Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Assen

Kiezen voor een makelaar bij de verkoop van je woning in Assen, is geen kleinigheid. Niet elke makelaar is gelijk; ze specialiseren zich in diverse soorten woningen en situaties. Kies dus voor een makelaar die jouw type woning kent en past bij jouw situatie.

Over makelaars in Assen

Als (toekomstige) woningverkoper in Assen ben je mogelijk op zoek naar een verkoopmakelaar die niet alleen jouw woning op een professionele manier presenteert, maar ook jouw belangen behartigt. Je hebt wellicht hulp nodig bij het onderhandelen over de verkoopprijs en bij het opstellen van de koopovereenkomst. Het is heel begrijpelijk dat je op zoek bent naar een makelaar die je kan vertrouwen en die uitstekende prestaties levert.

Ons platform zet zich in om je te helpen bij het vinden van de beste verkoopmakelaar in Assen. Op basis van allerlei relevante informatie, nauwkeurig verzamelde statistieken en handige vergelijkingsmethoden, gidsen we je naar de makelaar die het beste bij jou past. En om je zoektocht compleet te maken, bieden we je uitgebreide gegevens over tarieven en de prestatie-historie van verkoopmakelaars in Assen. Voel je welkom om een kijkje te nemen op deze informatierijke pagina:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.362
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.996
Besparing (gem.)
€ 1.007

Actueel

 • Als je overweegt jouw huis in Assen te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde kosten van makelaars op dit moment gelijk zijn aan 1,17% courtage. Dit percentage kan veranderen, maar ons platform wordt bijgewerkt in real time om je de meest accurate informatie te geven.
 • Daarnaast is het relevant om te weten dat de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Assen € 2.933 euro is (update april 2024). Dit kan nuttig zijn als referentie om te bepalen voor welke prijs je jouw huis wilt verkopen. Voor actuele informatie over de huizenprijzen in Assen kun je ook op onze website terecht.

Uitgelichte makelaars in Assen

In Assen vind je een diversiteit aan makelaars die zich voornamelijk richten op de verkoop van woningen, deze kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze. Na deze tekst komt er een opsomming van verschillende makelaars in Assen die zich specialiseren in verkoop. Het is aan te raden om deze makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in de onderlinge verschillen op vlakken zoals kosten, dienstverlening en ervaring van de makelaar.

Logo Groenhout Makelaars Assen

Groenhout Makelaars Assen

Groenhout Makelaars Assen is een vakkundig kantoor in Drenthe, met oog voor innovatie en een passie voor het beste resultaat. Met zeven ervaren professionals staan ze klaar voor verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en aanhuur, in zowel de nieuw- als recreatiebouw. Behorend tot de NVM en met Engels als tweede taal, bieden ze service op maat. Anticipeer op een persoonlijke benadering en excellente deskundigheid.
Logo Huize Huijgen Makelaars

Huize Huijgen Makelaars

Huize Huijgen Makelaars is een laagdrempelig en groeiend kantoor, gevestigd in Assen, met een persoonlijke en zakelijke benadering van de klant. Hier ervaar je duidelijke communicatie, heldere afspraken en constante aandacht, ongeacht of je kiest voor de full service of online diensten. Met diensten variërend van verkoop en verhuur tot taxaties en financieel advies, kom je in aanraking met ervaring en specialisatie die zich aanpast aan jouw behoeften.
Logo HuitingSchoon

HuitingSchoon

HuitingSchoon is een makelaarskantoor met kennis en ervaring. Met zeven medewerkers zijn ze gespecialiseerd in veiling, beleggen, herbestemmen, monumenten, nieuwbouw, recreatie en onteigening. Ze hebben als doel om jouw aan- of verkoop te realiseren, met waarde en emotie als belangrijkste factoren. Ze streven naar tevreden opdrachtgevers en willen samen de maximale opbrengst behalen. Je vindt ze op Borgstee 27 B in Assen.
Logo Huis Makelaardij Drenthe | ASSEN | Alex Huis

Huis Makelaardij Drenthe | ASSEN | Alex Huis

Als je zoekt naar betrouwbaarheid en ervaring, dan is Huis Makelaardij Drenthe een uitstekende keuze. Dit makelaarskantoor, met het jongste team van Assen, is al meer dan 35 jaar actief in de vastgoedmarkt. Door het hanteren van nieuwe methodes biedt het kantoor meerdere voordelen aan zowel kopers als verkopers. Ze bieden een brede dienstverlening aan, waaronder verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Met veel recente transacties op hun naam, hebben ze laten zien dat ze effectief zijn.
Logo KIEN wijkmakelaar Haulerwijk

KIEN wijkmakelaar Haulerwijk

KIEN wijkmakelaar Haulerwijk is niet je typische makelaarskantoor. Ze definiëren zichzelf als wijkmakelaars die je buurt als geen ander kennen. Met hun expertise zetten ze niet alleen huizen te koop, maar helpen ze jou door de achtbaan van besluiten als je je huis wilt verkopen, kopen of huren. Ze streven ernaar om samen met jou het hoogste haalbare resultaat te bereiken. Met een gemiddelde Funda-beoordeling van 9 en certificeringen zoals VastgoedCert en NWWI, is dit NVM-lid klaar om jouw persoonlijke groei te ondersteunen.
Logo Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs gaat bij het verkopen van je huis verder dan gemiddeld. Met het Verkoop-Zeker-Plan zetten ze voorbeelden in op gebieden als woningpromotie, marktbereik en matching van vraag en aanbod. Ook bieden ze extra zekerheid en aandacht aan je als verkoper. Daarnaast hebben ze veel tevreden klanten en zijn ze één van de best verkopende makelaars van het Noorden. Naast verkoop kun je bij Lamberink terecht voor onder andere aankoopbegeleiding, taxatierapporten en onafhankelijk hypotheekadvies. Ze zijn ook gespecialiseerd in bedrijfsruimtes, beleggen en nieuwbouw.
Logo Oosting Makelaars

Oosting Makelaars

Als je zoekt naar een betrouwbare partner in de woningmarkt, is Oosting Makelaars mogelijk een goede match voor je. Reeds zeer actief en ruim ervaren in Assen en Beilen, brengen ze een mix van lokale marktkennis, familietraditie en enthousiasme. Voor hen staat persoonlijke aandacht voorop bij de diensten die ze leveren; verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Oosting Makelaars beschikt over een vakkundig team, klaar om je te helpen met je woonwensen.
Logo Makelaardij Schierbeek

Makelaardij Schierbeek

Makelaardij Schierbeek is een kleinschalig kantoor in Assen, bekend om de persoonlijke en op maat gesneden service. Dit ervaren team is je partner bij de verkoop, aankoop en taxaties van vastgoed. Hun grondige kennis strekt zich uit over Noord- en Midden Drenthe en de zuidkant van Groningen. Klanttevredenheid weerspiegelt zich in hun gemiddelde Funda-beoordeling van 9. Het karakteristieke kantoorpand aan de Vaart ZZ is nauw verweven met de geschiedenis van het bedrijf.

Let op: Ook al heb je al wat makelaars in Assen voorbij zien komen, er zijn er nog meer. Bij Huis Verkopen nemen we alle verkoopmakelaars in en rondom Assen mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst, maar vind je alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Assen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Assen?

In Assen werken de meeste makelaars met een courtage als vorm van betaling bij het verkopen van jouw huis. Dit houdt in dat er een bepaald percentage van de verkoopprijs naar de makelaar gaat. Hierdoor is jouw bijdrage gekoppeld aan de verkoopprijs van de woning.

Naast deze berekeningsmethode, werken sommige makelaars met een vast bedrag voor hun diensten. Dit bedrag staat dan los van de verkoopprijs van de woning. Maar in de meeste gevallen is de courtage methode de gebruikelijke manier van betaling.

Let op: de courtages van makelaars in Assen verschillen gemiddeld 0,54%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.007 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Assen. De courtage wordt vaak op maat vastgesteld, daarom is deze niet altijd hetzelfde en kan variëren per makelaar.

Kosten van makelaars in Assen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Assen

Veel makelaars in Assen rekenen opstartkosten. Dit zijn eenmalige kosten die de makelaar in rekening brengt om jouw woning in de verkoop te zetten. Zo moeten er professionele foto's gemaakt worden en een aansprekende advertentietekst geschreven worden. Ook de administratieve afhandeling en de plaatsing van jouw woning op Funda en andere huizensites zijn onderdeel van de opstartkosten. Met deze voorbereidingen kan jouw huis optimaal gepresenteerd worden aan potentiële kopers.

Het is belangrijk om te weten dat deze voorafgaande kosten variëren per makelaar. De gemiddelde opstartkosten in Assen liggen rond de € 515. Bij sommige makelaars zijn de opstartkosten lager, bij andere hoger. Informeer daarom altijd bij een aantal makelaars naar deze kosten. Zo kun je de beste keuze maken voor de verkoop van jouw woning en kom je niet voor verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Assen

In Assen loop je als woningverkoper de kans dat je te maken krijgt met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die sommige makelaars in rekening brengen als je besluit jouw woning voor het einde van de overeengekomen verkoopperiode uit de verkoop te halen. Dit kan komen doordat je op het laatste moment toch besluit jouw woning niet te verkopen of omdat je switcht naar een andere makelaar.

Intrekkingskosten zijn een soort compensatie voor de makelaar voor hun tot dan toe geïnvesteerde tijd en middelen. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en de hoeveelheid werk die al verzet is. Voorbeelden van situaties waarin je deze kosten misschien moet betalen zijn: als je je bedenkt en de woning toch niet wilt verkopen, of als je een andere makelaar vindt die beter aan je wensen voldoet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Assen met een vast tarief

Ook in Assen zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet wat de kosten zullen zijn. Zo heb je gelijk duidelijkheid over de kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. Makelaars in Assen rekenen gemiddeld een vaste prijs van € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief kan echter ook een nadeel zijn voor jou als woningverkoper. Stel, de makelaar rekent een vast bedrag van 3000 euro. Verkoop je jouw huis voor 200.000 euro, dan betaal je 1.5% aan verkoopkosten. Maar verkoop je het huis voor 300.000 euro, dan stijgt het percentage naar 2.3%. Met een vast tarief ben je dus relatief meer kwijt bij een hogere verkoopprijs.

Tip: De meeste verkopers in Assen kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Zij vinden een maximale verkoopprijs van grote waarde, waarbij de makelaar juist wordt beloond bij een hogere verkoopprijs. Zo is er een gedeeld belang tussen jou en de makelaar.

4 feitjes over makelaars in Assen

 • Door de hulp van een makelaar, kunnen huizen in Assen met een winstpercentage van rond de 12% worden verkocht, aanzienlijk hoger dan wanneer je jouw huis zonder makelaar verkoopt.
 • Er zijn opmerkelijke verschillen in de waardeschatten van verkoopmakelaars in Assen. Deze schattingen kunnen variëren met bedragen tot rond de €37.000. Voor een nauwkeurige waardebepaling kun je achterhalen wat jouw woning waard is.
 • De gemiddelde courtage van een makelaar in Assen valt op door de consistentie. De courtage wordt meestal berekend als een percentage van de verkoopprijs en is gemiddeld 1,17%.
 • Voordat ze een definitieve keuze maken voor een makelaar, nodigen de meeste woningverkopers in Assen gemiddeld 3 makelaars uit bij hen thuis. Hiervoor kun je eenvoudig meerdere makelaars uitnodigen voor een kennismakend gesprek.

Wat levert de beste makelaar in Assen op?

De beste makelaars in Assen onderscheiden zich niet alleen door hun positieve beoordelingen, maar weerspiegelen hun superioriteit ook in harde, meetbare prestatie. Dit uit zich in termen van snellere verkoop en een groter verkoopsucces, wat de huiseigenaar uiteindelijk ten goede komt.

Er zijn twee duidelijke indicatoren die de beste makelaars in Assen aangeven:

 • De beste makelaars in Assen realiseren in vergelijking tot hun concurrenten een hogere verkoopprijs voor de woningen die ze op de markt brengen. Gemiddeld genereren ze een extra bedrag van € 10.931 bovenop de verkoopprijs.
 • Uit onze gegevens blijkt eveneens dat de meest efficiënte makelaars in Assen woningen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan de gemiddelde makelaar in de stad. Dit geeft aan dat makelaars die proactief opereren en hun inzet tonen, doorgaans een betere verkoopsnelheid behalen.

De beste makelaar in Assen vinden

In Assen en omgeving is het aanbod van makelaars groot, maar de kwaliteit verschilt sterk. Er zijn makelaars die uitblinken in hun vak en bovengemiddeld presteren. Echter, er zijn ook makelaars die minder adequaat handelen bij de verkoop van een woning.

Om de beste makelaar in Assen te vinden, is het belangrijk om te vergelijken. Door het vergelijken van makelaars krijg je inzicht in hun tarieven, verkoopstrategie, ingeschatte woningwaarde en waardevolle verkooptips. Op deze manier vind je de makelaar die het best bij jouw situatie past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Assen?

Denk aan de verkoop van jouw huis in Assen? Een juiste makelaar kan het verschil maken. Belangrijke aspecten om op te letten zijn:

Ervaring in de lokale markt

De makelaar moet kennis hebben van de lokale vastgoedmarkt in Assen. Dit maakt het mogelijk om je huis tegen een optimale prijs te verkopen.

Begrip van je behoeften

Niet iedereen heeft dezelfde wensen bij de verkoop van hun huis. Zoek een makelaar die naar jouw specifieke doelen en wensen luistert.

Verkoopstrategie

Vraag naar de verkoopplannen van de makelaar. Hoe willen ze jouw huis aan potentiële kopers presenteren? Een slimme strategie kan de tijd op de markt verkorten.

Communicatie

Het is belangrijk dat de makelaar regelmatig updates kan geven over het verkoopproces. Goede communicatie kan veel stress wegnemen.

Kosten

De courtage van de makelaar en eventuele bijkomende kosten moeten duidelijk zijn voor de samenwerking start. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In een levendige vastgoedmarkt kan het kiezen van een bekwame makelaar uitdagend zijn. Echter, het kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar in Assen kan enkele voordelen bieden. Deze makelaars staan bekend om hun grondige lokale kennis en betrouwbare dienstverlening.

Naast de hoge kwaliteit die NVM-makelaars bieden, zijn er ook gekwalificeerde verkoopmakelaars van VBO en VastgoedPRO actief in Assen. Het onderlinge verschil zit in hoe ze je begeleiden in het verkoopproces. Een persoonlijk passende makelaar kan helpen je woning succesvol te verkopen.

Wat doet een makelaar in Assen?

Een makelaar in Assen doet veel meer dan alleen het zetten van een 'te koop'-bord in je voortuin. Deze expert begeleidt je door het gehele verkoopproces, zodat jij het beste resultaat uit de verkoop van je huis haalt.

Zonder een makelaar je huis verkopen lijkt misschien aantrekkelijk, maar in werkelijkheid loop je het risico dat je de juiste waardebepaling misloopt en kan je verstrikt raken in complexe onderhandelingen. Het is vaak verstandiger om een makelaar in te schakelen.

 • Bepalen van de vraagprijs op basis van de woningwaarde en -markt.
 • Aanbieden van professionele foto’s en plattegronden voor een aantrekkelijke presentatie.
 • Zorgen voor maximale online zichtbaarheid op relevante platforms.
 • Onderhandelen met potentiële kopers om de beste prijs te krijgen.
 • Opstellen van een juridisch correcte koopovereenkomst ter voorkoming van eventuele problemen.

Waarom een makelaar in Assen inschakelen?

Wanneer je de verkoop van je woning in Assen toevertrouwt aan een professionele makelaar, zorg je ervoor dat deze complexe taak in handen is van een expert. Het doel is om een soepel verkoopproces te hebben dat leidt tot het hoogst mogelijke verkoopbedrag voor je woning. Het inzetten van een goede verkoopmakelaar in Assen kan hierbij het verschil maken. De stappen van deze service door de makelaar zullen we nu toelichten.

Voorbereiding van de verkoop

Om te beginnen brengt de makelaar een bezoek aan je huis om deze te analyseren, de omgeving te bekijken en foto's te nemen voor publiciteit. Verder zal de makelaar samen met jou een verkoopstrategie formuleren, gebaseerd op de kenmerken van de woning en de dynamiek van de huizenmarkt in Assen.

Op de markt brengen

Vervolgens zorgt de makelaar ervoor dat je woning op de juiste manier gepresenteerd wordt aan potentiële kopers. Dit houdt in dat je woning op diverse immobiliënwebsites wordt geplaatst, er bordjes 'Te Koop' in de tuin worden geplaatst, en flyers worden verspreid in Assen en omgeving.

Kijkdagen en biedingen

Als de makelaar de kijkers en geïnteresseerden heeft gevangen, wordt er coördinatie gedaan om bezichtigingen te organiseren. De makelaar ondersteunt je in het beantwoorden van vragen van potentiële kopers en houdt je op de hoogte van ontvangen biedingen.

Afronden van de verkoop

Tot slot, wanneer er een goed bod is ontvangen, zal de makelaar helpen met het opstellen van het koopcontract. Na overeenstemming over de inhoud hiervan, zorgen zij voor de ondertekening en de uiteindelijke overdracht bij de notaris.

Informatie over Assen

In het noorden van Nederland ligt de karakteristieke stad Assen. Deze stad, ook wel bekend als de 'TT-stad', is de hoofdstad van de provincie Drenthe.

Assen staat bekend om haar historische erfgoed. Rijk aan monumenten en kunst, biedt het een aangename mix van cultuur en geschiedenis die voor velen aantrekkelijk is.

Het groene karakter van Assen is opmerkelijk. Met meerdere parken en bossen in de omgeving, biedt het genoeg mogelijkheden voor recreatie en ontspanning.

Weetje: De woningmarkt in Assen is verre van statisch. Er is sprake van een flinke beweging. Hierop inspelen kan een positief effect hebben op jouw woongeluk en financiële situatie.

Makelaars in Assen vergelijken

Op Huis Verkopen verzamelen we relevante data van alle makelaars in Assen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om lokale makelaars efficiënt te vergelijken op basis van hun eerdere prestaties.

 • Eenvoudig vergelijken op prestatie
 • Beste makelaar vinden op basis van jouw wensen
 • Besparen op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvend inzicht krijgen

Omdat we het grootste platform zijn op dit gebied, kunnen we op een 100% objectieve en onafhankelijke manier je helpen om de makelaar te vinden die aansluit bij jouw specifieke situatie en voorkeuren. Zo weet je zeker dat je voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding kiest.

Vergelijk makelaars in Assen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Assen

Let op zaken zoals ervaring, lokale marktkennis, de gemiddelde opstartkosten € 515, en het type contract. Overweeg ook om verschillende makelaars te vergelijken om de beste match te vinden.

Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.007 besparen op de makelaarskosten. Vermijd hierdoor dat je teveel betaalt.

Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Assen ligt rond de 1,17%. Dit percentage kan variëren afhankelijk van de diensten en ervaring van de makelaar.

In Assen staat een huis gemiddeld 38 dagen te koop. Dit is slechts een gemiddelde, de daadwerkelijke verkoopsnelheid kan variëren.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Assen zijn € 515. Let op: deze kosten zijn slechts een gemiddelde en kunnen per makelaar verschillen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen