelt ook de vraagprijs een grote rol bij de verkoop van je huis. Een goede makelaar kijkt naar vergelijkbare woningen in Weert, neemt de huidige marktsituatie in overweging en geeft een eerlijk en oprecht advies voor een realistische vraagprijs.

Ondersteuning tijdens bezichtigingen

Bezichtigingen kunnen stressvol zijn, maar met de juiste ondersteuning wordt dit proces een stuk eenvoudiger. Een goede makelaar leidt de potentiële kopers rond, beantwoordt alle vragen en geeft je inzicht en feedback na elke bezichtiging.

Afronding verkoop

Zodra een koper een bod heeft uitgebracht, zal een goede makelaar je bijstaan in het verkoopproces. Of het nu gaat over de koopovereenkomst bekijken, het finaliseren van de details zoals de opleveringsdatum, of het begeleiden tot aan de notaris, een goede makelaar blijft betrokken tot de verkoop geheel afgerond is.

Informatie over Weert

Weert, ook wel de Poort van Limburg genoemd, is een levendige stad die rijk is aan cultuur en historie. Deze stad beschikt over een bruisend stadscentrum met een breed assortiment aan winkels.

Gelegen aan de zuidkant van de provincie Limburg vind je een stad vol verrassingen: Weert. Het is bekend vanwege zijn groene omgeving en vele evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd.

In Weert is er altijd iets te beleven. Of je nu wilt genieten van natuur, cultuur of uitgaansleven, deze gastvrije stad biedt voor ieder wat wils.

Weetje:

De huizenmarkt in Weert is volop in beweging. Er wordt continu gebouwd om aan de vraag te voldoen. Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan naar de laatste woningmarktcijfers van Weert.

Makelaars in Weert vergelijken

Met Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig en snel alle makelaars in Weert. Door onze grondige statistieken krijg je een helder beeld van de prestaties van elke lokale makelaar.

 • Besparing op makelaarskosten
 • Ideale prijs/kwaliteit-verhouding
 • Gratis en vrijblijvend verkoopadvies
 • Een makelaar die bij jou past

Na het invullen van jouw adres en wensen, word je gekoppeld aan de verkoopmakelaars in Weert die het beste bij jouw situatie passen. Hierdoor krijg je een volledig overzicht van jouw mogelijkheden en kies je met gemak de makelaar met een ideaal voorstel voor verkoop.

Vergelijk makelaars in Weert Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Weert

De kosten bestaan uit opstartkosten, gemiddeld € 515 en courtage, gemiddeld 1,14% in Weert. Bekijk voor het exacte bedrag de tarieven van de individuele makelaar.

Belangrijk is om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, verkoopsucces en beoordelingen door andere verkopers. Dit kan eenvoudig op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Weert ligt rond de 48 dagen. De snelheid hangt af van veel factoren. Een goede makelaar kan je hierover meer vertellen.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.160 besparen. Er zijn grote verschillen tussen makelaars in hun tarieven en diensten, dus het is zeker de moeite waard om te vergelijken.

Een goede makelaar kan je helpen om je huis voor de beste prijs te verkopen. Bekijk onze tips op deze pagina om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen