Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Haren Gn

Het vinden van een goede verkoopmakelaar in Haren Gn kan een uitdaging zijn. Echter, een weloverwogen keuze kan een aanzienlijk verschil maken bij het succesvol verkopen van je woning. Zoek naar een makelaar die jouw belangen begrijpt en prioriteert, met een bewezen staat van dienst in de lokale markt.

Over makelaars in Haren Gn

Als je van plan bent om je woning in Haren Gn te verkopen, dan ben je goed bezig door eerst een verkoopmakelaar te kiezen. Deze stap is een wezenlijk onderdeel in de voorbereiding van de verkoop. Maar er zijn nog meer stappen die je moet nemen. Bijvoorbeeld het opstellen van een aantrekkelijke verkoopadvertentie, het organiseren van bezichtigingen en het onderhandelen over de verkoopprijs. Een duidelijk overzicht van alle acties die je moet ondernemen, vind je in ons handige stappenplan.

Maar hoe vind je de makelaar die het beste bij jou past? Dat is waar ons platform om de hoek komt kijken. Met onze hulp wordt het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Haren Gn een stuk eenvoudiger. We nemen alles in overweging. Denk hierbij aan de deskundigheid van de makelaar, zijn of haar houding tegenover potentiële kopers en natuurlijk ook de kosten. Wij willen er zeker van zijn dat je de best mogelijke verkoopervaring hebt.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.724
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.741
Besparing (gem.)
€ 1.249

Actueel

 • Bij de verkoop van je woning komen natuurlijk kosten kijken, ook in Haren Gn. Houd er rekening mee dat makelaars in deze omgeving courtages rekenen tussen de 0,97% en 1,45% van de verkoopprijs, al naar gelang hun dienstenpakket. Een goede inschatting maken van deze kosten is belangrijk in de sterke markt van april 2024.
 • Als je eenmaal hebt besloten je woning op de markt te brengen, speelt de waarde ervan een grote rol in je verkoopstrategie. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Haren Gn is op dit moment € 3.852. Hier vind je meer gedetailleerde informatie over de actuele woningprijzen in Haren Gn.
 • Gezien de kosten van makelaars en de constante veranderingen in deze tarieven, is het altijd een goed idee om te vergelijken. Door het vergelijken van makelaarstarieven in Haren Gn kun je op het moment gemiddeld € 1.249 besparen. Wees alert, want de markt blijft volop in beweging.

Uitgelichte makelaars in Haren Gn

In Haren Gn vind je een mooi aanbod aan verkoopmakelaars om je huis mee in de markt te zetten. We hebben er verschillende voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij deze keuze. Het kiezen van de ideale makelaar in Haren Gn hangt veel af van jouw specifieke huis, jouw situatie en natuurlijk je eigen voorkeuren. Daarom is het verstandig om te vergelijken, om zo de makelaar te vinden die het beste bij je past.

Logo ALFRED+ | Groningen-Amsterdam | Quality Realtors

ALFRED+ | Groningen-Amsterdam | Quality Realtors

ALFRED+ is een gerenommeerd makelaarskantoor actief in Haren, Groningen en Drenthe. Met ruim 60 jaar ervaring in de woningmarkt, biedt dit kantoor niet alleen specialistische kennis en een uitgebreid netwerk, maar ook enthousiasme, duidelijke procedures en krachtige presentaties. Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of je vastgoed laten taxeren, ALFRED+ kan je daarbij helpen. Met als specialismen variërend van recreatie en beleggen tot woningstyling en buitenlands vastgoed.
Logo Aimée Staal Makelaardij

Aimée Staal Makelaardij

Aimée Staal Makelaardij is een persoonlijke en empathische makelaar die met een vrouwelijke touch jouw belangen op de eerste plaats zet. Ze zijn gespecialiseerd in woningstyling, woningfotografie, beleggen, monumenten, recreatie, nieuwbouw en expat makelaardij. Ze bieden een uitstekende service en hanteren een alles-inclusief-tarief, zodat je je alleen op de huizen hoeft te concentreren. Met een gemiddeld beoordelingscijfer van 9.8 bij aankoopklanten en 9.3 bij verkoopklanten biedt dit makelaarskantoor de ervaring en deskundigheid die jij nodig hebt.
Logo Dunning Makelaardij

Dunning Makelaardij

Dunning Makelaardij, gevestigd aan de Rijksstraatweg in Haren, is een betrouwbare partner voor al jouw woonbehoeften. Als lid van de NVM verzekeren ze deskundig advies bij verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Met vier ervaren medewerkers streven ze naar betrokken, heldere dienstverlening. Ze houden je op de hoogte van de laatste marktgegevens en bieden jouw woning aan een groot publiek aan. Persoonlijk contact staat centraal; je bent welkom op kantoor of ze komen naar je toe.
Logo Feenstra ERA Makelaars

Feenstra ERA Makelaars

Feenstra ERA Makelaars is een ervaren en breed georiënteerde makelaar, met meer dan 65 jaar deskundigheid in zowel woning- als bedrijfsvastgoed. Of je nou op zoek bent naar hulp bij verkoop, huur, taxatie, financieel advies of bouwbegeleiding, zij zetten zich in voor een optimaal resultaat. Persoonlijke inzet en een warm ontvangst staan centraal. Met specialismen zoals woningfotografie en woningstyling, richten ze zich op een effectieve marktbenadering. Te vinden aan de Rijksstraatweg in Haren.
Logo Lieberom Makelaars

Lieberom Makelaars

Met ruim 130 jaar ervaring in de vastgoedbranche, is Lieberom Makelaars je betrouwbare partner bij het (ver)kopen, (ver)huren en taxeren van onroerend goed. Ze zetten hun uitgebreide kennis in voor begeleiding op maat, met een gecertificeerd en deskundig team. Zoals recente transacties laten zien, leveren ze resultaten op verschillende gebieden. Je kunt dus terecht voor diverse vastgoedwensen bij deze NVM-lid makelaar.
Logo Makelaardij Henk Buma

Makelaardij Henk Buma

Bij Makelaardij Henk Buma krijg je persoonlijke en deskundige begeleiding bij het kopen of verkopen van je woning in Haren, Groningen en omgeving. Jouw woning wordt op de markt gezet met een unieke prijs- en marketingstrategie na een gedegen analyse. Als lid van de NVM en met meerdere certificaten staat dit tweemans-team garant voor een betrouwbare service. Ontdek het verschil bij Makelaardij Henk Buma aan de Rijksstraatweg.
Logo Makelaardij Met Bauke

Makelaardij Met Bauke

Als je op zoek bent naar een makelaar die meer ziet in een huis dan enkel een dak boven je hoofd, dan is Makelaardij Met Bauke een goede keuze. Met zijn jarenlange ervaring combineert Bauke de basisbehoefte van thuiskomen met een professionele benadering van het vak. Hij zorgt ervoor dat aankoop- en verkooptrajecten vlot verlopen en verliest daarbij nooit jouw belangen uit het oog. Met 52 recente verkooptransacties is bewezen dat zijn aanpak resultaat oplevert.
Logo Verver Jet Winters Makelaars | Luxevastgoed.nl

Verver Jet Winters Makelaars | Luxevastgoednl

Kies voor Verver Jet Winters Makelaars als je wilt wonen in karaktervolle stadswoningen, landhuizen of authentieke boerderijen in Groningen, Haren en Drenthe. Met meer dan 60 jaar ervaring, een score van 9,3 op Funda en uitgebreide diensten zoals verkoop, aankoop en taxaties, is dit makelaarskantoor een solide keuze. Het team laat zich vooral leiden door passie voor het vak en is gespecialiseerd in uiteenlopende segmenten - van monumenten tot recreatie. Gevestigd aan de Rijksstraatweg in Haren.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Haren Gn dan wie er op onze lijst stonden. De meest geschikte makelaar voor jouw woning, situatie en voorkeuren vind je mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Gelukkig omvatten we bij Huis Verkopen alle makelaars in Haren Gn in onze vergelijking. Zo ontdek je gemakkelijk wie het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Haren Gn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Haren Gn?

Een makelaar in Haren Gn rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 520.362 in Haren Gn komt dit neer op € 5.724 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage is niet enkel een kostenpost, maar stimuleert de makelaar ook om een zo hoog mogelijke prijs voor jouw woning te krijgen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer de makelaar verdient. Dit zorgt ervoor dat jouw belangen en die van de makelaar gelijk lopen. Een hogere verkoopprijs levert jou namelijk meer op, maar ook de makelaar. Zo ben je verzekerd van inzet om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen.

Let op: de courtages van makelaars in Haren Gn verschillen gemiddeld 0,48%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.249 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Haren Gn. De keuze voor een makelaar is belangrijk bij het verkopen van je woning, dus vergelijk verschillende opties om de beste beslissing te kunnen maken.

Kosten van makelaars in Haren Gn

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Haren Gn

Makelaars in Haren Gn hanteren meestal opstartkosten. Deze kosten worden in rekening gebracht door de makelaar om je woningverkoop op gang te helpen. Opstartkosten kunnen bestaan uit kosten voor het maken van professionele foto's van jouw woning, het creëren van plattegronden, en kosten voor advertenties op huizensites en Funda.

De reden dat deze kosten worden aangeduid als opstartkosten is omdat ze aan het begin van het verkoopproces verschuldigd zijn, nog voordat de woning daadwerkelijk is verkocht. Hoewel deze kosten soms als extra kunnen voelen, zijn ze bedoeld om zo snel mogelijk veel potentiële kopers te bereiken en je woning optimaal te presenteren. Dit is vooral belangrijk in een competitieve markt zoals Haren Gn.

Intrekkingskosten van makelaars in Haren Gn

Voor veel makelaars in Haren Gn is het standaard om intrekkingskosten te berekenen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Bijvoorbeeld, stel je voor dat je besluit om toch niet te verhuizen vanwege een nieuwe baan in de buurt, of omdat je het huis ineens vanuit een ander perspectief gaat waarderen. In dergelijke situaties, waar je jouw woning terugtrekt, worden deze kosten in rekening gebracht.

Het bedrag dat hiervoor gevraagd wordt, kan sterk variëren tussen makelaars. Het gemiddelde in Haren Gn is echter € 500. Door dit te weten, kun je beter anticiperen op mogelijke kosten. Het is belangrijk om te begrijpen dat intrekkingskosten niet per se een straf zijn, maar meer een compensatie voor de tijd en middelen die een makelaar in de verkoop van jouw woning heeft gestoken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Haren Gn met een vast tarief

Er zijn diverse makelaars in Haren Gn die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je op voorhand weet wat de kosten zijn. Je komt niet voor verrassingen te staan en je weet precies waar je aan toe bent. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Soms kan een vast tarief een nadeel zijn. Als de verkoopprijs van je woning meevalt, kan het tarief van de makelaar hoog lijken in verhouding. Stel, de verkoopprijs van je huis is 200.000 euro en de makelaar rekent een vast tarief van 3.500 euro. Dit bedrag is dan 1.75% van de verkoopprijs. Als een andere makelaar werkt op basis van courtage en 1.5% vraagt, was je goedkoper uit geweest, ondanks dat het in eerste instantie een hoger percentage leek.

Tip: De meeste verkopers in Haren Gn kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat zij het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs als prioriteit hebben. Zij zijn bereid om in die situatie een variabel tarief op basis van de uiteindelijke verkoopprijs te accepteren.

4 feitjes over makelaars in Haren Gn

 • Een aanzienlijke 95% van de woningverkopers in Haren Gn geeft de voorkeur aan de diensten van een traditionele makelaar, die alle aspecten van de woningverkoop beheert, in plaats van te kiezen voor een online makelaar, die slechts zorgt voor de online plaatsing van de woning.
 • Bij het gebruik van een makelaar in Haren Gn blijken woningen gemiddeld 30% sneller verkocht te worden, in vergelijking met het verkopen van een woning zonder de assistentie van een makelaar.
 • Volgens de statistieken levert de verkoop van een huis met de hulp van een makelaar in Haren Gn gemiddeld een 12% hogere winst op dan de verkoop van een woning zonder makelaar.
 • Bij een vergelijking van makelaars wordt aangegeven dat veel woningverkopers in Haren Gn een voorkeur hebben voor een makelaar die aantoonbare betere resultaten boekt dan andere makelaars. Voor meer informatie, bezoek onze makelaarsvergelijking.

Wat levert de beste makelaar in Haren Gn op?

Er zijn merkbare verschillen in resultaten tussen de makelaars in Haren Gn. Het kan dus veel opleveren om deze goed met elkaar te vergelijken alvorens je jouw huis in de verkoop zet.

Dit is hoe je de beste makelaars in Haren Gn herkent:

 • € 16.973 is wat je extra kan verdienen wanneer je voor de beste makelaar kiest. Volgens onze objectieve gegevens verkopen zij immers huizen doorgaans voor dit bedrag meer dan de verwachte verkooprijs.
 • Het huis sneller verkocht krijgen is ook een groot voordeel van de toonaangevende makelaars in Haren Gn. Onze data toont aan dat zij huizen gemiddeld binnen 16 dagen sneller weten te verkopen dan andere makelaars.

De beste makelaar in Haren Gn vinden

Weten hoe je jouw huis in Haren Gn het beste kunt verkopen, kan best ingewikkeld zijn. Verschillende makelaars zullen jouw woning anders waarderen en hanteren ook hun eigen tarieven. Het is belangrijk dat je goed overzicht houdt.

Daarom is een zorgvuldige vergelijking van de makelaars een slimme zet. Met onze vergelijkingstool krijg je inzicht in de strategieën, kosten en succespercentages van de beste makelaars in jouw omgeving. Zo kun je met vertrouwen de juiste keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Haren Gn?

De keuze voor een makelaar bij de verkoop van je huis kan lastig zijn. Dit zijn vijf punten waar je op kunt letten:

Kennis van de lokale markt in Haren Gn

Is de makelaar bekend met de woningmarkt in Haren Gn? Dit kan een groot verschil maken bij het taxeren van je huis en het vinden van potentiële kopers.

Communicatievaardigheden

Heldere en snelle communicatie is belangrijk. Je wilt immers direct op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen rondom de verkoop van je woning.

Vergelijken van makelaarstarieven

Bij de keuze van een makelaar moet je ook op de kosten letten. Je kunt makelaarstarieven vergelijken door gebruik te maken van deze handige tool.

Verkoopstrategie

Welke verkoopstrategie hanteert de makelaar? Kijk naar zaken zoals de inzet van online marketing, professionele fotografie en open huis dagen.

Reviews en ervaringen

Kijk ook naar de ervaringen van anderen. Reviews kunnen je een goed beeld geven van de professionaliteit en service van een makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Vind je het belangrijk om een hoge kwaliteit van dienstverlening te ervaren bij de verkoop van je woning? Het is een vraag die je jezelf moet stellen voordat je besluit een makelaar in de arm te nemen.

Het inzetten van een NVM-makelaar kan veel voordelen bieden. Deze makelaars zijn namelijk deskundig, betrouwbaar en kennen de lokale markt van Haren Gn zeer goed. Net als de VBO en VastgoedPRO, waarborgen ze de kwaliteit en integriteit van hun diensten.

Wat doet een makelaar in Haren Gn?

Een makelaar in Haren Gn helpt je voornamelijk bij de verkoop van je huis. Als verkoopbegeleider neemt de makelaar administratieve taken over, zoals het adverteren van je woning en het opstellen van het koopcontract.

Daarnaast is een makelaar in Haren Gn, ook wel een full-service makelaar genoemd, iemand die alle zorgen omtrent het verkoopproces uit handen neemt. Van waardebepaling en bezichtigingen tot aan de prijsonderhandelingen, alles wordt geregeld.

 • De woning op de markt brengen en promoten.
 • Begeleiding bieden bij bezichtigingen.
 • De woningwaarde inschatten en bepalen.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs.
 • Opstellen en afhandelen van het koopcontract.

Waarom een makelaar in Haren Gn inschakelen?

Het aan- of verkopen van een woning is niet iets wat je dagelijks doet. Sterker nog, voor veel mensen is het een van de grootste financiële transacties in hun leven. Een goede makelaar kan je tijdens dit proces begeleiden en ervoor zorgen dat je jouw huis in Haren Gn snel verkoopt en er ook nog eens de maximale prijs voor krijgt.

Vakkennis

De kracht van een goede makelaar is zijn vakkennis. In Haren Gn kent hij de huizenmarkt door en door en weet hij precies wat er speelt. Deze informatie is goud waard bij het bepalen van een verkoopstrategie, die jouw huis in de spotlight zet en de interesse van potentiële kopers wekt.

Kwaliteit presentatie

De presentatie van jouw huis speelt een grote rol bij de verkoop. De fotografie en styling moeten van hoge kwaliteit zijn. Een goede makelaar heeft hierbij een oog voor detail en weet hoe hij je woning het beste kan presenteren, zowel online als tijdens bezichtigingen.

Bereiken van de doelgroep

Je wilt dat jouw huis gezien wordt door de juiste mensen. Een makelaar kent de doelgroep goed en weet met de juiste kanalen en promotietactieken deze mensen te bereiken. Hij brengt jouw huis onder de aandacht en maakt hen enthousiast om een bezichtiging in te plannen.

Onderhandelingen

Is er interesse getoond voor jouw huis? Dan wordt het tijd voor de onderhandelingen. Een goede makelaar in Haren Gn heeft hiervoor diverse tactieken en strategieën, die ervoor zorgen dat je uiteindelijk de beste deal krijgt voor jouw woning en de maximale verkoopprijs behaalt.

Informatie over Haren Gn

Haren Gn, gelegen in de provincie Groningen, staat bekend om zijn groene karakter. Het dorp ligt nabij de stad Groningen, waardoor het volop faciliteiten biedt, terwijl je geniet van landelijke rust.

Niet voor niets wordt Haren Gn ook wel ‘het Wassenaar van het Noorden’ genoemd. Het dorp kent vele rijke historische villawijken en mooie landschappen die aantrekkelijk zijn voor natuurliefhebbers.

Daarnaast zijn er in Haren Gn uitgebreide voorzieningen aanwezig. Denk aan kwaliteitsonderwijs, diverse winkels en een rijk verenigingsleven. Hiermee heeft het dorp alles in huis voor een prettige woonomgeving.

Weetje: Betrokkenheid op de lokale woningmarkt is onmiskenbaar; er is duidelijke beweging te zien. Vooral de prijzen zijn een relevante indicator. Voor een beter inzicht in de woningmarktcijfers van Haren Gn kun je verder lezen op onze website.

Makelaars in Haren Gn vergelijken

Je overweegt jouw huis te verkopen en zoekt de beste makelaar in Haren Gn. Daar kan Huis Verkopen je bij helpen door lokale makelaars te vergelijken op prestaties en dienstverlening. Zo vind je de makelaar die het beste bij jouw wensen past.

 • Gratis en objectieve vergelijking
 • Makelaarskosten besparen
 • Kwaliteitscheck op basis van statistieken
 • Inschatting van verkoopopbrengst en snelheid

Bij Huis Verkopen is het vergelijken van makelaars een eenvoudig proces. Je vult je adres en wensen in, waarna je wordt gekoppeld aan de makelaars in Haren Gn die het beste aansluiten bij jouw situatie. Zij geven je vervolgens precies die informatie die je nodig hebt om een goed geïnformeerde keuze te maken. Met andere woorden, je vindt de juiste makelaar voor jouw specifieke situatie en zorgt zo voor de beste deal.

Vergelijk makelaars in Haren Gn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Haren Gn

Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt, een solide verkoopplan en een eerlijk courtagepercentage. Je kunt online makelaars vergelijken door onder andere te kijken naar klantbeoordelingen en verkoopresultaten. Op Huis Verkopen kun je de gemiddelde verkoopsnelheid en courtagepercentage in Haren Gn vinden en gebruik dit als basis bij het vergelijken.

De gemiddelde makelaarskosten in Haren Gn zijn € 5.724. Deze kosten kunnen uiteenlopen, afhankelijk van de diensten die jouw makelaar biedt. Het is handig om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars om een goede vergelijking te kunnen maken.

Belangrijke factoren zijn ervaring, kennis van de lokale markt, verkoopplan, communicatie en courtage. Vergelijk ook de gemiddelde verkoopsnelheid en verkoopprijs van eerder verkochte woningen door de makelaar. Dit kan je doen op onze 'makelaars vergelijken'-pagina.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Haren Gn zijn € 515. Deze kosten zijn voor het opstellen van het verkoopplan, de woning op de markt te brengen en voor de foto's en het promotiemateriaal.

De gemiddelde verkooptijd varieert, maar in Haren Gn duurt het gemiddeld 53 dagen om je huis te verkopen. De specifieke tijd hangt af van verschillende factoren, waaronder de huidige huizenmarkt en de vraagprijs van je woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen