Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Deventer

Op zoek naar een betrouwbare verkoopmakelaar in Deventer? Kies voor een makelaar die de lokale woningmarkt goed kent. Betrouwbaarheid, deskundigheid en lokale kennis zijn de sleutel tot een succesvolle huisverkoop in Deventer. Zo verkoop jij je woning op de beste manier mogelijk.

Over makelaars in Deventer

Bij het organiseren van de verkoop van je woning is het noodzakelijk om zorgvuldige beslissingen te nemen. De zoektocht naar een betrouwbare makelaar in Deventer is een essentiële stap in dit proces. Er zijn echter andere belangrijke aspecten om in ogenschouw te nemen, zoals het bepalen van de vraagprijs en de juridische voorbereiding. Voor een compleet overzicht kun je terecht bij ons interactieve stappenplan dat je op weg helpt met de verkoop van je huis.

Ons platform helpt je bij het vinden van een geschikte verkoopmakelaar in Deventer. Dit doen we door niet alleen te kijken naar basiselementen zoals ervaring en tarieven, maar ook naar factoren die soms over het hoofd worden gezien, zoals communicatiestijl en lokale marktkennis. De keuze van een goede makelaar kan een enorm verschil maken in het verkoopproces en het uiteindelijke resultaat.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.508
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.397
Besparing (gem.)
€ 1.069

Actueel

 • De huidige gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Deventer is € 388.637 en per m2 betaal je gemiddeld € 3.586. Wil je meer informatie? Je kunt de woningprijzen online checken.
 • De courtage die makelaars rekenen verschilt per makelaar. In Deventer is de gemiddelde courtage op dit moment 1,16%. Meer details over het verkopen van jouw huis in Deventer vind je op onze site.
 • De kosten die makelaars in Deventer berekenen lopen sterk uiteen. Het is daarom verstandig om tarieven te vergelijken. Gemiddeld bespaar je € 1.069 als je de makelaarstarieven vergelijkt.

Uitgelichte makelaars in Deventer

In Deventer zijn talrijke verkoopmakelaars actief, waaruit jij een keuze kunt maken. Wij helpen je daarbij een handje door hier een aantal van deze makelaars overzichtelijk op een rij te zetten. Neem echter niet overhaast een beslissing, want de ideale makelaar voor jou is degene die perfect past bij je huis, omstandigheden en persoonlijke voorkeuren. Het is dus verstandig om eerst een grondige vergelijking te maken.

Logo Bronsvoord Makelaars

Bronsvoord Makelaars

Bronsvoord Makelaars is een betrouwbare partner bij jouw zoektocht naar een woning. Als lid van de NVM, bieden zij gedegen diensten als koop, verkoop, verhuur en taxaties. Met een alert team van drie medewerkers op de vestiging in Deventer, word je professioneel begeleid in jouw zoektocht en aankoopproces voor de meest gunstige prijs. Hun recente en succesvolle transacties tonen aan dat tevreden klanten centraal staan bij Bronsvoord Makelaars.
Logo Frans Makelaardij

Frans Makelaardij

Frans Makelaardij is een no-nonsense makelaar in Deventer, actief in verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Ze zijn er voor elk soort woning, ongeacht de prijsklasse. Ze zetten zich in om je belangen te behartigen, met als credo dat je hen 'terugverdient'. Gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT, bieden ze betrouwbaarheid en deskundigheid. Bereikbaarheid is een pluspunt, van maandag tot zaterdag zijn ze telefonisch bereikbaar en je kunt hen altijd mailen.
Logo Getreuer Makelaars

Getreuer Makelaars

Bij Getreuer Makelaars vind je een ervaren, betrokken en goed op elkaar ingespeeld team. Hun visie combineert moderniteit, zoals online communicatie, met meer dan 30 jaar vakmanschap. Ze specialiseren zich in zowel monumenten als nieuwbouwwoningen. Naast de verkoop en aankoop van woningen, bieden ze ook taxatiediensten aan. Het persoonlijke en de tevredenheid van de klant staan voor Getreuer Makelaars voorop. Hierdoor zijn ze een sterke keuze in de makelaarswereld.
Logo Helder Makelaars

Helder Makelaars

Helder Makelaars, gevestigd in Deventer, is een vriendelijk en actief makelaarskantoor. Met specialismen in woningfotografie, nieuwbouw en herbestemmen zorgen ze ervoor dat jouw huis opvalt. Ze zijn lid van de NVM en hebben ervaring en certificaten in overvloed. Helder Makelaars begeleidt je in 7 duidelijke stappen door het verkoopproces. En door bewust kleinschalig te blijven, zorgen ze voor maximale aandacht en de beste prijs voor jouw woning. Ook voor hypotheek- en verzekeringszaken zit je hier goed.
Logo OpenDeur Deventer | NVM makelaar

OpenDeur Deventer | NVM makelaar

OpenDeur Deventer is een moderne NVM makelaar die zowel aankoop, verkoop als taxaties en financieel advies biedt. Zij maken het verkoop- en aankoopproces transparant en kostenbesparend met behulp van slimme technologie. Met specialismen als monumenten, beleggen, woningfotografie en woningstyling zetten ze net dat stapje extra voor je. Of je nu net gaat samenwonen of verhuist voor een nieuwe baan, OpenDeur Deventer staat klaar in Geert Grootestraat 44 om je naar de volgende fase te begeleiden.
Logo Mevrouw De Wit Makelaars

Mevrouw De Wit Makelaars

Bij Mevrouw De Wit Makelaars kun je rekenen op enthousiasme, toewijding, empathie en vakkennis. Dit kleine team van twee specialisten, heeft naast een NVM-lidmaatschap, ook certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT. Je kunt bij hen terecht voor verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies met een focus op woningstyling, monument en nieuwbouw. Ze worden gemiddeld beoordeeld met een 9,3 op Funda en zijn gevestigd op de Nieuwe Markt 15 in Deventer.
Logo Postma Makelaars

Postma Makelaars

Bij Postma Makelaars staat persoonlijke aandacht en kennis van zaken centraal. Met ervaren makelaars en medewerkers zijn ze inzetbaar voor aankoop, verkoop, verhuur en taxatie, zodat je steeds een aanbod krijgt dat aansluit bij jouw wensen en budget. Of je nu een gezinswoning zoekt, een bedrijfspand of advies nodig hebt over beleggen in vastgoed, Postma Makelaars regelt het voor je. Ze blinken uit door altijd dat beetje extra aandacht te geven, voor de beste resultaten.
Logo REBO Woningmakelaars

REBO Woningmakelaars

Als je op zoek bent naar een lokale en regionaal sterke partner voor de verkoop of aankoop van een woning, dan is REBO Woningmakelaars een uitstekende keuze. Ze ondersteunen je graag met je verhuisvragen en bieden gratis waardebepaling, een succesvol aankoopprogramma, gevalideerde taxatierapporten en hulp bij de zoektocht naar nieuwbouw- of huurwoningen. Met acht gecertificeerde medewerkers zet REBO Woningmakelaars jouw woonwensen altijd op de eerste plaats.

Let op: Hoewel je al een goed beeld hebt gekregen van diverse makelaars in Deventer, zijn er ook nog andere actieve verkoopmakelaars in deze stad. Bij Huis Verkopen nemen we alle Deventer makelaars mee in onze vergelijking. Je meest geschikte makelaar ontdek je wellicht niet direct in de bovenstaande lijst, maar wel door te vergelijken. Jouw ideale match ligt soms net buiten de gebaande paden.

Vergelijk makelaars in Deventer Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Deventer?

Courtage is eigenlijk gewoon een andere term voor de kosten die een makelaar in rekening brengt voor zijn diensten. Het is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Deze kosten worden betaald zodra de koopovereenkomst is ondertekend.

Let op: de courtages van makelaars in Deventer verschillen gemiddeld 0,55%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.069 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Deventer. Het is dus altijd een goed idee om verschillende makelaars uit Deventer te vergelijken, want dat levert bijna altijd financieel voordeel op.

Kosten van makelaars in Deventer

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Deventer

Als je overweegt jouw woning te verkopen via een makelaar in Deventer, moet je rekening houden met opstartkosten. De meeste makelaars rekenen deze kosten om de verkoop van je woning op gang te brengen. Dat is een standaard onderdeel van hun dienstverlening. Opstartkosten dekken de initiële uitgaven die gemaakt worden bij de promotie van je woning. Hierbij kan je denken aan de kosten voor het maken van professionele foto's, het plaatsen van jouw woning op woonwebsites en de kosten voor het maken en plaatsen van een verkoopbord.

Je bent misschien benieuwd naar de gemiddelde opstartkosten van makelaars in Deventer. Deze kosten variëren, afhankelijk van de makelaar en de specifieke diensten die zij aanbieden. Gemiddeld ligt het bedrag tussen de € 400 en € 700. Zoals je kunt zien, kunnen de kosten flink uiteenlopen, dus het loont om offertes van verschillende makelaars te vergelijken. Overigens worden er soms ook makelaarskosten gerekend. Dit zijn kosten die je betaalt voor de dienstverlening van de makelaar, meestal uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Deventer

Wanneer je jouw woning in de verkoop hebt gezet, kan het voorkomen dat je toch besluit deze uit de verkoop te halen. Wellicht omdat de omstandigheden zijn veranderd, de markt niet gunstig is, of omdat je toch besluit om in je huis te blijven wonen. In veel gevallen krijg je te maken met zogenaamde intrekkingskosten. Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar in rekening brengt als je als verkoper besluit jouw huis voortijdig uit de verkoop te halen.

Veel makelaars in Deventer rekenen deze kosten om de tijd en moeite te compenseren die zij al in de verkoop van je woning hebben gestopt. De intrekkingskosten verschillen per makelaar, maar gemiddeld liggen deze in Deventer rond € 500. Deze kostenpost kan dus flink oplopen, dus het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het maken van jouw besluit om de woning wel of niet uit de verkoop te halen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Deventer met een vast tarief

Er zijn verschillende makelaars in Deventer die jou van dienst kunnen zijn tegen een vast tarief. Dit heeft als voordeel dat je vooraf weet welke kosten je kunt verwachten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je jouw budget simpel in de gaten houden. Het gemiddelde tarief dat deze makelaars hanteren ligt rond de € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook als een nadeel werken. Stel, jouw woning wordt verkocht voor 200.000 euro en je had een vaste deal met de makelaar voor 3.500 euro. Echter, als jouw huis voor 400.000 euro was verkocht, onder dezelfde deal, zou het percentage van de kosten behoorlijk laag zijn geweest. Maar in plaats daarvan had je hetzelfde bedrag betaald, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van de woning.

Tip: Maak een bewuste keus tussen een vast tarief en een courtage. Analyseer de markt, bekijk de potentiële verkoopprijs van jouw woning en stel op basis daarvan een keuze. Misschien is een combinatie van beide methoden wel de perfecte match voor jou. Houd hierbij altijd de kosten van de makelaar onder controle en bespaar waar mogelijk.

4 feitjes over makelaars in Deventer

 • Het is een bekend gegeven dat de meeste woningverkopers in Deventer de voorkeur geven aan makelaars die werken volgens een courtagesysteem. Dit komt omdat ze er op vertrouwen dat de makelaar dan extra gemotiveerd is om hun woning tegen de best mogelijke prijs te verkopen.
 • Ondanks hun ervaring en professionaliteit, kunnen makelaars in Deventer de waarde van woningen heel divers schatten. Het verschil in de beoordelingen kan zelfs oplopen tot een bedrag van 23.000 euro.
 • In Deventer kiezen de meeste woningverkopers voor een makelaar die lid is van een branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. 94% van de verkopers zou voor zo’n makelaar kiezen, wat zorgt voor meer zekerheid en professionaliteit tijdens het verkoopproces.
 • Wanneer woningverkopers in Deventer meerdere makelaars met elkaar vergelijken, blijkt het merendeel een voorkeur te hebben voor makelaars met aantoonbaar betere prestaties in de branche. Dit wijst erop dat verkopers waarde hechten aan bewezen succes. Vergelijk hier makelaars op hun prestaties.

Wat levert de beste makelaar in Deventer op?

De waarde van een makelaar meet je niet enkel in de kosten. Het gaat erom wat een makelaar in Deventer voor je oplevert. Een ervaren makelaar zorgt voor meer winst bij de verkoop van je huis, die meer loont dan de besparing bij een goedkopere makelaar.

De beste makelaars in Deventer herken je aan:

 • Verkoopsnelheid: Onze gegevens tonen aan dat toppresteerders in Deventer huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit is het resultaat van een doordachte verkoopstrategie, waardoor ze woningen vlot kunnen slijten.
 • Verkoopprijs: Ook blijkt uit onze statistieken dat deze makelaars woningen verkopen voor gemiddeld een hoger bedrag dan andere makelaars. We hebben het dan over een stijging van gemiddeld € 11.822. Ondanks de commissie die je hen betaalt, verdient een kundige makelaar zichzelf dus terug.

De beste makelaar in Deventer vinden

Wat vind je belangrijk bij de keuze voor een makelaar? Betrouwbaarheid, kennis van de lokale markt of een scherpe prijs? Makelaars verschillen op tal van punten, van verkoopstrategieën tot inschattingen van de woningwaarde.

Het zorgvuldig selecteren van de juiste makelaar is de eerste sleutelstap bij het voorbereiden van de verkoop van je woning. Dit is het moment waarop het belangrijk is om de makelaars die bovengemiddeld presteren in Deventer te vergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Deventer?

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste makelaar in Deventer voor de verkoop van je huis:

1. Ervaring

Controleer de ervaring van de makelaar. Hoe langer ze in het vak zitten, des te groter hun kennis en netwerk zijn.

2. Verkoopstrategie

Kijk naar de verkoopstrategie die de makelaar voorstelt. Een effectieve strategie kan resulteren in een snelle verkoop tegen een goede prijs.

3. Kosten

Het is belangrijk om te weten hoe de makelaar zijn tarieven berekent. Vergelijken kan je helpen om een betaalbare keuze te maken.

4. Communicatie

Een goede makelaar houdt je op de hoogte van het verkoopproces. Duidelijke communicatie voorkomt ongewenste verrassingen achteraf.

5. Verkoopprijs

Informeer naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Deventer. Een makelaar die huizen voor de hoogste prijs verkoopt, is een goede keuze.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar uit Deventer is iemand die je begeleidt in het proces van je huis verkopen. NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars, een gerespecteerde beroepsorganisatie opgericht in 1898 met een gedragscode en 'erkende' opleidingsprogramma's voor haar leden.

Het kiezen voor een NVM-makelaar betekent kiezen voor zekerheid. Bijvoorbeeld, bij een conflict kun je terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie van de NVM. Naast NVM-makelaars, heb je in Deventer ook VBO en VastgoedPRO makelaars, die ook garant staan voor kwaliteit en integriteit.

Wat doet een makelaar in Deventer?

Als je jouw huis in Deventer wilt verkopen, staat een makelaar je bij in dit proces. Met hun kennis van de lokale woningmarkt, meten ze jouw huis op de juiste waarde.

Makelaars adviseren je ook over de verkoopstrategie, met aandacht voor de specifieke kenmerken van je woning. Daarnaast zorgen ze voor de nodige promotie en onderhandelen ze namens jou met potentiële kopers.

 • Waardering van jouw huis op basis van kenmerken en marktcondities
 • Advies over de meest effectieve verkoopstrategie voor jouw woning
 • Creëren van aantrekkelijke verkoopadvertenties en deze promoten
 • Rondleidingen verzorgen voor potentiële kopers
 • Onderhandelen over de prijs en voorwaarden met geïnteresseerden

Waarom een makelaar in Deventer inschakelen?

Als je jouw woning in Deventer wil verkopen, dan kan een makelaar je bij dat proces helpen. Ze nemen de nodige stappen om jou te ondersteunen tijdens de verkoop. In deze tekst lopen we door de stappen heen die een makelaar voor jou uitvoert als hij de verkoop van jouw woning mag regelen.

Je woning op waarde schatten

Het eerste wat een makelaar doet, is de woningwaarde bepalen. In overleg met jou bezoekt de makelaar jouw woning. Tijdens deze bezichtiging kijkt de makelaar naar het onderhoud en de verbeteringen die je aan het huis hebt gedaan.

Het opstellen van een verkoopplan

Als de waarde van de woning is bepaald, stelt de makelaar een verkoopplan op. Dit is een strategie met de beste manier om jouw woning aan de juiste doelgroep te presenteren. Het bevat ook een advertentiestrategie.

Het huis aan potentiële kopers laten zien

Zodra het verkoopplan gereed is, wordt het tijd om jouw woning te laten zien aan potentiële kopers. De makelaar zal bezichtigingen regelen, eventueel ook 'open huizen', waarin meerdere geïnteresseerde kopers tegelijkertijd de woning kunnen bekijken.

Omgaan met biedingen en het verkoopcontract opmaken

Als er offers binnenkomen, helpt de makelaar bij het beoordelen van de biedingen. Daarna zal hij of zij de verkoopovereenkomst opstellen en erop toezien dat alle partijen deze correct ondertekenen.

Informatie over Deventer

Aan de IJssel ligt de historische stad Deventer. Het is één van de oudste steden van Nederland en biedt een rijke culturele achtergrond.

De wortels van Deventer duiken op in het jaar 768. Sindsdien is de stad een prominente rol blijven spelen in de geschiedenis van Nederland.

Met haar monumentale gebouwen, waaronder de Grote of Lebuinuskerk, de Waag en het Bergkerkplein, ademt Deventer een sterke historische sfeer uit.

Weetje:

Er gebeurt veel op de huizenmarkt in Deventer. De vraag naar woningen in zowel het historische centrum als de nieuwbouwwijken is toegenomen.

Makelaars in Deventer vergelijken

De juiste makelaar kan een wereld van verschil maken bij het verkopen van een woning. Eén passend bij jouw situatie, wensen en type woning, kan optimaal resultaat behalen. Maar hoe vind je zo'n makelaar?

 • Inzicht in de verkoopsnelheid van makelaars
 • Verkoopopbrengst van eerdere verkopen
 • Keuze uit ervaren makelaars
 • Kosten en tarieven van verschillende makelaars

Via Huis Verkopen wordt het vergelijken eenvoudig. Door onze uitgebreide statistieken kunnen we jou de beste makelaars in Deventer presenteren op basis van hun prestaties en jouw persoonlijke voorkeuren. Gratis en onafhankelijk, zodat je zelf de ideale keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Deventer Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Deventer

De gemiddelde kosten voor een makelaar in Deventer zijn € 4.508. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de diensten die je afneemt bij de makelaar.

Het is zinvol om makelaars in Deventer te vergelijken op basis van hun kosten, ervaringen van andere verkopers, en hun verkoopresultaten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Het is belangrijk om te kijken naar de gemiddelde verkoopsnelheid van de makelaar, die in Deventer 43 dagen is. Verder zijn de tarieven en de ervaringen van eerdere klanten relevante factoren.

De meest gebruikelijke courtage van een makelaar in Deventer ligt rond de 1,16%. Dit percentage kan echter variëren per makelaar.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Deventer is ongeveer € 388.637. Dit bedrag kan echter verschillen per type woning en omgeving binnen Deventer.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen